tammikuu 09, 2025, 22:48:02 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Paras olut, mitä olette maistanut?

Aloittaja masaiman, syyskuu 18, 2010, 20:01:03 ip

« edellinen - seuraava »

jaolsten

Cristal Weize Stuttgartissa vuonna 2001. Tarjoiltiin panimoravintolassa litran kannuissa, juotiin kavereiden kanssa muutamia kymmeniä kannuja tuona vuonna. Sitä kun sais...
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

tsilizoo

Minun makuaistiin toimii Hoegaarden ja yks parhaista ikinä on Teerenpelistä "onnen pekka"

masaiman


paw

Nyt muistaessani voinkin kehua viime vuoden syksyllä nauttineeni Antwerpenin Kulminator-olutravintolassa La Trappe Quadrupel Querkus Oak Aged:ia... Siinä kohtaa meinasi raavas mies tirauttaa kyyneleen kun oli niin hyvää olutta. Suuri lasillinen (24cl) maksoi tähtitieteelliset 6,7€ (belgian hintatasolla) ;)

Mikäli tilaisuus tulisi uudestaan en kyllä epäröisi hetkeäkään ostaa toistamiseen.
Pyhä kolminaisuus: Viski-Olut-Chili

masaiman

marraskuu 02, 2011, 20:41:34 ip #244 Viimeisin muokkaus: marraskuu 02, 2011, 22:52:37 ip käyttäjältä Mattson

Sitä saa taas. Mut älkää kertoko kellekkää et mulle riittää.

EDIT: Onkohan tää liian nuorta vielä tai jotain. Ei nyt maistu yhtään siltä, miltä viime keväänä...

masaiman

Nyt sitä saa, nyt sitä saa, nuppinsa täyteen kaljaa!

Aijai, vuosi sitä saatiin odottaa mut on se vaan vähän pirskatin hyvää.

Toinen, mitä löysin ja otin maisteluun:


Tosi mielenkiintoinen. Glögiä, piparia, jotain maustetta mitä en pysty erittelemään ja ehkä hipaus jägermeisteriä tms. Vaikea uskoa keppanavahvuiseksi makunsa perusteella. Tätäkin joutunee ostamaan lisää.

mohla

Maistelin kanssa parina iltana pullot tuota There is no Santa -bisseä ja ihan hyvää glögiähän se oli. Ei päädy mulla ostoskoriin uudelleen, kun nuo mausteoluet ei kovin usein muutenkaan nappaa.

Tämän joulun oluissa tuntuu olevan aika vahvaa maustamista, mutta onneksi on perinteisiä herkkujakin kuten Aech Schlenkerla Rauchbier Urbockiakin taas saatavilla. Nestemäistä savupalvia... Mmmmmh... Oluen ystävälle joulu on jo koittanut. =)

Lahteen on avattu hiljan uusi panimoravintolakin. Kävin testaamassa heiltä tumman oluen viime vkloppuna ja ihan perushyvää tummaa lageriahan se olikin. Täytyy mennä toistekin testaamaan haidän ruisoluensa, joka nyt oli päässyt loppumaan.

masaiman

Mennään just viettämään firman pikkujoulujen ruokailupuolta sinne huomenna. Näkee samalla et millanen paikka. Niin se lienee käsittääkseni myöskin teerenpelin virityksiä?

Ryhis

Vakka-Suomen panimon Prykmester Savukataja on muuten hyvää, maistoin sitä toissapäivänä kapakassa. Ei mitään vetistä hikkoriaromia kuten Eggenbergissä eikä myöskään samanlaista savusaunan tömäkkää tervaisuutta kuten Sakemannien rauchbierissä. Vaan ehtaa suomalaiseen nokkaan hyvin käyvää palvikinkkua!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

masaiman

+1. Taisi volttejakin olla ihan sopivasti.

Siku

Nyt menee mielenkiintoiseksi. Koska chileissähän ei ole tarpeeksi harrastamista, niin hommasinpa ämpärin ja vähän muuta tilpehööriä. Saa nahdä tuleeko olutta vai kiljua (vaiko vesivahinko?)

