tammikuu 10, 2025, 18:21:29 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Viini- ja muut alkoholijuoma-allergiat?

Aloittaja Aji Inferno, marraskuu 21, 2010, 02:25:43 ap

« edellinen - seuraava »

Svaatana

joulukuu 23, 2010, 14:11:54 ip #20 Viimeisin muokkaus: joulukuu 23, 2010, 14:14:48 ip käyttäjältä Svaatana
Mä koitin tos paripäivää sitte ottaa kurkoa mutta tuli aivan helvetillinen polte päähän vasemmalle puolelle joka yönmittaa siirtyi kohti oikeaa puolta, myös lonkeroista muistaakseni on tullut ihan hervoton päänsärky vaikka vain yhden joisin.


edit. Siis kurkosta tuli poltetta ja muista lonkuista pää helvetin kipeeks.

Legoinsinööri

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 23, 2010, 01:13:45 ap
Kuten arvattua, tämä ketju jakaantuu humala/krapula- ja oikeisiin allergiakommentteihin. ;)


En tiedä koskiko tämä kommentti mun viestiä, mutta olin ihan tosissani.

Ryhis

Pidetään mielessä, että allergia-sanaa ei sovi viljellä ihan jokaisessa asiayhteydessä. Jos joku oksentaa juotuaan kaksi isoa pulloa Tapio-viinaa, kyse ei ole allergiasta ja jokainen fiksu ihminen tajuaa tämän myös.

Myös erilaiset päänsäryt yms. eivät välttämättä ole allergiaa, ne voivat johtua miljoonasta muustakin muuttujasta. Alkaen ilmanpaineesta ja silmälasien paskaisuudesta.

Suurin osa alkoholijuomista sisältää vähän helkkarin useaa komponenttia, varsinkin käymisteitse valmistetut ns. "long drink" juomat ovat tupattu korkkia myöten täyteen kaikenmaailman keinotekoisilla väri- ja makuaineilla. Puhumattakaan siitä kuvottavasta liemestä joka hiivalla käytetään tämän "litkun" rungoksi. En jaksa uskoa, että joku olisi jollekin tietylle lonkerolle "allerginen" ja joistakin saavan vain lieviä oireita. Pohjimmiltaan ne ovat kaikki kuitenkin samoja, aivan kuin kaikki maitokaupassa myytävät suomalaiset lager-oluet, niissä ei ole mitään eroa.

Viineissä asia korostuu entisestään, kun kyse ei ole enään vain rypäleistä vaan myöskin kypsytysastian materiaalista ja pullotusvaiheessa käytetyistä lisäaineista. Takavuosinahan kuulemma punkkuun kaadettiin hivenen glygolia, jotta saataisiin le dunkkis kohdilleen.

Ravintola-alalla tuttu ilmiöhän on, että suomalaisten alttius allergiaan tuplaantuu kun käteen isketään ravintolan ruokalista, jos asiakas on "akateemisesti koulutettu"; hänellä on 100% varmuudella jonkinlainen "vaikea ruoka-aine allergia".  ;)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Wesa

Itsellä ei ole mitään allergioita mutta muija rupeaa lonkerosta aivastelemaan ja nenä&korvat menee tukkoon ja niiskutus alkaa.Mikäköhän tuon voi aiheuttaa?
Ei se ole väärin jahdata perhosia joita muut ei näe.

jeQQ

Kannattaa kokeilla eri merkkisiä lonkeroita. Mutsilla oli muistaakseni kopparbergin siideri, josta löytyi yksi erilainen ainesosa(en nyt kyllä muista mikä se oli), joka aiheuttaa hänelle järkyttävän päänsäryn(ennen rapulaa siis ;D)

greenlife

Lonkero vetää naaman ja silmät välillä tulipunaiseksi ja turvonneeksi. Punaviinistä myös oireita, mutta luomusta vähemmän (kuten myös seuraavana päivänä...). Kärsin monista muistakin vasta vanhemmalla iällä tulleista yliherkkyyksistä, pahin on vehnä-/gluteeniyliherkkyys. Olut ei siis sovi myöskään, vaikka sitä toki on gluteenittomanakin, mutta oireita tulee siitäkin. Jouluna juotu hehkuviini veti naaman jossain vaiheessa myös ihan paloauton punaiseksi. Lisäaineet ym. myös pahoja.

.tomppa.

Lainaus käyttäjältä: greenlife - tammikuu 02, 2011, 04:02:44 ap
Lonkero vetää naaman ja silmät välillä tulipunaiseksi ja turvonneeksi. Punaviinistä myös oireita, mutta luomusta vähemmän (kuten myös seuraavana päivänä...). Kärsin monista muistakin vasta vanhemmalla iällä tulleista yliherkkyyksistä, pahin on vehnä-/gluteeniyliherkkyys. Olut ei siis sovi myöskään, vaikka sitä toki on gluteenittomanakin, mutta oireita tulee siitäkin. Jouluna juotu hehkuviini veti naaman jossain vaiheessa myös ihan paloauton punaiseksi. Lisäaineet ym. myös pahoja.

---------------------------------------

ei sulla oo sitten verenpaineen kanssa ongelmia?  tuo on aika tuttua minullekkin 6 vuoden takaa.....

greenlife

Lainaus käyttäjältä: .tomppa. - tammikuu 02, 2011, 11:31:58 ap
Lainaus käyttäjältä: greenlife - tammikuu 02, 2011, 04:02:44 ap
Lonkero vetää naaman ja silmät välillä tulipunaiseksi ja turvonneeksi. Punaviinistä myös oireita, mutta luomusta vähemmän (kuten myös seuraavana päivänä...). Kärsin monista muistakin vasta vanhemmalla iällä tulleista yliherkkyyksistä, pahin on vehnä-/gluteeniyliherkkyys. Olut ei siis sovi myöskään, vaikka sitä toki on gluteenittomanakin, mutta oireita tulee siitäkin. Jouluna juotu hehkuviini veti naaman jossain vaiheessa myös ihan paloauton punaiseksi. Lisäaineet ym. myös pahoja.

---------------------------------------

ei sulla oo sitten verenpaineen kanssa ongelmia?  tuo on aika tuttua minullekkin 6 vuoden takaa.....


Ei ole, yleensä verenpaine on ollut hyvin alhainen. Alkoholijuomissa (kuten valmisruoissa, pitkälle jalostetuissa ruoka-aineissa ym.) on vain kaikkea p-skaa mukana, joten mitä puhtaampi tuote, sen vähemmän oireita. Lonkerolle yliherkkyys on ilmeisesti aika yleistä, kuten ginillekin. Sinänsä alkoholijuomissa on se huono puoli, että niiden tuoteselosteissa ei tarvitse (miksi!?) ilmoittaa lisäaineita eli täydellistä ainesosaluetteloa, kun ruoassa onneksi täytyy. Olisipa muuten kiva vertailla esim. viinien rikki-, sulfiitti- ym. määriä. Punaviinissä sulfiitteja on valkoviiniä vähemmän.

http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/875
http://www.tohtori.fi/?page=3509935&id=4212602