tammikuu 09, 2025, 22:24:32 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


chiliwiki.fi avattu!

Aloittaja Zabi, marraskuu 04, 2010, 22:16:47 ip

« edellinen - seuraava »

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - marraskuu 22, 2010, 11:57:50 ap
Fatalii on keltainen. :)  Muun väriset ovat jotain muuta...

Vaan kun Infernossakin on punaisen Fataliin kuva!  ;D
Tekstissä kyllä sanotaan sen olevan keltainen.

Mutta hyvä ehdotus on upottaa nuo ei-luonnolliset värivariaatiot päänimen alle linkeiksi tai alaotsikoiksi.

Xbow

marraskuu 22, 2010, 12:32:22 ip #241 Viimeisin muokkaus: marraskuu 22, 2010, 12:57:24 ip käyttäjältä Xbow
Ok, muutin Fataliin nimeksi Fatalii. Nähtävästi Capsicum chinense sivun linkit sai käsin muuttaa ( ohjaus generoitui automattisesti "siirron" seurauksena ), mutta kuitenkin. Laitoin kuvaukseen jotain lisäinfoa sekä vielä olemattomiin sivuihin johtavat linkit noihin tunnettuihin variaatioihin (cut-paste capsicum chinense sivusta, nyt ne suklaat ei häröile siellä ).

En ole mikään kirjailija, mutta kuvauksiahan saa aina itse kukin muuttaa :) Wanhan wersion woi aina palauttaa.

Edit: luokkien kautta generoituvat luettelot tuntuu päivittyvän hyvin :)
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

Toni.A

Onkohan tuo Habanero Brown samaa lajiketta, kuin Brown Large? Ainakaan ei mitään syntyperää Largelle löydy, vai liekkö sitten hybridi. Hyvää joka tapauksessa on ja kovasti kasvattajienkin suosima. Fatalii sivu on nyt ok ja sieltä tosiaan voi linkkinä olla ainakin se Fatalii Red, jos kerran todistettavasti on olemassa. Chocolate Fatalii taitaa olla sitten kysymysmerkki, ainakaan thechileman.org ei tunne kyseistä lajiketta.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - marraskuu 22, 2010, 12:13:35 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - marraskuu 22, 2010, 11:57:50 ap
Fatalii on keltainen. :)  Muun väriset ovat jotain muuta...

Vaan kun Infernossakin on punaisen Fataliin kuva!  ;D
Tekstissä kyllä sanotaan sen olevan keltainen.

Mutta hyvä ehdotus on upottaa nuo ei-luonnolliset värivariaatiot päänimen alle linkeiksi tai alaotsikoiksi.


Joo, huomasit tuon mysteerin. ;)  Hyvä esimerkki samalla näistä ristiriidoista tiedoissa. Mulla oli luullakseni se "ensimmäinen" Fatalii jo vuonna -97, ja siinä oli keltaiset marjat. Paljon myöhemmin itse Fatalii sitten sanoi mulle, ettei se omani ole fatalii (heh, tätä nimien ilotulitusta), vaan että fatalii on punamarjainen. Otin ja uskoin viisaampaa, joten laitoin sitten tuon hänen ottamansa kuvan saitille - oli parempi kuva kuin omani sitäpaitsi. ;)  Mutta nyt taas Fataliin sivustolta löytää fataliin... yllätys yllätys... keltaisena!  ;D

Eli eiköhän se keltainen ole, mutta voi hyvin olla että saman nimen alla Afrikassa viljellään monenlaisia chinensejä. Ei olisi eka kerta. ;)


Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - marraskuu 22, 2010, 13:10:23 ip
Onkohan tuo Habanero Brown samaa lajiketta, kuin Brown Large? Ainakaan ei mitään syntyperää Largelle löydy, vai liekkö sitten hybridi. Hyvää joka tapauksessa on ja kovasti kasvattajienkin suosima. Fatalii sivu on nyt ok ja sieltä tosiaan voi linkkinä olla ainakin se Fatalii Red, jos kerran todistettavasti on olemassa. Chocolate Fatalii taitaa olla sitten kysymysmerkki, ainakaan thechileman.org ei tunne kyseistä lajiketta.


