heinäkuu 01, 2024, 08:25:14 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


LupeKanin mätöt

Aloittaja LupeKani, joulukuu 05, 2010, 18:07:42 ip

« edellinen - seuraava »

LupeKani

joulukuu 05, 2010, 18:07:42 ip Viimeisin muokkaus: heinäkuu 26, 2011, 18:58:10 ip käyttäjältä Littlelupe
LupeKanin krapulamättö vol. 1

400g Possun suikalelihaa
Purkillinen Habanero salsaa
Puolisen purkkia Ruoho/valkosipuli tuorejuustoa
Chipotle soossia oman maun mukaan (laitoin vähän myös poppamiehen jalapenosoosia)
Puolisen purkkia jalapenoviipaleita
2 pussia Mamas kananuudeleita (hyvä chilipussi mukana)

Paistetaan pannulla koko setti, itse lisäsin vielä hieman ruokakermaa perään. Koostumus oli sen jälkeen melkoisen vetistä, mutta sopivan makuista ja tän  jälkeen hikoili viimeisetkin krapulan rippeet pois alta 10minsassa.

LupeKani

Osa 2.

Valkosipulinkynsiä
Habanerorouhetta
ranskanleipää
juustoraastetta
Voita (ihan oikeata voita, ei siis margariinia)
Pekonikuutioita
Jalapeno siivuja

Ekana voi paistinpannulle jota maustamaan valkosipuli ja habanerorouhe, annoin tiristä hetken aikaa, jolloin taivaallinen valkosipulintuoksu valtasi keittiön. Perään pekonikuutiot paistumaan ja kun ne rupesi olemaan sopivan rapsakoita, iskin leivät hetkeksi aikaa toiselta puolelta maustumaan pannulle. Leivät lautaselle ja pekonisetti leipien päälle. Viimeistelin perus arkijuustosta tehdyllä raasteella ja Jalapeno siivuilla. Aij että kun antoi sopivasti lämpöä ja ravintoa krapulaiselle kropalle. Salaattina toimi tomaatti ja kurkkuviipaleet lautasen reunassa.

LupeKani

Kisojen jälkeiseen krapulaan seuraava setti.

parsakaalia
valkosipulinkynsiä
oliiviöljyä
sitruunan mehua
raastettua sitruunan kuorta
Chiliä (itse käytin markettihabaneroa)
suolaa
mustapippuria

Sekoita mausteet ja pistä parsat joukkoon, sekoita lisää ja pistä folioon käärittynä grilliin n.20min n.200 asteessa(jos mittari löytyy grillistä)

Toimii myös uunissa paistettuna paistoajan ollessa sama. Jos herkutella haluaa, voi joukkoon lisätä pekonia pieneksi silputtuna ja päälle juustoraastetta..

LupeKani

Kanasuikaleet nuudeleiden kera.

300g Kanan marinoimattomia suikaleita
~100g kirsikkatomaatteja pieneksi pilkottuna.
3 keskikokoista herkkusientä pilkottuna

Lyö pannulle kypsymään/pehmenemään.

Hetken perästä lyö silputtua chiliä omanmaun mukaan(itse käytin orange habaneroa ja aji cristalia) perään voin kanssa.
pakastemaissia n.100g
savupaprikajauhetta
grillimaustetta

Kermaa ja mietoa(juoksevahkoa) sinappia perään. Nauti kurkkusalaatin kera ja ruokajuomaksi punaista maitoa(valkoista, eh hehe).
Lisukkeeksi kelpaa mitä kaapista sattuu löytymää, itse en käyttänyt mitään tämän mätön kanssa.

Krapulat on jostain syystä ruvennut tuntumaan paremmalta/toivottavammalta kun saa syödä hyvin ja tukevasti.




LupeKani

heinäkuu 20, 2011, 14:25:02 ip #4 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 20, 2011, 14:28:00 ip käyttäjältä Littlelupe
Teinpähän tuossa aamupalaksi hampurilaisen, vaikkei krapulaa olekaan. Valmistusaineet löytyi omasta takaa ja voin sanoa, että hesen hampparit voitin tällä annoksella 15-0 maullaan.

Pakkasesta äitin leipomia sämpylöitä
Itse tehtyä majoneesia
Omasta kasvimaasta salaatti ja tomaatit
Pihvin tein Räyhiksen ohjeen mukaan läheisellä tilalla tehdystä jauhelihasta.
Juustoksi mieluiten hyvää(ei mitään vitun aamupala tuorejuusto) cheddaria.
Punasipulia ohkaisina renkaina.

Kasata osaatte varmasti itsekin.


Majoneesin valmistin seuraavista aineksista poraamalla kaiken sauvasekoittimella sekaisin:

1 Kokonainen Kananmuna
2dl öljyä
valkosipulia oman maun mukaan(itsellä lirahti hieman liikaa jauhetta joten määrää en osaa sanoa, piru kun kaljaa on vaikea juoda samaan aikaan)
6 kirsikkatomaattia
Habanero
2tl auran sinappia
2tl tulista sinappia (itse käytin Antsun Ärjyn Tulista Sinappia)
2rkl sitruunamehua

Kuva annoksesta unohtui ottaa kun niin nälkä oli, jos seuraavalla kerralla lisäisi sen tänne...

LupeKani

heinäkuu 25, 2011, 18:41:23 ip #5 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 25, 2011, 19:31:02 ip käyttäjältä Littlelupe
Isoja perunoita
Voita
Rosmariinia
Chilikastiketta oman maun mukaan
Hyvää juustoa, kaikki käy jos tykkää.

Paista perunat kuorineen uunissa mahdollisimman pehmeäksi noin 200 asteessa. Halkaise perunat ja kaiva sisus pois lusikalla ja laita ne astiaan mahdollisimman nopeasti, ennenkuin kerkeävät jäähtymään. Tee perunoista muusia johon lisäät voita (Suolaa), rosmariinia sekä chilikastiketta (itse käytin Cholula Originalia). Lisää vielä lämpinä pysynyt muusi perunan kuoriin ja lisää juustoraastetta päälle. Takaisin uuniin vielä 5-10 minuutiksi kunnes juusto sulaa. Tarjoile mehukkaan pihvin sekä Erittäin täyteläisen Australialaisen punaviinin kera. Ehkä muutkin käy.

Alkuperäisen reseptin taisin saada jostain Sikke Sumarin telkkarisarjasta. Tää oli hieman muokattu versio. Pyydän anteeksi sen katsomista.

Ryhis

Tää on kyllä sellainen kuolaneritysketju ettei mitään!  :P

Melkein jo odottaa viikonloppua ja darraa! Perjantaina kymppikassin lisäksi kapallinen pottuja kaupasta mukaan!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

jenze

namnam.
Vaikuttaa hyvältä, vois kokeilla bataatin kanssa.

LupeKani

heinäkuu 26, 2011, 18:57:23 ip #8 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 26, 2011, 19:22:53 ip käyttäjältä Littlelupe


Tälläistä tänään: Naudan ulkofileepihviä Aji Cristal- ja valkosipulimaustevoilla, lisukkeina perunasalaattia ja rehuja salaattijuuston kera mustapippurilla sekä sitruunalla maustettuna, joukossa myös marinoituja valkosipulinkynsiä

..TOMPPA..

Näyttää todella hyvältä!!!!  ja varmasti myös on.

LupeKani

Tänään tein Kanakastiketta pitkästä aikaa vähän riittoisamman määrän:

750g broilerin rintafilettä suikaleiksi pilkottuna
200g persikoita pieneksi pilkottuna
150g aurajuustoa murusina
2dl hapankermaa
hieman kanalientä
kourallinen kantarelleja
paprikajauhetta
Durban Curryjauhetta
Chilijauheita oman maun mukaan, itse käytin Savu Lemon Droppia sekä Aji Cristal-jauhetta


Pannulla pienissä erissä broilerit, persikat ja kantarellit erikseen. Kun kaikki ovat kypsytetty/lämmitetty niin kaikki sekaisin pannulle ja kanaliemi sekä mausteet päälle. Annetaan persikoiden pehmetä kunnolla ja lisätään hapankerma sekä aurajuusto. Annetaan Aurajuuston sulaa ja kastike on valmista nautittavaksi.

Itsellä tämä meni sellaisenaan tomaatin sekä kurkkuviipaleiden kera, mutta jotkut varmasti kaipaavat esim. Riisiä seuraksi.

LupeKani

Hela Spice Curry Ketchuppia tuli ostettua ja maku on loistava. Ainoa mitä jäin kaipaamaan hyvään aihioon oli pienoinen polte, joten Fataliin Savunagajauhe ja jämät Tammisillan savurocotomixista sai hoitaa sen puolen...

Ketsuppi tyhjennetään johonkin sopivaan astiaan vaikka puolet kerrallaan ja siihen lisätään haluamansa määrä jauheita, sekoitetaan esim. sauvasekoittimella.
Näin saadaan se chili leviämään paremmin koko ketsuppiin. Kun koko ketsuppi on vedetty sekaisin chilijauheineen niin otetaan sieltä keittiönkaapin perukoilta suppilo jolla ketsuppi on helppo saada takaisin alkuperäiseen purkkiinsa.

Ja kun toimenpide on suoritettu, lyödään vain pääkallon kuvat purkin kylkeen, ettei muut perheenjäsenet erehdy maistamaan. Oman henkensä uhalla toki saa jättää laittamattakin ne pääkallojen kuvat....


LupeKani

marraskuu 29, 2011, 17:52:15 ip #12 Viimeisin muokkaus: marraskuu 29, 2011, 17:56:09 ip käyttäjältä Littlelupe
Tänään tehtiin helppoa ruokaa kun kuumeessa kokkailin. Räyhikseltä idea ja eikun kaupasta mukaan mitä sattui.

Broilerin rintafileitä 3kpl
Tandoori currytahnaa
Soijakastiketta
nagajauhetta

Lisukkeeksi nuudeleita yksi levyllinen ja kurkku tuoresalaattia.

Ruskistin fileet, löin soijakastiketta, vettä, tandooritahnaa sekä nagajauhetta sekaisin pannulle broilerin seuraksi joissa fileiden kypsennys tapahtui hitaasti, noin 25min ajan. Kun fileet ovat kypsiä, siirrä ne syrjään pannulta, esim lautaselle vaikka sitten kannen alle.
Nyt jäljelle jäänyt liemi suurustetaan perinteisesti vehnäjauhoja käyttäen. Lisäsin hieman maustamatonta jogurttia kyytipojaksi, ehkä noin 2 ruokalusikallisen verran. Nuudelit tietysti ovat tässä vaiheessa valmiina lautasella. Nuudeleiden päälle kastike, salaatit toiseen syrjään lautasta ja broilerit yhteen kulmaukseen.

Makunautinto on valmis alkamaan.

ps. Ainakin itsellä kastiketta ja 1 file jäi huomiseenkin ruokailuun, ei ole pakko kerralla hotkaista ;)



LupeKani

tammikuu 02, 2012, 21:06:23 ip #13 Viimeisin muokkaus: tammikuu 03, 2012, 11:20:13 ap käyttäjältä Littlelupe
Laitoin tuossa kanan rintafileitä laiskana miehenä jo huomista varten maustumaan:
4kpl fileitä joihin viilsin muutaman pienen viillon molemmille puolin
Soijakastiketta
worchestirea
sitruuna/limemehua
Tellicherry mustapippuria
Spice Up! sitruunaruohotahna
Spice Up! Tom Yam Tahna

Määriä en osaa sanoa, vapaalla kädellä sävellettiin ohimennen.
Tarkoituksena olisi tehdä kylkeen joku pieni tulinen keitto/kastike ja riisiä. Lisää seuraa huomenissa.

Noiin, valmista tuli. En jaksanut sen erikoisemmin kastiketta tehdä kuin lisätä jo ylläolevia aineksia lisää pannulle, kunhan kanat olivat paistettu ja laitettu folion sisälle odottelemaan. Kasvislientä sekä kookoskermaa lisäsin ja caynnepyrettä hieman mauksi, lisukkeeksi spagettia ja päälle hieman murennettua aurajuustoa:


Ei mikään kaunis katseltava, maku sitten taas hellii aisteja.


Jahvetti

Lautasmalli ;D

Ei vaan, epäilemättä herkullista.
Itselläkin jää luvattoman usein salaattipuoli paitsioon.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Ryhis

Hyvältä näyttää ja kuulostaa. Ja mikä parasta - safka on ripeästi kasattu käsillä olevista raaka-aineista vailla kikkailuja. Tätä lisää ja isommat lusikat!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

LupeKani

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - tammikuu 06, 2012, 18:04:40 ip
Hyvältä näyttää ja kuulostaa. Ja mikä parasta - safka on ripeästi kasattu käsillä olevista raaka-aineista vailla kikkailuja. Tätä lisää ja isommat lusikat!

