tammikuu 08, 2025, 05:02:31 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Savuchilisuola

Aloittaja p_leinon, marraskuu 15, 2010, 20:13:01 ip

« edellinen - seuraava »

p_leinon

Katselin tuon Jamie Oliver tv-otoksen ja päädyin taas kokeilemaan chilisuolan valmistusta.
Chilisuolan ollessa entuudestaan tuttu tuli sekaan heitettyä poppamiehen savuaromia vähän niinkuin testimielessä.
Suosittelen, lihan päälle aika ykkös mauste.
Lisäksi chilisuolassa itse chilin maku säilyy todella hyvin.

Tässä viellä esimerkkiresepti

Chilisuola

n. 400g karkeaa, vaaleanpunaista himalajan suolaa (tai muuta karkeaa suolaa)
2 habaneroa
2 mietoa, punaista chiliä
n. 10 pikkiriikkistä cayannea (max. 3 cm pitkiä, eli jos käytät kaupan/taitavamman chiliviljelijän chilejä kolme-neljä isoa riittänee)
1 lemondrop - chili
1/2 aji cristal (loput ehdin jo kokata ruokiin!)

Poista chileistä hatut. Siemeniä ei tarvitse poistaa. Laita chilit blenderiin tai vastaavaan. Lisää päälle karkea suola ja aja pulsseissa kunnes chilit ovat muusaantuneet suolan sekaan.
Levitä suola uunipellille ja anna kuivua muutama päivä, kunnes suola on kokonaan kuivaa. Sitten voit murskata suolan myllyyn mahtuviksi paloiksi.

Kaikki kunnia reseptin omistajalle, http://siskotkokkaa.blogspot.com/2009/10/chilisuolaa.html

Tyttii

Eilen laitoin pari teelusikallista merisuolaa ja puolikkaan kuivatun nagan huhmareeseen. Pyöräytys ja tulipa oiva pöytämauste! Broileririsotton päälle ripsaisin, nam!
Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

bluesman

 Olen laittanut savustimeen muutaman kerran kulhollisen merisuolaa ja savustuksen aikana pari kertaa sekoitellut. Tuloksena savuarominen suola, ei liian rajua mutta sopivasti maistuu. Chilinhän voi lisätä vaikka jälkeenpäin. Normaali lämminsavustusaika lihalle Bradleyllä on 8 tuntia joten savuaromia tarttuu kivasti. Helppo ja halpa materiaali vaikka lahjaksi pikkuputeleihin laitettuna ja sopivalla etiketillä varustettuna.

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: bluesman - maaliskuu 14, 2012, 04:37:52 ap
Olen laittanut savustimeen muutaman kerran kulhollisen merisuolaa ja savustuksen aikana pari kertaa sekoitellut. Tuloksena savuarominen suola, ei liian rajua mutta sopivasti maistuu. Chilinhän voi lisätä vaikka jälkeenpäin. Normaali lämminsavustusaika lihalle Bradleyllä on 8 tuntia joten savuaromia tarttuu kivasti. Helppo ja halpa materiaali vaikka lahjaksi pikkuputeleihin laitettuna ja sopivalla etiketillä varustettuna.


Bradleyssä tuli viime syksynä savusteltua 1-2kg merisuolaa, välillä pientä sekoittelua ja lopputulos oli vallan mainio. Savustettua suolaa ja savuchiliä kun jauhaa morttelissa niin tulee varsin käyttäkelpoista kamaa.


mexx

Piti syksyllä jo savustaa suolaa chilien kanssa, mutta miten se nyt jäkin tekemättä. Pakko tuota on kyllä kokeilla. Harmaata merisuolaa olen huhmareessa jauhanut ja heittänyt sekaan sekalaisia yrttejä ja esim. sitruunan tai appelsiinin kuorta, siis siitä pinnasta otettua ei valkoista. 

Jahvetti

Ihan lämminsavustettuna olen kans karkeaa merisuolaa tehnyt.
Myllyn kautta lihalle tai kalalle, tuo hyvän säväyksen, vakkei savua juurikaan itse tuotteeseen annakkaan.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013