tammikuu 08, 2025, 05:11:14 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Helsingin raflat

Aloittaja theBro, tammikuu 24, 2004, 22:03:49 ip

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Samaa mieltä. Palautetta pitää nyt laittaa joka taholta. Muuten tavisten maku voittaa...

Ryhis

Käväisin "pitkästä" aikaa El Karimissa syömässä. Pizzaa teki mieli ja Koskelantien kebab-kunkku uhkasi tehdä salaperäisen kuuloisen special pizzan. Koska luotan sokeasti k.o. ravinteliin, annoin vapaat kädet toimia.

Hetken perästä pöytään tuli pizza, perusmargerita jota oltiin ryyditetty El Karimin chilikastikkeella sekä pilkotulla tuoreella chilillä. Oli erittäin näppärän tulinen, kaksi isoa tuoppia meni pizzan kyytipoikana.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Mika73

Lainaus käyttäjältä: Rankkapanda - toukokuu 26, 2010, 23:19:16 ip
yksikin asiakas söi burgerin, johon iskin hiukan tulisuutta kehiin (osa siitä oli da bombia ja se oli miedommasta päätä mitä laitoin burgeriin), niin kyllä uholla söi koko burgerin, vaikka selkeästi kärsi. No osti ainakin viisi olutta burgerin aikana, eli myynti lisääntyi. :D Sanoi vielä palaavansa, kun ei kukaan uskalla noin tulista lyödä asiakkaalle


Palavansa vai palaavansa..  ;D

fileerausveitsi

mitäs paikkaa suosittelisitte itä-helsingissä josta saisi hyvää ja semitulista mättöä? semitulista sen takia, koska en ole vielä kuitenkaan niin chilipää että lähtisin mitään älyttömiä testailemaan. esimerkkinä siitä minkälainen tulisuus menee itselle HYVIN alas, niin nate dog's cajun siipikastiketta tulee käytettyä todella ahkerasti. tästä vielä vähän tulisemmat menee hyvin alas, mutta blair's after death alkaa mennä jo överiksi. kiitos etukäteen vastauksista.  ;D

Druhtinaz

Pakko kehua vielä kerran tässäkin threadissä jo mainittua Dong Bei Hu:ta.

Tuo Korkeavuorenkadulla (n. 20 metriä etelä-esplanadilta) oleva kiinalainen on nimittäin tähän mennessä Helsingin ainoa kiinalainen jossa olen saanut
"oikeaa" pekingiläis/sichuanilaistyyppistä ruokaa. Ensimmäistä kertaa ruuat tuntuivat ja näyttivät Helsinkiläisessä ravintolassa jokseenkin samalta kun Pekingin
sichuanilaisissa.

Esimerkiksi friteerattuja kanapaloja chilin ja pippurin kanssa oli kaunista katseltavaa: purjoa, kanapaloja, kuivattuja chilinpalasia ja pippureita, suurinpiirtein 1/4
kutakin ainesta. Ruuan koostumus kuiva kuten kuuluukin (ainoa kosteus tulee uppopaistoöljystä)  ja  helvetin TULINEN!  Merkitty 3:lla chilipalolla, mutta tulisempi
kuin minkään muun kokeilemani helsinkiläisen paikan "kolmen chilin annos".

Ennenkaikkea: ruoka on todella hyvää eikä ollenkaan samantyyppistä kuin Helsingin peruskiinalaisten omituiset "limaiset" mätöt!!! Normaalisti syön
Helsingissä aina mieluummin intialaistyyppistä ruokaa, mutta nyt kokeiltuani Dong Bei Hu:ta voin sanoa sen olevan poikkeus joka vahvistaa säännön.

Kun juttelin omistajan kanssa kanssa niin hän kertoi että ongelmana on, että vaikka ruoka on merkittu tuliseksi tulee usein asiakkaita jotka tilaavat kolmen
chilin annoksen ja sitten suuttuvat ruuasta ja syyttävät syömäkelvottomaksi - kuulemma väittävät jopa että ravintola yrittää tappaa :) Samoin
kuivattujen chilinpalojen määrä herättää ihmetystä (osa yrittää kuulemma syödä ne ja ihmettelee miksi ruuassa on niin paljon tavaraa mitä
ei loppupeleissä  ole tarkoituskaan syödä - suomessa on siis vielä paljon populaa jotka eivät tiedä, että kapsaisiini on rasvaliukoinen )

Minua varoitettiin annoksen tulisuudesta asiaankuuluvasti, mutta kerrottuani että kasvatan itse chilejä uskoivat, että tiedän mitä tilaan. 