Nimenomaan. Itse pyrin siihen ettei ruuanlaitoon arkisin mene montaa tuntia, mutta kehtaa silti syöttää vaikka kyläilemään tuleville kavereille. Ja mikä parasta, ylipäätään jokaiselta löytyy melkein kaikki ainekset näihinkin ruokiin kaapista, mitä nyt jotain chilitahnaa joutuu hakemaan prismasta välillä, mutta sekin homma hoituu samassa kuin sen lihan tai kanan hakeminen. Seuraavaksi uunilohta, mutta se taitaa mennä sunnuntain puolelle... Huomenna tuunataan ilmeisesti pakastepizzaa tästä kännitilasta päätellen :D

HSuomi

Kuvia sais olla enemmän. Herkullisen kuuloista.

LupeKani

Piti tehdä siipiä/koipia ja yksinkertaisesti maukkaan kastikkeen kanssa nautiskella. Mutta EI. Salosta ei löytynyt mistään juuri tähän hätään maustamattomia siipiä tai koipia.  Joten ostin kanan rintafilettä. Päässäni sävelsin seuraavanlaisen reseptin:

800g maustamatonta kanaa
6 isohkoa tomaattia
2 isoa punasipulia
n. 300g palsternakkaa
n. 300g juuriselleriä
5 valkosipulinkynttä
1 pullo Lousiana Wing Sauce Honey & Mustard- kastiketta
Tyhjä kastikepullollinen vettä.
Sriracha kastiketta 5 rkl
5 tippaa Poppamies Tuli ja Leimaus- kastiketta
Mustapippuria
valkopippuria

3.5dl Riisiä
n.3dl Kermaa


Kanan ostin rintafileinä, jotka pilkkosin jokaisen noin 10 osaan. Sipulit muutamaksi lohkoksi ja siitä vielä kerran puoliksi, tomaatit samankokoisiksi ja valkosipulit hieman pienemmäksi ja veitsen lappeella murskaksi. Palsternakka ja selleri pieniksi kuutioiksi ja mukaan uunivuokaan. Päälle pippurit ja kastikkeet sekä siipikastikepullon jämät veden kera. Tuotos näyttää jotakuinkin tuolta:


Uunissa 225 asteessa noin 2h välillä sekoittaen ettei pääse ihan palamaan. Tässä vaiheessa lisäsin kerman sekä riisit joukkoon, pistin folion päälle ja annoin olla uunissa vielä n.50min.
Tarkkoja aikoja nuo eivät ole, mutta tästä tuli juuri sellaista mössömäistä mitä toivosinkin noin kauan uunissa maanneena. Seuraavalla kerralla lisään hieman tomaattien määrää ja laitan enemmän sipulia, mutta  pieni polte ja valkosipulilta tuoksuva hengitys kruunaa makuelämyksen tälläkin kertaa.
Valmis tuotos näytti tuolta kun jo pari kauhallista oltiin maistettu...




LupeKani

heinäkuu 03, 2012, 11:32:22 ap #19 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 03, 2012, 11:54:33 ap käyttäjältä LupeKani
Eipä ole näemmä vähään aikaan jaksanut jakaa reseptejä joita käyttänyt/kehittänyt. Nyt kuitenkin ostin valmiita possun pihvejä(hyi häpeä, mutta ku oli niin halpaa).
Mausteita en todellakaan ota kaupasta mukaan siinä vihreässä boxissa, koska haluan maustaa lihani useimmiten itse. Noh, kotona ei sitten ollutkaan kaikkea mitä muistin ja marinaadista tuli omaan silmään ainakin hieman erikoinen:

Vichya
Srirachaa
BBQ- kastiketta
Naga Morich-jauhetta
valkosipulijauhetta
Mustapippuria
Sokeri (edit. unohtui listasta)

Tehdään omaa silmää miellyttävän näköinen setti kyseisistä aineksista ja kaadetaan hyvin nuijittujen pihvien päälle niin, että ne peittyvät. Annetaan olla yön yli maustumassa ja sen jälkeen grillataan/paistetaan tai Suomalaiseen tapaan keitetään hackmannin pannulla pilalle. Kukin tyylillään.
Annan itse tälle pisteitä 8-/10 koostumuksen takia. Liian vetistä tuli vaikka maku olikin erinomainen.