tammikuu 10, 2025, 19:15:08 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Aloittelijan kysymyksiä

Aloittaja Aketza, kesäkuu 16, 2010, 19:03:52 ip

« edellinen - seuraava »

Chilivaari

Minulla Piment d'Espelette oli hitain itämään eurooppalaisten sarjassa, pari viikkoa sitä sai odotella. Ei kuukausikaan vielä ole pitkä idätysaika, joten kärsivällisyyttä vain.

Aketza

Tarkoitan siis sitä, että ensin 3 päivän sisällä iti 11 sitten seuraavat 3 päivää (+tämä aamu) ei ole itänyt yhtään.

MikaK

Ei mitenkään ihmeellistä. Itselläni saattanut saman lajin siemenien kesken olla parin viikon heittoja itämisessä.

Aketza

OK. Ajattelin vain, jos olen esim. hukuttanut ne.

popcornmaker

Onkos normaalia kun caribbean red haban runko paksunee ylöspäin?? On suht pienessä ruukussa, mutta alkanut tehdä nuppua. Ajattelin että voisko noita lehtiä hieman karsia, mutta mistä suunnasta?? Kaveri joku 40cm ja ollut koko ikänsä tuossa ikkunalaudalla. Lehtiä ihan alhaalta ylös.

wille

Lainaus käyttäjältä: popcornmaker - kesäkuu 30, 2010, 20:49:45 ip
Onkos normaalia kun caribbean red haban runko paksunee ylöspäin?? On suht pienessä ruukussa, mutta alkanut tehdä nuppua. Ajattelin että voisko noita lehtiä hieman karsia, mutta mistä suunnasta?? Kaveri joku 40cm ja ollut koko ikänsä tuossa ikkunalaudalla. Lehtiä ihan alhaalta ylös.


Normaalia on. Kyllä se siitä ajan kuluessa tasoittuu.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

popcornmaker

Muutaman päivän reissun jälkeen kotona odotti iloinen yllätys kun pari apachea oli muuttunut punaiseksi. Onkos nuo nyt sitten kypsiä??? Siis niin kypsiä että siemenet vois ottaa talteen??

Aketza

Eikös se niin ole, että siemenet ovat valmiita, kun ovat keltaisia tai punaisia (lukuunottamatta erityistapauksia, mm. Pimenta da nayde).

wille

Lainaus käyttäjältä: Aketza - heinäkuu 08, 2010, 14:04:20 ip
Eikös se niin ole, että siemenet ovat valmiita, kun ovat keltaisia tai punaisia (lukuunottamatta erityistapauksia, mm. Pimenta da nayde).


Tarkoitatko nyt siementen väriä vai chilin väriä? Siemenet ovat vaalean keltaisia aina. Lukuunottamatta c.pubescens-suvun siemeniä, jotka ovat mustia/tumman ruskeita. Chilejä puolestaan on vaikka ja minkä värisiä. Punaista, keltaista, ruskeaa, violettia, lähes mustaa, oranssia, lähes valkoista...
;)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: wille - heinäkuu 08, 2010, 17:27:34 ip
Lainaus käyttäjältä: Aketza - heinäkuu 08, 2010, 14:04:20 ip
Eikös se niin ole, että siemenet ovat valmiita, kun ovat keltaisia tai punaisia (lukuunottamatta erityistapauksia, mm. Pimenta da nayde).


Tarkoitatko nyt siementen väriä vai chilin väriä? Siemenet ovat vaalean keltaisia aina. Lukuunottamatta c.pubescens-suvun siemeniä, jotka ovat mustia/tumman ruskeita. Chilejä puolestaan on vaikka ja minkä värisiä. Punaista, keltaista, ruskeaa, violettia, lähes mustaa, oranssia, lähes valkoista...
;)


Sarjassamme tarpeetonta knoppitietoa: mustat siemenet on myös monella erittäin harvinaisella villichilillä...  8)

wille

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 08, 2010, 18:05:48 ip
Lainaus käyttäjältä: wille - heinäkuu 08, 2010, 17:27:34 ip
Lainaus käyttäjältä: Aketza - heinäkuu 08, 2010, 14:04:20 ip
Eikös se niin ole, että siemenet ovat valmiita, kun ovat keltaisia tai punaisia (lukuunottamatta erityistapauksia, mm. Pimenta da nayde).


Tarkoitatko nyt siementen väriä vai chilin väriä? Siemenet ovat vaalean keltaisia aina. Lukuunottamatta c.pubescens-suvun siemeniä, jotka ovat mustia/tumman ruskeita. Chilejä puolestaan on vaikka ja minkä värisiä. Punaista, keltaista, ruskeaa, violettia, lähes mustaa, oranssia, lähes valkoista...
;)


Sarjassamme tarpeetonta knoppitietoa: mustat siemenet on myös monella erittäin harvinaisella villichilillä...  8)


Myöskin näin.  ;)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

popcornmaker

Kauankos tuoreet chilit säilyvät jääkaapissa esim muovirasiassa??

Lihamestari

Nostetaas tälläistä ketjua ja kysellään samalla tyhmiä!

Vaimoke on tykästynyt noihin kaikkien ylistämiin pizzerioitten pepperoni nimisiin paprikakasveihin, niin noitahan voisi vaikka kasvattaa!
Mikäköhän mahtaisi kyseinen chili olla oikealta nimeltään ja mistäköhän noihin saisi siemeniä?
Kovasti olen hakua käyttänyt ja kuukelia nakutellut, mutta no bonus!!

