kesäkuu 28, 2024, 18:32:30 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Lihamestarin ensi yritys

Aloittaja Lihamestari, marraskuu 17, 2010, 17:34:35 ip

« edellinen - seuraava »

Lihamestari

Mulla kun on lasit tossa partsissa, niin kausi jatkuu vielä pari viikkoa...
Aji Cristaleihin kun sais pikkaen vielä väriä, kun meinaa olla kovin vihreää siellä!

Sit sakset heilumaan + provadoa + raidia! :)

Noi punkit ei ole silminnähden tehny mitään vaurioita, ripsiäisten tuhoja kyllä löytyy!
Myrkytetään kaikki silti, ihan varmuuden vuoksi ja kunnolla! ;)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Touko

http://foreca.fi/Finland/Vantaa/tenday

Jatkuuhan tämä kausi ilman parvekelasejakin vielä jonkun aikaa.  8)
Elämä on reijässä rattoisaa

MrFrost

Mää ajattelin jos huomenna sais viritettyä kaks auton sisätilanlämppäriä puhaltelemaan 1,5h välein puol tuntia....
Alkuun öisin, sit jos alkaa viilenemään niin 24/7 tolla edellä mainitulla syklillä....

Niin eiköhän tuolla pärjää lokakuun loppuun asti :)

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

JaloPena

Itse ajattelin testata, miten kasvikuivuri pöhisisi kasvarissa. Tulisi kaksi hyötyä yhdellä rahalla. Nyt se on ollut pyykin kuivauksen apuna saunassa ja toiminut hyvin.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: JaloPena - syyskuu 03, 2011, 23:07:04 ip
Itse ajattelin testata, miten kasvikuivuri pöhisisi kasvarissa. Tulisi kaksi hyötyä yhdellä rahalla. Nyt se on ollut pyykin kuivauksen apuna saunassa ja toiminut hyvin.


Ite pitäs tuunata kasviskuivuriin termostaatti.... Kun se *erkele puhaltelee alimmassa osassa jotain 60 asteen lämmöillä :(

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Masa.T

Polttelin viime vuonna yleensä tuollaisessa n. 15m2 kasvihuoneessa paria hieman kauemman palavaa hautakynttilää pitämään pakkaset poissa. Chilit kestää aika alhaista lämpötilaa mutta podien kypsyminen vaatii aika rutkasti lämpöä.

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: Masa.T - syyskuu 04, 2011, 01:01:20 ap
Polttelin viime vuonna yleensä tuollaisessa n. 15m2 kasvihuoneessa paria hieman kauemman palavaa hautakynttilää pitämään pakkaset poissa. Chilit kestää aika alhaista lämpötilaa mutta podien kypsyminen vaatii aika rutkasti lämpöä.


Ja fataliin mukaan lämpö myös vaikuttaa podejen makuun positiivisellä tavalla....

Tästä oli IRCissä juttua tällä, tai viimeviikolla.

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

JaloPena

Lainaus käyttäjältä: MrFrost - syyskuu 04, 2011, 00:10:39 ap
Ite pitäs tuunata kasviskuivuriin termostaatti.... Kun se *erkele puhaltelee alimmassa osassa jotain 60 asteen lämmöillä :(


Kannattaisiko ostaa suoraan termarillinen kuivuri?
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Lihamestari

Ei toi enää ole lämpötilasta kiinni, valoakin alkaa olemaan aika niukasit!
Sinne pitäis varmaan natikkaa viritellä myös...

Joten sen vuoksi alkaa kausi siirtymään sisätiloihin.
Heti kun tuo ainokainen TSMB on kypsä, kaikki menee tapeiksi ja alkaa myrkkyjen kanssa pelehtely!
TSMB ei ole tulossa sisälle, kun hänessäkin on ripsiäisen toukkia...

Eiköhän seuraava tapa kaikki nyrkkiä pienemmät: Tapiksi --> mullan pois pesu --> pikkuruukkuun provadotabun kera --> huppu päälle ja raidikäsittely!
Tolla luulis punkit ja ripsiäiset siirtyvän ajasta ikuisuuteen? :D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: JaloPena - syyskuu 04, 2011, 03:32:38 ap
Lainaus käyttäjältä: MrFrost - syyskuu 04, 2011, 00:10:39 ap
Ite pitäs tuunata kasviskuivuriin termostaatti.... Kun se *erkele puhaltelee alimmassa osassa jotain 60 asteen lämmöillä :(


Kannattaisiko ostaa suoraan termarillinen kuivuri?


Ei, DIY henkeä löytyy tarpeeksi :)

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - syyskuu 04, 2011, 16:51:25 ip
Ei toi enää ole lämpötilasta kiinni, valoakin alkaa olemaan aika niukasit!
Sinne pitäis varmaan natikkaa viritellä myös...


Kyllä sitä valoa vielä riittää, ei se natikka mikään välttämättömyys ole, mut jos haluat, niin tokihan sellasen vaikka Räyhis käy ripustamassa sun partsin kattoon :D

Itellä on ilta-aurinkoon toi partsi, joten kyllä siellä valoa on auringon noususta laskuun asti... Vaikkei suoraa porotusta olekaan....