Noita nimiä tehtaillaan ihan surutta - ei niistä kannata juuri piitata ainakaan millään detaljitasolla, etenkään jos kuvista esim. näkee että kyseessä on selvästi sama lajike monella nimellä. Päädytään vain siihen kaaokseen mikä thechileman.org:ssakin vallitsee, eli miljoona jalapeñoa malliin "vähän aikaisempi, vähän isompi, hiukan vihreämpi, hiukan miedompi..." ;)  En tiedä kuka jaksaa sellaisia listoja selata - itse en taatusti. Mutta kaipa meissä niitäkin on, joille vähäisinkin ero (tai oletettu ero) on mielenkiintoinen. Mutta olennaisesti (!) erilaiset variaatiot kantsii ilman muuta laittaa alatyypeiksi päätyypin alle.

Xbow

Juu, suklaa fataliita
Täällä
ja täällä
En ole (kun ei aikaa etsiä :( ) löytänyt infoa, ovatko yllämainitut samaa kantaa, mistä ne ovat peräisin jne :) Toki suklaa fataliita jostain hankkinut haluaisi tietää mistä se lopulta on peräisin ja mitä se on. Omaako se esimeriksi Fataliin kärkipoltetta?

Otetaan esimerkiksi Penan viljelemä kaupallinen Jalopeno Gaucho DRH-7400 , joka ehkä on f1 risteymä . Ei kait se huono asia ole mainita, että tämä ilmeisen laajalle levinnyt lajike on kaupallista käyttöä varten jalostettu f1 risteymä, ilmeisesti jostain jalostetuista chileistä, isohkot marjat, paljon korkkaantumista, hyvänoloinen maku, subjektiivisesti jalapenomainen olemus. Mutta tosiaankaan "päälistalle" sitä ei paree lykätä "sotkemaan".
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

Aji Inferno

Tässä tullaan mielenkiintoiseen "filosofiseen" kysymykseen... Esim. Habanero ja Jalapeño ovat alkujaan paikallisia lajikkeita, kotialueinaan Kuuba ja Meksiko. Niiden suosio ja suuri kysyntä on kuitenkin tehnyt niistä - monien muiden tavoin - "monikansallisia" kauppachilejä, joita ei siten voi enää pitää juuri muina kuin enemmän tai vähemmän määriteltyinä muototyyppeinä. Kuten monesti todettu, esim. habanero on alkanut kaupallisessa käytössä tarkoittaa suunnilleen mitä tahansa tulista c.chinenseä. Nimi on siten - alkuperäistä keltaista muotoa lukuun ottamatta - menettänyt merkityksensä. Siitä on tullut höpöhöpöä...

Jallun kanssa tilanne on vähän parempi, koska sen kaupalliset variaatiot ovat vielä aika samankaltaisia ja maultaankin suht' tunnistettavia. Mutta on siitä jo mm. täysin tulettomia muotoja myynnissä. Onko sellainen jalapeño? Sopii kysyä...

Lieneekin hyvä mainita kannassa ne lajikkeet, joista on tullut eräänlaisia karkeita määritelmiä tietyn tyyppiselle chilille, mutta joiden sisällä on käytännössä lajikkeita, jotka eivät ole toisilleen sukua.

Vastaavia "sabluunatyyppejä" ovat mm. Aji Amarillo, Aji Rojo, Pimenta Doce, Aji Dulce, yhä enemmän myös Jolokia-johdannaiset, Cayenne, Thai, Mulato, Wax, Rocoto, Canario, Pimenta Ardida Vermelho, Paprika, Bell Pepper, Aji Colorado, Aji Picante, yms yms...

Näiden sisällä voi enintään nimetä - vähän koiramaailman tapaan - eräänlaisia "muotovaliolajikkeita" edustamaan tyyppiä, mutta sitä ei enää voida sanoa, mikä lajike on se "oikea". Esim. Aji Cristal on vielä puhdas ja paikallistettavissa Curicoon, Chileen. Mutta kun sitä aikansa nyt kaupallisesti jalostetaan ja mahd. risteytetäänkin, siitäkin tulee ennen pitkää vain yleinen muototyyppi - tavallaan surullista kyllä.

