Paholaisen käärylettä Tammiston Citymarketissa (ent. Jättijaossa) Vantaalla

Aloittaja Aji Inferno, syyskuu 18, 2010, 16:47:19 ip

« edellinen - seuraava »

Lihamestari

"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

-mtk-

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - helmikuu 08, 2011, 21:58:42 ip
Viitisen vuotta olen kalatehtaalla ollut töissä. Aidosti ainakin siellä savustettiin. Nestesavua kokeiltiin kyllä kun sitä tuli kylkiäisenä maustetoimittajalta, mutta tuote oli sen verran pahanmakuinen ettei sitä voinut myyntiin toimittaa. En ole koskaan kuullutkaan että kaupat "huijaavat" tuollalailla asiakkaita. Luulisi että tulee palautetta. No, kaikenlaista. Tee itse niin tiedät mitä saat. :)


Kyllähän tästä jokin aika takaperin ainakin kuningaskuluttajassa revittiin jonkinmoiset "näin kuluttajaa huijataan" otsikot. Itselle se on vaikuttanut ainakin siten, että kysyn erikseen onko savukala ihan aikuisten oikeasti savustettua vai nestesavuviritelmää. Harmittavan usein vastaukseksi saa "En minä vaan tiedä, tuolta meidän uunista se tulee", joka (ilmeisesti paloturvallisuusmääräysten vuoksi) tarkoittaa nestesavua. Siitä en viitsi ylimääräistä maksaa, hikkorinmakuista kalaa kun saa ihan omassa uunissakin ympäri vuoden :)

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: -mtk- - helmikuu 14, 2011, 15:45:40 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - helmikuu 08, 2011, 21:58:42 ip
Viitisen vuotta olen kalatehtaalla ollut töissä. Aidosti ainakin siellä savustettiin. Nestesavua kokeiltiin kyllä kun sitä tuli kylkiäisenä maustetoimittajalta, mutta tuote oli sen verran pahanmakuinen ettei sitä voinut myyntiin toimittaa. En ole koskaan kuullutkaan että kaupat "huijaavat" tuollalailla asiakkaita. Luulisi että tulee palautetta. No, kaikenlaista. Tee itse niin tiedät mitä saat. :)


Kyllähän tästä jokin aika takaperin ainakin kuningaskuluttajassa revittiin jonkinmoiset "näin kuluttajaa huijataan" otsikot. Itselle se on vaikuttanut ainakin siten, että kysyn erikseen onko savukala ihan aikuisten oikeasti savustettua vai nestesavuviritelmää. Harmittavan usein vastaukseksi saa "En minä vaan tiedä, tuolta meidän uunista se tulee", joka (ilmeisesti paloturvallisuusmääräysten vuoksi) tarkoittaa nestesavua. Siitä en viitsi ylimääräistä maksaa, hikkorinmakuista kalaa kun saa ihan omassa uunissakin ympäri vuoden :)


Luin juuri Mats-Eric Nilssonin: Petos lautasella. Näyttää olevan elintarviketeollisuus yhtä suurta kusetusta. Lähti aika moni tuote meikäläisellä boikottiin. En vaan viitsi maksaa tärkkelyksistä, vedestä, lisäaineista, aromeista ja kaikesta kemiallisesta paskasta mitä elintarvikkeet survotaan täyteen. Himastakin heitin suurimman osan kaappien elintarvikkeista pois. Mikään ei ole enään aitoa. Pistää miettimään. >:( :(
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

InkRose

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - helmikuu 14, 2011, 18:41:40 ip
Luin juuri Mats-Eric Nilssonin: Petos lautasella. Näyttää olevan elintarviketeollisuus yhtä suurta kusetusta. Lähti aika moni tuote meikäläisellä boikottiin. En vaan viitsi maksaa tärkkelyksistä, vedestä, lisäaineista, aromeista ja kaikesta kemiallisesta paskasta mitä elintarvikkeet survotaan täyteen. Himastakin heitin suurimman osan kaappien elintarvikkeista pois. Mikään ei ole enään aitoa. Pistää miettimään. >:( :(


