Nonnin! Tulipa maistettua peräti neljää "prototyyppipatonkia" teemalla Naga Tammistossa tänään. Oikein hyviä olivat kaikki - itse asiassa selvästi parempia kuin yksikään aiemmin maistamani täytetty patonki. Suosikkikin silti löytyi, ja vieläpä aika helposti. Tuo herkku sisälsi juuri sopivasti lämmittävän nagamajoneesin lisäksi mm. valkosipulisalamia ja jalapeñoja. Lopputulos on raikas ja ainakin omaan makuuni erittäin maukas! Tuote tulee kuulemma myyntiin noin parin viikon päästä. Kun vielä hinnaksikin tullee hyvin kohtuullinen alle 4 euroa, tässä on taas yksi uusi hyvä syy suunnata keula kohti Vantaan Tammistoa! :)
Erityiskiitos kaupan Sabinalle hienosta asenteesta tätä projektia kohtaan - mukavaa, että kuluttajapalaute johti tällaiseen! :) Ja kuuluupa kelpo Lihamestarimmekin olleen takapiruilemassa noita makuyhdistelmiä kohdalleen... 8) Nagapitoisuus saattaa kuulemma lopullisessa tuotteessa vielä kukaties nousta. Tuskin kukaan meistä valittaa! ;D
Lounaspatonkien noutopaikaksi on kuukausia sitten vakiintunut Tammisto, Heset ja Subwayt ovat olleet viimeinen vaihtoehto jo hyvän tovin.
Tämä nagapatonki kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta!
Ohhoh, jospa seuraavan kerran ajankin suosiolla Jumbon ohitse kun on kerta noin herkullisia patonkeja luvassa.
Jalapeñoja ja nagamajoneesia... Alkoi himottamaan jo.
Kannattaa kyllä odottaa! :) Pistelin juuri poskeeni saamani näytekappaleen - ja kyllä maittoi! Mukavasti lämmittelee vielä suussa! ;D
Vihdoinkin kauppa joka kuuntelee asiakkaiden toiveita :)
mitäs me seuraavaksi halutaan ;)....
Lainaus käyttäjältä: hessi - heinäkuu 29, 2011, 00:15:18 ap
Vihdoinkin kauppa joka kuuntelee asiakkaiden toiveita :)
mitäs me seuraavaksi halutaan ;)....
Kyllähän ne nagakanansiivet olisivat sillä listalla aika korkealla..... :D
Nyt on ollu joku piratti asialla, kun mä oon ollu heinäkuun puolestavälistä lomia lusimassa! ;D
Mä oon vinkunu tota tulisempaa patonkia jo pitkään ja mulle on vaan lähinnä naurettu ja hätistetty muualle chileineni... :(
Mut näin se menee, heti kun asiakas kyselee... :)
Ja siipiä joudutte odottamaan piiiiiitkän tovin!
Tuoreita, kun ei saa keneltäkään ja pakasteista ei ole saanut sulataa ja myydä sitten 1.5.2010!
Jos joku tietää tavarantoimittajan, joka myy tuoreita broitskunsiipiä, huutaa hep!!
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - heinäkuu 29, 2011, 13:00:05 ip
Nyt on ollu joku piratti asialla, kun mä oon ollu heinäkuun puolestavälistä lomia lusimassa! ;D
Mä oon vinkunu tota tulisempaa patonkia jo pitkään ja mulle on vaan lähinnä naurettu ja hätistetty muualle chileineni... :(
Mut näin se menee, heti kun asiakas kyselee... :)
Ja siipiä joudutte odottamaan piiiiiitkän tovin!
Tuoreita, kun ei saa keneltäkään ja pakasteista ei ole saanut sulataa ja myydä sitten 1.5.2010!
Jos joku tietää tavarantoimittajan, joka myy tuoreita broitskunsiipiä, huutaa hep!!
En tiedä auttaako, mutta tosiaan Jumbon cittarissa olen lihatiskiltä hakenut tämänkin vuoden puolella tuoreita siipiä (tämän hetken tilanteesta en mene vannomaan). Olettaisin että sieltä selviäisi mistä he saavat omansa.
Näin mäkin olen kuullut, mutta kun kesän alussa soitin kaikki isot broileritalot (Atria,HK, Saarioinen) läpi, myytiin mulle eioota!
Joku pikkunen pulju saattaa toimittaa, mutta mikä?
Pitää selvitellä...
Kariniemi? ois itekkin kiva tietää mistä sais maustamattomia siipiä. Kivikylältäkin vois kysästä kun niillä ainakin jotain valmiiks paistettuja siipiä näyttää olevan.
Kariniemi=HK, joka hankki Kivikylän tossa keväällä, mut vois sinnekkin testata soittaa, kun HK:n kautta ei ihan kaikkia Kivikylän kamoja saa...
Katos perhanaa, kiitos oikaisusta!
Mulla oli sellainen käsitys, et ois ostanu kokonaan...
Isot syö pienet ja hitaat...
Tää on vaan esisoittoa sille, et HK ostaa sen kokonaan!
Näin on käynyt monelle pikkufirmalle Atrian ja HK:n käsittelyssä...
Marinoimattomia broiskunsiipiä saa ainakin Tikkurilan Ylivedosta, monesti olen ostanut. Ne on olleet siinä "kanahyllyllä" kaupan pakkaamassa boksissa. Jos ei löydy, niin kantsii lihatiskiltä kysäistä, yleensä on takahuoneesta löytynyt! :)
Joko löytyy patongia? :)
Mun mielestä Tammiston normipatongit(täytetyt) eivät olleet mitenkään erikoisia, leipä oli muistaakseni vähän pullamaista, mutta nagapatonkia testaan tottakai.
Ei ole vielä!
Mä kyllä lupaan laittaa ilmoa, heti tämän ihmeen tiskiin päästyä...
Varmaan ensiviikolla, kun Rouva Patonkimestari on tällä viikolla lomalla...
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - elokuu 11, 2011, 16:51:38 ip
Ei ole vielä!
Mä kyllä lupaan laittaa ilmoa, heti tämän ihmeen tiskiin päästyä...
Varmaan ensiviikolla, kun Rouva Patonkimestari on tällä viikolla lomalla...
Saan kuulemma tekstarin heti kun nagonki on tiskissä! :) Ja tosiaan, parempaa leipääkin mallia kokojyvä kuuluu olevan jatkossa luvassa tuohon... Eli herkullisia aikoja eletään!
Voi herran pieksut, tässähän menee yöunet tyystin!
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - elokuu 12, 2011, 09:40:14 ap
Voi herran pieksut, tässähän menee yöunet tyystin!
Arvaa meneekö täällä!! ;) Mutta maanantaina palaa patonkien jumalatar kuulemma lomilta, ja Totuus on silloin meitä lähellä.
Ja ei tää chiliriemu tähän lopu!
Heinältä on tulossa läjä Lemon Droppia lohiprojektiin, Rocotoja ja Habaneroa lihaprojekteihin!
Ja Fataliilta Nagaa & Aji Cristalia muihin lihaprojekteihin!
Läjällä en puhu mistään kourallisesta, vaan mennään lähemmäs 100kg yhteismäärää... ;D
Notta Hollannin tuotannon käyttö on ajettu aika minimiin! Tosin tämä näkyy valitettavasti hinnoissa, kun toi chili maksaa reippaasti enempi, kun liha...
Joten odotettavissa on myöskin tuotteita lihatiskille, jotka eivät sisällä annuumia! ;)
Suunnitelussa on LemonDrop-Lohi, Rocoto-possua ja Rocoto-Broileria/kalkkunaa! :)
Vanhoja tuttuja ei tietenkään unohdeta...
Ei voi enää muuta sanoa kuin nam ja se että näitä saisi muualtakin... (rauman seudulta ajattelin ;) )
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - elokuu 13, 2011, 17:03:38 ip
Ja ei tää chiliriemu tähän lopu!
Heinältä on tulossa läjä Lemon Droppia lohiprojektiin, Rocotoja ja Habaneroa lihaprojekteihin!
Ja Fataliilta Nagaa & Aji Cristalia muihin lihaprojekteihin!
Läjällä en puhu mistään kourallisesta, vaan mennään lähemmäs 100kg yhteismäärää... ;D
Mahtavaa! :o ;D Milloin uusia liha- kala- ja kanaherkkuja voisi olla tiskissä?
Het kun saadaan tavaraa!
Mä kyllä infoan tuolla (http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=8195.0), niin ei tule kovin pahasti sotkettua tätä ketjua! ;)
Mut noin 2-4 viikoa menee, eli syyskuun puolella...
Tänään tuli sitten odotettua tekstaria Sabinalta, jotta Tammistossa olisi nyt torstaina nagapatukkaa tarjolla! :D Otin tällä ilmoituksella hurjan henk. koht. riskin siitä, että itse missaan nuo patongit, kun foorumin vikkelämmin liikkuvat kenties tyhjentävät tiskin ennen minua! Mutta jos niin on ollakseen, niin olkoon - pääasia, että hyvä tuote löytää rakastavat ellei peräti himoitsevat ottajansa!! :D Ellei resepti ole pahasti muuttunut sitten testimaistelun, on taatusti odottamisen arvoista herkkuva! :)
Tammiston patonkitiski on aivan loistava myös patonkipassin vuoksi. Kuusi leimaa passiin = ilmainen 4 täytteen ISO salaatti, josta oikeasti riittää pariksikin ateriaksi! Siihen sitten vaan savulohta, kanaa, katkareita, jalluja, hedelmiä, siemeniä, jalapeñoöljyä, mitä vaan. Ja kyllä toimii!! Harmi, että matkaa Tammistoon on jonkin verran. Muutoin siellä kannattaisi meitsin oikeastaan aterioida joka päivä kaikilla mahdollisilla syillä! :)
Laittakaapa muuten tiskillä palautetta, ennen muuta nagapatongin hengetär Sabinalle. Patonkipuolella kun on monta hyvää "vakiotuotetta", jotka voisivat hyvinkin hyötyä potkusta. Esim. kananmuna/katkarapupatonki nagalla voisi oikein hyvin olla niitä elämää suurempia juttuja. ;) Sama pätee tietysti tonnikalasysteemeihin ja moneen muuhun! Ja kyllähän sekin mielessä kävi, että sinänsä loistava salaattitiskikin *voisi* heittää kehiin paprikan lisäksi tai sijaan jotain loistavaa chiliherkkua. Vaikkapa Aji Cristalia tms?
Torstaina ei varmaan siten tartte ottaa eväitä vaan mennään patonkilinjalla! :D
Torstaina kannattaa käydä kyselemässä kääryleitä jälkiruoaksi! ;)
Lontoo-patonkia tuunasin Penan Turbo Pubella hiacen hytissä viimeksi kun asioin paikassa. Ja oli muuten vähän ***** hyvää!
Vai torstaina saa sitä nagapatonkia. Tarvii varmaan cruisailla mestoille! UGH!
