Muuta => Muut harrastukset ja elämä => Aiheen aloitti: - tammikuu 01, 1970, 02:00:00 ap

Äänestys
Kysymys: Nyt rillataan? Vai rillataanko? Ja mitä?
Vaihtoehto 1: Magaraa ääntä: 26
Vaihtoehto 2: Hamböörgereitä ääntä: 9
Vaihtoehto 3: Hodarei ääntä: 1
Vaihtoehto 4: American style barbeee cue ääntä: 27
Vaihtoehto 5: Savustan enempi ääntä: 3
Vaihtoehto 6: Rillaus on junttia, syön vain klassisissa, ranskalaistyyppisssä, bistroissa ääntä: 2
Vaihtoehto 7: Veden eläväisiä eli nilviäisiä ääntä: 1
Vaihtoehto 8: Fisuu ääntä: 9
Vaihtoehto 9: Vegesettiä ääntä: 10
Vaihtoehto 10: En rillaa - ei oo rilliä tai kiinnostusta ääntä: 1
Vaihtoehto 11: Paljasta nahkaani ääntä: 2
Otsikko: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Ryhis - kesäkuu 02, 2013, 13:57:46 ip
Montako rillausminuuttia on kertynyt tällä kaudella? Ja millä tekniikalla?

Itse aloitin makkaraeläinten joukkotuhonnan perjantaina, joukkuetoverit olivat hieman talviterässä, joten jouduin vetämään koko session ilman vaihtoa. Onneksi huolto pelasi ja sain voimistelujuomaa aina sitä pyytäessäni. Taktiikka oli mietitty hyvin ja mm. fooliota ynnä talouspaperia oli varattu runsain mitoin.

Kauden aloitus ei ollut pehmeä, jouduin heti rillaamaan kahdella erilaisella rillillä (sanko ja pallo) jotta rillattavat olisivat valmistuneet tasaisesti. Pallorillin kovemmassa, mutta pistemäisessä lämmössä nappasin värin ja varsinainen kypsyminen tapahtui sankorillissä.

Perjantain tehot olivat 8 (magaraa) + 10 (braatwurstia) + 10 (scampivarrasta) + 4 (raakamakkara chorizoa). Rillausminuutteja 75.

Eilen oli tiukempi tilanne, rillausjoukkue oli kokoonpanona ennenkokeilematon ja lisäksi rillattiin vierasrillaajina, ei edes kotirillietua!

Rillinä toimi tiilistä kasattu puulämmitteinen ahjonkaltainen. Heti alkuun päätimme rillata ns. "Jutitekniikalla" eli VAIHTO KERRALLAAN. Saatuamme hiilloksen kutiteltua esiin, säädimme ilmavirtauksen irtotiilillä sopivaksi ja ryhdyimme rillaamaan kolmessa vuorossa Raaka-Arskan ja Waldemarin kanssa. Jälleen erikoiskiitos joukkuehuollolle, nestetankkaus toimi kuin unelma ja tilanteeseen sopiva voimistelujuoma oli aina käden ulottuvilla.

Illan tehot olivat 12 + 6 + 2 + 12 (herkkusientä). Lisäksi peluutimme alaritilällä "Jutin pojaksi" ristittyä possun sisäfileetä. Rillausminuutteja kertyi 360 joista henkilökohtaisia n.200, olenhan kuitenkin joukkueen kapteeni.

Mitään talvikauden kakkosdivari-harjoitus-kaasurillä-rillauksia en laske pistepörssiin mukaan.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Dethlock - kesäkuu 02, 2013, 14:06:20 ip
Puulla ja hiilella tullut lämmiteltyä muutaman burgerin ja yhden järvitaimenen verran. Paikallinen makkaratarjonta sen verran aneemista että pitää huomenna käydä kaupungista jotain paistamisen arvoista. Haen samalla lihaa kauppahallista kun paikallinen kauppias myy vain bbq-marinoitua settiä ja sen lihan laatu kelpaa lähinnä mikrossa keittämiseen+marinadin maku oksettaa eli pitää kikkailla jos sitä meinaa syödä. Valmismarinointi on hanurista mutta maustamatonta lihaa tältä kylältä ei saa etenkään kesällä.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Minbaari - kesäkuu 02, 2013, 14:10:16 ip
Hmm... Rillauskertoja on ollut aikas monta, mutta minuutteja ei ole varmasti tullut hirveästi koska kaasu. En saanut valittua kaikkia haluamiani vaihtoehtoja paska äänestys. Lihaa, roileria, possuu, kenguruu, maggaraa, rapusii, kasviksii on tullut tähän asti rillattuu ja rillausminuutit kasvaa pian sillä lomaan on enää kk.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Ryhis - kesäkuu 02, 2013, 14:22:42 ip
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - kesäkuu 02, 2013, 14:10:16 ip
En saanut valittua kaikkia haluamiani vaihtoehtoja paska äänestys.


