tammikuu 08, 2025, 22:13:25 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Lidlin chilipäivät, jack´s original

Aloittaja mikestones, maaliskuu 30, 2011, 11:24:36 ap

« edellinen - seuraava »

mohla

Olut maistettu: löytyy häivähdys lämpöä jälkimaussa, mutta muuten aika perus vesitetty lager...

Lahden Launeen Lidlistä löytyi tänään jallujakin, joten niitä pari rasiaa tuli otettua ja ensimmäinen meni subin välissä. Hyvää oli ja pakko kiittää taas natsisiwaa tasaisen hyvästä vaihtuvasta valikoimasta. =)

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Ande12 - huhtikuu 01, 2011, 18:40:44 ip
Tuoreet jalopenot/habanerot olivat jo lopussa ja käteen jäi vain chiligouda, mikä on maultaan ihan ok mutta poltteesta ei juuri voi puhua.


Perkule, chilipoliisi antaa mentaalisen potkun sanan JALOPENO käytöstä (aina - tällä foorumilla)!  ;D
Se ei ole jalOpeno vaan jalApeño! :)

Janne

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - huhtikuu 01, 2011, 21:52:32 ip
Lainaus käyttäjältä: Ande12 - huhtikuu 01, 2011, 18:40:44 ip
Tuoreet jalopenot/habanerot olivat jo lopussa ja käteen jäi vain chiligouda, mikä on maultaan ihan ok mutta poltteesta ei juuri voi puhua.


Perkule, chilipoliisi antaa mentaalisen potkun sanan JALOPENO käytöstä (aina - tällä foorumilla)!  ;D
Se ei ole jalOpeno vaan jalApeño! :)


Ja lausutaan "halapenjo", JUMALAUTA! :D
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

MasaT

Lainaus käyttäjältä: Janne - huhtikuu 01, 2011, 22:07:58 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - huhtikuu 01, 2011, 21:52:32 ip
Lainaus käyttäjältä: Ande12 - huhtikuu 01, 2011, 18:40:44 ip
Tuoreet jalopenot/habanerot olivat jo lopussa ja käteen jäi vain chiligouda, mikä on maultaan ihan ok mutta poltteesta ei juuri voi puhua.


Perkule, chilipoliisi antaa mentaalisen potkun sanan JALOPENO käytöstä (aina - tällä foorumilla)!  ;D
Se ei ole jalOpeno vaan jalApeño! :)


Ja lausutaan "halapenjo", JUMALAUTA! :D

http://www.youtube.com/watch?v=FDI6r7ADHnY   ;)

masaiman

huhtikuu 01, 2011, 22:17:16 ip #44 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 01, 2011, 22:21:43 ip käyttäjältä mattson
Amen, brothers!!!

Juuri tuo vituttaa allekirjoittanutta, kun lähes joka paikasta saa vain jaloopeenoja.

Tuli itsekin käytyä liiterissä tänään. Ostin tuota olutta muutaman pullon, hot tomato dippipusseja pari, yhden extra hot- myllyn, sekä tuoreita jalluja ja haboja.Tuon myllyn ostin lähinnä reserviin, kun on kuitenkin omasta takaa vielä viime syksyisiä savusteluita vähän jäljellä.

Tuon bissen ensivaikutelmasta olisin väittänyt kyseessä olevan maissiolut, mutta etiketissä ei moisesta mainita. Maistuuhan tuossa tavallaan chili, mutta tulisuutta tuosta on odotetusti turha hakea, eikä se liene tarkoituskaan. Tosin omaa makuaistia saattaa hämätä birran kylkeen vedellyt burritot joissa välissä suht liberaalisti tammisillan savurocotomixiä.

EDIT: Osaisikohan joku sanoa, mitä halapeñon lajiketta nuo edustaa. Ajattelin kerätä vähän siemeniä talteen.