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - elokuu 22, 2011, 21:43:32 ip
Lontoo-patonkia tuunasin Penan Turbo Pubella hiacen hytissä viimeksi kun asioin paikassa. Ja oli muuten vähän ***** hyvää!
Vai torstaina saa sitä nagapatonkia. Tarvii varmaan cruisailla mestoille! UGH!
Joskus sitä vaan taitaa olla PAKKO! :)
Ja kun Tammistossa on sitten vielä lihapuolellakin ultimaattisia herkkuja, niin... se on siinä!! ;D
(magaraosastonkin neitokainen vihjaili, että Savuhovilta on aivan kohta luvassa tiskille jotain uutta tulista megaherkkua!)
Uusia lihaherkkuja joudutaan odottelemaan vielä hetki, kun kaikki kypsät mänt festareilla! :D
Mut onneks on noit vanhoja hyviä herkkuja... ;)
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - elokuu 22, 2011, 21:56:17 ip
Uusia lihaherkkuja joudutaan odottelemaan vielä hetki, kun kaikki kypsät mänt festareilla! :D
Mut onneks on noit vanhoja hyviä herkkuja... ;)
Se on, tiedätkös, siinä ja siinä, ettenkö olisi pakotettu (?) nimeämään Tammiston CM:ia suomen parhaaksi ruokakaupaksi! :D Ainakin chilimielen silmissä asia taitaa olla noin! Kiitos (ennen muuta!!) sinun, magaratiskin ja (yllättäen) nyt myös patonki- ja salaattitiskinkin! Ja kyllähän liikkeestänne löytyy valtaosa parhaista chilikastikkeista, kuivalihaa, tuoreita chilejä, ja oikeastaan kaikkea maittavaa!
Respectiä sinulle ja koko jengille ISOLLA sydämellä!! :) Kuka olisi uskonut, miten hieno kokemus isossakin marketissa asioiminen voisi lopulta olla, kun jengillä on asenne kohdallaan ja hyviä juttuja tarjolla?!
Odottaen niitä nagakanansiipiä ja muuta tajunnan räjäyttävää...! ;)
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 22, 2011, 21:49:27 ip
(magaraosastonkin neitokainen vihjaili, että Savuhovilta on aivan kohta luvassa tiskille jotain uutta tulista megaherkkua!)
Ilmeisesti VIHA makkara joka lanseerattiin festeillä. Pitäs olla enempi nagaa kun muissa tuotteissa, mutta ainakaan festejen aikana en huomannut poltetta. Hyvä makkara kyllä muuten.
Kesäisten marinadien teossa huomattiin se, että aina sen nagan lisääminen ei lisää poltetta!
Käyttäjäpalautteen mukaan mahassa tunsi, että chiliä oli paljon, mutta suussa ei...
Kenties tässäkin on käynyt näin...
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 22, 2011, 22:07:25 ip
Se on, tiedätkös, siinä ja siinä, ettenkö olisi pakotettu (?) nimeämään Tammiston CM:ia suomen parhaaksi ruokakaupaksi! :D Ainakin chilimielen silmissä asia taitaa olla noin! Kiitos (ennen muuta!!) sinun, magaratiskin ja (yllättäen) nyt myös patonki- ja salaattitiskinkin! Ja kyllähän liikkeestänne löytyy valtaosa parhaista chilikastikkeista, kuivalihaa, tuoreita chilejä, ja oikeastaan kaikkea maittavaa!
Respectiä sinulle ja koko jengille ISOLLA sydämellä!! :) Kuka olisi uskonut, miten hieno kokemus isossakin marketissa asioiminen voisi lopulta olla, kun jengillä on asenne kohdallaan ja hyviä juttuja tarjolla?!
Odottaen niitä nagakanansiipiä ja muuta tajunnan räjäyttävää...! ;)
Minä jo yritin tuota nimeämistä... tuloksetta :(
Mutta kukas estää meitä (chilifoorumilaisia) antamasta kaupalle omaa kunniakirjaa?
Ei kukaan! joten eihöhän aleta kerämään nimiä listaan ja katsotaan kuinka pitkä siitä tulee :)
Lupaudun itse tähän mukaan...
Ja NYT niitä siellä on - herkkupötköjä!!! Käykääpä hakemassa omanne! ;D
varmaan hakisin jollei vain olisi niin piiiiitkä matka :(
Meillä on lähellä K-Cittarin Market Kitchen, sielt saa kaiken laisii pantokeja, jopa kebutäytisii (sisältää mm. jalapenoa) :o
Lainaus käyttäjältä: Vate - elokuu 25, 2011, 17:34:34 ip
Meillä on lähellä K-Cittarin Market Kitchen, sielt saa kaiken laisii pantokeja, jopa kebutäytisii (sisältää mm. jalapenoa) :o
Ei taida vetää vertoja Tammiston nagapatongille :)
Tarkoittanet Kupittaan Cittaria. Kerran vissiin syöny kebupatongin, enkä muista oliko edes purkkitason jalapenoa vai vaan "turkinpippuria.
Savulohipatonki onkin puolestaan aivan mahtava, työn ohessa tuli syötyä enemmän kuin pari kertaa ;D
Muutenkin myyvät patonkejaan, kuin hullulle puuroa. Pitäisikin varmaan ehdottaa, että tekisivät kunnon chilipatongin ;)
Ai AI että on hyvää..!!! Lurps! ;D
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 25, 2011, 18:03:16 ip
Ai AI että on hyvää..!!! Lurps! ;D
Lähetä ny ees postissa pari murua maistiaisia :D
Lainaus käyttäjältä: Rundari - elokuu 25, 2011, 18:12:59 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 25, 2011, 18:03:16 ip
Ai AI että on hyvää..!!! Lurps! ;D
Lähetä ny ees postissa pari murua maistiaisia :D
Jääkaapissa on vielä kolme! ;D Ovat kuulemma nyt eka päivänä tehneet hyvin kauppansa - ehkä niiden resepti pitäisi jakaa muihinkin Cittareihin, kuten Lihamestari on tehnyt lihaherkkujensa kanssa!
Mietittiin muuten tänään siellä patonkitiskillä jo jatkojalostusta noihin, eli uusia nagapatonkeja...... :P
Lainaus käyttäjältä: Siku - elokuu 25, 2011, 18:01:17 ip
Tarkoittanet Kupittaan Cittaria. Kerran vissiin syöny kebupatongin, enkä muista oliko edes purkkitason jalapenoa vai vaan "turkinpippuria.
Savulohipatonki onkin puolestaan aivan mahtava, työn ohessa tuli syötyä enemmän kuin pari kertaa ;D
Muutenkin myyvät patonkejaan, kuin hullulle puuroa. Pitäisikin varmaan ehdottaa, että tekisivät kunnon chilipatongin ;)
Voisihan tuota alkaa painostamaan tai sitten Länkkäriä. Jompikumpi paikoista antaa varmasti periksi riittävän paineen alla.
Jos sielä on kaupassa ketään, kuka kuuntelee asiakasta, niin tulee myyntiin aivan varmasti! ;)
Harmi vaan, että tähän chilihommaan herättiin patonkitiskillä vasta nyt, vaikka mä olen tyttöjä yrittänyt käännyttää koko kevään-kesän. ;D
Penalta olis voinu laittaa lisääkin tavaraa tulemaan, joista ois syntynyt yksi jos toinenkin valtavirrasta poikkeava patonki. Mutta nyt taitaa olla aika myöhäistä ryhtyä tilailemaan isompaa erää...
Räyhishän (joka käväisi tänään hakemassa oman Nagapatonkinsa) kertoi Turbo Puben piristäneen mukavasti yhden toisen patongin makua...
Mutta onneksi myöhään, kun ei milloinkaan! Kiitos tästä kuuluu Aji Infernolle, kuka kauppaamme lähestyikin sähköpostitse asian tiimoilta!
Ei se nääs riitä, että yksi höyrypää työntekijä asiaa levittää, aktiivinen asiakas saa monesti enemmän aikaan... ;)
Itse pidin patonkia onnistuneena! Maut olivat kohdillaan, mutta henkilökohtaiseen makuuni poltetta olisi saanut olla hieman lisää. Mutta kuten jo aamulla totesin, nyt sieltä jopa maistaa chilin, mitä makua ei hyvällä tahdollakaan löytänyt kebabpatongin chilimajoneesista! ;D
Siellä tiskin takana muuten jo odotettiin Mr. Infernoa, patongit ojennuksessa, kun kahden aikaan lunastin omani! ;D
Tulihan sieltä sitten lähdettyä neljän Etnan kera! ;D Enempää en varmaan saa syötyä ennen kuin muuttuvat jääkaapissa veteliksi. ;)
Jos *oikein* kauniisti pyytää, patonkitiskin jätkiltä ja tytöiltä voi saada jalluja muidenkin patonkien väliin... Todella mahtavaa ja mieltä lämmittävää palvelua, kuten liha- ja makkaratiskeilläkin! :)
Hyvää oli Etna. Haen toistekki.
Arvon chilitoverit!
Muistakeehan kuitenkin sitä palautetta/tuotetoiveita antaessanne kiinnittää huomiota palautteen ulkoasuun!
Toiveiden läpimenoon vaikuttaa aivan pirusti, tyyli jolla kirjoitatte! Asiallinen hyvinmuotoiltu ja perusteltu teksti, mihin on hyvä sisällyttää myöskin kehuja ;), auttaa omaa asiaa erittäin paljon! Laittakaa myöskin palautteisiin oma nimi ja yhteystiedot, näihin suhtaudutaan huomattavasti vakavammin, kun roskiin suoraan lentävät CapsLock pohjassa väännetyt "MÄ HALUUUUN NAGAPATONKIIIIII!!!!!", nimettömät palautteet!
Ja mitään uhkauksia asiointipaikan vaihdosta ei kannata sisällyttää palautteeseen! Nämä ovat kuin punainen vaate härälle!
Asialliseen palautteeseen suhtaudutaan aina aisallisesti ja toiveita toteutetaan!
Aji Infernon palaute oli loistava ja kuten huomata saattaa aisoille tapahtuu jotain, kun sen osaa oikein esittää!
Noita palautteita tulee päivittäin kymmeniä, joten nopealla lukaisulla pystytään nopeasti valitsemaan ne, mihin tulee suhtautua vakavasti ja ne, mihin vastataan vain, koska keskusliike vaatii!
Tämä oli lähinnä osoitettu foorumin nuorisokentälle! Joiden into välillä sotkee ajatuksia ja tämäm vuoksi uloanti ei kenties aina ole sitä parasta mahdollista tavoitteiden saavuttamiseksi! Itseasiassa monesti sillä tekee asialleen vain haittaa ja vaikuttaa negatiiviseti niihin asiallisiinkin toiveisiin/palautteisiin...
Räyhäpetteri tosiaan kampesi paikalle heti puoliltapäivin, pekoninhajuisen pugilistin kanssa. Veti lommoisen Hiacen etuovien eteen poikittain, sneppasi hehkuvan camel-sätkän puoleenväliin Hyvinkäätä ja ryntäsi raamit kaulassa kauppaan sisälle.
