huhtikuu 13, 2025, 19:01:41 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


aropupu 2011

Aloittaja aropupu, helmikuu 11, 2011, 02:27:30 ap

« edellinen - seuraava »

Azukki

Onnea tovariista myös täältä :) Aikamoinen lista tomaattejakin :O Tekis itekki mieli laittaa kasvamaan mutta kun tila tila tila.. :P jos ensi kesäksi sitten kun toivottavimmin olisi jopa oma talo ja piha :P

aropupu

Päivän auennut kukka:


PI 585273 (C. pubescens)

wille

Upea kuva!
Mullakin kasvoi taannoin toi PI585273. Aika helppo ja satoisa Rocoto, tai ainakin silloin oli. Kukkien terälehtien määrässä oli melkoista heittelyä. Yhdessä kukassa neljä terälehteä, toisessa yhdeksän.  :)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

aropupu

Tuon auenneet näyttäisivät olevan viisi- ja kuusiterälehtisiä, pitääpä muistaa koittaa vilkuilla josko jotain tuota omituisempia määriä ilmenee  :D

aropupu

Se ainoa itänyt tovarii ei sitten jaksanut erota siemenkuorestaan ja kuolla kupsahti. Nyt kyllä ottaa ihan kohtuullisesti päähän. Onhan tuolla lautalla vielä siemeniä, mutta ei itämisen merkkejä. Yksi niistä näyttää siltä että siinä saattaisi hyvällä tuurilla jotain eloa vielä olla, muut taitavat olla jo pelkkiä tyhjiä kuoria.

M;kko

Otan osaa. Tuntuu siltä, että aika monelta on se ainokainen tovarii kuollut nuorena. Itää huonosti, eikä pysy hengissä senkään vertaa. Taitaa olla flexun ohella top-2:ssa hankalien kasvatettavien listalla.

Kimppu

Tovariin neljästä siemenestä sain yhden idätettyä, nyt on vaaksan mittanen. Flexun siemeniä oli tuplaten, itäneitä puolet, mutta yksikhään ei lähteny kasvuun. On net yksiä pirulaisia....
http://tulipaprika.blogspot.com

Lainaus käyttäjältä: KadotusMutta joo, kohta tulee Aji Inferno ja rankaisee poistamalla koko topicin, koska eihän tämä ole mahdollista.

Lainaus käyttäjältä: nicklas
kuinka voin kiertää tonne piratebayhin kun elisa on sen kerran plokannut....

aropupu


Joo-o, lienee parempi vain koittaa pummata tovariin pistokas joltakulta joka on noista siemenistä onnistunut kasvin saamaan aikaiseksi, kun idättely on tuollaista. Käsittääkseni niitä John the chillimanin siemeniä tilailtiin suomeen ihan urakalla, että ehkä tuo ei tämän kauden jälkeen ole enää ihan niin mahdotonta.



Tämän laitoin jo toisaalle mutta pistetään nyt vielä tännekin:

(ehkä) C. chacoense var. exile

aropupu

Eilen ensimmäisen kukkansa avasi tällainen tapaus:

CAP 213 (C. chacoense)



CAP 213 (C. chacoense)

Tämän kasvin lajimääritys on joitain vuosia sitten muutettu "C. microcarpum"-pseudolajista C. baccatum var. baccatumiksi, jollaisena se minullekin tuli. En kyllä tiedä mitä noitayrttejä lienevät tutkijat koekasvihuoneistaan maistelleet tai millä ihmeen kurpitsoiden tunnistusavaimella ne näiden lajimääritykset arpovat, mutta selvältä chacolta tämä minun silmääni näyttää. Tämän tosin tiesin jo etukäteen, tästä löytyi kuviakin.

