tammikuu 08, 2025, 22:10:33 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hiiligrillit

Aloittaja Kaltsu, heinäkuu 01, 2010, 21:50:59 ip

« edellinen - seuraava »

longi

Moi

Etsin oikeastaan sopivaa tynnyriä näin aluksi, jotta saan projektin startattua. Moottori tarttee varmaan ostaa jokatapauksessa. Varraskepin saan hovihankkijalta sitten mitoilla ja sen materiaali on tp 316 l eli ei ruostu:) Tynnyriksi varmaan riittäisi pienempikin kuin 200l, en kuitenkaan ole ravintoloitsija, ihan vain harrastelija.

Jos en löydä mistään sopivaa joudun uhraamaan boolimaljan jonka rakensin omiin häihini aikanaan. On ollut malja vähällä käytöllä, eli kolme kertaa jossain juhlissa lainassa. On muuten pähee laite, mahtuu 47 litraa boolia. Purkki täyteen mitä haluaa ja töpseli seinään, hanan alle muki ja painaa nappia niin muki alkaa täyttyä, kun muki täysi päästetään napista irti. Laitteessa on pintaraja ja hälytys summeri joka alkaa piipittämään kun tavaraa on enään 11l jäljellä (kerkiää henkilökunta tehda uuden reilu 30 litrasen satsin.

Toi malja on kokonaan tp316l ei siis ruostu. Ja kaikki komponentit mitkä on tuotteen (boolin) kanssa tekemisissä on FDA:n hyväksymiä lääketeollisuuskäyttöön:)

Mutta uhrilahjojahan Miquelkin laittoi, että grillijumalat on armollisia. Uhraan siis ehkä sen:)

-longi-

longi

Dodih

Tynnyri löytyi. Projekti starttaa viikonloppuna. Eli varmaan tynnyrin puhdistuspoltto ja hionta ainakin tätyy tehdä.

Mikähän olisi hyvää kuumankestävää maalia ulkopintaan?

-longi-

Miquel

Pulverimaalaus maksaa viitisenkymppiä. Tuohon hintaan et saa oikeastaan mitään maalikaupasta plus mukana on se seikka että mikään muu ei tule kuulemma pysymään. (Juuri asiaa tiedustelleena)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Köpä

Miquel,

Millä hinnalla teet tilaustyönä yhden Ugly drum smoker:n?

Miquel

Lähdetään liikkeelle siitä että selvitän pelkät materiaalien hinnat moiseen?
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Köpä

Ok, siitä lähdetään.
Laita Yv:tä kun selvillä missä haarukassa ollaan.

Aikaisemmin taisin kirjoittaa että seuraava hankinta olisi Weberin smokey mountain cooker,
mutta olisihan tuossa tynnyriversiossa reilusti enemmän tyyliä  8)

longi

Moo.

Hydyöljy tönikkää päivän kärytellyt, hassun värinen ja hajunen savu siitä pintamaalista lähti. Siis vi..eiku kettu oranssi käry ulkopinnasta mitähän lienee maalia:) ei ainakaan kestä kuumaa.

Samalla oli tietenkin tuola takapihan savupöntössä possua. Ekaa kertaa jotain muuta, kun noita rasvasempia ruhon osia, eli porsaan ulkofilettä. Samalla testasin lihalämpömittaria jossa langaton lähetin (pitäähän jotain uusia leluja olla) sehän toimi. Hälytti kun pyysin, eli 70 sisälämpö läskissä, niin hain pois ja käärin folioon. Nyt meen saunaan ja sitten on varmaan valkosipaliperunat valmiita ja tietenkin öljyyn eikä kermaan tehty. :)

longi

Miquel

Veljet!


Vietin tänään vapaapäivää harrasteiden parissa. Testissä oli tekemäni kalan lämminsavustuspönttö jolla treenasin pari 3kg kirjolohta. Tämä on eri tarinansa eikä siitä sen enempiä. 


Pitkästä aikaa pääsin sytyttämään nimittäin UDS:n ! :)


Hiukan epäilyjä oli rainbown briketteihin joita käytin, kun ei muutakaan ollut saatavilla. Nämä löivät minut ällikällä 100-0 sillä pönttö puuskutti yhtä soittoa hipaisematta 11tuntia!!! !! !!!!  8)

Yhdentoista tunnin jälkeen sisälämpö lihalla ei vieläkään ollut kuin vajaat 70 ja briketit paloivat korista loppuun, jotenka jouduin kaivamaan brikettikorin näkyviin ja lisäämään evästä. Kun sisälämpö oli 80 paremmalla puolella heitin lihan foliovuokaan ja kippasin päälle tölkin kirsikkakolaa. Tämä paketti sitten tiiviisti folion sisään ja suoralle lämmölle jatkamaan taikuuksia.
Hetki sitten mittari piippaili yhdeksääkymmentä ja nyt olen syömässä. En malttanut antaa porkin jäähtyä vaan tempaisin parin sämpylän täytteet vielä kuumasta lihasta.  ;D



Sitkeän oloista sikaa kun ei nyt ihan puhaltamalla murentunut.  :)



Rouhesämpylä, väliin reipas keko porkkia & coleshlaw -salaattia sekä poppamiehen grillikastiketta.