Onhan esim. noista E-aineista moni ihan keinotekoisia, mutta suuri osa on myös ihan luonnon omia aineksia. Samoin aromeista, mutta vaikea niistä on mennä sanomaan onko vaikka jonkun mausteseoksen "aromit" luontaisia vai ei, kun sitä ei vissiin enää tarvitse noin eritellen ilmoittaa. Ennenhän paketissa luki "luontaiset aromit (1,2,3...), luontaisen kaltaiset aromit (1,2,3...) jne," joista jälkimmäiset keinotekoisesti tuotettuja. Toisaalta, vaikkapa nyt karkkien kohdalla tämä muutos taitaa käytännössä tarkoittaa sitä että luontaisia aromeita käytetään vain hyvin pienessä osassa makeisia. Jotka tietenkin brändätään jollain tapaa "terveys"-aatteen suuntaan, ja hinnoitellaan sen mukaisesti.

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: InkRose - helmikuu 14, 2011, 19:09:54 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - helmikuu 14, 2011, 18:41:40 ip
Luin juuri Mats-Eric Nilssonin: Petos lautasella. Näyttää olevan elintarviketeollisuus yhtä suurta kusetusta. Lähti aika moni tuote meikäläisellä boikottiin. En vaan viitsi maksaa tärkkelyksistä, vedestä, lisäaineista, aromeista ja kaikesta kemiallisesta paskasta mitä elintarvikkeet survotaan täyteen. Himastakin heitin suurimman osan kaappien elintarvikkeista pois. Mikään ei ole enään aitoa. Pistää miettimään. >:( :(


Onhan esim. noista E-aineista moni ihan keinotekoisia, mutta suuri osa on myös ihan luonnon omia aineksia. Samoin aromeista, mutta vaikea niistä on mennä sanomaan onko vaikka jonkun mausteseoksen "aromit" luontaisia vai ei, kun sitä ei vissiin enää tarvitse noin eritellen ilmoittaa. Ennenhän paketissa luki "luontaiset aromit (1,2,3...), luontaisen kaltaiset aromit (1,2,3...) jne," joista jälkimmäiset keinotekoisesti tuotettuja. Toisaalta, vaikkapa nyt karkkien kohdalla tämä muutos taitaa käytännössä tarkoittaa sitä että luontaisia aromeita käytetään vain hyvin pienessä osassa makeisia. Jotka tietenkin brändätään jollain tapaa "terveys"-aatteen suuntaan, ja hinnoitellaan sen mukaisesti.


Mutta e-aineista käytetyimmät ovat kemiallisesti valmistetut koska ne ovat kaikista halvimpia valmistaa. Sama koskee aromeja. Kaukkia aromeja me emme edes tiedä mitä laitetaan, koska niitä ei tarvitse eritellä. Tuskimpa teollisuus käyttää juurikaan montaa luonnonaromia.;)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

InkRose

Pakko tämän verran vielä tätä E-aine-OT:ta jatkaa:
Lainaus
"Mistä on pienet puolukat tehty?
Vedestä, sokerista, kuiduista, vitamiineista, kivennäisaineista, hapoista (E 200, E 210), hyytelöimisaineista (E 440), väriaineista (E 160a, E 163) ja aromeista. Niistä on pienet puolukat tehty."


Muuallakin nähty, mutta omiin silmiini osui täällä vähän aikaa sitten. Ilmeisesti nykyisten tuoteselosteasetusten mukainen kuvaus puolukasta. Niin se vain sielläkin kummittelee se "aromit"... ;)

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: InkRose - helmikuu 14, 2011, 19:46:43 ip
Pakko tämän verran vielä tätä E-aine-OT:ta jatkaa:
Lainaus
"Mistä on pienet puolukat tehty?
Vedestä, sokerista, kuiduista, vitamiineista, kivennäisaineista, hapoista (E 200, E 210), hyytelöimisaineista (E 440), väriaineista (E 160a, E 163) ja aromeista. Niistä on pienet puolukat tehty."