Alemman kuvan lehtivauriot on sitten aikaansaanut yksi chilin pahimmista tunnetuista tuholaiseläimistä, jostain tämän päiväkirjan alusta löytyy sellaisesta kohtuu hyvä kuvakin (tuntomerkit: oranssi, erittäin karvainen, paino n. 4-5 kiloa)

aropupu

huhtikuu 14, 2011, 12:37:54 ip #49 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 14, 2011, 12:40:35 ip käyttäjältä aropupu

CAP 470 (C. sp)

Tämä kasvi on edelleen C. sp. eli laji määrittämättä mutta oli jo siemeninä varsin lupaava, ne kun olivat ruskeita. Eräältä australialaiselta kasvattajalta tulikin jo sana että hän oli saanut omansa kukkaan asti ja jokin eximium/cardenasii tämä ilmeisesti on, mutta ei ole turjake saanut aikaiseksi lähettää kuvaa kukasta vaikka lupasi. Eipä tässä varmaan kovin pitkään mene kyllä enää tämän omankaan kasvin kanssa että päästään ihmettelemään jotta mikä lienee.

aropupu


CAP 501 (C. chacoense)



CAP 501

Tämä on kukkinut jo hyvän tovin mutta jostain syystä sitä ei ole tullut kuvattua. Lehdissä on jotain omituista pistevauriota josta en ole ihan päässyt perille, mutta kasvi tuntuu kuitenkin voivan oikein hyvin ja kasvaa vauhdilla. Kaippa tuosta röpelöstä pitäisi ottaa paremmat kuvat ja postata johonkin sopivaan ketjuun.

aropupu

Muut jakavat päiväkirjoissaan hyviä käytännön vinkkejä joista ottaa oppia ja sillä niitä päiväkirjoja onkin hyödyllistä lukea. Mä en ole moisia saanut aikaiseksi ylöskirjata, kun en varsinaisesta kasvattamisesta niin paljoa vielä tajua, mutta pistetään tähän nyt kuitenkin yksi hyvä käytännön vinkki: Jos hankkii käytetyn kasvihuoneen loppusyksystä/alkutalvesta ja päättää jättää kokoamisen keväälle, ei ehkä kannata laittaa niitä laseja pinoon sellaiselle kohdalle talon seinämää johon tippuu keväällä katolta tonni lunta ja jäätä.

Voi saatanan saatanan saatana.

MrFrost

huhtikuu 14, 2011, 20:40:03 ip #52 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 14, 2011, 20:42:35 ip käyttäjältä MrFrost
Lainaus käyttäjältä: aropupu - huhtikuu 14, 2011, 20:26:40 ip
Muut jakavat päiväkirjoissaan hyviä käytännön vinkkejä joista ottaa oppia ja sillä niitä päiväkirjoja onkin hyödyllistä lukea. Mä en ole moisia saanut aikaiseksi ylöskirjata, kun en varsinaisesta kasvattamisesta niin paljoa vielä tajua, mutta pistetään tähän nyt kuitenkin yksi hyvä käytännön vinkki: Jos hankkii käytetyn kasvihuoneen loppusyksystä/alkutalvesta ja päättää jättää kokoamisen keväälle, ei ehkä kannata laittaa niitä laseja pinoon sellaiselle kohdalle talon seinämää johon tippuu keväällä katolta tonni lunta ja jäätä.

Voi saatanan saatanan saatana.


Voi perkele, just tota Murphyn lakia :(

Meniks kaikki paskaks, vai vaan osa? Lasia, vai kennomuovia?

-T

EDIT:inä vielä... Kuka ois uskonu et kaks noin täystalvea tulee peräkkäin? En ainakaan minä....
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

aropupu

Eiköhän tässä nyt oo kyse ihan vaan omasta reikäpäisyydestä eikä mistään murphyn laeista, oishan toi nyt pitäny tajuta. Ei ne kaikki hajalla ole, mutta sen verran tuhoja tuli että turha tota on varmaan alkaa kasaamaan ennenkuin keksii että mistä lisää lasia tilalle. Ehkä tää vielä tästä lutviutuu, onhan mulla noita kakkoskasvaria varten dyykattuja kertsin ikkunoita yms joista kait vois vastaavia leikellä, mutta rehujen ulos siirto todnäk lykkäytyy nyt ainakin jonkin verran.

aropupu

Tovi tuli oltua kokonaan ilman nettiä kun talon puhelinlinjat olivat hajalla ja asiaa jouduttiin lopulta ihan ammattimiehen turvin setvimään. Nyt sentään yksi talon kolmesta pistokkeesta toimii joten pistetäänpä vähän päivitystä:


(ehkä) C. chacoense var. exile

Jokunen chaco on alkanut jo pikkuhiljaa tekemään marjoja, tässä tämä ns. exile jolta kyllä näyttäisi ne paljon puhutut calyx-hampaat löytyvän podivaiheessakin. Tämä yksilö on kuvassa vain käymässä ulkona vähän totuttelemassa tuohon isoon natikkaan, mutta tämän kaveri pääsi väliaikassuojaan pysyvästi jo viikko-puolitoista sitten. Jossain mainittiin vilpoista sietävänä tapauksena joten katsotaan mitä tuo tykkää noista +4..5°C yölämmöistä joita tuo tila näinä -2..0°C menevinä öinä on tuntunut pitävän, tuplataimi kun on niin sillä niin väliä vaikkei tykkäisikään.

aropupu


Shokoladka F1 (C. annuum) & CAP 501 (C. chacoense)

Iso ja pieni. Piti napata näistä yhteispotretti kun tuo kokoero on niin hurja. Shokoladkan kukat ovat kohtuullisen isoja jopa muihin vihannespaprikoihin verrattuna.

aropupu


Habanero White Bullet (C. chinense) x 2

Aika usein törmää sen suuntaisiin kommentteihin, että vaikka kuinka touhuaisi ravinteiden ja kasvuolosuhteiden optimoinnin kanssa, kasvit voivat sitä paremmin mitä vähemmän niiden kanssa häslää ja parhaiten voivat kun saavat vaan olla rauhassa. Taidan liittyä samaan kuoroon: kuvassa oikealla on Habanero White Bulletin ykköstaimeni joka on saanut isomman ruukun, hyvän paikan natikan alta, tarkkaan harkitun kasvualustan ja säännöllisesti lisäravinteita. Vasemmalla on kaverille tarkoitettu jämätaimi samaa lajiketta samasta idätyserästä joka on ollu huonossa paikassa taimi-akvaarion nurkassa liian pienessä kipossa joka on päässyt kuivahtamaan pahasti monta kertaa ja lannoitukseen ei ole juuri kiinnitetty huomiota. Kuva kyllä puhuu puolestaan, että kumpi voi paremmin. Tais kyllä käydä niin että kaveri saa tuon oikeanpuolimmaisen risun ::)

aropupu


"Chaco yellow" (C. baccatum var. ?)

Tästä rehusta näki jo pikkutaimena ettei ole chacoa nähnytkään vaikka sitä kovasti sellaisena mainostettiin. Noh, tämä oli tiedossa jo etukäteen, katsotaan nyt mitä tästä sitten tulee. Jokin pienimarjainen baccatum ilmeisesti kuitenkin.

aropupu


C. lanceolatum

Lance avasi vihdoin ensimmäiset kukkansa muutama päivä sitten.

aropupu


CGN 19198 / GRIF 14039 (C. eximium)


CGN 19198 / GRIF 14039 (C. eximium)

Tämän kasvin kanssahan kävikin nyt sitten mielenkiintoiseksi. Kun lajikkeesta selaa kuvia googlella tai muutoin, näyttäisi siltä että kukkien violetin värin määrä vaihtelee kohtuullisen paljon, erittäin vaalean violetista syvän tummanvioletiksi. Minun kasvissani kukat ovat nuppuvaiheessa violetteja, mutta väri häviää kukan kasvaessa. Avautuneet kukat ovat täysin valkoisia - violetin sävyjä ei löydy edes kuvankäsittelyn avulla - ja niissä on (ainakin minun harjaantumattomaan silmääni) eximium-tyypillinen kuviointi.

Myös CGN:n tietokannasta löytyy yksi kuva lähes valkoisista kukista, vaikka muissa kuvissa kukat ovatkin violetteja. Kertokaapas viisaammat, onko eximiumin kukkien violetti sävy jotenkin sidoksissa esim. kasvualustan happamuuteen tai UV-säteilyn määrään kuten lehvästön ja/tai hedelmien väri tietyillä lajikkeilla? Mainittakoon tosin että tasan samoissa olosuhteissa kasvavat C. pubescensit tekevät oikein syvän violetteja kukkia (kuten tästä päiväkirjasta jokunen postaus takaperin näkyy)