Vihapuhetta!
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Lillen - kesäkuu 02, 2013, 15:46:19 ip
Missä chikeni ja perus ulko/sisäfilepiffi?

Aivan liikaa olen rillannut, alkaa maistua jo puulle :D
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Huru-ukko - kesäkuu 02, 2013, 16:00:29 ip
Puulla olen grillaillut pari paketti Kabanossia sekä sian niskaa kevään aikana neljä kiloa ja broilerin jalkoja 4 pakettia.....Ja jotain pientä...
Marinadi on ollut aika mielikuvituksetonta, mutta maukasta. Osassa on ollut pelkästään viime vuonna tekemääni Habanero soosia, kerran lisäsin siihen vielä Naga-soosia.... Osaan on mennyt pakastimesta otetuista pubeista tehty soosi tehosekoittimella...
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: meikkupeikko - kesäkuu 02, 2013, 20:59:43 ip
Kaasulla tullut tapettua kaikenlaisia raaka-aineita. Viimeksi yritin muurikalla tehdä kaasun lämmössä lettuja. Sen suhteen palaan kyllä tuleen, puuttuu noista kaasutetuista savun aromi. Pitäis vaan saada tehtyä kunnollinen puugrilli pihaan. Tarttis hommata sementtiä, tiiliä löytyis vanhan takan purkujätteistä.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: ChiliChillailija - kesäkuu 02, 2013, 21:14:33 ip
Magaraa, kanaa, porsasta, kalaa... Aika paljon kaikkea on tullut rillattua ja paljon on tullut rillattua rillauksen lomassa.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Toby - kesäkuu 02, 2013, 21:40:16 ip
Lainaus käyttäjältä: Lillen - kesäkuu 02, 2013, 15:46:19 ip
Missä chikeni ja perus ulko/sisäfilepiffi?

Samaa mieltä Lillen-boyn kanssa, liha puuttuu listalta.
Räyhis, missä pihvit? Kyllähän kunnon suomalaisessa rillaustopicissa pitää 100% lihapihvi löytyä!
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: PP - kesäkuu 03, 2013, 00:39:05 ap
Jokunen hassu tunti kaasutusta, josta suurin osa sikaeläimen kylkipaloja hitaasti kypsentäen. Tänä kesänä on kovin in tehdä pizzaa grillissä, enkä voinut jättää seuraamatta trendiä. Toimiihan se, kun kypsentää ensin pelkän pohjan ja latoo täytteet vasta sitten päälle.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Ryhis - kesäkuu 03, 2013, 12:09:17 ip
Modet suap laittaa lisää vaihtoehtoja.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: tonttu - kesäkuu 03, 2013, 13:08:19 ip
Rillattua tuli tuossa keväällä enempi... nyt on harmikseen niin kuivaa ja aurinkoista ettei uskalla :) Lauantai meni kylmäsavustaessa 8.5kg kirjuria. Pysyy särpimessä vaikka grillata ei voikkaan.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Noli Me Tangere - kesäkuu 03, 2013, 15:43:21 ip
Onhan se iskettävä pelle... eikun pallogrilli tulille tässä joku päivä. Ulkona vain on naapureita, joten saatan joutua sosiaaliseen tilanteeseen vapaa-aikanani.

"Ohhoh, ohhoh. Ihan rillausta tässä niinku? Ohhoh."
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: akselsson1 - kesäkuu 03, 2013, 15:51:07 ip
Kohtuullisesti on tullut rillausminuutteja jo tilille.
Eilen tehot 10+0+0 (pihvi, magara, "jokin vihreä")  ;D
Viime viikolla 0+4+2
Edellisellä huikeat 7+8+4
reilusti aiemmi joskus keväällä taoin jo tehot 14+12+6
Hiilillä grillaus on paras, ja suurin osa grillattu pallogrillissä. Kaasutustakin olen hieman joutunut käyttämään.
Tänään voisi heittää jotkut pikkutehot kuten 0+2+2
;)
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Ryhis - kesäkuu 03, 2013, 16:18:16 ip
Rillaus ei saisi olla välineurheilua. Aika rupisissa oloissakin pystyy grillaamaan.