Muuallakin nähty, mutta omiin silmiini osui täällä vähän aikaa sitten. Ilmeisesti nykyisten tuoteselosteasetusten mukainen kuvaus puolukasta. Niin se vain sielläkin kummittelee se "aromit"... ;)


Marjat ovatkin yksiä harvoja tuotteita kaupoissa ilman lisäaineita. Kun sais muutkin tuotteet yhtä aitoina. Kun teet kotona pullaa et tarvitse sen tekemiseen 26 lisäainetta+ muut epämääräiset "täytteet". Esim. leivän valmistukseen ei käsittääkseni tartte kuin vettä, hiivaa ja jauhoja. Hupaisin tuote on varmaankin Fun Light mehut. Sisällys ainoastaan vettä ja lisäaineita. Jostakin valmis taco ruuasta löytyi nelisenkymmentä lisäainetta+ muu "sälä". Taco käsittääkseni valmistetaan maissijauhosta ja vedestä.

Jos tuotteessa on jotain lisäainetta sen tehtävänä on yleensä korjata väriä, rakennetta, makua, säilyvyyttä. Täyteaineina käytetään erilaisia tärkkelyksiä ja vettä. Se kertoo tuotteesta aika paljon. Mitä pidempi lista sen epäaidompaa tuote on. Aitoa tuotetta ei tarvitse korjata millään.

Tänään katselin Poutun pekonia jossa oli tuoteselosteessa vesi toisena listassa. Mikä vidu on veden tarkoitus pekonissa? No, sillä saadaan lisää massaa tuotteelle. En minä ainakaan halua vettä ostaa kaupasta kun saan sitä kotona hanastakin. Samaa tehtiin kalatehtaalla. Fileet kulkivat neulakoneen läpi missä fileisiin ruiskutettiin vettä. Siis silkkaa kusetusta.

Jeps, eiköhän avautuminen riitä. Kukin tekee itse valintansa. Kannattaa ehkä vilaista tuoteselostetta kun seuraavan kerran ostat tacoateriaa. Todennäköisesti syöt jotain muuta kuin tacoa. Wink

Puolukan lisäaineista E 200, E 210 ja E160a valmistetaan kemiallisesti. Pektiini E 440 voidaan valmistaa kemiallisesti jolloin sitä ei tarvitse ilmoittaa. Puolukassa nämä kaikki on luonnollisesti.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - helmikuu 14, 2011, 20:57:04 ip
Tänään katselin Poutun pekonia jossa oli tuoteselosteessa vesi toisena listassa.
Vilkaiseppas huviksesi, jonkun kevythirvityksen tuoteselostetta!
Usein esim. noissa kevyt grillimakkaroissa on vesi ensimmäisenä! ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Mika73

Mikä on tämänhetkinen tilanne Jättijaossa, jos tuonne pääsisi vaikka joku päivä ostoksille?  :)

Lihamestari

Remonntti jauhaa parasta aikaa!
Tiski on vielä tämän ja ensiviikon kiinni!

Tiistaina 1.3 sitten taas mennään tiskin kanssa...

Tänään oltiin koekeittiössä testailemassa uutuusmarinadeja!  :P
Jatkossa tulossa herkkuja Aji Cristalista ja lisää herkkuja Nagasta!

