tammikuu 09, 2025, 22:49:32 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Pizzan parantelu...

Aloittaja Caderusso, kesäkuu 13, 2010, 19:58:59 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Äääh unohdin koko jutun. Mutta treffaan vanhan veijarin huomenna ja utelen siltä pitzakivestä.

ps. Kuningasvalittaja-linkki ei avautunut täällä.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Caderusso

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - kesäkuu 22, 2010, 22:07:48 ip
ps. Kuningasvalittaja-linkki ei avautunut täällä.


Ne on blokanneet Räyhikseltä pääsyn sinne ettei se mee kommentoimaan mitään  ;D

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

MikaK

kesäkuu 22, 2010, 22:41:10 ip #23 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 22, 2010, 22:45:51 ip käyttäjältä MikaK
Googlauksen pohjalta näyttäisi Chez Marius Helsingissä ainekin joskus Bagensteniä myyneen. Täytyykin lomalla piipahtaa stadiin katsastamaan kokkiliikkeet, josko löytyisi jos ei Bagensteniä niin joku vastaava ehdokas.

http://www.chezmarius.fi/tuotteet/keittiovalineet/

eli löytyy ainekion Mariuksesta. Bagensteniä ei mainita nimeltä, joten täytyy piipahtaa firmassa tai hätäisimmät toki soittaa. ( tai avaa uuden ketjun aiheesta )

Tomppa

kesäkuu 22, 2010, 22:43:09 ip #24 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 22, 2010, 22:45:55 ip käyttäjältä Tomppa
Kivi     arvosana     hinta
1. Bagesten    4+    37,00 e
2. Kermansavi Hot Pot    3+    53,00 e
3. Graniittimurikka    3    -
4. Hukka pissakivi    3-    26,00 e


Hitto en muista mikä tuo meidän kivi oikeen on...

paksuutta 2.4 cm ja painaa ihan kivasti..

Ostettu messuilta 8 vuotta sitten


ja kivi on loistava lisä kodin kokkaukseen,  Joka kesä tuo "möhkäle" on mökilla (ainakin ensi perjantaina)

Jos on mielenkiintoa ostaa/käyttää niin kyllä suosittelen.

Varoen toki käsiteltävä, halkeaa melko helposti jos saa "kipeetä"   ja osuu oikeassa kulmassa johonkin

koshui

Lainaus käyttäjältä: Soppamies - kesäkuu 21, 2010, 19:13:46 ip
No esilämmitetyn kiveksen kanssa homma nimenomaan onkin vähän eri. Kyllä sellaisen kanssa jo jotain 275 astetta itsekin helposti käyttää, jos pissa on ihan normipaksuinen, eikä tollanen 5cm paksu jööti. Ja grandiosilla taitaa olla tapana palaa pohjasta ennemmin kuin pinnasta, jos ne kiveksen päällä yrittää paistaa. En tiedä mitä siihen pohjaan on käytetty, mutta paljon helpommin sen saa palamaan kuin missään muissa lätyissä, oli itsetehtyjä tai ei. Sisältä niitä ei kypsäksi saa kumminkaan, se on totta.


No juu empä aatellut tuota Caderusson piz-zan paksuutta kommentoidessa. Grandiosan olen saanut päältä mustaksi ja pohjasta raa-aksi 200 asteellakin.

Tästäpä seuraakin kysymys. Tuon piz-za-ki-ven lisäksi harrastaako joku pohjan paistoa etukäteen? Yhden tutun tiedän paistavan pohjat aina edellisenä päivänä ja maukkain tuloksin.

MikaK

Kokeiltu pohjan paistamista leipomisen jälkeen, mutta ongelmaksi tuli pohjan taipumus lähteä kohoamaan. En kokeillut edellisenä päivänä paistamista, vaan ennen varsinaista piizzan tekoa. En havainnut etua etukäteispaistamisesta.

Neutroni

kesäkuu 28, 2010, 09:56:25 ap #27 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 28, 2010, 09:58:06 ap käyttäjältä Neutroni
Lainaus käyttäjältä: Soppamies - kesäkuu 17, 2010, 03:53:58 ap
Jos nyt noin niinkuin ihan pidetään aivot mukana tässä hommassa, niin tollaset 175-200 -astetta alkaa olemaan aika maksimit moiselle pannupissalle, riippuen täytteiden lämpötilasta ennen uuniinlaittoa. Aidon kiviarinalla varustetun pissauunin lämpötiloja ei voi oikein sen koti-rosenlewin kanssa muutenkaan vertailla.


Tuo pätee sellaiseen suomalaiskansalliseen pissapiirakkaan, jossa ladotaan uunipellille puolitoistakiloa tavaraa. Sillä vain on aika vähän tekemistä sen italialaistyyppisen z-kirjaimella kirjoitettavan ruokalajin kanssa. Itse kyllä teen noita piirakkapitsoja mielelläni, koska ne ovat yhtä hyviä, elleivät parempia, ja ohuen pissan syömisen tuoma ilo ei kata tekemisen vaivannäköä. Sitä pitäisi tehdä neliömetri ennen kuin nälkä lähtee.

Riittävän paksulla paistokivellä normaalin kotiuunin ja kiviarinauunin välinen ero (termodynaamisina systeemeinä) on melkoisen pieni. Kyllä se uuni vaan kannattaa kuumentaa 300 C:hen, jos halua tehdä italialaistyyppistä ohutta pissaa, mutta silloin ei missään tapauksessa mätetä isolla kauhalla niitä täytteitä.