Larski

Mitenkäs esim. apache, joka on monella eka kasvatettava lajike? Onhan se toki kaupallinen hybridi ja vieläpä monen mielestä ruokottoman makuunenki, mutta alottelijalle chili siinä missä muutki. Veikkaan että kapsaisinismin ilosanomaa palvelee paremmin se, että alottelijatki löytää lajikkeensa wikistä vaivattomasti kuin se, että kaikki hybridit piilotetaan monen linkin taakse.

Chilivaari

Kieltämättä jonkinlaista karsintaa kantalajikkeiden suuntaan pitäisi jo tehdä. Löytäähän ne Chocolatet ja Brown larget haulla alasivuiltakin. Habaneroja siellä on jo nyt liikaa, Jolokioita ja Nagoja tulee vuosittain lisää. Mutta kyllähän suositut variaatiot jallusta tai habasta pitäisi löytyä, vaikka "tiskin alta". Ilmeisesti marketeissa myytävät koristelajikkeet pitäisi olla päälistalla aloittelijoiden tunnistusta helpottamassa, mutta niissä pitäisi mainita hybridien ominaisuuksista.

Kokonaan perkaamaton sarka on sitten pubescens.
Ei ehkä riitä, että siellä on punainen ja keltainen, iso ja pieni, mutta ei niistä helpolla paljon muuta eroa löydy. Jaa, onhan oranssi ja päärynänmuotoinen, mutta sillä ei ole nimeä.

Pepper-King on kerännyt rocotoja ympäri Perua ja naapurimaistakin ja nimennyt löytönsä usein kaupungin mukaan. Niissä on muutamia omaperäisen näköisiä, jotka eivät perusluokitteluun ihan taivu. Toisaalta esim. Rocoto Riesen ei ehkä eroa mitenkään Rocoto Rojosta (Redistä). Vasta muutaman yksilön samanlaisissa oloissa rinnakkain kasvattelu kertoisi, onko eroja.

Xbow

Yksi tiskin alta mekanismi voisi olla noi luokat. Siellä on kaikki chinense lajikkeet (joista on olemassaoleva oikein luokiteltu sivu) siitä huolimatta, kuinka kaupallisessa mielessä ne on kyhätty tms.

Tätä sivuahan voi manuaalisesti rajoitella
Yhtäkkiä iskee kauhea markkinabuumi, kaikkien on saatava, keksitty esimerkki: upouutta, geenimanipuloitua Habanero Peanut F1:stä, jossa selkeä pähkinäinen, mantelimainen maku, ja kasvi häätää kirvat omalla hajullaan :p Tai vaikkapa Naga Reactor, jossa luonnostaan ripaus risiiniöljyä :p

Tiedä sitten, pitäisikö sitten
tuohon listaan lisätä sivu "Chinense hybridit", josta tuo löytyisi? Ja toki tuolla on chililajikkeella on luokka Chinense, joten se löytyy sieltä automaagisesti.

Hierarkisoinnin ensimmäinen vaihe voisi kait olla joku tuollainen tyyli, mitä olen Fataliin kanssa harjoitellut? Ja jos halutaan lista Fatalii chileistä, niin kenties uusi luokkka Fatalii auttaisi asiaa? (tosin siten, ettei Luokka:Chinense sivuun yhtäkkiä tule:

  F
    Luokka:Fatalii
    Fatalii
    Fatalii Chocolate
    Fatalii Medium Suave Pink
-> Fatalii luokka olisi vaikkapa luokasta Lajikeryhmät(tms) peritty?

