tammikuu 02, 2025, 13:57:08 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Buffalo Wings

Aloittaja Sterno, huhtikuu 03, 2011, 23:53:07 ip

« edellinen - seuraava »

Sterno

huhtikuu 03, 2011, 23:53:07 ip Viimeisin muokkaus: huhtikuu 04, 2011, 00:33:34 ap käyttäjältä Sterno
Morjens taas pitkästä aikaa.

Hommasin uuden rasvakeittimen ja tein Hot Wingsejä perinteistä Buffalo Wings tyyliä seuraten.

Kokeilin ensin maustamalla siivet ripauksella suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta ja paprikajauhetta. Rasvakeittimeen porisemaan reiluksi kymmeneksi minuutiksi. Muutaman kokeilun jälkeen totesin, että aivan turhaa maustaa siipiä ennen uppopaistoa. Tuoreet siivet ilman mausteita suoraan kuumaan rasvaan vaan.




Valmista näyttäisi olevan. Rapeampaa kanaa en muista aikoihin nähneeni! Slurps!




Hommasin gallonan putelin Louisiana Hot Saucea.




Pannuun reilusti voita ja voin sulattua saman verran hot soossia sekaan sekä ripaus valkosipulijauhoa, joka antaa soossille mukavasti täyteläisyyttä.  Tässä vaiheessa masokistit voivat lisätä nagajauhoa yms, jos tuntuu siltä.




Voisula-hot sauce seos kulhoon, siivet mukaan, lautanen päälle ja kunnon ravistus perinteistä Buffalo Wing tyyliä noudattaen.




Hyvää ihan paljaaltaan, mutta lähes orgastisen makunautinnon tuo Blue Cheese Dip, eli sinihomejuusto-dippi!



Amerikan malliin selleritikkuja viereen dipattavaksi. Ihan jees raikasta ja hyvää, mutta Hot Wingsin dippaus suoraan Blue Cheese Dippiin maistui aivan taivaalliselta! Käsittämätön makujen harmonia!



En yleensä hirveästi mittaile, mutta tein about tällaisen dipin:

- 150gr majoneesia
- 150gr Creme Fraischeä
- 150gr Roquefort sinihomejuustoa
- 1 valkosipulin kynsi, murskattuna ja hienoksi silputtuna
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- n. 2 rkl hienoksi silputtua tuoretta persiljaa
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Sinihomejuusto kulhoon, haarukalla murensin kohtuu hienoksi ja pikkuhiljaa lisäilin muut ainekset. Sekoittele kaikki mukavaksi soseeksi ja tunniksi tai kahdeksi jääkaappiin asettumaan ennen tarjoilua.

Suosittelen lämpimästi. Aivan käsittämättömän hyvää!

Terkkuja,
Sterno

Herra 47

modet vois poistaa edellisen viestin vai koko ketjun... ;) syntisen herkullisen näköistä... Nyt tuli himo noihin taas... ;)
eli hyvän näköistä kieltämättä... Nagaa vain lisäksi niin olis aika bueno
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Kadotus

Tarvii varmaan oikeesti ostaa se %&#%#% rasvakeitin... kiitti v#tusti!  ::)
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

pak

Minkähän takia ei ole itse tullut koskaan tehtyä wingsejä noin, vaikka rasvakeittimen olen omistanut jo monta vuotta?

Ryhis

Kaikilla joilla on neljän litran (tahi isompi) kattila, hella ja auringonkukkaöljyä on myös rasvakeitin..
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

ingeniero

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - huhtikuu 05, 2011, 08:57:35 ap
Kaikilla joilla on neljän litran (tahi isompi) kattila, hella ja auringonkukkaöljyä on myös rasvakeitin..


Ja mahdollinen rasvapalo.
On noi oikeat keittimet useimmiten parempia lämpötilan säätöautomatiikan takia. Tietysti valpas ihminen hoitaa kattilallakin turvallisesti.

Sterno

Jep, hyvä pointti.  Kannattaa kyllä investoida jos meinaa useamminkin uppopaistella.