Ai ristus...
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

ChIlIDoG

Omassa "sputnikissa" grillailin 2,7kg possun niskan ylikypsäksi. Aikaa meni 10 tuntia ja 7,5kg brikettejä. Savut lihalle tuli Jack Daniels tynnyrin lastusta. sisälämpöä lihalla noin 92C ja senjälkeen 1,5 tuntia folion sisällä vetäytymässä. Kyllä oli namia syötävää ja lihan "repimiseen ei haarukkaa tarvinu, meni käsin repiä hajalle.

longi

Hi.

Tulipahan rillattua taas alkuviikosta. Reilunkilon possun ulkofile pala, jonka olin käärinyt pekoniin, siis montakerrosta oli pekonia ympärillä ja sidoin sen siihen tiukkaan. Ensin oli tietenkin mausteita siinä fileessä ja sit pekonit päälle. Ihan hiilillä vetelin epäsuorasti kannen alla, aika-ajoin lisäten hiiliä. Jokunen timma meni, kahdenaikoihin yöllä hain pois lihamittarissa oli 80. Kääräsin folioon ja jätin terassin pöydälle vetäytymään, jatkoin unia. Töihin lähtiessä kahdeksan jälkeen nostin jääkaappiin.

Illalla sitten siivutuskoneella siivuiks (tulipahan ostettua semmonen Graeffin joku mastermalli en nyt muista mikä, 300€ oli hinta) saa vedettyä alle millin siipaleita tosta vaikka noin yli oli lämmöt läsässä. On muuten hyvää leikkelettä leivänpäällä. Tää oli siis eka testi ja tehty tolle uudelle lelulle nimeltä leikkelekone:).

Tulen jatkamaan leikkeleiden itse valmistamista grillaamalla/savustamalla on senverran hyvää. On niitä tullut ennenkin tehtyä, mutta on toi kone nyt hommattu ja siis teen isompia määriä jatkossa.

-longi-

Quini

Nostetaas vähän taas topiccia ylös. Se on taas joulu tulossa eli ihan parasta grillausaikaa. Tässä itse olen ideoita etsimässä että mitäs BBQ jouluherkkuja sitä tälle vuodelle suunnittelisi. Mitäs te muut meinaatte grillailla. Joulusavukala ja pitkään haudutettu peruspossu kuulunevat asiaan, mutta heittäkääs nyt muita ideoita kehiin. Jouluna on aikaa odotella tuntitolkulla herkkujen valmistumista.

Miquel

Ei taida uskaltaa juuri kaloja ihmeempää, jää tuo keitetyltä maistuva juhlapöydän "kunkku" pian täysin koskematta jos lihaa erehtyy... :D

Korkeintaan jos leivänpäällisiksi kylmäsavustettu sisäfile?  ::)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

x46900

^^BBQ -poroa olen alkanut ideoimaan. ..suunnitelma vielä työnalla.

Quini

Poro ja hirvi kävi minullakin mielessä, mutta sit loppui mielikuvitus, kun pitäisi valmistua niin ettei tarvitsisi ruuanlaiton aikana grilliä availla, ettei jäähdy... täytyy vielä pohdiskella.

ChIlIDoG

Suunnitelmissa ois täytetty kalkkuna grillattuna briketeillä. Ongelma tulee vain siitä että grillauksen jälkeen se pitäisi jäähdyttää ja nautitaan nautitaan vasta seuraavana päivänä. ...Eli kalkkuna lähtee sukuloimaan :D

Miquel

Tuohan on hyvä tilanne kun voi jo kotona varmistua siitä että kalkkuna on syömäkelpoinen. Itseä hirvittää moiset ateriat valmistaa paikanpäällä kun syöjät odottavat eikä virheisiin ole varaa.  ;D
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

x46900



Ei tullut poroa. Tuli kahdeksan tuntia omenapuusavussa kypsynyttä kinkkua. Hyvää.

MiM

Yummm...

Ulkona on kiva grillaussää, pitää ottaa lapio käteen, ja kaivaa pallogrilli kinoksesta. Toki ei ole lohta kummempaa siihen pantavaksi, kun 8 kg kinkku taitaa olla meikäläisen grillille hiukan liikaa  ;D
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Miquel

Pakkasta on yli 20 mutta silti chimney puuskuttaa punaa bilteman briketteihin! :)

Tänään hallituksen toiveesta vuohenjuutohampurilaista karitsan jauhelihapihvillä. Leipien väliin kuulemma myös paholaisen hilloa ja turkkilaisesta jugurtista sotkettu valkosipulisoosi. Pikku kulinaristi...

Hoidan pihvien paiston pallogrillissä. Samalla grilli sulaa mukavasti huomista kansainvälistä bbq -päivää varten jolloin tarkoitus olisi kokkailla pallossa mm. karitsan paahtopaistia monine lisukkeineen ja jälkkäribanaaneineen.

I'm excited! :P
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Wolfman

Lainaus käyttäjältä: Miquel - tammikuu 06, 2015, 18:09:51 ip
turkkilaisesta jugurtista sotkettu valkosipulisoosi. Pikku kulinaristi...


Tuohan kuulostaa melkein tzatzikilta ;) Kurkku vaan uupuu....