kesäkuu 16, 2024, 15:34:36 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin kausi 2011

Aloittaja bluesman, marraskuu 14, 2010, 17:38:17 ip

« edellinen - seuraava »

kalat69

 Mikähän tuo kolmas lajike oikein on?


Jaa, hyvän kysymyksempä laitoit? tuliselta se ainakin näyttää ;D Meillä on orange bhut jolokiaa kasvassa, mutta yhessäkään puskassa ei oo sen näköstä podia, minkäläisesta siemeniä otin talteen... ei oo ihan valmis risteytys se vielä ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

bluesman

Rhomboideum yllätti taas muutamalla kukalla.



Hybridissä eka kypsä podi.



Kasvarista sisäpuolelta en taida ottaa kuvia. Zilgan pistokkaassa on yksi rypäle. Nagassa No1 muutama kilo podeja, No2:ssa ehkä kilo tulossa. Saatetaan pärjätä ensi kauteen. Scotch bonnet Big sun kypsytti ekat podinsa. Eka 7Pod Douglah kypsyi.

Kasvari ulkopuolelta;



Maissi alkaa kypsyä;


JaloPena

Onpa herkullisen näköisiä maisseja. Noitahan ei raaskisi edes grillata  :)
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

bluesman

Lainaus käyttäjältä: JaloPena - elokuu 23, 2011, 21:03:24 ip
Onpa herkullisen näköisiä maisseja. Noitahan ei raaskisi edes grillata  :)


Kuva valehtelee. Ovat pieniä eivätkä kaikki edes aivan kypsiä. Vaatisi viikon lämmintä vielä.

bluesman

 Taas poimintaa tiedossa.





Ylläolevat kuvat ovat Nagantapaisesta chilistä, alla varmuudella aito Naga.



Scotch Bonnet Big Sun. Oikein maukas tapaus. Ei mikään supertulinen mutta erittäin hedelmäinen habanerotyyppinen chinense. Vasta vain suoraan puskasta maistettuani uskallan suositella moniin käyttötarkoituksiin. Tulee aivan varmasti maukasta salsaa tai hilloa. Alemmassa kuvassa häämöttävät pari flexua.




Toni.A

Hieman heittää vaan painoarvio sulla, mutta on sitä paljon taas ihan niin, kuin oli puhelimessakin puhetta. :D Taitaa olla pari Flexua kasvanut jo ihan reippaan kokoiseksikin. Pistähän jossainvaiheessa niistäkin kunnon kuvaa, niin saadaan niitäkin ihastella. Tänään muuten perkasin 15 kpl:tta Harolds st. Bart'seja, eikä ainoata siementä ollut niissä. Outo tapaus, mutta maku oli kuitenkin kohillaan, niin kuin pitääkin. :P Vaikuttaa tuo Schotsch Bonnet Big Sun hieman samankaltaiselta, miten lienee maku eroaa tuosta Bartsista?

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Toni.A - elokuu 26, 2011, 22:44:23 ip
Hieman heittää vaan painoarvio sulla, mutta on sitä paljon taas ihan niin, kuin oli puhelimessakin puhetta. :D Taitaa olla pari Flexua kasvanut jo ihan reippaan kokoiseksikin. Pistähän jossainvaiheessa niistäkin kunnon kuvaa, niin saadaan niitäkin ihastella. Tänään muuten perkasin 15 kpl:tta Harolds st. Bart'seja, eikä ainoata siementä ollut niissä. Outo tapaus, mutta maku oli kuitenkin kohillaan, niin kuin pitääkin. :P Vaikuttaa tuo Schotsch Bonnet Big Sun hieman samankaltaiselta, miten lienee maku eroaa tuosta Bartsista?

Miedompi kuin Haroldi. Vois sanoa että myös hedelmäisempi. Joka tapauksessa oikein maukas ja hyvä monikäyttöchinense. Pitäisi olla vertailun vuoksi Haroldiakin kasvamassa mutta kun ei ole.
Mulla oli samaa ilmiötä viime kauden Haroldeissa, monta piti perata jotta sai tusinan siemeniä.

MrFrost

Mun kausi on menny päin esterin ulostusaukkoa....

Goronongissa ei yhtään kukkaa/podia, Habanero Brown Largessa kukkia, mut ei podin podia, lopuista sit mitä sattuu ja millon sattuu.

Enskausi alkaa joulukuussa. PISTE.

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

JaloPena

Onko kokemuksia, tuleeko siemenistä itäviä, jos kypsyttelee melkein kypsät podit ainakin väriltään kypsiksi asti ja kerää vasta sitten siemenet talteen? Toimiiko jääkaapin lämpötila vai olisiko huoneenlämpö parempi vaihtoehto? Oletko vertaillut itävyyttä?

Näitä mietiskelen kun näyttäisi etteivät kaikkien lajikkeiden sadot (edes yhtään podia) taida ehtiä valmistumaan ulkona luonnonmenetelmällä ennen kylmiä.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: JaloPena - elokuu 27, 2011, 01:14:06 ap
Onko kokemuksia, tuleeko siemenistä itäviä, jos kypsyttelee melkein kypsät podit ainakin väriltään kypsiksi asti ja kerää vasta sitten siemenet talteen? Toimiiko jääkaapin lämpötila vai olisiko huoneenlämpö parempi vaihtoehto? Oletko vertaillut itävyyttä?