Suosittelen erittäin lämpimästi! Hieno kokemus.

http://www.dongbeihu.fi/

shp

Tuli käytyä kavereiden kanssia Gringos Locosissa, jossa vedettiin jalapeno popperit ja diablo burgerit. Burgerit olivat erittäin maukkaita ja sopivan tulisia, annoskin oli reilun kokoinen. Jalapenot oli sitä perus pakastetta, mutta palvelu oli aivan loistavaa tälläkertaa!
:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.

Jiri

Lainaus käyttäjältä: Druhtinaz - heinäkuu 28, 2010, 14:09:08 ip
Pakko kehua vielä kerran tässäkin threadissä jo mainittua Dong Bei Hu:ta.


Ooh, DBH on edelleen olemassa. Tämä oli loistava uutinen. Täytyykin käydä ensi tilassa syömässä tuolla uudessa paikassa. Olin nimittäin ravintolan kanta-asiakas kollegoideni kanssa kun ravintola oli Museokadulla. Nykyään tuossa Museokadun tilassa toimii muuten nykyään erinomainen Ravintola Aito, joka tarjoilee kotimaisia ruokia, mutta vähän "hienommin" ;)

DBH:ssa aina moitteeton palvelu ja erittäin hyvät ruoat. Kolmisen vuotta tuli oltua Töölössä töissä ja vähintään kerran viikossa tuli käytyä DBH:ssa. Parhaimpina viikkoina varmaan joka päivä. Henkilökunta tuli tutuksi aina keittiötä myöten, ja sai kustomoitua ruokaansa ihan miten lystäsi. Hauskana kuriositeettina täytyy vielä todeta että ravintolan viehättävä tarjoilijatar toi minulle aina, joka kerta, Hesarin luettavaksi lounasta odottaessani, kun sitä ensimmäisen kerran pyysin.

Hienot nettisivut ja modernin oloinen paikka. Täytyy kyllä ehdottomasti tukea. Paikan chilihärkä voisi olla ihan miitin paikka! Tsekatkaa kommentit: http://eat.fi/fi/helsinki/dong-bei-hu
http://jirin.hommat.info | cl @ IRCnet

Rach

Hei! Jos thai-ruoka maistuu, niin kannattaa ehdottomasti poiketa Vaasankadulla sijaitsevassa pienessä uudehkossa (avattiin muistaakseni huhti-toukokuussa) Tuk Tukissa. Hintataso on kohdallaan (n.10-15e) ja ruoka-annokset mielestäni varsin hyviä. Punainen curry on oikeasti aikamoisen tulista tuolla! Ja toiveesta saanee varmasti myös lisää potkua, jos sekään ei riitä. http://eat.fi/helsinki/tuk-tuk

Täytyypä tässä samalla kehaista Runeberginkadun nepalilaista Swagatia, jossa pistäydyin joskus keväällä lounaalla. Ei ehkä mikään supertulinen kokemus, mutta masala oli kyllä parasta mitä oon Helsingistä saanut! Ja samoilla seuduilla lähellä oopperataloa on eräs hintalaatu-suhteeltaan mielestäni loistava kiinalainen: Schezuan. Joskaan se ei päihitä annoksillaan esim. Kampin keskuksen Empire Plazaa, niin Schezuanin ankkaan siellä kannattaa ehdottomasti satsata! Mielettömän hyvää!  :D

Farang se on vielä testaamatta, mut pitänee kerätä vielä kolehtia sitä varten tovi jos toinenkin... Pakko silti kokeilla, onhan sitä sen verran hehkutettu joka puolella. Onko kokemuksia?

Ryhis

Kun kerran Helsingin rafloista puhutaan niin varoitetaan Koskelantiellä (muistaakseni 50-60 numeroiden hollilla) sijaitsevasta "Japanilais-Kiinalaisesta" Yachiosta. Samalla vaivalla kuin hakee sieltä, kielitaidottamalta henkilökunnalta, safkat tekee vastaavaa mautonta paskaa jo kotonaan mikrossa.

Tämä ei ole vain oma mielipiteeni, vaan useampikin tuttu allekirjoittaa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Sinttis

Yachiossa syöminen on terveysriski. Kaveri tilasi sushia. Ekan suupalan jälkeen oli laatta lentää. Vastauksena valitukseen tarjoilija oli tuonut keittiöstä näytille avatun vakuumilohipaketin:  "Kyllä tässä on vielä päiväystä jäljellä!"
Kannattaa kiertää kaukaa...