Nappasin parit Penan Turbo Pubet messiin (koska rouva tahtoi sitä Lontoo-patongin väliin) ja taapersin patonkiosastolle. Nagapötköä ei tahtonut heti löytyä ja tästä melkein tuli isoitku, onneksi patonkibaarista vasemmalle pönötti Lihamestari norsunluutornissaan jota pääsinkin haastattelemaan! Yleisen läpänheiton lomassa patongitkin eksyivät ostoskoriin ja Lihamestari jopa "varasti" maistiaiset yhdestä nagapatongista, eli Etnasta. Oli kyllä prkleen hyvää, näin suoraan sanottuna. Hittolainen, metukkaa, jallua, salaattia ja nagamajoa kun laittaa patongin väliin niin voiko lopputulos olla huono?
Ei voi.
Täydet pisteet Tammiston K-kaupalle, Lihamestarille ja patonkibaarin likoille. Kymmenen pistettä kymmenestä.
Mitäs tuollainen patonki kustantaa ja kuinka paljon sillä suunnilleen on mittaa?
Jos mahtuu golfbägin etutaskuun näppärästi ja ei miljoonia maksa niin voisi ottaa lauantain puttailuille mukaan muutaman ja tarjota puolivälin krouvissa kavereillekkin. :)
Etnalla oli hintaa 3,95€!
Mittaa sillä taitaa olla jotain 25cm +/-5cm ;)
Lainaus käyttäjältä: pgrt - elokuu 25, 2011, 21:59:48 ip
Mitäs tuollainen patonki kustantaa ja kuinka paljon sillä suunnilleen on mittaa?
Jos mahtuu golfbägin etutaskuun näppärästi ja ei miljoonia maksa niin voisi ottaa lauantain puttailuille mukaan muutaman ja tarjota puolivälin krouvissa kavereillekkin. :)
3,95 maksaa ja joskus sulkemisajan lähellä 2,50. :) Pituutta on vähintään riittävästi!
Ja Räyhikselle: tuollaisella mainitsemallasi meiningillä se asiakasuskollisuus tosiaan syntyy. Respektiä! :)
Lihamestarinkin kommentti oli tarpeellinen. Millään ajattelemattomilla tunnekuohuilla eivät asiat etene, eli ystävällistä, kohteliasta toivetta ja palautetta kehiin, niin tiedä mitä kaikkea herkkua vielä saadaan iloksemme! :)
Olipas maukas. Sellasta vinkkiä sain tiskillä että olisi tiistai ja torstai etna päiviä. Onnistuin näyttämään niin surkealta/onnettomalta että teki sellasen odottaessa :D
Lainaus käyttäjältä: cuski - elokuu 26, 2011, 14:03:35 ip
Olipas maukas. Sellasta vinkkiä sain tiskillä että olisi tiistai ja torstai etna päiviä. Onnistuin näyttämään niin surkealta/onnettomalta että teki sellasen odottaessa :D
Sain saman tiedon, mutta mulle ei tehty patonkia. >:( Olisiko pitänyt alkaa kaivamaan nenäliinoja esille. ??? ;D
Juu, Sabina patonkitiskiltä pyysi välittämään tiedon, että tiistaisin ja torstaisin on tätä herkkua tarjolla!
Harmi, sillä tais olla chilimiesten ja naisten pyhinvaelluksen takia yksi eniten myydyistä eilen! :)
Uusi käynti sitten ensi viikolla. Ei ollut huono Istanbul-patonkikaan, jonka juuri söin, ja ilmeisesti parin päivän chilitauon ansiosta se tuntui jopa hieman tuliselta.
Ei tullut mieleen kysyä tiskillä, mutta onko Lihamestarilla tietoa, miksi teillä ei ole ollenkaan täysjyväpatonkeja?
Laitetaan selvitykseen!
Luultavimmin, ettei ole löytynyt sopivaa...
Mutta kysellään...
Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 26, 2011, 14:25:10 ip
Sain saman tiedon, mutta mulle ei tehty patonkia. >:( Olisiko pitänyt alkaa kaivamaan nenäliinoja esille. ??? ;D
Sun pitää opetella näyttämään tosi ressukalta. Mä olen melkein onnistunut kiristämään "Barcelonapatongin*" sillä verukkeella, että tosi Barcafani ei voi ottaa Madrid-patonkia... ;)
*Barcelonapatonkia ei ole listoilla..
Mitä tuo patongi sisältää? Tahtoo :)
Saisivat vain käyttää rapeakuorisia patongeja, ainakin viimeeksi ostamani oli kovin pullamainen.
Lainaus käyttäjältä: Mika73 - elokuu 29, 2011, 10:53:30 ap
Mitä tuo patongi sisältää? Tahtoo :)
Räyhis tuossa yllä kertoi:
LainausHittolainen, metukkaa, jallua, salaattia ja nagamajoa kun laittaa patongin väliin niin voiko lopputulos olla huono?
Lainaus käyttäjältä: Mika73 - elokuu 29, 2011, 10:53:30 ap
Mitä tuo patongi sisältää? Tahtoo :)
Saisivat vain käyttää rapeakuorisia patongeja, ainakin viimeeksi ostamani oli kovin pullamainen.
Valkozibulametwurstia, punazibulaa, zalaattia, jalapeñoja ja mainiota nagakastikettahan noissa. :)
Kuka tunnustaa hakeneensa tänään viisi nagapatonkia? ;D
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - elokuu 30, 2011, 22:39:16 ip
Kuka tunnustaa hakeneensa tänään viisi nagapatonkia? ;D
Vain kaksi tällä kertaa! ;D
Tiskin takaa todettiin muuten, että jengi on suhtautunut noihin vähän "pelolla". Heti perässäni asioinut nuori perhe sitten kyllä osti muiden batongien ohessa yhden nagakepin. Olisikohan ollut perheen isälle? ;)
Yks päivässä, niin tolla setillähän pärjää torstaihin asti! :D
Mun veikkaus menikin sit pieleen, kun kelailin, et Herra Inferno ois hullunkiilto silmissä hiipiny nippu patonkeja kainalossa kohti kassoja! ;D
Nagapatonki testattu, hyvää oli :)
Majoneesia olisi ehkä voinut olla vähemmän.
Mulla oli ainakin siinä mun testaamassa ihan sopivasti! :)
Hyvää majoa ei voi olla liikaa!
Ja kuten Hesburger on osoittanut, huonoa voi olla liiaksikin asti... ;D
OFFTOPIC, mutta hesen majot on hyviä :P
Että tuliko taas tänään ostettua pari patukkaa nagataivaallisuutta? No, TULI! ;D Ja kun siinä sivussa sai vielä taivaallisen, suuren salaatin mukaansa, niin ei pysty kykenemään tekemään muuta kuin toteamaan: Tammiston CM rokkaa tällä hetkellä kuin isompikin hirvi! :) Nagapatongissa mallia "Etna" tuntui muuten tänään olevan tavallista enemmän nagaa, ja se lämmitti ooooooooikein täydellisen mahtavasti!!
Nätti myyjätär totesi, ettei itse voi syödä Etnaa ja kumppaneita, koska vatsa ei kestä vaaleaa leipää. Siinä itse asiassa tuotekehityksen paikka, koska itsellänikin on vähän sama ongelma. Toivottavasti saisimme Etnan pian ainakin täysjyväversiona. :) Mutta siihenkin asti: käykää tiistaisin ja torstaisin hakemassa kaikkien potkivien herkkupatonkien äiti Tammistosta!! :D
Testasin tänään Etnan ja olihan se luvatun ja ylistetyn mukaisesti hyvää. Tulta oli sopivasti, vaikka nagan maku jäi täysin taka-alalle. Mutta väliäkö tuolla, kun tuote on muuten loistava. Täysjyvän puute koko tiskissa on ainoa vika.
Tammisto on todellakin chileissä ja chilituotteissa omaa luokkaansa.
Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 02, 2011, 00:06:52 ap
Testasin tänään Etnan ja olihan se luvatun ja ylistetyn mukaisesti hyvää. Tulta oli sopivasti, vaikka nagan maku jäi täysin taka-alalle. Mutta väliäkö tuolla, kun tuote on muuten loistava. Täysjyvän puute koko tiskissa on ainoa vika.
Tammisto on todellakin chileissä ja chilituotteissa omaa luokkaansa.
Totta on. Ja tästä kuuluu kyllä kiitos hyvin paljolti Lihamestarille! Eräs patonkitiskin mainioista jampoistakin totesi tiistaina, että on oikeastaan heidän kunnia-asiansa vastata tulisessa ruoassa lihatiskin esimerkkiin! :D
Ruusuja myös Sabinalle patonkitiskille! Sellaista aivan loistavaa rock'n roll asennetta, että meidän chilimielten sydämet on myyty ja ikuisesti muutettu nagaksi.
Kun vielä muutkin tuon todella pitkän tiskin myyjät ovat pääsääntöisesti tuottaneet vallan mahtavia kokemuksia, sanoisin, että puhumme ehkä hyvinkin suomen parhaasta K-Citymarketista! :) Onko jokin vaikutustie, jolla voisimme asiakkaina kiittää tuota mahtavaa jengiä niin, että konsernin johtokin asiaan havahtuisi?
eikös sitä vois chiliharrastajien puolesta joku diplomi ojentaa :)
Täysin OT, mut vitsi et tulee kateelliseks kun lukee näitä juttuja. Lahdessa meinaa silmäkulma kostua jos tulee Fatalii Gourmet Aji Cristal -säilykepurkki vastaan.
Toinen offari, huvittaa miten aina luen ton langan otsikon: nagapontikkaa...
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - syyskuu 01, 2011, 15:25:01 ip
Mulla oli ainakin siinä mun testaamassa ihan sopivasti! :)
Hyvää majoa ei voi olla liikaa!
Yritän syödä kevyesti ;D Joku karppausversio olisi kiva :)
Lainaus käyttäjältä: Herra 47 - syyskuu 02, 2011, 07:24:01 ap
eikös sitä vois chiliharrastajien puolesta joku diplomi ojentaa :)
Eikös nämä ole niitä juttuja joissa yhdistyskin voi antaa "virallisia" tunnustuksia? :)
tänä vuonna tuolla chilifestillä jaettiinkin jo... Fatalii, heinä ja poppamies...
OFFTopic?? Nagapatonkia bongattu myös Porin Mikkolan CMstä..hyvää oli
Lainaus käyttäjältä: Mika73 - syyskuu 02, 2011, 09:41:01 ap
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - syyskuu 01, 2011, 15:25:01 ip
Mulla oli ainakin siinä mun testaamassa ihan sopivasti! :)
Hyvää majoa ei voi olla liikaa!
Yritän syödä kevyesti ;D Joku karppausversio olisi kiva :)
Onko tämä joku läppä?
Ymmärtäisin tuon karppausversion, jos se tarkottaisi nagapatongin rakentamista siten, että patonginpuolikkaat korvataan Paholaisen possu- ja nautakääryleellä.
