tammikuu 10, 2025, 22:57:00 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


aropupu 2011

Aloittaja aropupu, helmikuu 11, 2011, 02:27:30 ap

« edellinen - seuraava »

MegaRatt44

Nyt on kyllä pakko kysyä, mutta minkäslainen kamera kaverilla on? ??? Niin korkealaatuisia kuvia on että silmiä häikäisee!
Kauden 2012 päiväkirja alotteilla:
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11388.0

aropupu

elokuu 27, 2011, 15:59:59 ip #161 Viimeisin muokkaus: elokuu 28, 2011, 15:22:43 ip käyttäjältä aropupu
Tätä on taidettu kysellä ennenkin. Sanotaan nyt vaikka näin, että parinsadan euron digiperä jossa viidenkympin objektiivi ja viiden euron loittosarja ;) Valokuvausta on joskus lähemmäs kymmenen vuotta sitten tullut opiskeltua ihan koulun penkilläkin, ammatikseni en tosin ole kys. hommaa päivääkään tehnyt.

PP

Näkee, että kuvaaja osaa hommansa. Syväterävyyden ja valaistuksen hallinta on kasvikuvissa olennaista, ja näissä kuvissa ne on kohdallaan. Hyviin kuviin ei todellakaan tarvita kalliita välineitä vaan sopivasti tietoa, taitoa ja oikeat olosuhteet.

Azukki

Upeita kuvia, täytyy taas kerran mainita :D

aropupu

syyskuu 02, 2011, 16:19:35 ip #164 Viimeisin muokkaus: syyskuu 02, 2011, 16:25:09 ip käyttäjältä aropupu

? ? ? (C. chinense)

Tämä lajike tuli mulle nimellä "Goronong" ja sellaisena olen sitä kasvatellutkin, käyttänyt joihinkin risteytyksiin myös. Tämä teki jo pari kypsää joskus aikaisemmin, jotka söin pois enkä tajunnut mitään. Nyt vasta aloin tarkemmin miettimään asiaa, että ei tuo kyllä vääntyile yhtään niin paljon kuin emokasvinsa josta siementen lähettäjältä löytyi kuvakin ja itseasiassa podin värikin on väärä.

Mahtaisiko olla sitten vahinkohybridi tai lähettäjällä menneet siemenet sekaisin, laitoin jo asiasta kyselyä tuonne itärajan taakse josta siemenet ovat peräisin. Tarpeeksi epämääräisesti vääntelevää podia tekee, että voisi hyvinkin olla vahinkohybridi. Eipä tämä kyllä harmita, nämä yllätykset ovat oikeastaan ihan mukavia juttuja :)

Toni.A

Hieman on eksoottisen näköinen tuo risteytymä. Minä voin sulle laittaa Corongista siemeniä, kun muutenkin tässä vaihtareita tehdään. ;)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

aropupu

syyskuu 02, 2011, 16:57:56 ip #166 Viimeisin muokkaus: syyskuu 02, 2011, 16:59:47 ip käyttäjältä aropupu
Joo, kyllä se oikeakin goronong kiinnostaisi kokeilla. Viime syksynä/talvella tuota tarjottiin useammastakin suunnasta mutta en huolinut kun oli jo nuo siemenet.

aropupu



Tällasta täällä tänään. Kumihanskat loppu kesken ja en kyllä ala noita käsin perkaamaan kun siemenet pitäisi kaikista saada talteen ja yli puolet on vielä jäljellä, pitää kai lähteä marketista hakemaan lisää. ainokainen PI 585273 C. pubescens ja yksi Tobago Sweet tuli maisteltua leivän päällä ennen touhun aloittamista, rocoto oli perhanan hyvää ja tuo tobago huomattavasti tulisemman oloinen kuin minä sitä oli mainostettu.

Suunnilleen kaikissa puskissa on edelleen raakaa, joissain vaikka kuinka paljon. Löytyy vielä parikin chinenseä jotka eivät ole ehtineet kypsyttää yhtä ainutta podia vaikka niitä on puska täynnä. Vähän hilkulle menee noiden kanssa.

aropupu


CGN 19198 (C. eximium ?)


CAP 470 (C. eximium)

Tuossa nyt olisi sitten Toni.A:lle niitä puolukoita kohta tulossa. Kasveista suuri osa on jo päätynyt joko sisälle natikan alle tai kompostiin, Joitain vihannespaprikoita, koristechilejä ja summa-annuumeja tuolla pihalla vielä kärvistelee, olkoot siellä niin pitkään kuin selviävät. Sadonkorjuun ja kasvien sisällenostelun yhteydessä kuvasin suunnilleen kaikki rehut vielä kertaalleen, pitänee parsia niistä kuvista mielenkiintoisimmat tänne kunhan vaan saisi aikaiseksi. Kovin tuntuu jaksaminen hiipuvan näin syksyä kohden.

aropupu

Tai no pistetäänpä tähän nyt vielä tuo härskin värinen salsa jonka eilen tein:








Tomaateista suurin osa on "Garden Peach"-lajiketta, keltainen lajike jonka hedelmä on karvaisen mattapintainen, hieman persikan tapaan. Pari päällimmäistä hieman tummempaa kokonaista tomaattia ovat jotain toista keltaista lajiketta, kasvista oli nimikyltti kadonnut joten en tiedä mitä. Chileinä toimii C. chinense "Limo", määrä on tarkoituksella aika pieni että tuota voi syödä muutkin. Sipulit ovat kaupan laarista, oma sipulisato jäi aika onnettomaksi.