Tuolle paremmalle puoliskolle kun ei oikein nämä tuliset muuten uppoa, niin tälläinen vois olla aika rock!
Noista etikassa säilötysitä paprikoista tuskin mitää itävää irtoaa... ;)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Herra 47

peperonichi pepperoni yms nimillä se on siunattu
myös lombardo nimeä käytetään yhdestö variaatiosta.. lähinnä etelä euroopan ruokachili myös muita nimiä tällä on mutta tuolla jo pitäisi alkuun päästä
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Legoinsinööri

Kattelin myös itse vähän aikaa sitten aiheeseen liittyviä vastauksia. Haulla "pepperoni" löytyy aika paljon aikaisempia ketjuja joissa mainitaan nimike "peperonchino". Käsittämätöntä kuinka kiven takana on tieto siitäkin mitä lajiketta tuo on ja mistä niitä siemeniä saisi. Heitin huvikseen googleenkin "pepperoni siemen" ja jonkun tuloksen nettikaupassa esiteltiin Cayenne Long Slim aloittaen "Pepperoni."

Herra 47

joo itselläni tuon lombardon siemeniä muutamia... mutta sekään ei ole aivan sama mitä nuo kebeb pepperonit ovat
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - joulukuu 19, 2010, 23:04:18 ip... Vaimoke on tykästynyt noihin kaikkien ylistämiin pizzerioitten pepperoni nimisiin paprikakasveihin, niin noitahan voisi vaikka kasvattaa!

Heitänpä tähän toisenlaisen ajatuksen.
Mielestäni sellaisia chilejä ei kannata itse viljellä, joita saa kaupasta muutamalla eurolla purkin tai rasian. Etsi kauppa, joka pitää vaikkapa näitä Royal-pepperoneja varastossaan:
http://www.filos.fi/tuotetiedot.aspx?tr=1040

Sitten voit rauhassa viljellä muita, maukkaampia ja yllätyksellisempiä lajikkeita, joita ei kaupasta saa. Niillä on todellista arvoa, jota ei edes rahassa voi mitata. Sitä paitsi, kun on pari purkillista tuollaisia pistellyt, alkaa kaivata tulisempaa. Ihmisen makuaisti on sellainen.

JaloPena


Ostin paikallisesta Prismasta taannoin purkillisen Royalia, sitä vahvempaa niistä, kun perhe ei Habaneroa tai Nagaa omaan ruokaansa halua. (working on it...) Kiinalaisen ruuan kastikkeeseen se meni ihan ok, eikä etikkaakaan tarvinnut paljoa enää lisätä happamuutta tuomaan... ;). Aika paljon saa kyllä laittaa, että rupeaa missään tuntumaan.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Jan

Lainaus käyttäjältä: JaloPena - joulukuu 20, 2010, 03:16:14 ap

Ostin paikallisesta Prismasta taannoin purkillisen Royalia, sitä vahvempaa niistä, kun perhe ei Habaneroa tai Nagaa omaan ruokaansa halua. (working on it...) Kiinalaisen ruuan kastikkeeseen se meni ihan ok, eikä etikkaakaan tarvinnut paljoa enää lisätä happamuutta tuomaan... ;). Aika paljon saa kyllä laittaa, että rupeaa missään tuntumaan.


Eipä noilla etikkapepperoneilla (tai jalopenoilla sen puoleen) pahemmin kannata ruokaa yrittää tehdä. Halvemmalla voi ostaa pullon etikkaa. Laita vaan perheellesi habaa tai nagaa kohtuudella kertomatta niille. Ei nagallakaan tehty ruoka tarvitse tappotulista olla, jos sitä käyttää varoen ja luulisin, että kuka tahansa makunystyrät omaava ihminen pitää sitä paremman makuisena. Niin tai makuasioistahan ei voi kiistellä (faktoistako sitten pitäisi), mutta aika harvaan ruokaan noi etikkapepperonit sopii omasta mielestäni.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Jan - joulukuu 20, 2010, 08:49:19 ap
Lainaus käyttäjältä: JaloPena - joulukuu 20, 2010, 03:16:14 ap

Ostin paikallisesta Prismasta taannoin purkillisen Royalia, sitä vahvempaa niistä, kun perhe ei Habaneroa tai Nagaa omaan ruokaansa halua. (working on it...) Kiinalaisen ruuan kastikkeeseen se meni ihan ok, eikä etikkaakaan tarvinnut paljoa enää lisätä happamuutta tuomaan... ;). Aika paljon saa kyllä laittaa, että rupeaa missään tuntumaan.


Eipä noilla etikkapepperoneilla (tai jalapeñoilla sen puoleen) pahemmin kannata ruokaa yrittää tehdä. Halvemmalla voi ostaa pullon etikkaa. Laita vaan perheellesi habaa tai nagaa kohtuudella kertomatta niille. Ei nagallakaan tehty ruoka tarvitse tappotulista olla, jos sitä käyttää varoen ja luulisin, että kuka tahansa makunystyrät omaava ihminen pitää sitä paremman makuisena. Niin tai makuasioistahan ei voi kiistellä (faktoistako sitten pitäisi), mutta aika harvaan ruokaan noi etikkapepperonit sopii omasta mielestäni.


Oon samaa mieltä. Etikkasäilöttyjen suhteen, ne voi syödä erikseen mutta en kaupasta ostaisi kuin Aji cristalia jos ei itsellä olisi. Nagaa voi huoletta käyttää ruoanlaitossa kun ensin tietää kuka tulee ruokailemaan. Pieni ripaus savuhabaa tai -nagaa esim pastasoosiin tekee säväyksen muttei vielä pudota vierasta pallilta. Purkin voi jättää pöydälle kun itse tai joku muu kuitenkin haluaa tuimempaa.