Juu, patongista on aika vaikea tehdä karppausversiota, sillä siitä taitaa tiukimman mahdollisimman karpparin hiilarit tulla kertaheitolla!
Ja pitää muistaa, että ei kaikesta hyvästä pidä aina tehdä sitä kaikista terveellisintä!
Koulussa yks maikka asian tiivisti aika hyvin, kun joku luokan neitokaisista huomautti runsaan kerman, voin ja suolankäytöstä:
"Nyt opetellaan tekemään hyvänmakuista ruokaa, ne terveellisemmän ruoan kurssit tulee joskus myöhemmin"
Mun mielipide on, että pidetään se hiilaripitoinen pullapatonki, hiilaripitoisena pullapatonkina ja jos terveellistä tekee mieli, käy He-Vi osastolta hakemassa pussin porkkanoita! ;)
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - syyskuu 02, 2011, 18:56:54 ip
Mun mielipide on, että pidetään se hiilaripitoinen pullapatonki, hiilaripitoisena pullapatonkina ja jos terveellistä tekee mieli, käy He-Vi osastolta hakemassa pussin porkkanoita! ;)
Asiaa tuokin, mutta itse tykkään maunkin puolesta enemmän täysjyvästä.
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - syyskuu 02, 2011, 18:56:54 ip
Ja pitää muistaa, että ei kaikesta hyvästä pidä aina tehdä sitä kaikista terveellisintä!
OT: En menisi karppausta laskemaan mihinkään terveellisiin vaihtoehtoihin, varsinkaan jos kyse on ääripäästä missä rajoitetaan vihannesten, marjojen yms syömistä. Hassua että niin kovin monet sen terveelliseksi laskevat vaikka monen monta hivenainetta siinä jää helposti puuttumaan. Vähän sama kuin huonolla kasvissyöjällä.
Mutta ymmärrän kuitenkin mitä ajoit takaa :)
Tolla kommentilla terveellisestä mä kommentoin ihan yleistä hyvä vs terveellinen ruoka juttua!
Mä nimittäin en hetkeäkään usko mihinkään äärimmilleen vietyihin ruokavalioihin!
Oman ruokavalion voi painottaa nojaamaan johonkin suuntaan, pitäen mielessä kuitenkin perus terveellisen syöntimallin!
Kun omasta peruselämisestä tekee mahdollisimman helpolla terveellistä, on painonhallintaa helpompi jatkaa tavoitteen saavutettua...
Mutta huvinsa (ja tyylinsä) kullakin!
Itse vedän hieman proteiinipainotteista ruokavaliota, missä pyrin pääosan hiilareista (aina tilanteen salliessa) saamaan kasviksista!
Mutta kun tilanne ei sitä salli, vedän ihan tavallista kotiruokaa + maitorahkaa + raejuustoa + protskujuomaa +...
Luulisi karppaajalle tosiaan riittävän possun tai naudan paholaiskääryleet ja cristallikanat ilman, että tarvii toisten leivästä nipottaa. Antaa pullahiirien syödä patonkinsa. :)
Toisaalta jokin tulinen ja ruokaisa (lue:lihaisa) lounassalaatti maistuisi varmaan niin karppaajalle kuin ei-karppaajallekin!
Low-fatteja ei tarvii kenenkään palvella, eli nagamajoa kehiin ja reilusti, joka paikkaan! ;D
Lainaus käyttäjältä: Nosiseptori - syyskuu 02, 2011, 20:09:42 ip
Luulisi karppaajalle tosiaan riittävän possun tai naudan paholaiskääryleet ja cristallikanat ilman, että tarvii toisten leivästä nipottaa. Antaa pullahiirien syödä patonkinsa. :)
Kukaan ei ole nipottamassa, mutta paholaisen kääryle voisi tosiaan toimia tuohon karppaushommaan paremmin. Karppaukseenkin olen vasta vain tutustumassa.
Jos multa kysytään mielipidettä, niin älä edes tutustu! ;)
Noita extreme ruokavalioita on ollu aina ja joka kerta ne on toiminut yhtä hyvin, sen aikaa kun sitä tehdään!
Perus ruokaa + paljon liikuntaa = painonpudotusta
Jos haluaa laihduttaa ilman hikoilua, niin pidä kirjaa syömisistäsi, joka suupalasta. Karsi pois kaikki paska, vähennä kofeiinin saanti.
Jos tällä ei ala tapahtumaan tarkastele ravinnon laatua. Rasvaa pikkasen pois ja pottujen/pastan/riisin määrää pikkasen pienemmäks, vaalea leipä mäkeen! Nosta hieman proteiinin saantia.
Jos ei vieläkään tipu --> annoksia pienemmäks! Mitä normaalimpaa on elämä laihduttaessa, sitä helpommin siitä tulee tapa, mistä ei lipsu!
Ainoa huono puoli tässä on vaan se, että jos ei liiku, niin sitten pitää nähdä nälkää...
Mä huomasin, että kun rupesin treenaamaan 2-->3-->4 kertaa viikossa, paino tippui, söi ihan mitä tahansa...
Mitä enemmän tulee lihasta läskin tilalle --> sitä enemmän runko polttaa kaloreita! ;)
Karppaustakin on monenlaista ja melkein voisi sanoa, että juuri sellaista kuin sen itse haluaa olevan. Jos nykyisellään ihmisille suositellaan jopa 300 grammaa hiilihydraatteja päivässä, niin laskisin karppaamiseksi esimerkiksi +100 grammaa hiilihydraattejakin sisältävän ruokavalion. Tähän määrään ei tarvitse kasviksien syöntiä rajoittaa millään tapaa. Kilossa mustikoita on n. 70 grammaa hiilihydraatteja. Itselläni hiilihydraattien rajoittaminen aikaansaa ruokahalun hillitsemistä ja älyttömän ylensyönnin poistumista. Vaikka kyse olisikin loppupeleissä vain ja ainoastaan energiasaannin rajoittumisesta, eikä välttämättä suurista metabolisista ilmiöistä, on oma syömiskäyttäytyminen ja sen hallinta olennaisessa osassa. Todella suuri osa maailman ihmisistä elää terveinä ilman karppaamista ja jotakuinkin suurillakin hiilihydraattimäärillä. Jokin tässä länsimaisessa ruokavaliossa kuitenkin mättää. Hiilihydraattien rajoittaminen ei itseasiassa ole edes mitenkään vaarallista. Suurissa epidemiologisissa tutkimuksissa tyydyttyneen rasvan saannilla ei ole mitään yhteyttä lisääntyneeseen kuolinriskiin. Se ei sitä kyllä laskekaan, mutta todellinen tappaja on suuri glykeeminen kuorma. Tämä tarkoittaa suurta (ylimääräistä) hiilihydraattimäärää ruokavaliossa. Ihmisillä on esim. Atkinsin dieetistäkin virheellisiä uskomuksia. Alle 20 gramman päivittäinen hiilihydraattimäärä on tarkoitettu vain dieetin alkuun. Sitä noudatetaan vain kaksi viikkoa, minkä jälkeen hiilihydraattimääriä tasaisesti nostetaan sille tasolle, joka on yksilölle sopiva. Ei ole juuri tässä ja nyt lähdeviitettä saatavilla, mutta eräs Volek-niminen tutkija työryhmineen on ylipainoisille tekemissään tutkimuksissa havainnut, että vähän hiilihydraatteja, mutta runsaasti tyydyttynyttä rasvaa syövillä potilailla oli veressään vähemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin potilailla, jotka söivät vain vähän tyydyttynyttä rasvaa, mutta paljon hiilihydraatteja. Volekin sanoin:"et siis ole mitä syöt , vaan sitä, mitä kehosi tekee siitä, mitä syöt.
Ja tosiaan: suosituksissa perunalle, pastalle ja riisille on lautasmallissa varattu vain 1/4. Aika usein näkee, että makaronilla, riisillä tai potuilla täytetään koko lautanen. Ja sen lisäksi vielä lihat ja rasvat.
Jos ruokailu pysyy hallinnassa "ihan tavallisella ruualla", niin tosi hyvä juttu! Mutta ei viljojen rajoittaminen mitään kovin olennaista ruokavaliosta poista, varsinkin jos sen vuoksi lisää kasvisten ja marjojen syömisen määrää. :)
Ja sit kai edes jotenkin topiciin liittyen tai sitä sivuten:
Jos nyt jotain karpeille ja ei-karpeille kelpaavaa chililounassafkaa ideoisi, niin jotkin ruokaisat salaatit olisivat kyllä pop! Esim. jotain miedompia chilejä raakana salaattiin tai sitten vaikka nagamajoa... Nam! ;)
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - syyskuu 05, 2011, 16:40:07 ip
Jos multa kysytään mielipidettä, niin älä edes tutustu! ;)
Noita extreme ruokavalioita on ollu aina ja joka kerta ne on toiminut yhtä hyvin, sen aikaa kun sitä tehdään!
Perus ruokaa + paljon liikuntaa = painonpudotusta
Jos haluaa laihduttaa ilman hikoilua, niin pidä kirjaa syömisistäsi, joka suupalasta. Karsi pois kaikki paska, vähennä kofeiinin saanti.
Jos tällä ei ala tapahtumaan tarkastele ravinnon laatua. Rasvaa pikkasen pois ja pottujen/pastan/riisin määrää pikkasen pienemmäks, vaalea leipä mäkeen! Nosta hieman proteiinin saantia.
Jos ei vieläkään tipu --> annoksia pienemmäks! Mitä normaalimpaa on elämä laihduttaessa, sitä helpommin siitä tulee tapa, mistä ei lipsu!
Ainoa huono puoli tässä on vaan se, että jos ei liiku, niin sitten pitää nähdä nälkää...
Mä huomasin, että kun rupesin treenaamaan 2-->3-->4 kertaa viikossa, paino tippui, söi ihan mitä tahansa...
Mitä enemmän tulee lihasta läskin tilalle --> sitä enemmän runko polttaa kaloreita! ;)
Ja senpuoleen, alkoholilla saa helposti tuhottua parhaankin dieetin...
Onhan siellä sellainen "4 naista syö tästä kevyesti itsensä täyteen"-salaatti! ;)
Toi nyt on ehkä liioiteltua, mutta meidän talon neidit jättää yleensä sen kesken ja jatkaa myöhemmin.
Valittavana kadella tai neljällä täytteellä!
Kuus nagapatonkia kun on tullut nautittua, niin salaatin saa ilmaiseksi! :)
Karppaamisella on vaan sellainen negatiivinen sävy, ainakin kun mä sen kuulen. Aina kun lukee jonkun karppaavan, tekstissä ynnäillään jotain muutamia hassuja hiilarigrammoja ja mietitään, millä ihmeen lisäaineela tämänkin safkan sais onnistumaan ilman hiilareita!
Räätälöity ruokavalio kuulostais paremmalta tommoisessa tilanteessa, missä vaan hieman muokataan sitä, mistä ne kalorit oikein tulee...
