toukokuu 19, 2024, 00:36:19 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mitä nautitte juuri nyt?

Aloittaja Minbaari, elokuu 27, 2009, 23:25:11 ip

« edellinen - seuraava »

bläkkäri

Juhannuspossun pistämisestä marinaatiin, öljyy pohjalle, vähän Purea, rreilu loraus Peten Chipotlee ja "ripaus" nagajauhetta.

Nyt sitten tiputin tuhkat syliin, nautin silti Olivasta. Son jussy ny!

masaiman

Tänään nautintoainelistalla pienen moottoripyöräajelun jälkeen:

Fantaa, cokista ja Dr.Pepperiä
Pistaasipähkinöitä
Hayao Miyazaki: Laputa -elokuva

bobster

Korjaussarjaa. Muutama Karhu lievittää tärinää ja päänsärkyä kivasti.
Freedom's just another word for nothin' left to lose- Kris Kristofferson

ChIlIDoG


linker


testikahveja "uudesta" (kirpparilta) kahvinkeittimestä.
Annostus alkaa olla kohdillaan, ja moccamasterin voikin jo heittää romulavalle.

c
________________________
http://linkerquu.blogspot.com

Toby

Kohtsillään lähtee uusia perunoita ja kananmunaa. Vielä silaus voita päälle ja hyvää tulloo.
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

Janne

Loppuja karitsanpalasia vois nautiskella taas hetken päästä...


www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Whili

Aijai jai, on Late Lammas jäänyt käpälälautaan  ;)

Näyttääpi julman maukkaalta..  NAM !!

masaiman

Hähää! Lattarautaa, vaijerisakkeleita ja autopukkeja, kunnon äijävarras!

Suklaakeksiä et pepsiä paremman puutteessa...

.:Dam:.

Patonkia ja Vadelma / Mustikka kiljua (viiniä). Formaggio, Parmesan, Grana Padano juustot silputtu muutaman Jalapeñon kanssa ja Schwarzwaldin kinkkua + voita. Chilijauhetta tottakai taikinassa. Helppo ja täyttävä, laiskalle sopivaa ruokaahkoa tavaraa.



Muppet. Muppets. Muppeteers.

masaiman

^ Ei perseempi eväs, paappas vielä ton taikinan ohje niin saatan vielä kokeilla.

Itte vetelin just jonkun hiton XXL texas stake grillipihvin, jänteistä sitkeää p*skaa, en osta toiste. Luulin vielä ostaneeni naudanpihvejä mut jos toi on joskus ammunut niin minä olen brunein sulttaani...

.:Dam:.

Kourallinen vehnäjauhoja ja toinen kourallinen ruisjauhoja, vähän sokeria ja hiivaa, oliiviöljyä plubplubplubplubplub. Chilijauhetta sen verran että sormissa kihelmöi ja sitten vielä hieman lisää. Lämmintä vettä tilkka ja kaikki sekaisin, siitä tulee sellaista liimaa. Joku tekstiili kulhon päälle ja 15-30 min muuta puuhastelua kuten chilien tarkkailua. Kun pinta on jo reilusti alkanut kuplimaan, seuraavaan vaiheeseen.

Suolaa maun mukaan ja lisää vehnäjauhoja kunnes taikina ei enää niin hanakasti tartu käsiin. Tekstiili taas päälle ja antaa sen rauhassa paisua. 30 minuutin päästä pöydälle jauhoja reilusti ja taikina siihen. Lyödään pari kertaa päin pöytää, vaivataan tovi ja vartiksi takaisin kulhoon tekstiilillä peitettynä. Sillävälin voikin jo ottaa ne Jalapeñot puskasta ja pestä ne mäntysuopa/vesi/absinthlitkusta ja ottaa siemenet talteen, pilkkoa juustot vähän pienemmiksi ja yleiskoneella silputa ne mössöksi. Uuni päälle 225 C°:seen ja sille johonkin uunin kestävään astiaan vettä reilusti.

Lisää jauhoja pöydälle reilulla kädellä, muotoillaan ensin käsin levyksi. Päälle jauhoja, taitetaan leveyssuuntaan kahdesti. Sen jälkeen kaulitaan niin ohueksi että valo näkyy läpi. Kaulittaessa kääntelyä, tulee reilusti jauhoa molemmin puolin ja voi vähän jo käsinkin venytellä. Harjataan ylimääräiset jauhot pois. Halutut täytteet päälle, oliiviöljyä vähän lisäksi. Tuo täytteetön osa suoraan täytteiden päälle heitettynä, täyteosio kaksin kerroin ja vasta sitten tiivis rullaus. Kuvassa tuo taikana on muutamat kerrat päällekkäin, oikeasti reilu 120-130 cm pitkä mutta meinasi valahtaa lattialle kun pieni pöytä. Taitetaan päädyt pötkön alle, vetämällä sitä taikinaa niin ettei ne täytteet valahda sieltä ulos. Laitetaan uuninpellille ja painetaan hieman läjään jotta levenee. Taas joku tekstiili päälle ja annetaan olla 15-60 min. Sivellään vettä päälle, muotoillaan se hieman kauniimmaksi, viillot päälle ja niihin kaadetaan oliiviöljyä. Taas vettä  pötkön päälle ja oliiviöljyä reilusti mitkä sivellään sen pötkön pintaan. Uuniin 15-20 min ja kun pinta hieman ruskistuu, pois uunista. Taas vettä sivellään siihen pintaan, tulee kuoresta rapeampaa.

Ajat suuntaa antavia ja määrät sen mukaan miten itse teen. Ekan kerran koitin jonkun reseptin mukaan eikä siitä tietenkään mitään tullut... Viillot sen mukaan miten tuota tuotosta tykkää murtaa osiin. Rucolat on vieläkin niin pieniä etten niitä saanut tuonne täytteeksi. Täytteet voi valita sitten tietenkin oman maun mukaan.
Muppet. Muppets. Muppeteers.

masaiman

oooukkkei... menee siis viikonloppupuuhasteluksi mut pakko tommonen on joskus kokeilla, sen verran namin näköstä.

akselsson1

Yöpalaksi turkkilaista jogurttia ja mysliä. samaa jota päivällä en tarvinnut puolikkaan ugandalaisen (keltaisen) "habaneron" jälkeen, josta ehkä lisää huomenna pväkirjassa. Seuraavaksi nautin unta  ::)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Miquel

Lainaus käyttäjältä: Mattson - kesäkuu 24, 2013, 00:24:00 ap
menee siis viikonloppupuuhasteluksi mut pakko tommonen on joskus kokeilla, sen verran namin näköstä.


Kokeile oma versio pitsapohjalla? Sehän syntyy lähes äänen nopeudella. :D
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

SK

Vohveleita mansikkahilolla, siten että joka siivussa on erillaisia tuoreita chili siivuja. Brown large habanero vaikutta tosi lupaavalle hilloja ajatellen.
On maku kohillaan.

Chillaillen


bläkkäri

Tuplahumalaa...siis sitä Karhun ;)

ChiliChillailija

Pannukakkua, mansikkahilloa ja jäätelöä.
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

masaiman

Olutta, nyt pistonheadiä, kohta koffia, grillimestaria, karhua ynnä kaarloa.