Lihamestari

^Arvaa kuka joutu korjailemaan noita pieniä lipsahduksia päiväkirjaan, kun toi sanamuuntaja poistui käytöstä! ;D
Niitä jäi sinne vaikka kuinka paljo, kun mulla on kaikki niin jaloa että... ;D ;D ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Rundari

Jos tarkoitat noita tuoreita jalaneñoja niit niin ne oli raakoja joten niistä ei siemeniä saa kasvatukseen.

masaiman

Juu, vihreitähän ne, mut tarkotus olikin yrittää kypsyttää yks esim. Omenan avulla.

pgrt

Asiasta kukkaruukkuun, mutta tuli tuossa hetki sitten joltain ylen kanavalta ohjelma missä perehdytään teollisen elintarviketuotannon saloihin ja siinä kypsyttelivät banaaneja kypsien hedelmien, puhtaan eteenin ja pakokaasun avulla. Kaikki konstit nopeuttivat kypsymistä.

Siinä banaanit laitettiin eri tynnyreihin ja tulikin siitä mieleen että mitenhän tuollainen toimisi jos laittaisi elävän kasvin muovipussiin/säkkiin päiväksi eteenin lähteen kanssa, kun rupeaa olemaan satoa kiinni tarpeeksi? Onko kellään kokemusta mistään vastaavasta? Eli nopeuttaako tuo kikka myös puskassa kiinni olevien kypsymistä vai vasta siitä irrotettuja?
Experience is simply the name we give our mistakes.

Larski

LainausEli nopeuttaako tuo kikka myös puskassa kiinni olevien kypsymistä va vasta siitä irrotettuja?

Miksipä se ei nopeuttaisi. Toisaalta eteeni myös "vanhentaa" kasvia ja esim kuihduttaa leikkokukat. Ehkä siis kannattaa kypsyttää eteenillä vasta irrotetut podit.

Sexplosion

Kävin lidlissä. mukaan tarttui kaksi pakettia jalapenoja ja sitten sitä curry ketsuppia. täytyy sanoa että se ketsuppi maistui kyllä erittäin hyvältä :)
habaa ei sitten tuoreena ollutkaan >:(

linker


Lidlissä tuli poikettua, vietyä sen verran "hylsyjä" automaattiin että
koppa karjalaa, yksi Jack's chiliolut, hela-curryketsuppi, ja Devil's jam hillo
tulivat kuitattua panttirahoilla.

Olut (siis se chiliolut) oli ruunankustakin laihempaa litkua ja jammi jotain imelää
paprikamömmöä, joka saattaisi menetellä pyreenä vaikkapa pizzan valmistuksessa.
Se hela-ketsuppi tai kastike oli ihan hyvän makuista, mutta
jos joku siitä tulisuutta hakee niin se on siytten vaan voi voi.

Ellei karjala-koppaa olisi tarttunut mukaan, niin melkein vituttaisi.
Ja eniten vituttaa chili- sanalla ratssastaminen mitä liidli nyt harjoittaa.
Ribsit ja kanat jätin kauppaan, joten ne saattavat himen lieventää petosta,
mutta muutoin cihilillä markkinoiminen on mielestäni harhaanjohtavaa
mainontaa jolla saadaan ihmiset menemään kauppaan jossa eivät
mahdollisesti muutoin käy.

Huomenna tuo Hela-liemi menee sauvasekoittimen kippoon, ja saa osakseen pari grammaa
nagajauhetta. Hintansa arvoista pohjaa siis.


waikku

Ribsit ja olut tuli tuossa vedettyä ja kyllä tuli ribseistä hyviä kun lisäs habajauhetta,paprikaa ja kokonaisia valkosipuleita. Kypsennys 125c 1.5h folio päällä ja lopuksi 200c grillivastuksien alla pinnan ruskistamiseen. Niin ja kyllähän tuo olut tuossa ruan kanssa meni, aikalailla coronan tyyppistä mutta ei chilistä tietoakaan.