Noo, wikiä paremmin tuntevat saavat mietiskellä kaikkea :) Onhan se kohtalaisella tolalla jo, varsin mukava sivusto :) Ei pidä liikaa hötkyillä, mutta juu. Ainakin softankehityksessä liika hötkyily johtaa helposti katastrooffiin.
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

JaKi

Lainaus käyttäjältä: Xbow - marraskuu 22, 2010, 09:37:34 ap
Esimerkiksi Fatalii tapauksessa mietityttää, olisiko syytä laittaa lajikeluetteloon pelkkä "fatalii", joka osottaisi keltaiseen Fataliin, ja sitten siellä maininta + mahdollisia linkkejä esimerkiksi punaiseen tai suklaiseen Fatalii chiliin. Totta mooses ne toisenvärisetkin variaatiota kuvansa ovat ansainneet, ja tietty wikiin vaan jos kuvia löytyy :)


Kyllähän ne kaikki fataliit voi samassa artikkelissa käsitellä ja silti laittaa ne kaikki erikseen lajikeluetteloon. Ei tarvitse sitten ihmetellä kun etsii vaikkapa "chocolate fataliita" eikä c:n kohdalta löydy mitään. Sama ongelmahan on vaikkapa jalapeñojen kanssa. Pitäisiko olla yksi artikkeli jossa käsitellään kaikki variaatiot vai onko perusteltua laittaa jokaiselle oma sivu ja vielä jalapeño yleissivu.

Lainaus käyttäjältä: Xbow - marraskuu 22, 2010, 09:37:34 ap
Olisi hyvä, jos ei samaa tietoa pitäisi laittaa moneen paikkaan. Luokitukset tulisivat automaattisesti halutulle paikalle sivua, perustiedoista, muutettavissa oleva lajikkeen nimi olisi otsikkona, esimeriksi PI585261 - Ultra Pube generoituisi tiedoista (laji=Capsicum pubescens lajikkeenNimi=Ultra Pube  pi_koodi=585261  grif_koodi=11907 muu_koodi=Ecu 2249 cgn_koodi= cap_koodi=) (ovat oikeita koodeja, mikäli unkarilaiseen lähteeseen on luottaminen ).

Linkit toimisivat ja lajikesivujenrakenteita voisi muutella kajoamatta lajiketietoihin. Mikäli tulee chililajikkeen nimeen typo, voi sen muuttaa yhteen kohtaan, perustietoon lajikkeenNimi eikä tarvitse mitään tietokohtaisiaerikoisrituaaleja, kuten pakollinen "sivun siirto", nämä tiedot tonne kuvien taakse tms. Kuvien paikkaa saisi muutettua halutunlaiseksi, voisi generoida jotain tynkäsivuja tai vaikka listauksia, joissa olisi joku kuva + perustiedot + nimi useammasta chililajikkeesta, printattavia tarroja tms.

Se, mitä hakemistosivuun tulee, voisi ihan jossain toisessa paikassa määritellä, tuleeko pi_koodi ennen nimeä, nimen jälkeen, sulkuihin, onko boldattuna tms...

Nojoo, tiedä sitten :p Kyl ne tsilit nykyiselläkin tavalla sinne saa suht helposti :) "haaveilua", johon ei pidä tarttua.


Taulukon osaltahan kaikki yhteinen on tuolla LajikkeenPerustiedot templatessa. Mutta kyllähän tuota voisi laajentaa koskemaan koko lajikesivuakin. Kannattaa kuitenkin pitää systeemi kohtuullisen yksinkertaisena, jottei tiedon lisäämisen kynnys kasva turhan suureksi. Melko alkuvaiheessahan se olisi kuitenkin hyvä saada aikaiseksi kohtuu toimiva ja joustava systeemi ettei sitten myöhemmin tarvitse muutamaa tuhatta artikkelia muokata kun haluaa jotakin muuttaa.

Periaatteessahan nuo luokat voisi generoida tuohon taulukkoon laitetuista tiedoista, mutta silloin tietojen pitäisi olla huomattavasti tarkemmin määriteltyä. Nythän taulukko on monelta osin melko vapaamuotoinen. Wikin perustyökalutkin taitavat rajoittua lähinnä tekstin kirjainkoon muokkaamiseen. MediaWikin ParserFunctions -laajennoksella saisi kyllä aikaiseksi vaikka minkälaisia templateja...

JaKi

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - marraskuu 22, 2010, 02:07:32 ap
Etelä-Amerikkaan laittaisin kaikki mantereen maat, koska esim. useimmat USDA-luokitellut lajikkeet ovat täysin paikallisia, usein vain pienen intiaanikylän kasvattamia. Tällöin tarkka rajaus on mahdollinen.