Ryhis

Yachio on upea paikka. Missään muualla et saa yhtä vilpitöntä palvelua. Vaikka kovaan ääneen kertoisit, että olet uusnatsi saatananpalvoja sukurutsaaja, joka kävi juuri hautuumaalla kaivamassa ruumiita ylös ja virtsaamassa niiden päälle ja että mestan safka on mitä kuvottavinta paskaa ja viimeksi on oksettanut näin paljon kun hummerit söivät perheeni, niin kassa vaan hymyilee ja nyökyttelee "Yes, Yes".

Taitaa paikka olla jonkinlainen veronkierto tsydeemi, kyseinen liikehuoneisto on vuokralla joltain suomalaiselta omistajalta (sisäpiirin tietoa) ja siinä on kauko-idän veijarit pitäneet jos jonkinlaista puljua pystyssä viimeiset viisi vuotta.

Ensin oli elintarvikekioski videoautomaatin yhteydessä. Mielenkiintoinen mesta muuten, sieltä sai kaikkea enempi vähempi eksoottista. Ja röökiä tiskin alta, kätevää. Varsinkin kun mesta oli auki vaihtelevasti (toisinaan aamuyöhön).

Sitten se rempattiin kahvilaksi, joka meni nurin samantien ja sitten tilaa laajennettiin ja sitä rempattiin putkirempan yhteydessä vaatimattomat neljä viisi kuukautta. Samaan syssyyn asennettiin jonkinlaiset ilmakoneiden ulkoyksiköt takapihan puolelle...

Uusikin kahvila ehti olla auki...kuukauden? Ja lappu luukulle. Sitten tuli tämä Yachio..

Naapurissa on intialainen ravintola, jolla on perinteinen intialainen nimikin, Sir Olavi.

Pikku-Huopalahdessa on myös Sir Olavi-niminen ravintola ja kuulemma nämä molemmat omistaa yksi ja sama henkilö. Mutta ei siitä ravintolasta sen enempää......
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Jiri

Lainaus käyttäjältä: Rach - syyskuu 04, 2010, 20:23:41 ip
Tuk Tuk

Tämä testataan!

Lainaus käyttäjältä: Rach - syyskuu 04, 2010, 20:23:41 ip
Täytyypä tässä samalla kehaista Runeberginkadun nepalilaista Swagatia, jossa pistäydyin joskus keväällä lounaalla. Ei ehkä mikään supertulinen kokemus, mutta masala oli kyllä parasta mitä oon Helsingistä saanut!

Nepalilainen kova haastaja: Nordenskjöldinkadulla, hieman Manskulta Mechelininkadulle päin on Mountain. Mielestäni paras Nepsu. Mut missä tää Swagat on Runskilla? Tuo täytyy kyllä ponnistaa.

Lainaus käyttäjältä: Rach - syyskuu 04, 2010, 20:23:41 ip
loistava kiinalainen: Schezuan. Joskaan se ei päihitä annoksillaan esim. Kampin keskuksen Empire Plazaa, niin Schezuanin ankkaan siellä kannattaa ehdottomasti satsata! Mielettömän hyvää!  :D

Empire Plazasta on kokemusta vain lounasaikaan. Heillä on tosi maistuva lounasbuffet, tai ainakin oli - Kun viimeksi olen Kampissa lounastanut. Puitteet on kyllä ihan viimisenpäälle Ala Carte -osaston raflaksikin, joten en kyllä kyseenalaista tuota Ankkakehua... Mutta testaan kyllä.

Lainaus käyttäjältä: Rach - syyskuu 04, 2010, 20:23:41 ip
Farang se on vielä testaamatta, mut pitänee kerätä vielä kolehtia sitä varten tovi jos toinenkin... Pakko silti kokeilla, onhan sitä sen verran hehkutettu joka puolella. Onko kokemuksia?

