heinäkuu 04, 2024, 22:07:13 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Iso Jytky!

Aloittaja Sterno, huhtikuu 24, 2011, 00:43:39 ap

« edellinen - seuraava »

Sterno

Tein äsken pääsiäisen kunniaksi Fattyn, eli Bacon Bombin. Enpä tiedä mikä tuo olisi suomeksi, mutta Iso Jytky sopinee nimeksi aika hyvin, meinaan sen verran tuhtia kamaa on nyt kyseessä.

Maustoin kilon sika-nautajauhelihaa suolalla, pippurilla, cayennellä, BBQ rubilla ja juustokuminalla. Painelin lihan leikkuulaudan kokoiseksi levyksi.




Täytteeksi kuullotettua sipulia ja noin 10 tuoretta jalapenoa silputtuna. Mieli olisi tehnyt laittaa habaneroa, mutta jääköön ensikertaan.




Lisäksi vielä reilusti juustoraastetta ja tuoretta korianteria. Sen jälkeen kääritään liha rullalle.




Punotaan muutama paketti pekonia mukavaksi "matoksi" johon liharulla kääräistään.




Rubi pintaan ja savustimeen 110 asteen lämpöön n. 1,5 tunniksi. Muutama klapi omenapuuta savua antamaan.




45min jälkeen tsekkaus sekä BBQ kastikkeen ja hunajan sekoitusta pintaan.




Pari kanan drumstickiäkin oli eksynyt joukkoon. Heillekin soossia antamaan makua ja kiiltoa.




Valmis.




Hetki vetäytymistä ja katsotaan miltä näyttää.




Nautitaan vaikkapa paikallisen kaalisalaatin ja BBQ kastikkeen kera.




Aika tuhtia kamaa tuo Iso Jytky, pari siivua riitti täyttämään ison miehen. Täytteeksi tuohon voi siis laittaa ihan mitä tahansa.  Jalapeno-juusto-sipuli tuli vedettyä ihan stetsonista ja maukas täytehän tuo oli.

Hauskaa pääsiäistä,
Sterno

shp

Taas joutuu sun takia sytyttää grillin keskellä yötä =P
:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.

PP

Härregyyd, mitä settiä. :o ;D Tuote näyttää kuva kuvalta paremmalta ja lähikuva lopputuloksesta on lopullinen niitti. Loistavaa!

wille

huhtikuu 24, 2011, 10:27:56 ap #3 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 24, 2011, 10:29:38 ap käyttäjältä wille
Parhautta! Aistin tosin pientä poliittista ristiriitaisuutta. Iso Jytky ja Stubb's BBQ-sauce?? WTF?? :)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Ryhis

Aaaarrgh. Hirvee krapula, kaupat kiinni ja sitten heti aamusta tällaista! Sterno olis voinut laittaa otsikkoon varoituksen herkullisista kuvista!  :P
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

hessi

Hmm.... heti ens viikolla Liedon lihakauppaan jauhelihaostoksille ja tätä täytyy testata!
Nuo chilimausteet vaihdan kyllä esim.tuoreeseen ja savurocotoon
harmillista ettei omasta yrttimaasta vielä saa tuoretta korianteria se kun on myös yksi mun
lemppari yrtti :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Sterno

Kiitos kommenteista!

Lainaus käyttäjältä: hessi - huhtikuu 24, 2011, 10:52:04 ap
Nuo chilimausteet vaihdan kyllä esim.tuoreeseen ja savurocotoon


Jauhelihan maustan mielläni jauheilla, mutta olihan tuossa täytteenä kymmenisen tuoretta jalapenoa :)

Tarkoitus oli tosin laittaa tuoreita habaneroja, mutta kun seurassa oli ns. "normaaleja ihmisiä", tein tuon tällä kertaa vain jalluilla. Ei ollut kyllä huono valinta, sillä aromit olivat aivan loistavat.

Sterno

kieblack

Kyllä tekisi mieli, vaikka en pekonia syökään :) Tokihan tuollaisen murekerullan voisi tehdä ilman pekonikuorrutetta ja paistella vaikkapa uunissa.