Etelä-Amerikan osalta on kyllä varmaan perusteltua käyttää vähän tarkempaa luokittelua jo alusta asti, vaikka joka maalle ei vielä montaakaan lajikeartikkelia löytyisikään.

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - marraskuu 22, 2010, 02:07:32 ap
GPS-koordinaatit mahdollistaisivat sitten myös alkuperäisen kasvupaikan näkemisen vaikka Google Earthista...


Tuo on erinomainen tieto laitettavaksi varsinaiseen lajikeartikkeliin, mutta se voi ihan hyvin olla osana vapaata tekstia, koska tuota tietoa ei kuitenkaan kaikille lajikkeille löydy. Ja koordinaatit laitetaan tietenkin klikattavaksi linkiksi.

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - marraskuu 22, 2010, 02:07:32 ap
Höpöhöpöä syntyy myös, jos kritiikittä lyömme kantaan kaikki mahdolliset nimi- ja värivariaatiot aivan samoista lajikkeista. Tämä vaara on erityisesti aasialaisessa chilissä, josta valtaosa on yksinkertaisesti "Thai" -tyyppiä, josta sitten on ziljoona koko- ja tulisuusvariaatiota vielä useammalla paikallisella nimellä. Olisi ehkä parempi niputtaa tuollaiset paikalliset nimet ja alatyypit päätyyppien alle, jotta jengi ei päädy kasvattamaan samaa kasvia kymmeneen kertaan eri nimellä. Useimmat aasialaiset(kin) chilithän ovat nimeltään jotain malliin "Punainen chili" tai "Vahva chili". Ja me täällä olemme: "WAU! Lombok Besar!!! Pakko kasvattaa!" vaikka samaa tavaraa saa Anttilan siemenhyllystä eri nimellä. ;)

Oma kysymyksensä ovat "kaupan chilit", eli usein F1-hybridit. Niiden nimeäminen ja luotettava luokittelu on käytännössä mahdotonta, eli jättäisin ne kokonaan Wikin ulkopuolelle. Ne kun ovat vain kaupallista, nimetöntä tai väärin nimettyä bulkkikamaa, jolla ei ole mitään maantieteellistä tai paikallista alkuperää. Vain teollista sontaa.


Nimi variaatioiden lisäämisestä olen kyllä täysin samaa mieltä, jos kaksi "lajiketta" eroaa vain väriltään niin ne on syytä käsitellä samassa artikkelissa. Kaikki mahdolliset nimivariaatiot on kyllä syytä lisätä: nehän ovat juuri niitä joita ihmiset sieltä etsivän. Ja parhaassa tapauksessa löytävät artikkelin josta käy ilmi että ne ovatkin kaikki käytännössä samoja lajikkeita. Nythän esimerkiksi 'PI 281320' on varsinainen artikkeli ja 'Aji Cristal' vain ohjaus tuolle samalle sivulle, eli samaan artikkeliin voi viitata useammalla nimellä.

Hybriditkin on kyllä minun mielestäni hyvä lisätä jos ihmiset niitä täällä kasvattavat. Ne vain täytyy selkeästi mainita hybrideiksi. Ja tietenkin kirjoittaa wikiin artikkeli hybrideistä jotta kaikki tietävät mitä se tarkoittaa.

Zabi

Lainaus käyttäjältä: JaKi - marraskuu 22, 2010, 16:50:52 ip
Nimi variaatioiden lisäämisestä olen kyllä täysin samaa mieltä, jos kaksi "lajiketta" eroaa vain väriltään niin ne on syytä käsitellä samassa artikkelissa. Kaikki mahdolliset nimivariaatiot on kyllä syytä lisätä: nehän ovat juuri niitä joita ihmiset sieltä etsivän. Ja parhaassa tapauksessa löytävät artikkelin josta käy ilmi että ne ovatkin kaikki käytännössä samoja lajikkeita. Nythän esimerkiksi 'PI 281320' on varsinainen artikkeli ja 'Aji Cristal' vain ohjaus tuolle samalle sivulle, eli samaan artikkeliin voi viitata useammalla nimellä.