Näitä mietiskelen kun näyttäisi etteivät kaikkien lajikkeiden sadot (edes yhtään podia) taida ehtiä valmistumaan ulkona luonnonmenetelmällä ennen kylmiä.
Kaikkein paras, kun pystyisit kasvin ottamaan sisään kypsyttämään ja antaa vielä olla varmuudeksi muutaman viikon siinä värin vaihduttuakin. Tosin olenpa testannut joskus itävyyttä tuollaisella lähes kypsänä poimitulla ja sisällä jatkanut kypsyttämistä ja on itänyt, tosin ei niin hyvällä onnistumisella. Talteen otan kyllä siemenet puskassa kypsäksi asti kypsyneistä hedelmistä.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

bluesman

Lainaus käyttäjältä: JaloPena - elokuu 27, 2011, 01:14:06 ap
Onko kokemuksia, tuleeko siemenistä itäviä, jos kypsyttelee melkein kypsät podit ainakin väriltään kypsiksi asti ja kerää vasta sitten siemenet talteen? Toimiiko jääkaapin lämpötila vai olisiko huoneenlämpö parempi vaihtoehto? Oletko vertaillut itävyyttä?

Näitä mietiskelen kun näyttäisi etteivät kaikkien lajikkeiden sadot (edes yhtään podia) taida ehtiä valmistumaan ulkona luonnonmenetelmällä ennen kylmiä.


Kaudella 2009 kokeilin idättää vihreinä sisälle lämpimään poimituista ja punaisiksi kypsyneistä Starfishin podeista otettuja siemeniä. Verrattuna puskassa kypsyneisiin oli itämisprosentti 80/30 (kypsä/kypsytetty). Eli jollaintapaa toimii ainakin Starfishin osalta, muita en kokeillut. Joku lajike ei varmaan idä ollenkaan.

chilihardhead.fi

Tuurista/lajista?  ollut kiinni tuo itävyys noissa kypsytetyissä, muttei kannata liian pitkään puskassakaan pitää, kun sekin heikentää mahdollisuuksia
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

JaloPena

Jaaha, jopa on arpapeliä...  ;)

Pitänee ottaa sekä puskista että kypsytetyistä siemenet talteen ja pistää ne kylmästi samaan kasaan. Kun on paljon jemmassa, voi itämään laittaa vaikka 20 jyvää per lajike ja ottaa sitten kasvatukseen ne mitkä toimii... Ja ylimääräiset - jos sellaisia tulee - menee kyllä sitten kavereille. :)

Formulatermein: näillä kumeilla ajetaan :)
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

MadDog

Kiitokset Tobago Sweetista, mitä mainioin chili paholaisen hilloon. Hyvin on kasvanut ja tehnyt podeja valtavasti! Congo on vasta tulossa, toivottavasti kesää riittää? Eniten olen ihastunut tuohon Leek:in, täytettynnä grillissä tuorejuustolla tosiaan toimii. Nyt on kokeilussa SavuSampo kylmäsavustuksessa, katotaan miten toimii? Onnittelut Naga kisasta, hyvä saavutus noin ekalle kerralle pojalle!

bluesman

Lainaus käyttäjältä: MadDog - elokuu 28, 2011, 00:09:33 ap
Kiitokset Tobago Sweetista, mitä mainioin chili paholaisen hilloon. Hyvin on kasvanut ja tehnyt podeja valtavasti! Congo on vasta tulossa, toivottavasti kesää riittää? Eniten olen ihastunut tuohon Leek:in, täytettynnä grillissä tuorejuustolla tosiaan toimii. Nyt on kokeilussa SavuSampo kylmäsavustuksessa, katotaan miten toimii? Onnittelut Naga kisasta, hyvä saavutus noin ekalle kerralle pojalle!


Kiitos kiittäjälle. Hyvä jos sait puhtaan siemenen Tobago sweetistä, tuppaa risteymiä kun kasvoivat turhan tiuhassa 2010. Omat taimet kuolivat jo ajat sitten.
Juniori oli ihan tyytyväinen jo siitä että osallistui kisaan ylipäätään. Vaatii luonnetta ja kivunsietoa mättää yli 2 Nagaa kerralla. Vois olla tuo risteymä Naga/Scorpion kisalajikkeena niin ei ehkä menis niin montaa podia.

Jahvetti

Tämä sun "ylikiehunut nagalitku" on meikäläisen käytössä aika riittoisaa :)
Kiitos siitä, saadaan talven aikana makuhermot koulutettua...
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - elokuu 29, 2011, 21:34:23 ip
Tämä sun "ylikiehunut nagalitku" on meikäläisen käytössä aika riittoisaa :)
Kiitos siitä, saadaan talven aikana makuhermot koulutettua...


Se on lantrattu (vahingossa) siten ettei ole varmaan kuin 75% Nagaa. Hienoinen polte ehkä sittenkin saattaa löytyä. Ja savuaromi omenapuusta.

bluesman

Joku tunkee taas tuuletusluukusta. Auringonkukka taustalla on jokseenkin korkea.


jewe

Täydeltä näyttää...ainakin täältä katsottuna. :D

Ryhis

"On tullut seinä vastaan kasvatteluissa".

Kirjaimellisesti!  ;)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa