tammikuu 10, 2025, 11:54:50 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hessin sapattivuosi 2011

Aloittaja hessi, tammikuu 23, 2011, 17:57:33 ip

« edellinen - seuraava »

kalat69

ihan oikein huomattu että sulla on yleishulluus ;D ;D ja sitä paitsi se näpläyshulluuskaan ei koske pelkästään chilejä... ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

Siku

Lainaus käyttäjältä: hessi - lokakuu 01, 2011, 22:32:06 ip
juu kaveri puuttuu :( flexultani
ehkä ens kaudelle saan sille seuraa :)


Itsellä on Bluesmanilta saadut siemenet itämässä ja tavoitteena kieputtaa kaksi ristiin, jotta ne pölyttelisivät toisiaan.
Jos homma menee putkeen, ni voisin jopa tuoda ne kesällä moikkaamaan sunkin Flexua, jos vaikka tulis podeja  :)

hessi

Hyvä idea :)
mun täytyy etsiä flexulle kaveri ens kaudeksi.

Heh heh mitä minä muuta näpäläisin kun chilejä ;)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

hessi

ja tuli taas tehtyä Lemon drop sitruuna hilloa :)
tässä yhdessä purkissa on 2kg sitruunaa ja 12 Lemon Droppia keitetty "hiukan" kasaan joten
on aikas maukasta :)

taustalla näemmä nuo Naga purkit, jauhoin just 100g savunagaa ja tuli mukavat pölyt  ;D ;D

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Tiemuh

Pistäs Hessi Lemon Drop sitruunahillon ohje näkyviin. Kerran olen tätä (tai jollain muulla ohjeella) saanut maistaa ja ihastuin ikihyviksi. Tänä vuonna olisi omiakin Droppeja joista voin sitä tehdä, vaan ohje vielä puuttuu.

InkRose


hessi

no laitetaan se vielä tänne...
on helppo ku minkä

tässä satsissa 2kg sitruunaa ja vain hedelmälihat talteen otettuina(eli kaikki valkoiset osat pois)
n 12-13 Lemon droppia (hyvä sääntö 1sitruuna/ 1 chili, toki jokaisen maun mukaan.
(halutessa yksi hienoksi hakattu "punainen chili ":), eli vain antamaan väriä pieninä hiluina, itse käytän yleensä Aji cristallia tai championia joskus tuota punaista lemon droppia eli PI 441551)
keitän kasaan, eli annan nesteen haihtua jonkin verran

riippuen loppu määrästä n ½ pakettia hillo-marmeladi sokeria, eli se pieni pahvi rasia (250g)
ja itse lisään lopuksi lorauksen etikkaa.
ja tärkein purkitus kuumiin puhtaisiin purkkeihin kuumana ja korkit heti kiinni

ja sitten vaan nauttimaan :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

JaloPena

Tuo ohje pitää heti kaapata :) Kiitos.

Oletko tehnyt tuota hilloa kuivatuista dropeista? Niitä on nyt aika kasa kuivana. Oli pieni pakko tehdä niin kun ei ole ylimääräisiä kylmäsäilytystiloja eikä jääkaappiinkaan mahdu isolla perheellä ylen määrin ylimääräistä. Siellä nääs on jo tungettuna aika monta purnukkaa Paholaisen hilloa... Niin, tiedän tiedän - ei ne pahulaishillot(kaan) siellä kauaa vanhene ja taas tulee tilaa.... ;) 
Vai olisiko parempi laittaa suikaleina pakkaseen? Ei kai pakastus hillopodeja juuri pahennakaan kun ne on kuitenkin keitettävä?
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

kalat69

juu, pakkaseen vaan podeja, niin saa talvellakin tuoretta. Hillochilejä ainakin sinne kannattaa laittaa, että saa talvellakin tehä lisää hilloja. Tuo Hessin sokeri määrä vaikutti pikkasen pieneltä, mutta oman maun mukaan sitä kannattaa maistella. Mä en laita tuohon hilloon etikkaa, mutta reilun lorauksen hunajaa kyllä ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

Herra 47

Hassu Hessi vieraili raumalla viikonloppuna ja tässä osa vierailun tuloksista
 

Lemondrop ja kvitten hilloa sekä aroniamarja mehusta tehtyä hyytelöä
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Rundari


hessi

joo tuosta kvitten hillosta vaan unohtu chilit :(
tai osaan piti kokeilla.

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

hessi

ja tässä pientä sadon keruuta, nagat jäi vielä puskaan kun en tiedä mitä niille tekis :)

ja toivottavasti viimmeistään kahden viikon päästä olis loput kypsiä, vaan voi olla heikkoa, kun en laittanut lämmitintä kasvariin  ::)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Siku

Kumma kun nää sun kuvat aiheuttaa aina välittömän nälän tunteen  :P

Mulle taitaa puskea alkavalla viikolla korppoon keikka, eli oletko maisemissa? Flexun siemeniäkin näyttäis jäävän pari ylitse, että niistä vois saada sun flexulle kaverin  :)

hessi

torstaina ajelen taas Korppooseen päin :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Siku

Perhana. Mun reissun päiväks määräyty tiistai.

hessi

nauti saariston raikkaasta ilmasta :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

hessi

lokakuu 23, 2011, 20:01:41 ip #97 Viimeisin muokkaus: lokakuu 28, 2011, 23:20:55 ip käyttäjältä hessi
Kylmässä kasvarissa chilit ja sato kypsyy :)
eilen keräsin toistakymmentä Lemon Droppia ja keitin hilloa :)
yli 2 kg sitruunaa ja hilloa tuli vain tämän verran.
(no nyt ei sitten saariston netti taaskaan toimi kunnolla :( joten ei tuo kuvaa )
mutta vain n 7 dl tuli valmista hilloa.
vielä viikon annan kasvien olla, sit taidan siirtää pois.

tässä kuvaa..

päivämäärä on sit 23.10

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

hessi

lokakuu 28, 2011, 23:23:44 ip #98 Viimeisin muokkaus: lokakuu 30, 2011, 09:27:27 ap käyttäjältä hessi
Tänään jatkui mössöjen keitto...
rocoto/turbo pube tomaatti yrtti kastike tätä keiteltiin tunteja :)


ja jalapeno/tomaatti salsasäilykettä(tai hilloa tai jotain mössöä kuitenkin )

yhteis kuvaa


2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

hessi

niin... no sokeria ei nyt ole pakko käyttää, mutta etikkaa kyllä loraus jotta säilyy ja
kyllä tämä itse tehty "ketsuppi" voittaa kaikki kaupan mössöt, tiedän ainakin mitä siinä on :)
tomaatit hain naapurista, rocotot omasta kasvarista samoin kaikki yrtit eli vain sokeri, suola ja etikka on kaupasta ja samoin on tuon salsakastikkeen kanssa tomaatit ja paprikat hain naapurista.
Kyllä minäkin kuivaan, savusta ja pakastan paljon, mutta nämä mössöt on kyllä mun juttu :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry