tammikuu 08, 2025, 22:17:26 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hiiligrillit

Aloittaja Kaltsu, heinäkuu 01, 2010, 21:50:59 ip

« edellinen - seuraava »

Miquel

Joo! Ja erästä maestroa lainaten sitä täytyisi ainakin kesäaikaan olla aina jääkaapissa. :) Nyt mennään kuitenkin tuolla valkosipuliversiolla vaihteeksi.
Onko Wolfman sitä mieltä että tsatsikiin kuuluu olennaisesti tilli?
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Wolfman

Ihan se "oikea" tzatziki = jugurtti, kurkku, valkosipuli, hieman (oliivi)öljyä ja ripaus pippuria + suolaa mutta on sinne välillä tullut laitettua yrttejä sekaan. Ja kuuluisi sinne viinietikkaakin loraus mutta se tuppaa "unohtumaan" kun ei yleensä ole kotona. Ja valkosipulia riittävästi, kotimaisissa resepteissä ja suomennetuissa on usein 1 kynsi tuohon puoleen kiloon, kreikkalainen resepti sanoo 6-8 kynttä  ::) niin arvaahan sen kumpaa noudatan  ;D

Tuppaa vaan aina hupenemaan muutamassa päivässä koko puolenkilon satsi kun tekee... Kuka hemmetti sitä oikein täällä syö kun ei toi kissakaan osaa jääkaappia avata  ???  ::)

narttu

Kyllä kissa osaa jääkaapin oven aukaista, jopa ulko ovenkin. ;)
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Huru-ukko

Tein tuosta version hapankurkuista (puoli metriä) kun ei nyt tuoreita ole, ja samalla tongin hapankurkkupurkista 7 Aleksandran kynttä.
Kilon kerikkalaiseen jugurttiin.
Jotain siitä tuntui puuttuvan joten lisäsin vielä 1 limen mehun ja mustapippuria, suolaa ja tilliä.
Nyt tuntuisi olevan maku kohdallaan.....

Whili

Lainaus käyttäjältä: Miquel - tammikuu 06, 2015, 19:57:05 ip
...että tsatsikiin kuuluu olennaisesti tilli?

Kerran pistin pari kourallista tilliä sekaan ja niin hyvää tuli etten ole sen jälkeen ilman tilliä tehnyt.
Oikeasta en tiedä mutta ainakin minttua nuo kreikkalaiset sinne tykkäävät laittaa ja idämpänä korianteria..
Valkosipulia pitää olla riittävästi !!!!

Miquel

Kuinkas on grillit olleet tulilla? :)


Tässä vaihe vaiheelta kollaasi edellisestä T*Mun & poppamies -pulled porkeista.
















Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

MiM

Onko nuo noita K-marketin 4,99.-/kg kasslereita. Jos ovat, niin minulla on yksi kylmässä odottamassa ensi viikonloppua.

Koska ei ole tuollaista kunnollista pönttöä, ajattelin vetää ensin kevyet savut tunnin-pari grillissä epäsuoralla, ja sitten valmiiksi sisällä uunissa. Saa nähdä miten onnistuu. Ensimmäistä kertaa tekemässä pulled porkia.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Miquel

Tuo oli prisman tarjouslihaa.  Varmasti onnistuu hyvin tuollakin tapaa, kunhan et hätäile lämpöjen suhteen ettei kypsy liian äkkiä?  :P
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

MiM

helmikuu 14, 2015, 21:48:06 ip #108 Viimeisin muokkaus: helmikuu 14, 2015, 21:53:14 ip käyttäjältä MiM
Tästä se lähtee. Tunnin verran ajattelin pitää tuolla grillissä puupalojen kera ja sitten tiukkaan folioon ja yöksi 100 asteiseen uuniin. Huomenna sitten maistellaan lopputulosta.

Grilli ollut tänään ahkerassa käytössä. Päivällä syötiin grillattua lohta.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Miquel

Tällainen mittari sulta varmaan löytyy?



Itsellä haaveena hankkia moinen kapine vielä langattomana niin uskaltaisi tehdä saman tempun pihan puolella; liha yötä vasten tynnyriin ja tyynen rauhallisesti unille. Mittari kyllä herättää jos liha sattuu olemaan ennen kukonlaulua kypsä.  :P
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

MiM

Toki löytyy. Kun tunti sitten heräsin se näytti 87, nyt 88. Eli hitaasti lähestytään...

Illalla laitoin hälytyksen 93 asteeseen, jotta ei turhaan herättäisi turhan aikaisin. Nyt kun olen jo hereillä ja tuo on saanut ihan mukavasti aikaa laskin sen 90 asteeseen. Siitä vihelletään peli poikki.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

MiM

klo 9 lämpötila oli edelleen 88 astetta, jolloin päätin että on valmis 12 h kokonaispaistoajan (grilli+uuni) jälkeen. On pehmeää.  :)







Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

wille

Kiitti helkkaristi. Nyt on taas nälkä.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Miquel

Sehän on niinkun amerikanpoikien kuvista suoraan, hyvä hyvä! :) Miten maustoit?
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

MiM

Kiitos kehuista  :)

Omasta päästä marinadi, jossa sweet chili kasteiketta, kahta eri teryakikastiketta, Garam Masalaa (itse paistama sekoitus, kanelia, neilikkaa, mustapippuria, ..?), inkivääriä, valkosipulia, mustapippuria... Nuo kaikki pariin desiin omenamehua, osa neulalla lihaan ja loput marinadiksi. Aamulla tein ja illalla pistin grilliin.

Maustamisessa on vielä kehittämiselle tilaa (aina on). Ainakin suolaa olisi saanut olla enemmän, nyt oli vain mitä noissa kastikkeissa. Chiliäkin tietty... Tosin nyt siinä on sellainen mieto perusmaku, jota voi sitten käytettäessä aina maustaa lisää.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Miquel

Lainaus käyttäjältä: MiM - helmikuu 15, 2015, 16:24:59 ip
Maustamisessa on vielä kehittämiselle tilaa (aina on).


Lähe kurssille! :) 2014 mukana olleena en jätä ensikesän kesäleiriä väliin mistään hinnasta!  8)

https://www.youtube.com/watch?v=Pk735R19ibA

"Oliko meillä kivaa?!  ;)"
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Whili

Tollasta ei taida edes Miquelin grillauskalustoon vielä kuulua  ;)


Miquel

Josko jo ensi lauantaina olisi varaa...  ::)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Wolfman

Äkkiähän tuollaisen vanhasta maitoautosta tekee  ;D Pöntön yläosa avattavaksi ja grillit sisälle....

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: Miquel - maaliskuu 02, 2015, 15:49:13 ip
Josko jo ensi lauantaina olisi varaa...  ::)


Kyllähän tollanen saattaa tehdä pienen loven kahden viikon tiliin, mutta oishan tollanen retee. ;D

Lainaus käyttäjältä: Wolfman - maaliskuu 02, 2015, 16:14:19 ip
Äkkiähän tuollaisen vanhasta maitoautosta tekee  ;D Pöntön yläosa avattavaksi ja grillit sisälle....


Tai vaikka vähän kookkaammasta kuomukärrystä. 8)