Eipä tuollainen rasvakeitin kovin suuri investointi edes ole. Itse maksoin nyt tuosta  AEG:stä amazon.de:ssä 35e, kun edellinen keitin päästi savut irti.

Sterno

linker


Sterno:
voisitko laittaa, jos etiketistä löytyy, Hot Louisianan ainesosat tänne
Suoritan "teollisuusvakoilua", ja tuon koostumus ainakin pääpiirteittäin
kiinnostaisi. Tosin reseptejä on netti pullollaan, mutta kuitenkin...


Sterno

Linker, ainesosat ovat: etikkaa, suolaa ja cayenne chiliä.
 
Tuosta kun klikkaa ja siitä vielä kuvaa, pääsee zoomaamaan suoraan etikettiä.

Sterno

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: ingeniero - huhtikuu 06, 2011, 09:54:55 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - huhtikuu 05, 2011, 08:57:35 ap
Kaikilla joilla on neljän litran (tahi isompi) kattila, hella ja auringonkukkaöljyä on myös rasvakeitin..


Ja mahdollinen rasvapalo.
On noi oikeat keittimet useimmiten parempia lämpötilan säätöautomatiikan takia. Tietysti valpas ihminen hoitaa kattilallakin turvallisesti.


Kaikki näkemäni ja sytyttämäni rasvapalot syntyvät joko veden (tms.) joutumisesta öljyyn tai vaihtoehtoisesti öljyn saadessa liekin, esimerkiksi kaasuhellasta. Tuskin kukaan on niin luupää, että vetää öljykattilan savuavan kuumaksi?

Kattila on muutenkin parempi, siihen mahtuu enemmän öljyä ja öljyn määrä ja hellanlevy kimpassa pitävät öljyn myös pidempään halutun lämpöisenä. Kattilan kansi myös sulkeutuu tiiviimmin ja kattilan voi roudata vaikka partsille/pihalle savuamasta jos pahin tapahtuu. Kattilassa ei myöskään ole mitään johtoja.

Suurin osa kuluttajille myytävistä "upporasvakeittimistä" on surullisia rimpuloita, öljyä mahtaa alle litra ja jostain ihme syystä se öljyallas pitää aina olla pinnoitettu ja ilman näkyviä vastuksia. Kuulemma puhdistus on helpompaa, mutta kuka oikeasti kuuraa sitä muovista kippoa? Härski öljy siellä asuu vuodesta toiseen. Lämpöä ei saada tarpeeksi kun vastukset on upotettu sinne jonnekin sisään, samalla elinimoidaan mahdollisuus vaihtaa ne vastukset, joten kuluttujalle voidaan myydä jälleen yksi uusi rimpula paskakasa. Härskin rasvankäryn lisäksi muovirimpula vie tilaa pöydällä, ellei sitä joka kerta tyhjennä ja laita kaappiin.

Sternon kuvassa oleva keitin on ammattilaistasoa, öljyä menee kolmatta litraa ja koko kiulu voidaan purkaa osiin ja pestä pesukoneessa. Tuollaiset vehkeet joilla jo mielellään kokkaa maksavat helposti sen kolme-neljäsataa euroa.

Kun kerran kukaan ei jätä sitä muovista rimpulaa vahtimatta, niin miksi jättäisi kattilankaan? Kattilan voi huoletta jättää liedelle jäähtymään ja joskus tulevaisuudessa kaataa öljyn tratilla takaisin pulloon, kaadappa siitä muovisesta rimpulakielusta siisitisti öljyt pois..

Yhtä turvattomia molemmat, mutta kattila on huomattavasti halvempi.

Ja ekologisempi.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Jahvetti

Räyhiksen kanssa samaa mieltä tästä asiasta.

Ei kukaan normaalijärjellä varustettu otus saa rasvakattilaa(kaan) liekkeihin vahingossa.
Ja jos nyt sitten sattuiskin saamaan, niin kansi päälle ja se sammuu siihen.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013


Ryhis

Asia kuin asia saadaan näyttämään passelin huonolta, kunhan oikeat asiat erotetaan kontekstista. Väitän, että liukuportaat tappavat enemmän ihmisiä kuin rasvapalot.