Aji Inferno

Lidlin vakiokävijäporukassa lienee pääosin lauantaimakkara-perunamuusi-kansaa, johon chili ei uppoa senkään vertaa kuin harppuuna 2 viikkoa vanhaan ruumiiseen... Eihän perusjunttia saa pelästyttää maukkaalla ruoalla! ;) Tekee hallaa pisneksille!

linker

niin...
bisneksestähän tuossa onkin ennenkaikkea kysymys.
Chili- sanalla myydään kaikenlaista paskaa
ja saadaan esimerkiksi meikäläinen hakemaan kaljansa samalla lidlistä.

ja samalla piltaan chilin maine sellaisiltakin jotka saattaisivat olla "potentiaalisisa"
mahdollisia tulevia chiliharrastajia...

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - huhtikuu 02, 2011, 18:30:18 ip
Lidlin vakiokävijäporukassa lienee pääosin lauantaimakkara-perunamuusi-kansaa...

Et ilmeisesti ole käynyt Tampereen Rautatienkadun liiterissä?
Sanoisin, että asiakaskunta muodostuu lähinnä muslimihuivisista naisista, tummaihoisista tai mustapartaisista tyypeistä. Eli eipä yleistetä!

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - huhtikuu 02, 2011, 19:51:25 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - huhtikuu 02, 2011, 18:30:18 ip
Lidlin vakiokävijäporukassa lienee pääosin lauantaimakkara-perunamuusi-kansaa...

Et ilmeisesti ole käynyt Tampereen Rautatienkadun liiterissä?
Sanoisin, että asiakaskunta muodostuu lähinnä muslimihuivisista naisista, tummaihoisista tai mustapartaisista tyypeistä. Eli eipä yleistetä!


Kävi kyllä itselläkin mielessä tuon kirjoitettuani - eli hyvä kommentti! Epäilenpä silti, saavatko nuokaan tyypit suurta hekumaa näistä "suomalaistetuista sopivasti pikkutulisista" näennäischilituotoksista. Kyllä nämä on suunniteltu junttiäijälle, joka saa lauantai-iltana viinapullon kanssa riehuttuaan ja muijan hakattuaan mielettömän miehuuden päälle syötyään Lidlin tulisia siipiä!  8)

PP

Enpä minäkään jaksa uskoa Liiteriin chilikulttuurin edistäjänä. Firman kolme tärkeintä toimintaa ohjaavia tekijöitä ovat a) hinta, b) hinta ja c) hinta. Sama vika on suurimmalla osalla asiakkaista.

Perhonen_Kärpänen

huhtikuu 02, 2011, 22:20:39 ip #58 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 02, 2011, 22:33:46 ip käyttäjältä Perhonen_Kärpänen
Tälle iltaa koeajossa makkara, gouda, chilidippi, chiliolut ja tuommoinen mausterouhe extrahot. Makkara ainakin on todella hyvää, kuten myös gouda. Chiliolut menee janojuomana oikein mainiosti, joskaan ei ole kunnon olutharrastajan mieleen. Chilidippi on liian sokerinen ja mausterouhe toimii siltään juusto-kinkkuleivän päälle rouhittuna. Ne pähkinät oli suoraan helvetistä makunsa puolesta, saa tulla hakemaan pois :D

Avokki luki tätä ketjua kans ja hänen sanoin (suurinpiirtein) "miettikää nyt perkele jos nämä chilituotteet olisi just sopivan tulisia kohtuu paatuneen chiliharrastajan suuhun ja tavis-tauno sitte niitä maistelis. Roskiinhan se menis koko satsi samontein"

Oikeasti, olkaa iloisia että edes yritetään tämmöistä suomessa tehdä ja järjestää. Jättäkää ne "ei ollut yhtää tulista kun perseeni hankaan nagatahnalla puhtaaks joka aamu ja bensiiniä juon sitten pitkin päivää" -kommentit pois. Kiitos ja Tack.

Jahvetti

Waikku, noi sun ribsit vaikuttaa siltä että on ollu kiire. >:(
Pienessä lämmössä grillin syleilyssä pitkään ja hartaasti. Ja hartaasti. Sitten lopuksi kovemmassa lämmössä pintaan sitä väriä kautta makua. ;)
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013