Whili

Onko kellään makuelämyksiä Koffin Puolukka-Stoutista ??
Pistin juuri pullon jääkaappiin odottamaan arviointia.

Nosiseptori

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - marraskuu 25, 2011, 10:31:12 ap
Vakka-Suomen panimon Prykmester Savukataja on muuten hyvää, maistoin sitä toissapäivänä kapakassa. Ei mitään vetistä hikkoriaromia kuten Eggenbergissä eikä myöskään samanlaista savusaunan tömäkkää tervaisuutta kuten Sakemannien rauchbierissä. Vaan ehtaa suomalaiseen nokkaan hyvin käyvää palvikinkkua!


Aivan helvetin hyvää. Omia suosikkeja.

Whili

Lainaus käyttäjältä: Nosiseptori - marraskuu 25, 2011, 17:45:43 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - marraskuu 25, 2011, 10:31:12 ap
Vakka-Suomen panimon Prykmester Savukataja on muuten hyvää, maistoin sitä toissapäivänä kapakassa. Ei mitään vetistä hikkoriaromia kuten Eggenbergissä eikä myöskään samanlaista savusaunan tömäkkää tervaisuutta kuten Sakemannien rauchbierissä. Vaan ehtaa suomalaiseen nokkaan hyvin käyvää palvikinkkua!


Aivan helvetin hyvää. Omia suosikkeja.

Näkyis olevan aika tuhtia 9%. Maistuuko viina läpi ?

Ryhis

No ei kyllä. Luulin sitä keppanan vahvuiseksi!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Nosiseptori


masaiman

Puolukka-stout on ainakin meikäläisen suun makusta. Vähän kun karpalolonkero mut tumma olutta... Hyvää on.

Se savukataja on melko petollista. Muutaman putelin kerran rahoissani ostin (pirun kallista) ja imeskelin ne jäähdyttyään melko tukevien pohjien päälle. Kyllä toimi.

Ryhis

Eilen tuli lipiteltyä Fosterssia Blues Bastardsin keikalla. Ja ennenkuin kukaan ehtii sanomaan, että tässä säikeessä puhutaan oluesta tai että vettä saa hanastakin, niin mainitaan että juomani Fosters oli 5%sta! Hivenen parempaa kuin keskarivahvuinen Fosteri mutta Fosteria kuitenkin. Tarjoushintaan 3,6€ puteli hinta/voltti-suhteeltaan ihan tenuteltavaa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

jarski

Lainaus käyttäjältä: Siku - marraskuu 25, 2011, 16:24:16 ip
Nyt menee mielenkiintoiseksi. Koska chileissähän ei ole tarpeeksi harrastamista, niin hommasinpa ämpärin ja vähän muuta tilpehööriä. Saa nahdä tuleeko olutta vai kiljua (vaiko vesivahinko?)


Toiset panee vaaleaa ja toiset tummaa, samalla tavalla siinä silti sormet kastuu ja kämppä haisee hiivalle. Hieno harrastus siis! Oluttahan tulee kun käyttää oikeita raaka-aineita ja jättää sokerit leivontaan (tahi siihen kiljuun) ;)

Hyviä oluita on liikaa listattavaksi, mutta kun sattuu oikea hetki ja hetkeen sopiva olut, niin kyllähän se parhaimmalle silloin maistuu. Tuo Puolukka Stout sattui itselläkin silmään kun jostain paikallisesta lähikaupasta sen huomasin ja ihan maistuvaa tavaraahan se on. Eilen kun kylmässä vesivihmassa veivasi kotia ja kaatoi Olvin Talvioluen tuoppiin niin kyllä se oli siihen hetkeen parasta mitä olen maistanut.

Jos yksi pitäisi nimetä niin:



Ryhis

No ei parasta mutta pakko ostaa kerran vuoteen.

"Kotimaan olutta"  ;D

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa