lokakuu 07, 2024, 08:20:21 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Güero

Aloittaja bluesman, helmikuu 02, 2011, 22:12:31 ip

« edellinen - seuraava »

bluesman

 Onko kukaan kasvatellut kyseistä Meksikon herkkua? Keittokirjoissa lajike mainitaan usein. Ilmeisesti mieto, vahamainen kellertävä annuumi.
En ole siemeniäkään myynnissä nähnyt.

Mikho

http://www.foodsubs.com/Chilefre.html Täällä sanottiin että:
guero = chile guero = yellow hot chile = caribe = Sante Fe grande = caloro = goldspike

Chilemanin sivuilta löytyy kuvausta Santa Fe Grandesta http://www.thechileman.org/results.php?chile=1&find=SANTA+FE+GRANDE&heat=Any&origin=Any&genus=Any&submit=Search

http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/capsicum.html#santa Täällä taas sanottiin, että Santa Fe grande on Güeron pienempi lähisukulainen.

Ota näistä selvää..ainakin tuota SFG:a on Suomessa kasvateltu, luulisi siemeniä jostain löytyvän.

bluesman

Kiitos Mikho, nämä googlaamalla löysin mutten oikein uskonut että olis sama. Santa Fé Grandea mulla onkin jo muutama taimi joten Güeroa läheltä ilmeisesti sitten liippaa. Kasotaan kesällä jos saapi satoa onko kasvattelun arvoinen.

Mikho

Ainakin kuvien perusteella (se vähä mitä löytyi) vaikuttaa samalta. Jostain luin, että Güero-chilejä on eri tyyppisiä ja nimikin vaihtelee sen mukaan, missä päin meksikoa olet.
Ja sitten se, että mitä Güeroa keittokirjoissa haetaan..ikuista nimiviidakkoa...

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Mikho - helmikuu 03, 2011, 11:06:45 ap
Ainakin kuvien perusteella (se vähä mitä löytyi) vaikuttaa samalta. Jostain luin, että Güero-chilejä on eri tyyppisiä ja nimikin vaihtelee sen mukaan, missä päin meksikoa olet.
Ja sitten se, että mitä Güeroa keittokirjoissa haetaan..ikuista nimiviidakkoa...


On niitä meikäläisittäin eksoottisempia meksikon annuumeja. En ole koskaan päässyt edes kokeilemaan, kuvan ainoastaan nähnyt kauan sitten. En kuitenkaan menisi yhdistämään amerikkalaisiin Numex-annuumeihin (mallia Santa Fe yms.), vaikka sukulaisuussuhdetta olisikin. Amerikkalaisilla on tapana jalostaa meksikon chileistä polte ja aromi pois. ;)  Olisi tuota kiintoisaa kokeilla!