Eritellään vähän noita uutisia;

"keittiön liedellä oli valvomaton rasvakattila."

Niin. Valvomaton.

"liedelle kaatunut öljy leimahti liekkeihin"

Rasva kannattaa pitää siinä kattilassa, jos tuntuu ettei pysty, ei kannata edes yrittää.

"Hellalla ollut rasvakattila syttyi palamaan Resiinankadulla Tampereella tiistai-iltana. Yksityisasunnon asukas oli ottanut hätäpäissään palaneen kattilan ja laittanut sen vesihanan alle."

Tämä nyt ei kerro mitään muuta kuin surullista faktaa, että 90% ihmisistä on idiootteja

"Asukas oli sulattanut kattilassa rasvaa, kun rasva yllättäen leimahti palamaan"

Paskanmarjat sytty "yllättäen". Olisi kiva jos uutisissa kerrottaisiin millainen hörhö ja millaisilla välineillä öljyä kuumennettiin.

"Illanvietto keskeytyi espoolaiskodissa torstai-iltana, kun rasvakattila syttyi tuleen. Kokkaamassa ollut perheenisä sai palon kuitenkin hallintaan heittämällä sammutuspeitteen kattilan päälle.  Palomiesten tehtäväksi jäi tilanteen tarkistaminen."

Tällaisia uutisia lukiessa heikommat varmaan pyörtyilee ja heteromiehilläkin on paskat housuissa. Sammutuspeite on ihan hyvä, mutta kaikkein paras on se kattilan oma kansi joka istuu tiiviisti. Suomessa uutiskynnyksen ylittää jo rasvan kärähtäminen pannulla. Pitäisikö soittaa hesariin kun viimeksi pihviä paistaessa liekit löivät parilasta? HEI! Pihalla orava putosi puusta! Soitetaan lehtiin ja pelastuslaitokselle!!!!11111

"Kaasulieden rasvapalo"

Samaa kategoriaa kuin nuotion valeleminen bensalla samaan aikaan tupakkia sytyttäen, joka juhannus.

"Rasvat syttyivät palamaan Jyväskylän Amarillo -ravintolassa sunnuntaina puoleltapäivin. Henkilökunta sai vajaan kahden neliön alueella olleen palon sammumaan sammutuspeitteiden avulla."

Amarillo ei ole ravintola.


Tässä tulee ihan etäisesti mieleen kun vuosia sitten olin erään taloyhtiön hallituksen jäsen, tilinpäätöksessä oli sellainen parinkymmenen tuhannen euron remppa vesivahingosta. Yhtiökokouksessa hätähousuimmat olivat jo vetämässä ranteita auki kun "talossa on vesivahinkoja!". Vesivahinko oli syntynyt, kun asukas oli sammunut jurripäissään lattiakaivon päälle suihkussa ollessaan (kph tiloissa siis suihku eikä ammetta), vähemmän hätähousut taas itkivät, kuinka märkätilat pitäisi rakentaa siten, että vastaava ei toistu!

Minä pyysin hiljaisuuden ja ehdotin, että taloyhtiöön ei oteta sellaisia asukkaita/vuokralaisia joiden naamasta näkee, että ne ovat niin saatanan idiootteja/vajakkeja/vähämielisiä/alkoholisoituneita/narkomaaneja/kasvatusta vaille olevia tai muuten kykenemättömiä suihkuttelemaan ilman veden valumista eteisen kautta rappukäytävään. Huomattavasti halvempaa.

Sain tietysti lisäpontta rasistisen ja vittumaisen ihmisen maineeseeni.