En mä ainakaan miellä karppaavani, vaikka pyrinin nauttimaan "normaalia" enemmän proteiinia.
Lainaus käyttäjältä: Nosiseptori - syyskuu 05, 2011, 18:29:18 ip
Todella suuri osa maailman ihmisistä elää terveinä ilman karppaamista ja jotakuinkin suurillakin hiilihydraattimäärillä. Jokin tässä länsimaisessa ruokavaliossa kuitenkin mättää.
Täällä mättää työn vähäinen rasittavuus, vähäiset liikunnalliset harrastukset ja prosessoidut safkat!
Eli syödään liikaa, liikutaan liian vähän ja sekin mitä syödään, on täyttä **skaa!
Tähän olen sortunut itsekkin...
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - syyskuu 05, 2011, 18:42:37 ip
Ja senpuoleen, alkoholilla saa helposti tuhottua parhaankin dieetin...
Juu, näin on!
Mä oon lopettanu kohta lähes kokonaan a-holin käytön! :)
Mä vaan reenaan!
Tosin viime viikonloppuna lipsahti! :o
Join hurjat 4 olutta ja pari konjakkia! ;D
Muuten toi määrä menee ehkä kahdessa tai kolmessa kuukaudessa...
Yks tuttu oli aikoinaan painonvartioissa, missä opetettiin, että jos meinaa juoda, niin kuivaa valkkaria ja light spriteä. Tätä sit herra lipitteli joka viikonnloppu :-\
Mulla hurjia nuoruusvuosina se suurin kalorimäärä ryyppyviikonloppuna tuli kankkuspäivänä! ;D
Mul on aina kankkusissa ihan hirveä nälkä!
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - syyskuu 05, 2011, 18:43:58 ipTäällä mättää työn vähäinen rasittavuus, vähäiset liikunnalliset harrastukset ja prosessoidut safkat!
Eli syödään liikaa, liikutaan liian vähän ja sekin mitä syödään, on täyttä **skaa!
Tähän olen sortunut itsekkin...
Ja ruokaillaan tankkauksenomaisesti mahdollisimman nopeasti, mielellään jonkin muun asian oheistoimena. Väärin! :)
Itse koen karppaavani, mutta pyrin siihen, että en joutuisi laskemaan jotain yksittäisia hiilarigrammoja. Ei se olisi edes käytännöllistä pitemmällä tähtäimellä. Ihminen syö ravintoa eikä grammoja tai kaloreita... Mut ei tosiaankaan koske vain karppaamista. Kaikesta saa fanaattista niin halutessaan.
Hauska kuulla, että teillä on isoja (tulisia?) MIESTEN salaatteja. ;D Itse käyn "teilläpäin" vähän harvemmin etäisyyden takia, joten ei ole tarttunut silmään. Onkohan jonain tiettyinä päivinä niin kuin näitä patongejakin?
Tulisuudesta ei vissiin salaateissa ole tietoakaan!
Mutta tuu tiskin kautta, jos oon töissä, mä voin tarjota nagamurskaa sinne sekaan! ;D
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - syyskuu 05, 2011, 19:01:09 ip
Tulisuudesta ei vissiin salaateissa ole tietoakaan!
Mutta tuu tiskin kautta, jos oon töissä, mä voin tarjota nagamurskaa sinne sekaan! ;D
Jalluja saa pyytämällä yhdeksi täytteeksi. :)
Ja multa sitä nagaa! ;D
Katotaan mitä Sabina tykkää, vein sille maistiaiseks yhden Lemon Dropin! :)
Huomenna tullaan oikein isolla possella (3 hlö...) ostamaan nagapatonkia. Raamit kaulassa paukataan sisään ja auta armias jos ei heti löydy tiskistä.
Sitten pyydetään, että tehdään.
Onhan patonkibaaria auki vielä kuudelta?
No voi juukelispuukelis!!!
Ykskaks tuli semmonen epäilys että missähän tämä lafka on,kun jotenkin tutulta nyt tuntuupi. guuglemäpsi auki ja...
Mähän olen ajanut tosta duunissa sen sata kertaa ohi kun oon käyny siinä Nilsaksenpolulla yhessä firmassa.
Tostahan ei olis esim. jollain Ikean reissulla kun muutaman minuutin matka Lahdeväylältä koukata tonne.
Täytyypä kysästä tuolta toisinajattelijalta jos sillä olis Ii-kauppaan asiaa. Vois tehdä sellasen pikku field tripin sinnepäin.
Ja mä en ole taaskaan töissä, kun näitä on tarjolla! :(
Mä oon opiskelemassa kaikkea kivaa ja hienoa riistasta...
Pitäsköhän ottaa pari nagaa mukaan ja myrkyttää pari lihamestarikolleegaa! ;D ;D ;D
Ehdottomasti :D
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - syyskuu 05, 2011, 22:01:36 ip
Huomenna tullaan oikein isolla possella (3 hlö...) ostamaan nagapatonkia. Raamit kaulassa paukataan sisään ja auta armias jos ei heti löydy tiskistä.
Sitten pyydetään, että tehdään.
Onhan patonkibaaria auki vielä kuudelta?
On se ollut aina auki arkisin ainakin kahdeksaan ja lauantainakin loppuun saakka. Eri asia tietty mitä siellä myöhään illalla enää on jäljellä, mutta kuudelta pitäisi olla vielä asiat hyvin.
Tänään nähdään.
Patonkibaarin happotesti.
Lainaus käyttäjältä: Nosiseptori - syyskuu 05, 2011, 18:29:18 ip
Ei ole juuri tässä ja nyt lähdeviitettä saatavilla, mutta eräs Volek-niminen tutkija työryhmineen on ylipainoisille tekemissään tutkimuksissa havainnut, että vähän hiilihydraatteja, mutta runsaasti tyydyttynyttä rasvaa syövillä potilailla oli veressään vähemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin potilailla, jotka söivät vain vähän tyydyttynyttä rasvaa, mutta paljon hiilihydraatteja. Volekin sanoin:"et siis ole mitä syöt , vaan sitä, mitä kehosi tekee siitä, mitä syöt.
Tästä on vissiin useampikin tutkimus mikä tukee tätä päätelmää.
Yksi ongelma näillä alakarppaajilla eli todella vähän hiilareita syövillä on se, että ei syödä tarpeeksi kasviksia(kuituja) -> suolisto rupeaa voimaan pidemmän päälle huonosti -> syövän riski kasvaa kun "tavara" kulkee hitaasti.
Ihmeellistä että suomalaisten on vaikea luopua siitä riisi/pasta/peruna lisäkkeestä.
Eilen esimerkiksi tein wokkia illalliseksi missä vihanneksia 2/3 ja lihaa 1/3.
Hellasärön oli kuitenkin pakko paistaa viereen vielä riisinuudelit, mutta onneksi niitä ei ollut pakko allekirjoittaneen syödä :)
Ja kasvisten lisääminenhän on todella helppo tapa pienentää energian saantia ilman annoskoon pienentämistä.
Oijoi, kun oli taas hyvää! Palveluki pelas tiskillä taas just niinku vaan toivoa voi. Patonki toimi hyvin myös, kun vaihdatti metukat tomaattisiivuihin.
Ja taas kaksi Etnaa tuli kehiin. :) Ehdotin myös nagapäivän vaihtamista torstaista perjantaiksi (jos siis ei saada useammalle päivälle), jotta jengin viikonloppu tulisi paremmin nagaistetuksi. Tiskin takana oltiin samaa mieltä.
Satuin tänä aamuna löytämään tieni Foorumiin parin vuoden tauon jälkeen, ja osui silmään tämä aihio. Pakko oli käydä maistamassa, kun melkein ohi ajoin.
Patongille arvosana 9+ (aina pitää jättää vähän parantamisen varaa), mutta parkkipaikkanne on 10-metriselle kuormurille alimitoitettu...
Tulen kuitenkin takuuvarmasti toistekin.
Kolmeen pekkaan vedettiin nagapatskua. Hyvää on, voi helvetti sentään.
Tulipa ostettua kämppä about kilsan päästä Tammiston Cittarista ja onkin sitten tän threadin ku huomasin ni varsin monena tiistaina ja torstaina tultu käytyä pienellä polkupyörälenkillä. ;D
Hyviä noi kyllä on. Seuraavaks kokonainen sarja tollasia: paahtopaistilla, kanalla, kylmäsavulohella jne. :)
Tai sitten oot söpö/sympaattinen ja pyydät kauniisti saisko nagamajoa lisättyä mihintahansa patonkiin :)
Täytyy kyllä sanoa että asiakaspalvelu on erinomaista.
cuski
Postasin jo tonne omaan päiväkirjaan, mutta laitetaan tännekki:
Sairaalaan mennessä kävin hakemassa Lihamestarin duunimestalta sen etna-patongin... Pienoinen pettymys, ei siinä suoranaisesti mun kappaleessa ollut nagan makua, pientä poltetta kyllä oli majoneesissa havaittavissa, sitten ne etikkajallut pilas sen pienenkin häivähdyksen, mitä chinensen mausta olisi ollut majoneesissä havaittavissa.
Ehdottaisinkin että laittaa vinkiksi sinne, että heivaavat ne jallut hevon helevettiin siitä, majoneesiin vois lisätä vaikka habaneroa, naga ja habanero voivat korostaa toistensa makua, jallujen tilalle sitten vaikka pekonia tai jotain muuta lihaisaa täytettä.
Edelleenkin jotenkin tuntuu siltä, et Jumbon shittarin patongit on hinta-AATUsuhteeltaan parempia... Vaikkei niillä olekaan kun jokunen "tulinen", mutta esim Jumbon Pekonipatonki on aivan loistava....
-T
Lainaus käyttäjältä: MrFrost - syyskuu 13, 2011, 20:39:24 ip
Ehdottaisinkin että laittaa vinkiksi sinne, että heivaavat ne jallut hevon helevettiin siitä, majoneesiin vois lisätä vaikka habaneroa, naga ja habanero voivat korostaa toistensa makua, jallujen tilalle sitten vaikka pekonia tai jotain muuta lihaisaa täytettä.
Edelleenkin jotenkin tuntuu siltä, et Jumbon shittarin patongit on hinta-AATUsuhteeltaan parempia... Vaikkei niillä olekaan kun jokunen "tulinen", mutta esim Jumbon Pekonipatonki on aivan loistava....
-T
Asiaa. Lisätoivenaana ja toistona vielä täysjyvä.
Jumbon maalainen-täysjyväpatongista tulee superherkkua tuunaamalla: lisätään chilimajoa, metukkaa tmv. ja savurocotoa tai -nagaa.
Mä suosittelen palautteen antoa oikeita kanavia (http://www.k-citymarket.fi/Palaute/?Kauppa=N176) pitkin!
Tätä kyseistä reittiä pitkin tämä tuote on saanut alkunsakkin! ;)
Fiksusti muotoiltu palaute toimii aina!
Mut ne hätistää pois, kun menen vinkumaan lisää potkua patonkiin! :(
Noista pyritään kuitenkin tekemään sellaisia, mitkä uppoaa chilin ystäviin, niin heitä myöskin kuunnellaan!