Jaa, tämä onkin joku superior? Itse olen itäisistä ravintoloista tuota Kabukia kiertänyt kuin kissa kuumaa puuroa. Täytyy joskus jonkun samanhenkisen porukan kanssa käydä taittamassa nälkää japanialaisittain. Tokyo 55 on tullut jo Sushin osalta tutuksi. Sieltä olen tähän mennessä Helsingin parhaat saanut, vaikkei kyllä vieressä sijaitseva Gyosai kauaksi jää - Jos lainkaan ;)

ps. Yachioon en mene!
http://jirin.hommat.info | cl @ IRCnet

Rach

Swagat sijaitsee siis siinä missä ennen oli ravintola Cupla. Töölöntorilta vähän etelään siis. Ihan kovat pojot sekin näkyy saaneen tuolla eat.fi:ssä: http://eat.fi/helsinki/swagat Tiiä sitte tuosta sivustosta, mutta ruoka oli kyllä hyvää.

Empire Plazassa on tosiaan puitteet kohdallaan. Erittäin tyylikäs sisustus ja ainakin omalla kohdallani myös palvelu on ollut aina erinomaista. Vielä kun ottaa sijainnin ja ruuan laadun huomioon, niin hintataso on oikeinkin ok.

Farang äänestettiin keväällä Suomen 6. parhaimmaksi ravintolaksi. Ja se ehti olla auki peräti puoli vuotta ennen tuota titteliä, ihan kova temppu. :) http://www.viisitahtea.fi/parhaat-ravintolat/2010/5054-2010-6-farang-helsinki Hintataso tuolla on tietysti astetta kovempi, n. 20-30e, mutta on sitä kyllä kovasti kehuttu.

Rach

Ja Szechuanin z:t ja ch:t kirjoitetaan tietysti noin päin...anteeksi aivopieru.

Aji Inferno

New Bamboo Center, Annankatu 29. Ystäväni vinkistä tuli tämä Malesialais-Kiinalainen pieni ravintola tsekattua. Ystäväni tilasivat paikassa epätavallisen halvat lounas-annokset hyvää kiinalaista (6 EUR). Itse kokeilin ekstra-tulista bambu-possua... (9,30 EUR). Tarjoilija hetken ihmetteli sitä, mahdoinko tietää mitä oikein tein - mutta lopulta tilaus meni lävitse ja odottelin...

Ja pakko sanoa, että sain mitä toivoin! Pyysin "erittäin tulista"  - ja kyllä annokseni olikin juuri mitä toivoin! Se oli oikeasti todella (!) tulista, varmasti liikaa monelle. Mutta se oli myös maukasta ja kaikin tavoin kaikkea mitä toivoin. Palvelu oli moitteetonta, jopa tavallista parempaa.

Ei voi muuta kuin suositella, varauksetta!!

Scandal

syyskuu 30, 2010, 20:26:20 ip #155 Viimeisin muokkaus: syyskuu 30, 2010, 20:33:32 ip käyttäjältä Scandal
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - syyskuu 24, 2010, 22:52:05 ip
New Bamboo Center, Annankatu 29. -- Pyysin "erittäin tulista"  - ja kyllä annokseni olikin juuri mitä toivoin! Se oli oikeasti todella (!) tulista, varmasti liikaa monelle. Mutta se oli myös maukasta ja kaikin tavoin kaikkea mitä toivoin.
Tästä paikastahan on jo vuosia puhuttu tässä topicissa - eikä aiheetta %)

Tosin pakko tunnustaa, että vähän epäilyttää - sillä jos olet uusi naama (etkä ollut vakiasiakkaan kanssa) ja pyydät tulista, niin saat tod.näk. "normaalitulisen" eli "kolmen chilin" version kun eivät taida noita oikeasti tulisempia tuosta vaan kantaa pöytään. Pyydäpä seuraavalla kerralla vähän enempi. (Kävin joskus viitisen vuotta sitten tuolla useasti, ja aina kun pyysi "oikeasti tulista" tai "tulisempaa kuin viimeksi", sitä perus-kolmosta vaan löyty. Hyväähän se oli, ei sillä, mutta tulisempikin olisi mennyt. Vasta kun älysi pyytää lisäpotkua, sai vieläkin tulisempaa. Tai ehkä ovat muuttaneet käytäntöjä, jos chilifanit tuota paikkaa ovat tarpeeksi käyttäneet? Tavisväkihän valittaa miedo(imma)n olevan tulista.)