Hybriditkin on kyllä minun mielestäni hyvä lisätä jos ihmiset niitä täällä kasvattavat. Ne vain täytyy selkeästi mainita hybrideiksi. Ja tietenkin kirjoittaa wikiin artikkeli hybrideistä jotta kaikki tietävät mitä se tarkoittaa.



Jep, hyvinkin pitkälti samaa mieltä.

Kaikki lajikkeiden eri nimet on hyvä löytyä listasta, muodossa tai toisessa, harrastajillehan tätä kuitenkin pääasiassa kasataan.
Hybridit kannattaa sinne lisätä.
Ehkä jopa oman listansa alle?
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

Xbow

marraskuu 22, 2010, 18:52:27 ip #253 Viimeisin muokkaus: marraskuu 22, 2010, 19:12:02 ip käyttäjältä Xbow
Juu, kyllähän siitäkin lienee chilistelijälle hyötyä, että kaikki (yleisesti) käytety tietyn lajin chilien nimet sekä geenipankkikoodit löytyisivät yhdestä listasta :)

Lähetäänkö sillä politiikalla, että esim. sivuun PI 585261  tältä sivulta ohjaisi linkit "PI 585261", "Ultra Pube", "Grif 11907" sekä "Ecu 2249" ? Näyttää, että tätä on jo toteutettu esim. Numex koristechilien osalta. Ihan ookoo, imho. Kyllähän noita luettelosivuja tarpeen niin vaatiessa saa lisää.

Edit: Esim. "Turbo Pubeen" löytyy nuo kaikki geenikoodit myös. Tosin PI koodin avulla PI 441551 löytyy kaikki tuo info :) Esim. että Accession was collected. 28-Jun-1967. Minas Gerais, Brazil.
Locality: Bom Sucesso, Minas Gerais. Kultaiselta 60-luvulta siis lähdetään tuossa tapauksessa.

Eli nojoo, sinänsä tavallaan aikas redudanttia tietoa... ei pjaras esimerkki.
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

Zabi

marraskuu 22, 2010, 22:13:28 ip #254 Viimeisin muokkaus: marraskuu 22, 2010, 22:21:20 ip käyttäjältä Zabi
http://chiliwiki.fi/index.php?title=Siemenlistat

Tälle sivulle jokainen käyttäjä voi lisätä linkin chili siemenlistaansa, näin on helppo seurata millaisia siemeniä on kertynyt vaikkei olekaan kerinnyt kaikkia kasvattaa.
Pyri pitämään huoli että listaasi ei tule väärin kirjoitettuja tai tuplanimellä olevia lajikkeita, tarkista lajikkeiden kirjoitusasu lajikelistoista, näin saadaan minimoitua turhien nimikkeiden tulemista esiin.
Täällä voit myös ilmoittaa haluamistasi siemenistä omalla sivullasi ja muut harrastajat voivat tarvittaessa kysyä siemeniä (helpoiten chilifoorumin YV).
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

Zabi

Suncometilla ongelma C1 palvelimella, jossa wiki sijaitsee.
http://toiminta.suncomet.info/

Vikailmoitus tehty.
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

Rankkapanda

Mä jo ihmettelen, kun chatti mykistyi. No toivotaan, että ongelma korjaantuu.

Zabi

<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

-mtk-

Lainaus käyttäjältä: Xbow - marraskuu 22, 2010, 13:46:17 ip

Otetaan esimerkiksi Penan viljelemä kaupallinen jalapeño Gaucho DRH-7400 , joka ehkä on f1 risteymä . Ei kait se huono asia ole mainita, että tämä ilmeisen laajalle levinnyt lajike on kaupallista käyttöä varten jalostettu f1 risteymä, ilmeisesti jostain jalostetuista chileistä, isohkot marjat, paljon korkkaantumista, hyvänoloinen maku, subjektiivisesti jalapeñomainen olemus. Mutta tosiaankaan "päälistalle" sitä ei paree lykätä "sotkemaan".



Kyllä käsittääkseni on f1 hybridi, kun tuo DRH-7400 auki purettuna on suunnilleen "DeRuiter Hybrid no:7400"