tammikuu 09, 2025, 21:58:27 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilimakkarat

Aloittaja Aji Inferno, toukokuu 21, 2011, 20:12:11 ip

« edellinen - seuraava »

Whili

Savuhovin The End

Täytyipä tuota maailmanlopun tuotetta festeillä maistaa ja oli poltetta ja myös makua !!
Ensipuraisun jälkeen alkoi hellästi laajeneva polte täyttää pään  :o  Poltteen tasaannuttua lisää makkaraa tuulensuojaan ja nyt pääsi makkaran maku esiin, todella maukasta. Loppumakkara meni tulen ja maun sopuisassa liitossa, mutta muutama minuutti syömisen jälkeen alkoi jälkilämpö tulla esiin.  Fantastinen festarituote !!!

..Tosin ensimmäinen makkara jota muistelee vielä aamulla vessassa  8)

Caide

Heh. Taisit lätkästä meillekin tuota makkaraa mukaan. Ajattelin, että en uskalla maistaa, mutta kai se on nyt pakko...

Aji Inferno

Tulihan sieltä kotiin yksi "The End"-paketti, yksi kolminkertaisesti vahvistettu "Isoviha"-paketti (aarrgghh... jo etukäteen, vaikka kuulemma The End on vielä 2,5 kertaa vahvempaa) ja pari "Raivo"-pakettia. Ja tietysti maailman parasta sikanautaa, Hotköttiä!

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: Whili - elokuu 18, 2014, 12:40:36 ip
Savuhovin The End

..Tosin ensimmäinen makkara jota muistelee vielä aamulla vessassa  8)


Aamen. :D
Tuli itsekin maistettua, olihan se aika jyty pötkö. Ei kuitenkaan ihan sammutuspisteelle asti tarvinnut lähteä. ;)

Aji Inferno

Tuli Savuhovin hemmon kanssa chilifesteillä puheeksi yksi juttu, mikä on ainakin täällä hevon perseessä, Vantaalla, häirinnyt. Festeillä esim. loistava "Hotkötti" naga-sikanauta oli hinnoiteltu viiteen euroon per pönttö. Lähikaupassani Vantaan Martinlaaksossa hinta on ollut 11 euroa... Menekin arvannette. Samoin ovat hinnoitelleet muutkin Savuhovin tuliset makkarat tms. käytännössä myyntikelvottomiksi. Onhan esim. Isoviha todella hyvää - mutta onko seitsemän euroa kahdesta magarasta käypä hinta..? No, samaa mieltä ovat olleet ostajatkin. Sain kysellessäni vastauksen kaupasta: "Osta sitten jostain muualta!" Niinpä. Samainen Hotköttipurkki on noin 8 euroa kymmenen kilometrin päässä etelään. Pisteet tietysti siitä, että pienehkö K-Supermarket ylipäätään myy näitä herkkuja, mutta nyt on katteita laskettu hintaan liikaa. Mikä on tilanne muualla?

ChIlIDoG

Oisko isoviha ja tuska jossain 5-6€ / paketti. Isovihaa kerran ostanu ja makkara on todella hyvä, mutta tulisuus oli vähän liikaa, siispä Tuskalla mennään :)

Sihijuoma666

Tuli festareilla kokeiltua The End... Vatsa kiittää.

Jani M

The Endin jälkeen Isovihan spesiaalieditio tuntui enää keskivahvalta makkaralta. Ei se niin hirveän tuliselta vaikuttanut. :D Vuosi sitten ostin kaupasta paketin isovihaa ja ihan vähän petyin tulisuuteen, nyt tossa spessuversiossa se oli aika hyvin kohdillaan. The End oli muuten hyvää, mutta ne kuumat kiuaskivet, mitä mahassa pyöriskeli seuraavana päivänä, vähän laskee syömäintoa.

jiipee75

syyskuu 01, 2014, 22:01:10 ip #168 Viimeisin muokkaus: syyskuu 01, 2014, 22:02:43 ip käyttäjältä jiipee75
Ostin tuossa eilettäin Veljekset Mattiloiden Hot Chorizo-magaraa. Lihaa 82%, habaneroa 3% ja rasvaakin riittävät 19%. Onko kukaan maistanna moista? Onko mistään kotoisin? Muuta kuin Ylöjärveltä. ;D

Mahtaako olla jokin uusi tuote, kun ei firman nettisivuilta vielä löydy.

jiipee75

Lainaus käyttäjältä: jiipee75 - syyskuu 01, 2014, 22:01:10 ip
Ostin tuossa eilettäin Veljekset Mattiloiden Hot Chorizo-magaraa. Lihaa 82%, habaneroa 3% ja rasvaakin riittävät 19%. Onko kukaan maistanna moista? Onko mistään kotoisin? Muuta kuin Ylöjärveltä. ;D

Mahtaako olla jokin uusi tuote, kun ei firman nettisivuilta vielä löydy.

Tuli sitten maistettua. Ihan vaan pannulla otin värin kahteen makkaraan ja zinapin kanssa kitaa kohti. Ekan makkaran puoleen väliin tuntui että on ihan kivasti lämpöä, sitten alkoi jo katse hakemaan jotain laimentavaa. En ihan loppuun asti päässyt sitä ekaa kun piti turvautua apuvälineisiin. Että meikän toleransseille aika tuimaa kyrsää oli se. ;D Toinen makkara jäisyömäti sille kertaa, joten ei ainakaan pääse tällä ruokavaliolla lihomaan. Ja seuraavana päivänä tähtiportti muisti kiittää.