Nykyisellään "neljän chilin" versio menee kepeästi, viitonen (jossa koko tsydeemi tehdään käsittääkseni täysin erikseen) joko puoliväkisin - tai sitten jää kesken, jos kokki osuu napakymppiin. Pari kertaa kokeillut, fifti-siksti on tilanne. Kymppiin asti kuulemma riittää potkua, en uskalla kuvitellakaan mitä tuolta asteikon puolivälin yläpuolelta löytyy :I

Mutta täysin totta kyllä puhut. Paikasta saa hemmetin hyvää sapuskaa (malesialainen currykana!) ja pyydettäessä myös oikeasti tulisena. Duunipaikka sadan metrin päässä niin tulee käytyä lounaalla varsin usein - ennätys taitaa olla viisi kertaa viikossa neljän chilin currykanaa, namnam. Voisikin sopivasti huomenna lounastaa tuolla...

Edittiä: Hetkonen, kun topicin ekoja sivuja kahlaa, olet selvästi pk-seudulta.  Miten ihmeessä olet onnistunut välttämään New Bamboo Centerin näin pitkään - varsinkin kun siitä on mainittu tässä viestiketjussa aikasen monta kertaa, kehuen?

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Scandal - syyskuu 30, 2010, 20:26:20 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - syyskuu 24, 2010, 22:52:05 ip
New Bamboo Center, Annankatu 29. -- Pyysin "erittäin tulista"  - ja kyllä annokseni olikin juuri mitä toivoin! Se oli oikeasti todella (!) tulista, varmasti liikaa monelle. Mutta se oli myös maukasta ja kaikin tavoin kaikkea mitä toivoin.
Tästä paikastahan on jo vuosia puhuttu tässä topicissa - eikä aiheetta %)

Tosin pakko tunnustaa, että vähän epäilyttää - sillä jos olet uusi naama (etkä ollut vakiasiakkaan kanssa) ja pyydät tulista, niin saat tod.näk. "normaalitulisen" eli "kolmen chilin" version kun eivät taida noita oikeasti tulisempia tuosta vaan kantaa pöytään. Pyydäpä seuraavalla kerralla vähän enempi. (Kävin joskus viitisen vuotta sitten tuolla useasti, ja aina kun pyysi "oikeasti tulista" tai "tulisempaa kuin viimeksi", sitä perus-kolmosta vaan löyty. Hyväähän se oli, ei sillä, mutta tulisempikin olisi mennyt. Vasta kun älysi pyytää lisäpotkua, sai vieläkin tulisempaa. Tai ehkä ovat muuttaneet käytäntöjä, jos chilifanit tuota paikkaa ovat tarpeeksi käyttäneet? Tavisväkihän valittaa miedo(imma)n olevan tulista.)

Nykyisellään "neljän chilin" versio menee kepeästi, viitonen (jossa koko tsydeemi tehdään käsittääkseni täysin erikseen) joko puoliväkisin - tai sitten jää kesken, jos kokki osuu napakymppiin. Pari kertaa kokeillut, fifti-siksti on tilanne. Kymppiin asti kuulemma riittää potkua, en uskalla kuvitellakaan mitä tuolta asteikon puolivälin yläpuolelta löytyy :I

Mutta täysin totta kyllä puhut. Paikasta saa hemmetin hyvää sapuskaa (malesialainen currykana!) ja pyydettäessä myös oikeasti tulisena. Duunipaikka sadan metrin päässä niin tulee käytyä lounaalla varsin usein - ennätys taitaa olla viisi kertaa viikossa neljän chilin currykanaa, namnam. Voisikin sopivasti huomenna lounastaa tuolla...

Edittiä: Hetkonen, kun topicin ekoja sivuja kahlaa, olet selvästi pk-seudulta.  Miten ihmeessä olet onnistunut välttämään New Bamboo Centerin näin pitkään - varsinkin kun siitä on mainittu tässä viestiketjussa aikasen monta kertaa, kehuen?


Ei se niin yllättävää ole. Olen kyllä asunut Vantaalla jo 14 vuotta, mutta käyn Helsingissä harvoin, lähinnä pakon edessä ja silloinkin vain mahd. pikaisesti. En siis tunne kaupunkia käyt. katsoen lainkaan.  8) Kuten äskeisestä voinee päätellä, AI ei ole ns. cityihminen. ;) Enkä ylipäätään syö ulkona kuin aniharvoin. Jos tilaisuus tulee, paluu Turun seudulle houkuttaa aikalailla. Mutta jos niin tapahtuu, turha multa on sielläkään kysellä ravintoloista. Lähimmän Hesen saatan hyvällä tuurilla siellä tietää - sieltä kun saa hesen loistavia (!) kebabeja!! Nam!  :P

HerraDI

Kesällä tuli New Bamboo Center testattua ja voin rehellisesti sanoa, että oli tulisin ravintola-ateriani ikinä. Tyhmänrohkeana vaadin 6 tähden tulisuudella annokseni ja pienen väittelyn että extra maksun jälkeen se onnistui. Eli kyllä ensikertalainenkin saa tulista kun vaan osaa pyytää.