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - syyskuu 04, 2011, 16:51:25 ip
Eiköhän seuraava tapa kaikki nyrkkiä pienemmät: Tapiksi --> mullan pois pesu --> pikkuruukkuun provadotabun kera --> huppu päälle ja raidikäsittely!
Tolla luulis punkit ja ripsiäiset siirtyvän ajasta ikuisuuteen? :D


Mä antaisin vielä fullnelsonia, oilcheckiä ja giljotiiniä perään... Niin ja triangelia vielä perään....

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Jahvetti

Lainaus käyttäjältä: JaloPena - syyskuu 03, 2011, 23:07:04 ip
Itse ajattelin testata, miten kasvikuivuri pöhisisi kasvarissa. Tulisi kaksi hyötyä yhdellä rahalla. Nyt se on ollut pyykin kuivauksen apuna saunassa ja toiminut hyvin.


Tiedäthän, että jos saunassa kuivaat pyykiä ja tuli pääsee irti, niin vakuutus ei korvaa sentin senttiä ;)
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Lihamestari

Jaahas, nyt se on sitten virallisesti kausi 2011 paketissa, kun kävin riipimässä puskat tyhjiksi...

Puskista irtosi 631g chilejä, eli hieman vajaa puolet tämän vuoden koko sadosta! :)
Kaikenkaikkiaan omista puskista keräsin yhteenlaskettuna 1382g chiljä! :)
Lopputulema lajikohtaisesti:
Naga Morich 97g
Lemon Drop 345g
Caucho 545g
Aji Cristal 366g
Inca Red Drop 29g

Pettymyksenä oli hieman tuo Cauchon huono saldo, mutta syytkin on jo selvillä! Tuli hieman liian myöhään istutettua liian isoon astiaan!
Vasta loppukaudesta rupes tuottamaan hedelmää.

Ensivuonna mennään aika Bacca voittoisella valikoimala! ;) Ja tota jalluakin olis tarkoitus laittaa pari puskaa...
Kasvit tulaan viljelemään vesiviljelyssä, poislukien amppelikasvit...

Että tämmöistä :)

Kohta pitäis saksia noi puskat tapeiks ja laittaa myrkytyksen jälkeen lampun alle...
Vielä kun sain emännän kantamaan mulle multaa, kun oon itse kantokiellossa  :-\ ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Ryhis

Perrkeleesti onnea.

Helkkarin komea sato ns. ensikertalaiselta!  ;)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Lihamestari

Kiitoksia Räyhis! :)

Nyt alkaa kokkailu!
Mutsi toimitti vielä mökillä kesänsä viettäneet rocotot! 1250g oli yhteispaino, josta sellainen kolmisensataa on vihreitä väriltään. Menkööt selaisenaan  etikkaliemeen :)

Toinen pussukka oli ruskeita haboja, 266g oli tarkka paino! Nämä viettivät kesänsä porukoitten takapihalla! Kyseinen kasvi oli se, mikä piti mennä Bluesmanille, mutta olikin sekaantunut huolimattoman Lihamestarin käsittelyssä... :(
Mitäköhän noille tekis?
Osan ajattelin pakastaa, että saa talven kokkailuihin, kun jauhetta jo on...

Lemon dropeista ajattelin toteuttaa sitruunahilloa, nagaa pikkasen mansikkahilloon ja loput pakkaseen.

Loput silppuan sekatsilisäilykkeeksi! :)

Loppuillan projektina onkin sitten tsilien pätkiminen ja uudelleen istuttaminen...
Eli työntäyteinen ilta tiedossa...  ;)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

InkRose

Minkäs näköisiä tuli Rieseneistä?

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - lokakuu 16, 2011, 16:34:05 ip... rocotot! 1250g oli yhteispaino, josta sellainen kolmisensataa on vihreitä väriltään. Menkööt selaisenaan  etikkaliemeen :)



Älä sekoita kypsiin ainakaan maistamatta. Vihreät rocotot voivat olla karvaita.

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: InkRose - lokakuu 16, 2011, 16:44:33 ip
Minkäs näköisiä tuli Rieseneistä?
Vihreitä! ;)
Yhtään keltaista GM:ää ei ollut joukossa!
Mutama Turbo Pube tuli pari viikkoa sitten, joita en punninnut ja söin sellaisenaan...

Mistään lajeista ei ole mitään havaintoa, mun mutsi nappas nimikyltit mäkeen uudelleen ruukuttaessa... :(
Mutta ulkomuodosta voisin päätellä, että yhtään Rieseniä ei ollut joukossa...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - lokakuu 16, 2011, 16:59:49 ip
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - lokakuu 16, 2011, 16:34:05 ip... rocotot! 1250g oli yhteispaino, josta sellainen kolmisensataa on vihreitä väriltään. Menkööt selaisenaan  etikkaliemeen :)



Älä sekoita kypsiin ainakaan maistamatta. Vihreät rocotot voivat olla karvaita.
Muutamaa maistoin!
Sellaien tulinen vihreä paprika tuli ekana mieleen! :)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

JaloPena

Vihreät isot pubescensit tuntuvat kypsyvän irto-oksissakin mainiosti sisällä. Mulla katkesi Manzano Orangen oksa liiallisen hedelmien painon vuoksi ja roikottelin toista kuukautta oksaa sellaisenaan, ilman kasteluakaan. Aluksi olivat pari viikkoa ulkona ja nyt sisällä lämpimässä. Viikon sisällä on kohta kymmenkunta kypsää kerätty ja popsittu. Tulta ja hyvää makua on ollut kiitettävästi eikä kitkeryyttä ollenkaan.



Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581