aropupu


Cheiro Recife (C. chinense)

Mieto ja hyvänmakuinen, mutta pienehköt podit eikä kovin satoisa tapaus. Kasvutapa tällä eroaa selvästi muista chinenseistä, korkeutta kasvilla on triplat verrattuna täysin identtisissä oloissa kasvaneisiin muihin chinenseihin. Voi olla että yritän talvettaa tätä kun kasvutapa miellyttää silmää, katsotaan josko tekisi paremman sadon ensi kaudella.

aropupu


Anaheim (C. annuum)

Isot paksulihaiset hedelmät, kuin paprika. Ei kovin satoisa ainakaan meikäläisen kasvatusmetodeilla. Maku mieto, "ihan ok" ja poltto mieto. Ei jatkoon.

aropupu


CAP 1531 (C. sp.)

Lajimääritykseltään hämmentävä ja varsin satoisa tapaus. Lähinnä chinenseä tuon maku on. Luovalla saksimisella tuosta voisi saada nätin koristepuskan.

aropupu


Chupetinha (C. chinense)

Tämän podit ovat lievästi kapeammat kuin tässä topicissa aikaisemmin esitellyssä Peito de Mocassa. Maussa tai poltossa en ole eroa juurikaan huomannut, mutta en kyllä ole vieläkään saanut aikaiseksi maistella noita rinta rinnan.

aropupu


Cumari do Para (C. chinense)

Kummallinen kasvutapa, ihme roikkuva risu tuo on. Satokin pieni. Suuremmat marjat kuin villeillä yleensä joten kai tämä siihen "puolivilli"-kategoriaan menee, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan.

aropupu


Inca Red Drop (C. baccatum)

Onhan tämä ylösalaisin kasvattaminen jännä kasvatustapa ja ulko-oven vieressä roikkuessaan tuo kasvi kiinnittää vieraiden huomion, mutta paha mennä sanomaan onko tuosta mitään hyötyä suuntaan tai toiseen. Ainoana konkreettisena hyötynä olen huomannut että tuota pitää kastella huomattavasti harvemmin kuin oikein päin (maassa) olevia purkkeja, ilmeisesti tuo korkeuksissa roikkuva ämpäri ei käy niin kuumana kuin maassa olevat ja haihtumista tapahtuu vähemmän. Sama hyöty tosin on aivan tavan amppelissa, niihin on vaan paha verrata kun tavalliset amppelini ovat tilavuudeltaan alle puolet tämän ämpäristä. Satoisuudesta on paha mennä sanomaan kun tämä on ainoa IRD jota olen koskaan kasvattanut, hyvinhän tuo on satoa tehnyt mutta satoisaksi lajikkeeksi tuota on joka paikassa kehuttu kasvatustavasta riippumatta.

aropupu

syyskuu 25, 2011, 22:03:54 ip #176 Viimeisin muokkaus: syyskuu 28, 2011, 03:27:09 ap käyttäjältä aropupu

CAP 498 (C. baccatum var. baccatum)

Villibaccatum jonka runko UV-tummuu vahvasti, tuo on käytännöllisesti katsoen musta. Satoisa ja tympeän makuinen. Saattaa saada elämälleen jatkoaikaa bonchina.

Kuvassa oleva kasvi ei ole CAP 498, koska kyseinen lajike on praetermissum. Olen näemmä sotkenut kyltit, tämä on jokin muu CAP-koodillinen lajike mutta jäänee mysteeriksi mikä.

aropupu


Mini Mini (C. baccatum var. baccatum)

Wildchilli.eu:n kasvatuskisalajike, pitänee ottaa tolkullisempi mittaus tuosta rungon paksuudesta tässä vielä joskus.

aropupu


Limo (C. chinense)

Tämän kauden suosikki. Kovin ohutlihainen, mutta hyvän makuinen, raikas ja jollain kummallisella tavalla "baccatummainen" vaikka kasvi on päivänselvä chinense. Satoisa ja tulisuudeltaan juuri sopiva meikäläiselle tuorekäyttöön. Ehdottomasti jatkoon, jos ei ensi kaudella niin sitten joskus myöhemmin. Jos saan aikaiseksi alkaa sähläämään vesiviljelyn kanssa tai muuten kikkailemalla hakemaan suurempia satoja, on tämä sellainen lajike josta ihan mielelläni huolisin monikymmenkertaisen sadon.

atni

Kaikkia hienoja lajikkeita olet kyllä kokoelmiisi kerännyt! ja salsat ja muut kokkailut oli myös erittäin hyvännäköisiä  :P
itse ei ole vain päässyt vielä kokkailemaan kun satoa ei ole oikein tullut.
Lainaus käyttäjältä: Starwhite - syyskuu 07, 2009, 19:55:41 ip
Vapautuisi niitä poliisejakin tutkimaan murhia, raiskauksia, talousrikoksia yms pahuutta maailmassa kun ei tarvitsisi puskassa kytätä koska joku on erehtynyt ostamaan Substralia maustekasveilleen.