Sitten asiaan, ruoka oli aivan helvetin tulista, ei mitään jakoa nauttia siitä vaan pakolla söin noin puoliannosta ja samalla 1,5 litraa jäävettä että lasin maitoa. Kiitin luojaani etten vaatinut tulisinta vaihtoehtoa, koska silloin olisi noutaja tullut. Pois lähtiessä mahassa kiersi aivan perkeleesti ja hikeä pukkasi kohtuu tahdilla. Lähtö ravintolasta oli hyvinkin nöyrä. Seuraavana päivänä kävin hattu kourassa hakemassa 4 tähden tulisuudella olevan aterian, joka oli selvästi sopivampi omalle suulleni. Tällä kertaa myös maistoin annoksen maut ja varsin hyvää oli

Tässä ravintolassa suosittelisin ottamaan ensimmäisen aterian 4 tähden tulisuudella, ellei suu ja vatsa ole todellakin tehty teräksestä.

P.S henkilökunta oli varsin ystävällistä ja teki olon kotoisaksi kysymällä kesken syönnin että haluanko lisää chiliä pöytään vaiko onko isokannu jäävettä parempi vaihtoehto. Olin aistivani kevyttä piruilua..

ana198

Lainaus käyttäjältä: Rach - syyskuu 04, 2010, 20:23:41 ip

Farang se on vielä testaamatta, mut pitänee kerätä vielä kolehtia sitä varten tovi jos toinenkin... Pakko silti kokeilla, onhan sitä sen verran hehkutettu joka puolella. Onko kokemuksia?

Pari kertaa on tullut käytyä ja loistavaa mättöä molemmilla kerroilla.
Ekalla kerralla vedettiin maistelumenut ja ateria oli täydellinen lukuunottamatta tofua jota inhoan yli kaiken.
Toisella kerralla jo paremmin annoksiin tutustuneena vedettiin rapeaa possua, hamachi sashimi ja ankkaa currykastikkeessa ja oli jälleen loistavaa.
Hintataso ei loppupeleissä niin korkea ole koska oikeastaan pärjää alku +1pääruoka per ruokailija setillä joka ei paljon yli 25-30€ mene (ellet nauti vaikkapa hummeria, minkä ajattelin itseasiassa vetää ensikerralla :) ).
Suosittelen lämpimästi, mitään tulista mättö ei ole mutta hivelee kyllä makuhermoja varsinkin jos kaakkoisaasialaiset maut on mieleen.

Empire Plazasaa voin suositella myös, tosin Bamboo Center on kivenheiton päässä ja vie voiton aina ja poikkeuksetta ;)

Aji Inferno

Dong Bei Hu tänään ensi kertaa korkattu lounaalla. Isohko ja siisti ravintola, palvelu nopeaa ja ystävällistä. Ravintolapäällikkö yllättäen suomalainen, erittäin asiantunteva ja selvästi aidon kiinnostunut kiinalaisesta ruokakulttuurista. Menu pitkälti Sichuanilainen, eli varsin chilipitoinen. Tilaamani possu sienillä tuli nopeasti ja toiveeni mukaan ekstratulisena. Harvinaisen maukasta ja juuri oikea potku! Lounas maksaa 9.20 ja on ehdottomasti joka sentin arvoinen, etenkin kun alkuruokakeittokin oli mitä maukkainta. Lounasmenu vaihtuu pariviikoittain ja on monipuolinen.

Erikoisuutena AITO Pekingin ankka, oikeasta ankkauunista ja hitaasti tuntien ajan valmistettuna. Hinta on mojova, mutta riittää kuulemma kahdelle. Täytyy kyllä testata kun lompakko sallii! ;)

Oikein mukava kokemus kaiken kaikkiaan, saattaa jopa olla maineensa mukaisesti Helsingin paras kiinalainen. Samalla hakkasi maussa esim. useimmat Kantonissa keväällä käydessäni kokeilemat oikeat kiinalaisravintolat. Tulossa on kuulemma uusia ruokalajeja Etelä-Kiinan tulisimmasta keittiöstä Sichuanin ohessa. Olisiko ollut Hunanilaista, mutta ravintolapäällikön kuvaus kuulosti namilta. :)