Ja ainahan sitä majoa voi pyytää pikkasen ekstraa, sitä patonkia hakiessa! ;)
Mä oon torstaina duunissa 13.30-21.30, joten kaupan ollessa auki, hulluimmat voivat tulla hakemaan patonkinsa väliin pikkasen extra-Nagaa! ;D
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - syyskuu 13, 2011, 21:56:21 ip
Mä suosittelen palautteen antoa oikeita kanavia (http://www.k-citymarket.fi/Palaute/?Kauppa=N176) pitkin!
Sinne meni.
Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 13, 2011, 22:13:07 ip
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - syyskuu 13, 2011, 21:56:21 ip
Mä suosittelen palautteen antoa oikeita kanavia (http://www.k-citymarket.fi/Palaute/?Kauppa=N176) pitkin!
Sinne meni.
Loistavaa, näin se menee! :)
Pitää perjantaina käväistä Helsingin suunnalla ja samalla täytyy tulla poikkeamaan Tammistossa. Toivottavasti kuuden jälkeen on vielä täysi tohina palvelutiskeillä. Etnaa ja lihaksia täytyy hakea vapaiden päättymisen juhlistamiseksi. =)
Meillä on palvelutiskit auki koko kaupan aukiolon ajan, poislukien sunnuntai!
Eli palvelemme lihaksilla ja patongein ma-pe 8-21 ja la 8-18...
Montako patonkia ja mitä lihaa sais herralle olla?
Mä voin varmistaa noi lihat ja tilata patongit valmiiks, kun niitä ei tehdä kun ti ja to...
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - syyskuu 14, 2011, 09:33:34 ap
Meillä on palvelutiskit auki koko kaupan aukiolon ajan, poislukien sunnuntai!
Eli palvelemme lihaksilla ja patongein ma-pe 8-21 ja la 8-18...
Montako patonkia ja mitä lihaa sais herralle olla?
Mä voin varmistaa noi lihat ja tilata patongit valmiiks, kun niitä ei tehdä kun ti ja to...
Huikeaa palvelua! Pistän yv:ä...
Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 13, 2011, 22:13:07 ip
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - syyskuu 13, 2011, 21:56:21 ip
Mä suosittelen palautteen antoa oikeita kanavia (http://www.k-citymarket.fi/Palaute/?Kauppa=N176) pitkin!
Sinne meni.
Niin meni :)
Saas nähdä mitä tulee vastaukseksi :P
-T
Mä kävin myöskin antamassa palautetta!
Tämä tapaushan on mennyt siten, että patonkeja tehnyt henkilö ei kestä tippaakaan chiliä ja valitteli, että jos tonne tuuppaa sitä majoa paljon, niin kukaan ei osta!
Mä sitten väänsin rautalangasta sille, että tämähän on tehty nimenomaan niille JOILLA SUU KESTÄÄ!!!
Totesin samalla, että miksi käyttää yhtä mailman tulisimmista chileistä, jos se ei tunnu sieltä yhtään...
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - syyskuu 15, 2011, 23:04:08 ip
Mä kävin myöskin antamassa palautetta!
Tämä tapaushan on mennyt siten, että patonkeja tehnyt henkilö ei kestä tippaakaan chiliä ja valitteli, että jos tonne tuuppaa sitä majoa paljon, niin kukaan ei osta!
Mä sitten väänsin rautalangasta sille, että tämähän on tehty nimenomaan niille JOILLA SUU KESTÄÄ!!!
Totesin samalla, että miksi käyttää yhtä mailman tulisimmista chileistä, jos se ei tunnu sieltä yhtään...
Oikein!! :) Koko patonkihylly on viikon ympäri suunnattu nimenomaan niille perustaviksille, joille klassinen silakkalaatikko on mausteisuuden ääriraja. Olin oikeasti vähän yllättynyt kuullessani, että "Etna" on tarjolla vain kahtena päivänä viikossa. Päätös ei voinut pohjautua myyntilukuihin, koska niitä ei siinä vaiheessa, eli aivan alussa, vielä ollutkaan. Joku jossain vain veti sen tunnetun "jarrun" päälle, päättäen ettei chilipatongille voi olla muuta kuin marginaalikysyntää?
Vaikken ole asiasta varmistusta kuullutkaan, näyttää siltä, että esim. Hesburger on lopettanut vähääkään oikeasti tuliset tuotteensa maksalaatikkokansan valitusten pelästyttämänä. Onko kiukkuinen mummo "minun pojanpoikani kitalaessa tuntui lämpöä!!!" tärkeämpi asiakas kuin me kymmenet, tai uskoakseni sadat tuhannet oikean chilin ystävät? Siltä vaikuttaa.
Miten taltuttaa tavallisuuden tyrannia myös ruokapuolella? ;) Se kun lähtee lukemattomien meistä kotoakin - vaimo tai mies kun kieltää nagaherkkujen käytön perheessä.
Suomella on vielä matkaa vaikkapa Kiinan Sichuanin tuliseen, superherkulliseen keittiökulttuuriin. Se on kuitenkin hyvä muistaa, että sielläkin chili on ollut täysin tuontitavaraa, sillä chili ei luonnostaan Kiinassa kasva. Sielläkin jotkut ovat kauan sitten rikkoneet rajulla tavalla traditioita, raivostuttaen enemmistön, esitellessään chilin kokkaukseen. Harva valittanee tänä päivänä. ;) Ehkä täällä täytyy tehdä sama. Vaikka ihan piruuttaan. :)
eiköhän täällä suomessa koko ajan ole kova yritys päällä tuon chilin saamiseksi "normaaliin keittiöön" ;)
ja paljon on jo saatu aikaan mutta paljon vielä työtä sen eteen on tehtävä
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - syyskuu 15, 2011, 23:41:20 ip
Oikein!! :) Koko patonkihylly on viikon ympäri suunnattu nimenomaan niille perustaviksille, joille klassinen silakkalaatikko on mausteisuuden ääriraja. Olin oikeasti vähän yllättynyt kuullessani, että "Etna" on tarjolla vain kahtena päivänä viikossa. Päätös ei voinut pohjautua myyntilukuihin, koska niitä ei siinä vaiheessa, eli aivan alussa, vielä ollutkaan. Joku jossain vain veti sen tunnetun "jarrun" päälle, päättäen ettei chilipatongille voi olla muuta kuin marginaalikysyntää?
Kyl mä meinaan käydä keskusteluja uudemman kerran, heti kun tota on myyty muutama kuukaus!
Käyn koneelta kattomassa lukuja, sillä mulla on sellainen tutina (kyselyjen perusteella), että toi Etna ei ole edes sieltä huonoiten menevästä päästä!
Mä nyt ainakin siellä lihatiskillä lupaan pitää tsiliherkkuja joka viikonloppu!
Ja mitä luultavimmin siellä kalatiskilläkin tullaan näitä näkemään! ;)
Sielä kalatiskillä jarrua painaa vaan sellainen vanhempi kalaherra, jolla muisti ei pelaa!
Sille on annettu vaikka mitä reseptejä ja ideoita, mut ei se niitä muista koskaan viikonloppuisin tiskiin laittaa... :(
Paholaisen lohitaskuakin on tainnu vaan pari kertaa olla tiskissä...
Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 13, 2011, 22:13:07 ip
Sinne meni.
Nyt tuli vastaus. Myymäläpäällikkö lupasi viedä ehdotuksen eteenpäin patonkitiskin vastaavalle.
Sinne vaan lisää toiveita. Ne vaikuttaa varmasti, varsinkin kun muistaa toiveiden lisäksi kehua kauppaa loistavasta chilipalvelusta.
Kuka hyvänsä teistä olikin tehnyt erikoistilauksen nagapatongeista Tammistoon täksi päiväksi: "Suuri Kaniini Bulibubu Sinua Suojelkoon!". ;D Se kun tuotti minullekin mahdollisuuden saada pari "Etnaa" - ja vieläpä custom-versioina. Tiskin takana minua aletaan jo osata odottaa (tai jossain tapauksessa kenties pelätä). Tuon jonkun toisen erityistilauksen ansiosta sain itsekin puolivahingossa mahiksen luoda "Etnasta" versiot, joissa (jo loppuneen) salaatin korvasi toisaalta kana, toisaalta tonnikala. Kanaversion ehdin tässä jo illalla testata, ja... että oli HYVÄÄ!!! :D
Tonnifisu vielä odottelee jääkaapissa...
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - syyskuu 17, 2011, 23:35:01 ip
Kuka hyvänsä teistä olikin tehnyt erikoistilauksen nagapatongeista Tammistoon täksi päiväksi: "Suuri Kaniini Bulibubu Sinua Suojelkoon!". ;D Se kun tuotti minullekin mahdollisuuden saada pari "Etnaa" - ja vieläpä custom-versioina. Tiskin takana minua aletaan jo osata odottaa (tai jossain tapauksessa kenties pelätä). Tuon jonkun toisen erityistilauksen ansiosta sain itsekin puolivahingossa mahiksen luoda "Etnasta" versiot, joissa (jo loppuneen) salaatin korvasi toisaalta kana, toisaalta tonnikala. Kanaversion ehdin tässä jo illalla testata, ja... että oli HYVÄÄ!!! :D
Voipi olla, että mä olin ainakin osasyyllinen tuohon löytöösi! Itsestä riippumattomien mutkien kautta mun tilaus perjantaille muuttui lauantaille... Omani kävin hakemassa lauantaina aamupäivällä ja illalla herkkua sai syödä. =)
Sekä tonnifisu- että kanatäytteiset versiot muuten toimivat kuin Pülle Döner-Kebabin runoelmat! :)
Se on varmaan pakko taas lounaspatongit hakea Tammistosta. Tsaijai!
Hervoton pino etnaa nyt tiskissä. Hakekaa omanne pois ettei hyvä tavara mee hukkaan.
Oli muuten ihan helvetisti Etnaa tiskissä, läjä oli isompi kuin mun vatsa.
Muita patonkeja oli sellainen 6-12 kpl valmiina tiskissä, Etnaa varmaan +40.....
Voisikohan maanantaiksi saada Etnan, kun kerrankin olisi asiaa edes sille suunnalle... Pitänee pistää kerjuuviestiä Lihamestarin suuntaan.
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - syyskuu 23, 2011, 09:43:18 ap
Oli muuten ihan helvetisti Etnaa tiskissä, läjä oli isompi kuin mun vatsa.
Muita patonkeja oli sellainen 6-12 kpl valmiina tiskissä, Etnaa varmaan +40.....
Voisikohan tästä vetää sellaisia johtopäätöksiä, että nagapatonki olisi saavuttanut myös älyttömästi suosiota? Ei yhtään hullumpi homma!
Oliko toi patonkipassi huomiseen asti voimassa? Taitaa jäädä salaatit tiskiin jos oikein muistan...
Lainaus käyttäjältä: jakob - syyskuu 29, 2011, 21:13:12 ip
Oliko toi patonkipassi huomiseen asti voimassa? Taitaa jäädä salaatit tiskiin jos oikein muistan...
