heinäkuu 01, 2024, 08:55:35 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


LupeKanin mätöt

Aloittaja LupeKani, joulukuu 05, 2010, 18:07:42 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Korvaa ensi kerralla vichy kokiksella ja komppaa makeutta lirauksella omenaviinietikkaa!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

LupeKani

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - heinäkuu 03, 2012, 11:53:15 ap
Korvaa ensi kerralla vichy kokiksella ja komppaa makeutta lirauksella omenaviinietikkaa!
Cola olikin juuri yksi niistä aineista jotka unohtuivat,  sokeria laitoin hieman joukkoon kuitenkin ja se unohtui listaan lisätä. Nyt asia on korjattu.
En tiedä mikä noissa omenaviinietikoissa ja muissa  vastaavanlaisissa on, mutta useimmiten ne jäävät itsellä parin kerran kokeiluksi. Olen varmaan liian epäluuloinen Suomalainen ja en osaa käyttää niitä resepteissä. Pitää parantaa vanhat tapansa kyllä ehdottomasti, koska ne kyllä tuovat omiinkin ruokiin aivan uuden ulottuvuuden.

Ryhis

Omppuetikka on  ihan hyvää kamaa, pitää vain muistaa, että kokiskin on aika pahuksen hapanta. Laittaisin jokaista kokisdesiä kohden ruokalusikallisen etikkaa. Kannattaa maistaa, että happo/sokeri-tasapaino on kohdillaan ennen lihojen lisäämistä.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

InkRose

Yllättävän kelvollisen pika-"glasyyrin" tempaisin pari viikkoa sitten kasvisvartaiden sun muiden hivelyyn näin: arviolta sopiva satsi Hunt's Honey Hickory soosia ja siihen jatkeeksi reipas loraus (ehkä 30-50% soosin määrästä) omenaviinietikkaa. Tuli mukavan notkeaa muttei ihan liian lirua ja makukin oli ihan siedettävä.

Bruce Willis

Täytyy itsekkin koittaa jotain tuon tapaista. Useimmiten en marinoi pihvejäni,vaan vetelen hervottomasta lihaköntistä(yleensä painoa noin 2 kiloa)  noin 2.5 sentin siivuja ja paistan voissa, mukana on paljon valkosipulia roseepippuria,mustapippuria,ja ehdottomasti suola!  Jos kuitenkin käy niin hyvä tuuri että ei sada niin hiiligrilli on loistava tapa kypsentää pihvit. Olen koittanut myös avotulella mutta pihveille se ei ole hyvä, liha kuivahtaa liikaa jolloinka marinointi on välttämätön, ja itse en oikein marinoi mitään.


LupeKani

heinäkuu 19, 2012, 17:05:24 ip #25 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 19, 2012, 18:18:55 ip käyttäjältä LupeKani
Mansikat parhaimmillaan, nagaa kaupasta ja omia habaneroja puskista... Näistähän saa jonkin sortin sopan keitettyä!

3 isoa Naga Morichia
4 Orange Habaneroa
3 isohkoa kourallista mansikoita
5 tomaattia
4 purkillista ananasmurskaa mehuineen
4 yksikyntistä valkosipulia
1/2 mango
1dl vettä
suolaa
sokeria
mustapippuria
puoli kourallista basilikaa

Tästä satsista purkitin yhden hillopurkillisen lisäten hieman omenaviinietikkaa mukaan. Nyt lisäilen kastikkeen jatkoksi :

2 purkkia ananasmurskaa (ilman mehua)
1/2 dl  ananas/appelsiinimehua
2 persikkaa

Näistä purkitin 2 omenaviinietikan kera, sekoitussuhde random.

Hieman saattaa jäädä yli vielä kastiketta ja lisäilen ehkä viimeiseen satsiin vielä tavaraa, siitä hieman myöhemmin.

Viimeiseen kahteen purkkiin lisäsin:
1 Naga
2 Habaneroa
1dl Omenamehua
3 yksikyntistä valkosipulia

Keittelin hieman kasaan ja lisäsin etikan sekä purkitin 1 purkin.
Viimeiseen purkkiin löin currymaustetta, jeeraa, paprikajauhetta ja yhden valkosipulinkynnen lisää sekä omenaviinietikkaa. Saas nähdä mitä tulee, maku oli keittäessä erinomainen.
Nyt saavat maustua muutaman viikon.
https://www.dropbox.com/s/abfjqdk8e3kadwy/kastikkeet.jpg

Voin 2 purkillista vaikka lahjoittaa eteenpäin esim. Tammisillan grillimiitissä. Anyone?

LupeKani


Possupihviä, pekonia, tomaattikurkkusalaattia, fetajuustoa ja waldorffinsalaattia. nomnom.. Juomana Sprite

LupeKani

heinäkuu 24, 2012, 16:02:32 ip #27 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 24, 2012, 16:04:12 ip käyttäjältä LupeKani


Ostetaan kaupasta pierulta haisevaan kaasuun pakattu halpishamppari (tässä tapauksessa Atrian juustokerrosburgeri)

Puoli pakettia pekonia pannulle tirisemään.
Pilkotaan 3 isohkoa herkkusientä
1 hyvänmakuinen nakki(savuhovi raivo) todella pieneksi, niin että saa paistettua rapeaksi rasvassa yhdessä sienten sekä pekonin kera.