Ai, täällä on ylläpidossa joku täyttänyt 5. Onneksi olkoon. Meidän 5 vuotiailla on nykyinen kestokikatuksen aihe vaihtaa sanoissa kirjaimia, ja sen kovempi on kikatus, jos lopputulos liittyy eritteisiin.

Tomppa

Alun perinhän pitzaza  tuli italiasta koska jos kaapissa oli ylijäämätavaraa niin kaikki heitettiin tuon taikinan päälle ja paistettiin..

Olen koittanut tehdä muutamalla eritavalla pitsaa ja paras on kyllä tähän mennessä melko ohut pitsa joka kääritään rullaksi ja heitetään huiviin..


toinen suosikki on todella paksu pitza..  paksuissa pizzoissa on se ongelma että tahtoo jäädä hieman raakileeksi keskeltä...


Disturbed

Lainaus käyttäjältä: Tomppa - kesäkuu 28, 2010, 13:58:32 ip

toinen suosikki on todella paksu pitza..  paksuissa pizzoissa on se ongelma että tahtoo jäädä hieman raakileeksi keskeltä...




Tuonhan pystyy kohtuu helpostin korjaamaan,paistat liian korkealla lämmöllä liian vähän aikaa
---> paista matalammalla lämmöllä (175c vaikka) alustavasti muutaman minuutin (5-15 min riippuen pitsan koosta)
sen jälkeen otat pitsan pois jonka jälkeen laitat uunin haluttuun lämpötilaan ja kun on lämmennyt tarpeeksi
korkeaksi niin isket pitsan takaisin uuniin jonka jälkeen vain seuraat milloin tuote alkaa olemaan halutun kaltainen.
(pitsa jatkaa kypsymistään myös pöydällä ja voit kääriä sen folioon niin lämpenee myös sisältä sillä välin
kun uuni lämpenee.)

Itsellänikin monesti menee pitsan teko siihen,että vaikka tietää että ohut paistuisi (ja maistuisi?) paremmalle
sitä vaan lätkii ja lätkii täytettä täytteen päälle kunnes edessä on kahden tuuman kakku,mutta ne kaikki lempitäytteet
vaan yksinkertaisesti pitää saada saman lätyn päälle yhtäaikaa.

Caderusso

Varovasti kuitenkin niiden mausteiden kanssa! Varsinkin valkosipulin!  ;D

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2010/06/30/valkosipulia-salakuljettanut-liiga-nalkkiin-ruotsissa/20109159/12

"Ruotsin tulli on takavarikoinut lastin valkosipulia Svinesundista Ruotsin ja Norjan rajalta, kertoo sanomalehti Sydsvenskan.
Salakuljetukseen olivat kannustaneet sipulin korkeat suojatullit Euroopan unionissa. Kasvia olikin tuotu Norjaan, jossa se on tullista vapaata tavaraa. Tämän jälkeen sipulit oli kuljetettu eteenpäin Ruotsiin ja muualle unioniin.
Euroopan petoksentorjuntaan keskittynyt virasto arvioi, että valkosipulia on salakuljetettu reittiä pitkin 15 miljoonan euron edestä.
"

Ryhis

Viikin prismassa oli Hukka vuolukivituotteen pizzakiviä 3 kpl jäljellä, muistaakseni hintaan n.15€ kipale.

Tämä tieto on siis eiliseltä.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kadotus

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - kesäkuu 30, 2010, 19:15:36 ip
Viikin prismassa oli Hukka vuolukivituotteen pissakiviä 3 kpl jäljellä, muistaakseni hintaan n.15€ kipale.

Tämä tieto on siis eiliseltä.


On halpa, katoin tossa joutessani että jossain verkkokaupassa se oli yli 26 euroa. Ja ei ihan heti tarvi ostaa uutta...  ;D
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

Larski

Lainaus käyttäjältä: MikaK - kesäkuu 22, 2010, 22:41:10 ip
Googlauksen pohjalta näyttäisi Chez Marius Helsingissä ainekin joskus Bagensteniä myyneen. Täytyykin lomalla piipahtaa stadiin katsastamaan kokkiliikkeet, josko löytyisi jos ei Bagensteniä niin joku vastaava ehdokas.


Justiin kannoin tuolta Chez Mariukselta tuollasen Bagestenin kotiin. Normihinta tais olla 37€ mutta halvennuksessa 29€. Päälle päin tuo ainaki on vallan asiallisen näkönen kapistus, lasta sais olla ehkä vähä isompi. Tänä iltana testailemaan.

PetriPetri

Lainaus käyttäjältä: Tomppa - kesäkuu 28, 2010, 13:58:32 ip
toinen suosikki on todella paksu pitza..  paksuissa pizzoissa on se ongelma että tahtoo jäädä hieman raakileeksi keskeltä...

Kannattaa paistaa sitä pohjaa erikseen ennenkuin lätkii roippeita siihen päälle, niin ei tarvitse taikinaa syödä. Itelläkin aina lähtee täytteiden kanssa käsistä, ja lopputuloksena on pikemminkin laatikko-henkinen eväs kuin pissa.
#727 - Your suffering will be legendary even in Hell!

oh8hql

Huomenta,

Itse ostin pizzan ja leivän paistoon aikanaan rakennustarvikeliikkeestä ihan normaalin ison vuolukivisen lattialaatan. Hinta oli pähkinöitä verrattuna kaupallisiin ruoanlaittotarvikkeisiin, ja toimivuus on ollut vähintäänkin yhtä hyvä. Lattialaatta saattaa ehkä kannattaa pestä ennen käyttöönottoa vähän paremmin kuin kokkikaupan versio.