Tehdään uudistuvasta BBQ-grillikyljestä jossain vaihessa oma chilihörhö versio, mitä saa erikseen kysymällä... ;)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Mika73

Eli vaikkapa 4.3 saisi käärylettä ym chili herkkua... Täytyy yrittää päästä käymään..  :)

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: shp - tammikuu 28, 2011, 22:04:16 ip
Voisko teiltä saada kesällä maustamattomia, raakoja spare-, tai baby back ribsejä, väh 10kg erissä? =)
Tänään olin HK:lla käväsemässä ja sieltä olis mahdollista saada noita!
Mä tarkistelen nille vielä hinnan, kun ne ei ole suomen myyntiä varten, vaan käydään pöllimässä ameriikanpoijjille menevistä tavaroista!
Määrä ei tule olemaan ongelma, 400 kg on minimitilaus, mikä meidän pitää ostaa HK:lta! ;D

Lainaus käyttäjältä: Mika73Eli vaikkapa 4.3 saisi käärylettä ym chili herkkua... Täytyy yrittää päästä käymään.. :)

Varmasti on, ainakin paholaisen kääryleitä , ellei mitään mullistavaa käy...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

shp

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari
Määrä ei tule olemaan ongelma, 400 kg on minimitilaus, mikä meidän pitää ostaa HK:lta! ;D


Jahas, tarvii siis rakentaa isompi savustin.. =)
:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.

Ryhis

Nyt on possusta veivattu Paholaisen Kääryle koeponnistettu.

Täytyy kyllä kehua. Onko tulista? Jessus sentään, jos tällaista olisi lyönyt linjastoon kymmenen vuotta sitten, niin heikommat olisi pyörtyneet ja loput soitelleet lehtiin sekä poliisille.

Ei tarvinnut kaivaa habatabapulloa jääkaapista, puolen litran Kukko pils oli mennyt jo ensimmäisen kääryleen puolessa välissä ja samanaikaisesti vaimo ilmoitti, ettei aio syödä omaansa loppuun. Söin siis puolitoista rullaa tätä tulista herkkua. Poltetta piisaa enemmän kuin tarpeeksi! Melkoisen räyhäkästä toimintaa myydä näin tulisia safkoja, en hetkeäkään epäile, etteikö mummelit olisi urputtaneet maistiaistilaisuudessa.

Poltteen puolesta vaati sisua syödä molemmat kääryleet, mutta maku oli kyllä harvinaisen herkullinen! Sanoisin, että yksi parhaista "puolivalmisteista" mitä olen ikinä ostanut, toisaalta miten voi mokata possu+pekoni+mozzarella+naga+salamikombinaation? Ostan tuotetta jatkossakin.

Kehutaan samalla koko Jättijakoa kun remppa silminnähden alkaa olemaan loppusuoralla, on meinaan aika hulppea kompleksi. Jos K-market mustapekka on Käpylän Stockka niin Jättijako on Suomen Harrods! Lihatiskin jälkeen löytyvä salaatti/patonkibaari on vähän helkkarin upea, nappasimme siitä lounaaksi pari täytettyä leipää. Istanbul-nimisessä leivässä oli välissä sipulia, jalluja, kebabbia ja chilimajoa, Sri Lanka-nimisessä leivässä tonnikalaa ja limemajoa. Molemmat leivät olivat erinomainen esimerkki siitä, mitä kunnollinen eväs on! Kohtuuhintaan rapeakuorinen leipä jonka sisällä muutamasta laadukkaasta raaka-aineesta täyte, ilman mitään mielikuvituksellisia häsläyksiä herneenversoineen. Istanbulissa oli ihan havaittavaa poltetta ja Sri Lankassa maistui ihan oikeasti limetti!

Yleensähän nämä täytetyt patongit/toastit/paninit ovat jotain Picnic-tyylistä väsynyttä paskaa, elmukelmuun tapettua, esipaistettua peukalonpaksuista mautonta huttua jonka väliin kumihanskoihin verhoutunut kesäduunari kauhoo E-koodimajoneesin ja eilisen lounaan ylijäämäbroilerin epäpyhää liittoa. Ennen kelmua laitetaan vielä ne eilisestä salaattibaarista ylijääneet, sahanteräveitsellä nyrhityt, tomaattisiivut leivän väliin ja koristellaan kuukauden vanhalla herneenversolla. Ja hintaa mieluiten yli viisi euroa...
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

omarosa

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - maaliskuu 04, 2011, 09:49:05 ap
Nyt on possusta veivattu Paholaisen Kääryle koeponnistettu.