Näin taisi olla. Sinänsä, olisi kyllä hyvä veto heiltä jatkaa tuota käytäntöä, sillä se kyllä ainakin minua osaltaan veti Tammiston suuntaan. :)
^ Patonkipassi on huippujuttu, mutta se pitäisi saada sähkoiseksi tms. Itselläni on varmaan neljä patonkipassia hävinneenä mm. autoon, kotiin, pyykkiin ja työhousujen taskuun. Jokaisessa on 1-4 leimaa. Todennäköisesti ne tulevat kaikki löytymään saman päivän aikana, mutta vasta ensi kuussa. >:(
1. Etna -nagapatonki on Tammistossa ollut jo jonkin aikaa kolmanneksi myydyin isosta valikoimasta. Hyvä homma! ;D
2. Olettekos jo maistaneet TOISTA nagapatonkia siellä: "Yellowstone"? Kelpo pitkoa sekin!
3. Tällä viikolla siellä saa patongin mukaan ilmaisen kylmän kokistölkin... Ei nyt korvaa sitä salaattipassia, mutta hyvä kumminkin!
4. Vinkkivinkki: lupasivat tämän viikon LAUANTAINA kokeeksi valmistaa jompaakumpaa nagapatista, kun uhkailin että viikonloppuna sitä vasta näille käyttöä olisikin... Eli käykääpä hakemassa omanne, jotta jäisi pysyväksi käytännöksi siellä! :)
Välillä sai enimpiä kuolia pyyhkiä läppäriltä kun tätä ketjua eilen tuli tavattua ja kesken yön piti tyynykin kääntää kuivempi puoli ylöspäin. Harmi että puuttuu koko patonkiosasto lähimarketista (Raksila). Löytyneeköhän tuota Kaakkurin CM:stä tai muualta täällä Oulun seudulla? Voisi sinne suunnata Etna-toivomuksia ja tulipötköekskursioita.
Hainpa Etnan juuri lounaaksi. Hyvää ja pientä poltettakin havaittavissa. 3,95€ + kokis mukaan ;)
Ystävät huomautellu salavihkaisesti tuosta herkku sämpylästä patongista. Vielä en ole maistanu, ehkä pian...
Kävin tänään maistamassa Etnaa ja hyvää oli.. Ens kerralla kokeilen sitä tulisempaa versiota
Pirulaiset eivät myy herkkua kuin TI ja To päivinä.. >:(
Lainaus käyttäjältä: qsilver - joulukuu 02, 2011, 19:53:52 ip
Pirulaiset eivät myy herkkua kuin TI ja To päivinä.. >:(
Tiedä mistä on kiinni - ehkä takana on jonkinlainen ajatus siitä, ettei tuollaista "saa" laittaa vakiovalikoimiin, jotta tavalliset tampiot eivät pelästyisi... Tai ehkä raaka-ainetta (siis nagamajoneesia) on rajoitetusti. Paha sanoa. On kyllä melkoisen luultavaa, että tuo myisi hyvin joka päivä. Ei siinä muu auta kuin pyytää tiskiltä muinakin päivinä! 8)
Saakos edm. Kaupasta tällä hetkellä kuinka laajasti fatalii-gourmet ym. Chilituotteita? Lähinnä Savukristallijauhetta, aji cristal suklaata ym. Varmaan lähiaikoina asiaa Ikeaan ja vois poiketa hakemassa lisää täkyjä joululahjaan hyvää vauhtia koukuttuvalle lankomiehelle...
Lainaus käyttäjältä: Mattson - joulukuu 02, 2011, 22:37:35 ip
Saakos edm. Kaupasta tällä hetkellä kuinka laajasti fatalii-gourmet ym. Chilituotteita? Lähinnä Savukristallijauhetta, aji cristal suklaata ym. Varmaan lähiaikoina asiaa Ikeaan ja vois poiketa hakemassa lisää täkyjä joululahjaan hyvää vauhtia koukuttuvalle lankomiehelle...
Ainakin tänään siellä oli fassen chilijauheita, mahdollisesti kaikkea muutakin, osuivat vain nuo silmään. Hyvä valikoima siellä on kaikkea chiliin liittyvää.
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 02, 2011, 23:05:54 ip
Lainaus käyttäjältä: Mattson - joulukuu 02, 2011, 22:37:35 ip
Saakos edm. Kaupasta tällä hetkellä kuinka laajasti fatalii-gourmet ym. Chilituotteita? Lähinnä Savukristallijauhetta, aji cristal suklaata ym. Varmaan lähiaikoina asiaa Ikeaan ja vois poiketa hakemassa lisää täkyjä joululahjaan hyvää vauhtia koukuttuvalle lankomiehelle...
Ainakin tänään siellä oli fassen chilijauheita, mahdollisesti kaikkea muutakin, osuivat vain nuo silmään. Hyvä valikoima siellä on kaikkea chiliin liittyvää.
Kastikehylly on Suomen parhaita.
En ole missään kaupassa tavannut parempaa valikoimaa chilejä (tuoreena, kastikkeina, jauhoina jne.) Onneks muutin viime kesänä puolen kilsan päähän tosta cittarista. :)
Nagapatonki myyntiin kaikkina päivinä ja patonkipassi takas, ni olis varmaankin yllättävän usein asiaa tammistoon...
Lainaus käyttäjältä: Paawi - joulukuu 04, 2011, 12:38:45 ip
En ole missään kaupassa tavannut parempaa valikoimaa chilejä (tuoreena, kastikkeina, jauhoina jne.) Onneks muutin viime kesänä puolen kilsan päähän tosta cittarista. :)
Nagapatonki myyntiin kaikkina päivinä ja patonkipassi takas, ni olis varmaankin yllättävän usein asiaa tammistoon...
Oli eilen puhetta patonkitiskin myyjän, ellei ehkä jopa "omistajan" kanssa. Sanoi, että chilipatongit kyllä myyvät hyvin, mutta "tavallisten ihmisten" kanssa on niiden suhteen yhä haasteita. Ymmärsin asian niin, että Tahvo Tampio, jolle HK:n täyspaskat "Potku" -tuotteet olivat hien otsalle tuova tulisuuden huipentuma, ostaa esim. Etnaa - ja sen jälkeen miltei soittaa ambulanssin, ja kiroaa kaupan. Niin, vain yksi niistä synneistä, mikä HK:lla ja muilla näennäistulisen ruoan tuottajilla on tunnollaan... :(
Niinpä tuo "joka päivä tarjolla" ei ihan vielä taida olla realismia. Mutta yksi hyvä askel: ehdottamani Etnan lauantaimyynti ilmeisesti toimi sen verran hyvin, että sitä saatetaan jatkaa! Uskoisin, että ainakin Etna olisi jo nyt kaupallisesti kannattava osa vakiovalikoimaa. Syy sen poissaoloon lienee jossain muussa - ehkä (?) pelossa ns. suuren, chilille vihamielisen kansanosan reaktiosta. Tai ehkä ihan nagamajoneesin saatavuudessa... Kuka tietää?
Rohkaisevaa oli nähdä jonossa edelläni ollut nuorenlainen pariskunta, jossa nainen tilasi Etnat. Myyjä varoitteli (!) nagan potkusta, mutta nainen totesi vain tyynesti, että asia ei haittaa. Oikea meininki! :)
Hienoa. Lauantaisin onkin paremmin aikaa käydä kaupoissa. Tuntuu toi työ vievän aivan liikaa aikaa vapaa-ajalta!
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 04, 2011, 13:20:10 ip
Rohkaisevaa oli nähdä jonossa edelläni ollut nuorenlainen pariskunta, jossa nainen tilasi Etnat. Myyjä varoitteli (!) nagan potkusta, mutta nainen totesi vain tyynesti, että asia ei haittaa. Oikea meininki! :)
Ei kuitenkaan tainnut olla minä ja puolisoni siitä päätellen että vaimoke ei salamin takia tota etnaa syö. :(
Mä teen meillä kaikki ruuat, elikkäs on ton kauniimman puoliskon toleranssi varsin samalla tasolla kun omakin (eli säällittävän heikko, mutta kehittymään päin :)).
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 04, 2011, 13:20:10 ip
.Tai ehkä ihan nagamajoneesin saatavuudessa... Kuka tietää?
Älä huolestu turhista, meiltä ei naga lopu! ;D
Pakkasessa nagaa tais olla silputtuna jotain 40kg! ;)
Siitä saa tehtyä pötkön jos toisenkin! ;D
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - joulukuu 04, 2011, 22:42:02 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 04, 2011, 13:20:10 ip
.Tai ehkä ihan nagamajoneesin saatavuudessa... Kuka tietää?
Älä huolestu turhista, meiltä ei naga lopu! ;D
Pakkasessa nagaa tais olla silputtuna jotain 40kg! ;)
Siitä saa tehtyä pötkön jos toisenkin! ;D
Ensiluokkainen tieto! :D
Tarkoittanee sitä, ettei hyvä patonki eivätkä herkut lihatiskiltä lopu ainakaan tuohon! ;)
Kaipa se kauppatieteissä on ihan ensimmäinen sääntö, että jos tuotteelle on kysyntää ja menekkiä niin silloin sitä kannattaa pihdata! 8)
Mitäs toi toinen patonki sitten sisältää? Kiva, että on tullut myös toinen "versio". Toivotaan, että saadaan ne jokapäiväisiksi. Mukaan tarttui kuitenkin cristallikanaa.
Huomenna pitäis käydä tuolla kanssa. Säilyykös tollanen batonggi iltaan kamalasti vettymättä kun pitäis käydä sen jälkeen iikkeassa ja kotimatkaakin likemmäs kaks tuntia...
Lainaus käyttäjältä: Mattson - joulukuu 09, 2011, 22:55:38 ip
Huomenna pitäis käydä tuolla kanssa. Säilyykös tollanen batonggi iltaan kamalasti vettymättä kun pitäis käydä sen jälkeen iikkeassa ja kotimatkaakin likemmäs kaks tuntia...
Ei vety sisältämänsä rasvamäärän ansiosta. :) Voihan ne seisoa tiskissäkin tunteja.
Lainaus käyttäjältä: Mattson - joulukuu 09, 2011, 22:55:38 ip
Huomenna pitäis käydä tuolla kanssa. Säilyykös tollanen batonggi iltaan kamalasti vettymättä kun pitäis käydä sen jälkeen iikkeassa ja kotimatkaakin likemmäs kaks tuntia...
Hyvin säilyy yhden illan, eikä mitenkään toivottomasti huonone seuraavaan päiväänkään jääkaapissa odotellessaan. Pyytäkääpä muuten muutkin tiskillä näitä mm. lauantai-valikoimiin, jotta saataisiin ainakin Etna pikkuhiljaa sinne jokapäiväiseksi iloksi. Siellä kyllä kuunnellaan asiakaspalautetta oikein hyvin!
Pitihän sitä ihan vain kannatuksen vuoksi napata yksi Etna mukaan, vaikka pääsääntöisesti tässä on tullut karppailtua. Saipahan tekosyyn vähän repsahdella. ;D Ensin ajattelin, että pitää kotona tuunata patonkia vaikkapa savujuustolla, koska en yleensä ole metwurstista kovinkaan innostunut, mutta kotona huomasin, että ei siihen mitään tarvitse lisäillä. Oli todella makoisa ja jalapenojen pieni etikkaisuuskin toimi loistavasti punasipulin ja nagamajon kanssa. Ei tarvinnut paikkailla edes Satan's sweatilla (hot headzin Löylymäinen, juokseva naga-kastike) , jota nappasin kastikehyllystä viimeisen pullon.
Taas tänään myyjältä kuulin, että hyvin Etna myy! Hieno homma!! :D
Eiköhän se tätä menoa vakiovalikoimiinkin päädy - on meinaan myös maultaan paras noiden patongeista!
Tuli yks poistettua itsekin tänään, vaikken niin suuresti pidä metukasta enkä punasipulista. Hirvee kasa niitä oli ainakin silloin kun itse kävin, selkeästi eniten vaihtoehdoista. Löysin myös ihan mukavasti muuta lahjatavaraa, mm. savunaga, savu-cristal sekä cristal ilman savua- jauheet, säilöttyjä cristaleita sekä Brair`s original death- soossia. Vielä kun sais jostain savustettua sormisuolaa, se tarjolla ollut pirkka ei oikein istu kuvioon. On tuo sisko sisustussuunnittelija ja siellä on kaikki purkit ja purnukat niin vimpan päälle että joku nomu tms. sopisi paremmin pakettiin. Myös olutvalikoima oli odotusten mukainen, muutaman uuden tuttavuuden otin matkaan, mm. ensimmäisen maitokaupassa näkemäni Nognen. Tuoreet punaiset Jallut myös saivat suupieliä ylös, ja pitihän niitäkin muutamia pelastaa. Aivan törkeä ryysis siellä oli, ei meinattu päästä pihasta pois, ja siinä hötäkässä valitsin väärän kaistan ja päädyin kehätien sijasta Tuusulanväylälle, tosin ykkösen kautta tehty lenkki oli todennäköisesti lopulta nopeampi... Vielä en ole uskaltanut tuota etnaa maistaa, toivottavasti saan sen alas, kun ei noi toleranssit ole meikäläisellä juuri noviisia korkeammalla kun en juurikaan nauti mitään himotulista. Nyt täytyy kasata tuo toinen kirjahylly, ensimmäiseen asentelin yhteen hyllyyn jo valot parille koristekasville...
Kaiken kaikkiaan aika petollinen putiikki, seitkyt euroa jäi kassalle... Ja tavarat jakso kantaa yksin autoon...
Snif :'(, eilen illalla kirmasin hyvin toiveikkaana Tammistoon aikomuksenani ostaa tuoretta Aji Cristalia (siemenien takia), multaa, pari Etnaa sekä kyytipojaksi ja kylväämisaskartelukaveriksi olusia.. Jouduin palaamaan surullisena ja melko tyhjin käsin.. Olutta sentään ostin..
Onkohan Lihamestarilla mahdollisesti tietoa milloin tuoretta Aji Cristalia olisi taas saatavilla? Vai rajoittuuko niiden saatavuus suoraan vuodenaikoihin?
Ainiin, ostin fataliin savustettua Aji Cristal murskaa lohdutukseksi - aivan käsittämättömän hyvää Chevre/Pesto/Broiskufileen kera, antaa huikeasti syvyyttä jo valmiiksi huikealle makusekamelskalle. :)
Juu, tuoretta tuppaa olemaan tähän aikaan pikkasen huonosti tarjolla! ;)
Taitaa tota tuoretta kotomaista olla seuraavan kerran tarjolla vasta tuolla juhannuksen jälkeen...
Tiistai pitäis olla Etnapäivä, kannattaa kysyä henkilökunnalta, jos ei tiskissä ole sillä hetkellä!
Horna, Aji Cristallin siemeniä kyllä löytyy.
Pistä yv:tä jos tarviit.
Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - joulukuu 15, 2011, 02:01:51 ap
Horna, Aji Cristallin siemeniä kyllä löytyy.
Pistä yv:tä jos tarviit.
Erittäin ystävällistä, kiitos, mutta ehdin hätäpäissäni tilata fataliista Beginner packin siemenpaketin mikä pitää sisällään mm. sen aji cristalin. Sitten tilasin myös Starfish siemenpaketin. Sen verran vänkä otus että pakko saada moinen kotio ;)
siellä ois nyt taas niitä etnoja vaikka onkin lauantai. kolme lähti mukaan
Lainaus käyttäjältä: Horna - joulukuu 17, 2011, 12:25:53 ip
siellä ois nyt taas niitä etnoja vaikka onkin lauantai. kolme lähti mukaan
Nam! Pitääpä siis suunnata kohta taas Tammistoon! :)
Tänään "chilipäivänä" Tammistossa olivat nagapatongit loppuneet jo kauan ennen sulkemisaikaa. Eikä nagamajoakaan kuulemma ollut. :( Jos kerran noita valmistetaan vain kahtena arkipäivänä viikossa (mitä rajoitusta en todella ymmärrä, kun kerran menevät hyvin kaupaksi), niin saatavuus saisi olla edes tuolloin kohdallaan... Pettymys yli 20 km hukkareissusta. :( No, tiskin takaa luvattiin että ainakin torstaina tavaraa riittää.
Jännä juttu ja ehkä vain kuvittelua, mutta olen aistivani tiettyä chilinvastaisuutta tuon pitkän palvelutiskin takana monissa myyjissä. Tai, sanotaanko näin: ihmettelyä, jos ostat tulisen tuotteen, ja vähintäänkin selvää "innostumisen puutetta" näistä, mikä käy ilmi kun vaikka kehut Viha-maqaraa, possupaholaista, nagapatonqia, tms. Tiskin takana saatetaan todeta: "ei minun juttuni (sävyyn: mutta jos kerran väkisin tahdot, niin laitetaan pakettiin)". Yllättävää kaiken tämän ajan jälkeen, mutta sitten taas: hitaastihan me ihmiset mielipiteinemme muutumme.
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - tammikuu 03, 2012, 21:22:29 ip
Tänään "chilipäivänä" Tammistossa olivat nagapatongit loppuneet jo kauan ennen sulkemisaikaa. Eikä nagamajoakaan kuulemma ollut. :( Jos kerran noita valmistetaan vain kahtena arkipäivänä viikossa (mitä rajoitusta en todella ymmärrä, kun kerran menevät hyvin kaupaksi), niin saatavuus saisi olla edes tuolloin kohdallaan... Pettymys yli 20 km hukkareissusta. :( No, tiskin takaa luvattiin että ainakin torstaina tavaraa riittää.
Jännä juttu ja ehkä vain kuvittelua, mutta olen aistivani tiettyä chilinvastaisuutta tuon pitkän palvelutiskin takana monissa myyjissä. Tai, sanotaanko näin: ihmettelyä, jos ostat tulisen tuotteen, ja vähintäänkin selvää "innostumisen puutetta" näistä, mikä käy ilmi kun vaikka kehut Viha-maqaraa, possupaholaista, nagapatonqia, tms. Tiskin takana saatetaan todeta: "ei minun juttuni (sävyyn: mutta jos kerran väkisin tahdot, niin laitetaan pakettiin)". Yllättävää kaiken tämän ajan jälkeen, mutta sitten taas: hitaastihan me ihmiset mielipiteinemme muutumme.
no huh, ikävä kuulla.. ja on niillä tosiaan nähtävästi kysyntää kun neljän paikkeilla poimin kaksi etnaa kainaloon ja kyllä niitä näytti silloin olevan siinä kolmatta kymmentä? haha, kävi kohtalaisen hassusti kun mupelsin ne naamariin heti kotiin päästyäni.. ajattelin ottaa pienet päiväunet niin tietysti herään seitsemältä kun vaimo tökkii kylkeen.. hmm, toimiikohan noi unilääkkeiden tapaan jos illalla kokeilisi? btw, AI, jos torstaina olet menossa tuonne ni laita viestiä :)
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - tammikuu 03, 2012, 21:22:29 ip
Jännä juttu ja ehkä vain kuvittelua, mutta olen aistivani tiettyä chilinvastaisuutta tuon pitkän palvelutiskin takana monissa myyjissä. Tai, sanotaanko näin: ihmettelyä, jos ostat tulisen tuotteen, ja vähintäänkin selvää "innostumisen puutetta" näistä, mikä käy ilmi kun vaikka kehut Viha-maqaraa, possupaholaista, nagapatonqia, tms. Tiskin takana saatetaan todeta: "ei minun juttuni (sävyyn: mutta jos kerran väkisin tahdot, niin laitetaan pakettiin)". Yllättävää kaiken tämän ajan jälkeen, mutta sitten taas: hitaastihan me ihmiset mielipiteinemme muutumme.
No haloo hei? Täällä Juha Vuorista pidetään kirjailijana, Chicosia ravintolana ja oman kotiosoitteensa/puhelinnumeronsa ulkoa muistamista besserwisseröintinä.
Paska maa, typerät ihmiset, kurja ilmasto ja rumin mahdollinen rakennuskanta. Näillä eväillä mennään.
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - tammikuu 04, 2012, 10:36:08 ap
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - tammikuu 03, 2012, 21:22:29 ip
Jännä juttu ja ehkä vain kuvittelua, mutta olen aistivani tiettyä chilinvastaisuutta tuon pitkän palvelutiskin takana monissa myyjissä. Tai, sanotaanko näin: ihmettelyä, jos ostat tulisen tuotteen, ja vähintäänkin selvää "innostumisen puutetta" näistä, mikä käy ilmi kun vaikka kehut Viha-maqaraa, possupaholaista, nagapatonqia, tms. Tiskin takana saatetaan todeta: "ei minun juttuni (sävyyn: mutta jos kerran väkisin tahdot, niin laitetaan pakettiin)". Yllättävää kaiken tämän ajan jälkeen, mutta sitten taas: hitaastihan me ihmiset mielipiteinemme muutumme.
No haloo hei? Täällä Juha Vuorista pidetään kirjailijana, Chicosia ravintolana ja oman kotiosoitteensa/puhelinnumeronsa ulkoa muistamista besserwisseröintinä.
Paska maa, typerät ihmiset, kurja ilmasto ja rumin mahdollinen rakennuskanta. Näillä eväillä mennään.
No, nagapatonki on sentään pirun hyvää! Ja samaten mm Fataliin ja Lihamestarin taikuudet. ;)
Hyvää palvelua sain tänä aamuna. Menin ennen ysiä liikkeeseen ja surkuttelin kun ei tiskissä ollut chilipatonkeja. Ystävällinen myyjätär sitten huikkasi että valkkaa näistä normaaleista jokin niin laitetaan nagamajoa väliin. Juuri sopivaa potkua :)