Vielä olis kolme makkaraa paketissa. Tiedä mistä löydän sen urheuden hoitaa loppuun. Suosittelen kokeilemaan, jos vastaan iskee.

Afterburner

Atrian Chili-Sulatejuusto sopii sellaisenaan myös sellaisille, jotka eivät vielä ole menettäneet tulivuori neitsyyttään. Minun makuun erittäin maukas sladdi, varsinkin kun sitä terästää suurella määrällä Huy Fong Foods:in Sriracha kastiketta. <- Nämä kaksi yhdessä on pirun hyvä yhdistelmä.

Trioniska

Noita viimeisempiä ja "pienen"  ::) segmentin tuotteita eli The End en olekaan vielä maistellut Tapolan? tulikeppi menee perusnakkina ja Helsinkiwurstin nagamakkara ollut ihan ok, toki fiiliksenä että aikoinaan ensimmäisestä kesästä resepti laimentunut tai toleranssi kasvanut kun nykyään lämmin mutta ei herättelevä maku. Nuo karskit etc. paremman puutteessa menee kun tulista halajaa ja joku olikin habanero makkaran uusiutuneesta reseptistä maininnut niin ok kanssa. Onko porukka muuten käyttänyt http://www.felix.ee/?op=body&id=24&cid=31 tuommoisia viron tuliaisia sinappina kun enempi laittaa makkaralle niin potkaisee jännästi  :o
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Whili

Lainaus käyttäjältä: Trioniska - marraskuu 02, 2014, 08:23:52 ap
..Onko porukka muuten käyttänyt http://www.felix.ee/?op=body&id=24&cid=31 tuommoisia viron tuliaisia sinappina kun enempi laittaa makkaralle niin potkaisee jännästi  :o
Onhan tuota popsittu  :D 
Chilimakkaroiden kanssa menee mukavasti miedommat kastikkeet, mutta "mauttomat" käivärät saa suunmukaisiksi vaikka tuolla Vironherkulla.
  ..ja samalla aukeaa myös nenä  ;D

sinapeista lisää: 
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11235.msg193391#msg193391
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15400.msg292574#msg292574

Sihijuoma666

Tuo Pöltsemaa on kyllä kovaa kamaa!  ;D Siihen jää koukkuun.

Trioniska

Lainaussinapeista lisää:
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11235.msg193391#msg193391
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15400.msg292574#msg292574


Colmans näköjään on ihan prisma kamaa, mutta lusikointi ei ole grillaus juttu omalla kohdallani, tuubista sen pitää saada puristaa ;)
Põltsamaan sinappi on siintä veikeä että jääkaappikamaa myös avaamattomana (viikkarilla taisi olla ihan punnausruokapaikan hyllyssä)

Kumma kyllä kun sinapilla pystyy pelastamaan valjun makkaran ;)
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

bläkkäri

No jokos olis aika alottaa grillauskausi?

Etelämpänä tuli vierailtua joku viikko sitten ja paikallisen rillikauden avajaisiin oli naisväki valkannut Kabanossin habaneero uutuuden.
Positiivisesti yllätti tämä kyrsä, koostumus ja perusmaku oikeen suunmukaset ja poltettakin silleen että sen huomasi.Ostan lisää jahka oma grillikausi saadaan avattua...

Miquel

Lainaus käyttäjältä: bläkkäri - toukokuu 02, 2015, 15:25:44 ip
No jokos olis aika alottaa grillauskausi?

Etelämpänä tuli vierailtua joku viikko sitten ja paikallisen rillikauden avajaisiin oli naisväki valkannut Kabanossin habaneero uutuuden.
Positiivisesti yllätti tämä kyrsä, koostumus ja perusmaku oikeen suunmukaset ja poltettakin silleen että sen huomasi.Ostan lisää jahka oma grillikausi saadaan avattua...


Grillikausi on vain kauppiaiden tekosyy olla pitämättä lihaa hyllyissä läpi vuoden. :D Mun grillikausi päättyy joulukuun vika ja alkaa tammikuun ensimmäinen.

Tutustumisen arvoinen juttu voisi olla itse kullekkin Graig Beckleyn raakamakkarat, jotka ovat helsinkiläisissä ravintoloissa olleet kuulemma kovassa nosteessa. listan valikoima ainakin itselläni tuottaa kovasti kuolaneritystä... :)
http://beckley.yolasite.com/


Saatavuus on hiukan kysymysmerkki ja tiedusteltava herralta itseltään, tännepäin jakelu pelittää T*mun ansiosta joka toimituksia hoitelee.

Pakasteessa 6x1kg maistiaiset odottelemassa. :)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Aji Inferno

Nyt on pakastimessa sitten Harjun Magaratehtaan "Seitsemän Chilin Raakamakkaraa" paqetti. Stockmannilta. Kallista on, eli odotukset pakosta korkealla. Mukana chileistä Ancho, Mulato, Pasilla, Guajillo, De Arbol, Chipotle ja Habanero. Vaikka noista pari onkin lähinnä synonyymejä, on siinä kyllä Meksikon parasta paljon, eihä haba nyt asioita yleensä sekään ainakaan huononna! Nyt pitää vain löytää oikea hetki kokeilla miltä maittavat!

chilifellow

Mitä makso Stockan herkku? Vois testata...
# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: chilifellow - toukokuu 10, 2015, 17:08:23 ip
Mitä makso Stockan herkku? Vois testata...


Kilohinta on 24..28 euroa, eli en uskaltanut edes katsoa paketin hintaa... Piti silti kokeilla kannatuksen vuoksi! :)