Täytyy kyllä kehua. Onko tulista? Jessus sentään, jos tällaista olisi lyönyt linjastoon kymmenen vuotta sitten, niin heikommat olisi pyörtyneet ja loput soitelleet lehtiin sekä poliisille.


Hitsin hitsi, tässähän tuli nälkä tota vuodatusta lukiessa, eilen pyörähdin noilla nurkilla , mukaan tarttui Ikean pakaste altaasta, lihapullat, puolukkahillo, kermakastike ja pakastemuusit.
lupaan ensi kerralla googlata jättijaon sijainnin ja hakea yhden kääryleen itselleni ja toisen naapurin kissalle. ;)
chilinkasvatuksen A:spna B:hydrosora C:provado

hessi

Kaupasta on tulossa hieno, täytyy päästä itsekkin se katsastamaan :)
ja paholaisenkääryleet ovat kuulema tänään tarjouksessa, ystävä soitti
ja kiusas minua :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Lihamestari

Mukavaa, että on maistunut ja poltellut! :)
Testaa joskus se "Orginaali" Paholaisen nautakääryle, se on vielä tulisempi! ;D

Ensi viikolla on luvassa taas uutta hyvää chilistä!
Cristallikana! :) (tosin tipuna on broileri, mutta noi kun tuppa lehmääkin kutsua häräksi, niin menköön toikin)

-Paneroitu broilerin filee, jonka täytteenä on yllätys, yllätys Aji Cristal chiliä sisältävä maustevoi!
Tässä on pikkasen vähempi poltetta... :( Mutta lupaan, että jos pahemmin ei ole toleranssi noussut, niin kyllä tämäkin hikeä lyö pintaan!
Mutta jos joku haluaa, niin voi tehdä tilauksesta pikasen nagaa sisältävän version! ;)


Kannattaa grillistä testata vielä se uusi BBQ grillikylki! Siinä on chiliä sen verta vähempi, että pitäis mennä ilman suurempia irvistelyjä!
Kylkenä siinä on Kivikylän ylikypsä uunikylki!
Mut heti ei kannata tiskille rynnistää, sillä kysyntä on yllättänyt aivan totaalisesti! Mänt melkein kaikki mitä tilattiin, kolmessa päivässä! :)
Pahimmat Nagamiehet tulevat pettymään! Tämä on tehty suurta ihmisjoukkoa ajaelle, joten polte on hyvin mieto!
Mä kyllä ajattelin tosta vääntää Nagamiehen versio, jonka voi tavaraa ostaessa mainita, niin saa sen lisäpotkulla! Mutta ilmoittelen sitten kun on saatavilla...

Pitäis varmaan tohon otsikkoon vaihtaa toi laitoksen nimi, kun ollaan nykyisin Citymarket Vantaa Tammisto!
Tosin moni ilmoittaa käyvänsä IsossaJaossa, joka on ollut puljun alkuperäinen nimi vuoteen 1995 asti! :)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Jahvetti

Onkos sitä "normaali-ihmisten" bbq-grillikylkeä saatavilla parin viikon päästä? Silloin on talviloma ja meinasin uskaltautua sen verran ihmisten ilmoille, ett vois grillikauden avata. Säästä riippumatta.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Aji Inferno

Ei-niin-taviksille suunnattua hevosenpotku-BBQ-kylkeä kyllä tulisi ostettua.......  8)

Jahvetti

Meillä on ehkä toleranssit hivenen erilaiset... Mutta perästä tullaan, voihan sitä himassa sitten tulistaa jos siltä tuntuu.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013