Mutta hei ihmiset, ostakaa se muovinen rimpulakaukalo jolla ei voi uppopaistaa vaan pikemminkin keitellä rasvassa. Pitäähän tunareille ja uusavuttomillekin olla vaihtoehto. Ja äiskän numero pikavalintoihin jos alkaa rasva käryämään.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Jahvetti

Ingeniero: Kahdenkymmenenyhden (21) vuoden työkokemus operatiivisessa pelastustoimessa kolmella eri paikkakunnalla antaa jotain tietoa käytännön elämästä.
Mainitsinkin muistaakseni "normaalijärjellä varustettu otus" ei saa vahingossa palamaan rasvakattilan sisältöä.

Ainahan joku idiootti saa palamaan milloin minkäkin.

#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

ingeniero

Ja asiasta ei kannata varoittaa, koska tänne foorumille ei eksy kuin fiksuja tapauksia?

Mun mielestä on edelleen paikallaan huomauttaa tuollaisesta vaarasta, jota tapahtuu vuosittain ympäri suomea.
Mutta on tietysti hyvä jos tänne foorumille on dummies-suodatin, niin ei tartte varoitella.
Huomauttakaa muuten sit noille pumppuviritys-huomauttelijoillekin et "ei kukaan fiksu nyt tollai laittaisikaan" ;)

"Parempi varoa kuin katua"

Ryhis

Niin no jos tosiaan tuntuu siltä, ettei pysty dippaamaan ruoka-aineksia 180-asteiseen öljyyn aiheuttamatta vakavaaa tuhoa, vammaa tai kuolemaa niin kannattaa jättää kokeilematta. Samalla tavalla se öljy on kuumaa ja syttyy palamaan rasvakeittimessäkin kun oikein sössii.

Lapset ja marjanpoimijat pois keittiöistä.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - huhtikuu 10, 2011, 11:34:13 ap
Lapset ja marjanpoimijat pois keittiöistä.


Väärin! Marjanpoimijat kyllä, mutta ainakin meillä muksu saa auttaa kokkaamisessa esimerkiksi: kuorimalla sipuleita, kaulia taikinaa, jauhamalla mausteita huhmaressa yms. Hellan lähelle sitten ei ole mitään asiaa, mutta kyllä muita pikkujuttuja lapsi saa tehdä. Oppiihan siinä mistä ja miten se ruoka oikeasti tehdään.
#816

Nuuskapeke

Täytyy kehua tuotta sternon homejuustokastiketta siiville ja porkkanoille. Oli ihan perhanan maukasta. Parasta jota olen maistanut, vaikka montaa tehnyt.
Kavereille pidin saunaillan niin meni siipiä jotakuinki 100 kpl ja paljon porkkanoita.

tonttu

Nyt kun rasvakeitin asia on saatu käsiteltyä, niin palataans wingseihin. Itse olen pitkään kehitellyt Wings reseptiäni ja ehdottomasti parhaat wingsit tulee rasvakeittimen sijasta uunissa :)

4 tuntia 125-150 astetta grillivastuksella kunnes kanansiivet näyttää hieman "kiinteytyvän pinnasta". Ja tosiaan koko kypsennyksen ajan niitä wingsejä käännellään ja valellaan voi pohjaisella chilimarinadilla, jonka blenderissä valmistelen. Reseptin voisin paljastaa, mutta sen koostumus vähän vaihtelee... voita curryä kokista valkosibale sibale yrttiä balsamicoa habaneroa fassea pippuria ja tätä rataa. Vähän muunnellen joka kerta.

Ja sitten kun wingsit on valmiita, niin ne nostetaan lautaselle vetäytymään ja uunipellille kertynyt marinadikanaliemi kerätään visusti talteen seuraavan päivän tulisen kookoskanakeiton pohjaksi.'

Tälleen kun menettelee, niin kanansiivet on luita lukuunottamatta kokonaan syötävää ja siipi hajoaa suuhun. Aivan parhautta. Ja tosiaan paikallisen viljelijän porkkanoita tikkuina, kurkkua ja sinihomejuusto kermaviili dippiä tottakai.

Varmaankin epäterveellisempää, kun tuo rasvakeitto, kun sitä voita imeytetään niihin siipiin pitkään, mut aivan parhaita :P