Kun rupeaa olemaan lähes valmista, lyödään tuon "burgerin" "pihvit" sekä sämpylä lämpeemään ja päälle hieman oikeata cheddaria kun pihvihässäkkä on käännetty kerran. Erilleen pihvejä ei saanut "juuston" takia jota näiden lihantapaisten tuotteiden välissä oli. 
Kasataan järjestyksessä:
Pohja
Pekonisienihässäkkä
Chilikastike kun kaapista sellaisia varmasti löytyy
Pihvintapaiset
Pekonisienihässäkkä
balsamicoa ja chilikastiketta
Kansi

Burgerin kylkeen kasasin tällä kertaa tomaattia ja raejuustoa sekä kuvan ottamisen jälkeen pari siivua kurkkua.

LupeKani

Ylempänä  mainittuja chilikastikkeita syöty ja enää on yksi purkki nauttimatta, yhden lahjoitin eteenpäin broidille joka sanoi tykkäävänsä. Itse olen ainakin tykännyt mausta ja nyt menossa viimeisenä purkitettu, currymaustettu kastikepurnukka. Tää on erikoisimman makuista näistä, muttei siltikään mitään mitä ei tulisi käytettyä joka päivä. Otetaan uudet maistiaiset huomenna jos vaikka flunssa hellittäis ja maku tulisi paremmin esiin. Potkua kyllä löytyy tarpeeksi, ehkä seuraavalla kerralla teen purkin vielä tulisempaa, tätä kun voi melko surutta latoa leivän päälle pari teelusikallista.  Ehdottomasti pitää tästedes keitellä chilikastikkeet itse, ei noista kaupan tuotteista ole mihinkään.

Kalakukko

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - heinäkuu 03, 2012, 12:11:25 ip
Omppuetikka on  ihan hyvää kamaa, pitää vain muistaa, että kokiskin on aika pahuksen hapanta. Laittaisin jokaista kokisdesiä kohden ruokalusikallisen etikkaa. Kannattaa maistaa, että happo/sokeri-tasapaino on kohdillaan ennen lihojen lisäämistä.


Jos en väärin muista, niin kokiksen pH listattu etikkaa alemmaksi :D

Ryhis

^ No ilmankos jengillä mätänee leegot suuhun!  :o

Olet muuten oikeassa, en ole ajatellut kokista etikkaa happamammaksi koska siinä on myös sokeria pikkaisen enemmän kuin etikassa, tarkka huomio.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kalakukko

Siinähän se mysteeri piileekin, kun mukamas pitäisi suun tunnistaa jos jokin hapanta. Tämä kokiksen happamuus lienee suurin syy, miksi toimii hyvänä marinadipohjana..siinä saa lihan proteiinit kyytiä.

LupeKani

http://fi.wikipedia.org/wiki/Happamuus   Aika karut lukemat kieltämättä cola juomilla.

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Ingeniero - syyskuu 12, 2012, 11:11:57 ap
Siinähän se mysteeri piileekin, kun mukamas pitäisi suun tunnistaa jos jokin hapanta. Tämä kokiksen happamuus lienee suurin syy, miksi toimii hyvänä marinadipohjana..siinä saa lihan proteiinit kyytiä.


Colajuomissa osa happamuudesta johtuu juoman fosforihappopitoisuudella, fosforihappo nimenomaisesti tekee nannaa protskuille.

Tänä kesänä ei tullut tehtyä kertaakaan kokismarinadia, oikein hävettää..
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

LupeKani

helmikuu 21, 2013, 14:45:32 ip #34 Viimeisin muokkaus: helmikuu 22, 2013, 10:43:17 ap käyttäjältä LupeKani
Pitkästä aikaa jotain juttua:

Marinaadi kanan paistileikkeille(6kpl)

1 tl Muskottipähkinää
0.5dl soijakastiketta
1 sipuli
1 rkl mustapippuria
6 pientä habaneroa
kuivatun naga puolikas
6 valkosipulinkynttä
1 rl kuivattua ruohosipulia
sitruunamehua tiraus
2 rkl sokeria
2 tl jeeraa
2 tl timjamia
1 dl tomaattipyrettä
1.5 dl omenaviinietikkaa

Huomenna tai tänään voisi lisätä kuvia kanan paistileikkeistä, riippuen milloin menevät uuniin marinaadeineen.

Jahvetti

rl? Tarkoitatko ruokalusikkaa, rkl?
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

LupeKani


LupeKani

helmikuu 28, 2013, 11:55:15 ap #37 Viimeisin muokkaus: helmikuu 28, 2013, 22:36:35 ip käyttäjältä LupeKani


Lupasin kuvaa kanasta ja lisukkeista ja nyt ne muistin myös tänne ladata. Tämä muuten samanlainen satsi kuin ylhäällä esitetty, mutta tehty tänään aamusta. Lisukkeina rucolaa(kanan alla lisää) sekä ruisleivät juuston sekä sambal oelekin chilitahnan kera.

wille

Ainakaan tänne ei kuva näy.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Jahvetti

Kielipoliisin teki mieli tehdä ilmianto samasta asiasta, mutten tohtinut.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013