Jahvetti

Tämäkin menee kokeiluun, on sen verran herkullisen näköinen pötkylä. :)

Se vaan kun kokkaillessa koirien lenkitys tuppaa jäämään koko ajan enemmän ja enemmän rakkaan vaimoni varaan, niin alkaa tuo alavatsalihaksisto olemaan jo kondiksessa.
Siis suhteessa yläkroppaan. Ja sit vielä se ruoanvalmistusalkoholi. Mites sitä taas tulikaan käyttää?
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Peedrox

Kiitos tästä reseptistä, menee taatusti kokeiluun :).

Täällä mainittiin myös Liedon lihakauppa, suosittelen kaikille jotka asuvat lähempänä kuin 500 km kyseisestä putiikista tutustumismatkaa ko. liikeeseen. Loistavaa tavaraa ja palvelua, alkaa olla jo käsite näillä nurkilla...

Jahvetti

Maittakoon myös Karelian lihajaloste Ylämyllyllä, lihakauppa viimeisen päälle!

On vaan valitettavan kaukana, mutta siellä kulmilla liikuttaessa ei voi ohittaa.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - huhtikuu 28, 2011, 21:58:24 ip
Maittakoon myös Karelian lihajaloste Ylämyllyllä, lihakauppa viimeisen päälle!

On vaan valitettavan kaukana, mutta siellä kulmilla liikuttaessa ei voi ohittaa.
Samaa mieltä rahikainenkin. Varsinkin ne naudan ja porsaan marinoidut varraslihat on ehdottomia ässiä. Kesäisin tulee sitä kauppaa katseltua useinkin ja lihat grilliin lähtee jokakerta.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Henke

Oijjoi, kun on hyvännäköinen pötkö! Tuosta saa vielä kaiken lisäksi tehtyä millaisia variaatioita hyvänsä. Kiitos inspiraatiosta :)

hessi

Tänään testattu :)
hiukan vähemmällä chilillä kun tytär ei halunnut äidin maun mukaan  ::)
mutta hyvää oli yli puolet meni hetkessä.
ens kerralla sitten mun maun mukaan :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

chilimieli

Huh mitä settiä! Ainakin olisi voinut jo otsikossa varoittaa, että ei heikko sydämmellisille. Aika raakaa settiä, rasvaa ainakin pisaa ja varmasti makua.

wille

toukokuu 08, 2011, 16:08:13 ip #15 Viimeisin muokkaus: toukokuu 08, 2011, 16:27:12 ip käyttäjältä wille
Jytky muhii uunissa. Pekoniin käärittynä, tottakai. 1,3kg jauhelihaa, josta 500g hirven jauhelihaa. Täytteeksi kuullotettua sipulia ja valkosipulia, paprikaa, cheddaria ja juustoraastetta. Seassa myös kaksi isoa oranssia habaneroa. Grillauskastiketta ei sattunut olemaan käytettävissä, joten vatkasin itse nopsasti kasaan soossin viskipullon pohjahelmistä, hunajasta, savustetusta guajillosta, nestesavusta, habajauheesta, sinapista ja ketsupista. Ketjap Manistakin taisi lorahtaa sekaan hiukka.

Alkuperäinen tarkoitus oli tosiaankin savustaa tuo, kuten alkuperäisessä ohjeessa. En sitten malttanut lähteä virittelemään. Seuraavalla kerralla sitten. Kohta maistellaan. Jumpe. Jauhelihakääretorttu täytteenään hyvyyksiä ja kuorrutettuna beikkonilla...

                                              

EDIT: Uskomatonta kamaa. Täytyy tehdä useamminkin.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Macex

Tuli tosta pekonimatosta Epic Meal Time videot Youtubesta mieleen :)

Hallituksen jäsen 2011-2012, 2012-2013
Tampereen alajaoston puuhamies -2011-2012-2013-
2013
Kuiva ja Naseva.

koodi


tryffeli

Kiitokset loistavasta ohjeesta, äsken tuli kokeiltua ja isäntäkin tykkäs!  :) Kyllä ne tuoreet jallut vaan on niin paljon parempia. Ruoka oli oikein hyvä, tosin laitoin jauhelihaan liian vähän suolaa, koska ajattelin pekonin maustavan. Eli laittakaa ihmiset vaan reippaasti suolaa siihen jauhelihaan.

Jahvetti

#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013