Avotulella ruoan kypsentäminen on mitä..kymmenen tuhatta vuotta vanha läppä? Ei siinä loppupeleissä paljon paina, kuinka monta seteliä rillistä on maksettu ja kuinka kalliilta kalskahtava saksalainen nimi rillin kannessa seisoo.

Kaasurilli on vähän niin ja näin. Probaanibutaani tuppaa palamaan vähän turhan puhtaasti ja kaikki syöp...makua aiheuttavat karsina.....karsini...karmo.....tuhka-aineet ja muut puuttuvat. Laavakivet pikkaiset jeesaavat, mutta nekin vain sen verran, mitä niiden päälle tippuneet rämmäleet palavat.

Itse olen vannoutunut pallorillimies. Sankorillilläkin voi jossain määrin magaraa mustuttaa, mutta pallorilli on pallorilli. Mitä rupisempi, sen parempi.

Mamman helmoista muutettuani, ostin ensitöikseni korillisen Koffin olutta sekä pallorillin Mannerheikintien Clas Ohlsonilta. Rilli olisi ollut 18€ på Stockmanns varuhuset, mutta vain 15,90€ Clasulla. Sama rilli! Halvempi on parempi!

Asuin tuohon aikaan melkoisessa hämyluolassa kutosen päättärillä, taloyhtiön asukkaiden koostuessa lähinnä arvokkaista vanhuksista ja kahdesta vähän epämääräisestä friikistä, minusta ja kämppiksestäni Perse-Matista.

Kun hankitaan pallorilli mahdollisimman halvalla, siitä pitää saada semmoinen mustalaisleirin deeku-vibat irti, siksi ensimmäiseksi kun paketti avataan kokoamisohjeet repäistään kahtia ja nakataan luiskaan. Tämän jälkeen kasaaminen suoritetaan fiilispohjalta, tavoitteena että ainakin parit pultit ja mutterit jäisivät "ylimääräisiksi".

Joimme siis P-M:n kanssa parit oluet ja ryhdyimme kasaamaan rilliä. Halusimme siihen sellaista 20-luvun Clubman-tyyppistä sporttisuutta, joten asensimme kantokahvat väärinpäin, siten että ne töröttivät alaviistoon. Renkaisiin kirjoitettiin mustalla permanenttusshilla "Bridgestone run-flat".

Ja sitten rillattiin!


Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: jewe - kesäkuu 03, 2013, 16:24:50 ip
Kaasulla rillattu ja kai sitä joku pari tuntia ainakin olisi täynnä. Ihan perussettiä maggaraa, kanan ja possunpihviä, kasvisnyyttejä ja roksuja.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Ryhis - kesäkuu 03, 2013, 17:05:37 ip
Pallorillimies (http://youtu.be/-Ma0PRi-kXw)
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: mohla - kesäkuu 03, 2013, 20:20:08 ip
Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset. Vai miten se meni...

Kyllä pallogrilliin aina pitää saada kahvat eri päin kuin miten niistä olisi hyötyä grilliä pyörillä siirreltäessä.

Viikonloppuna keittelin kolassa reilu pari kiloa lihaisia sikavainaan kylkiluita ja niitä riitti vielä tänäänkin grillattavaksi. Kaasugrilliiin omenapuukiekkoja kehittämään savua ja tölkki olutta kiehumaan kosteutta. Väitän toimivaksi, kun kokoon keitetyllä marinadilla siveli aina pari kertaa kääntämisien välissä.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: PP - kesäkuu 03, 2013, 20:33:39 ip
Lainaus käyttäjältä: mohla - kesäkuu 03, 2013, 20:20:08 ip
Viikonloppuna keittelin kolassa reilu pari kiloa lihaisia sikavainaan kylkiluita ja niitä riitti vielä tänäänkin grillattavaksi. Kaasugrilliiin omenapuukiekkoja kehittämään savua ja tölkki olutta kiehumaan kosteutta. Väitän toimivaksi, kun kokoon keitetyllä marinadilla siveli aina pari kertaa kääntämisien välissä.


Toimii se noinkin, mutta oletko kokeillut kypsentää alusta loppuun grillissä halliittuun sisälämpöön? Vaatii paksuhkon palan, pintaan hyvät mausteet, sivelymastiketta paistamiseen, lihamittarin ja pari tuntia aikaa. Väitän, että possusta vaikea saada parempaa.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: linker - kesäkuu 03, 2013, 21:47:30 ip
viitisen tuntia varmaankin tullut parin viikon aikana grillattua: lidlin makkaroita (chili-cheddar, valkosipuli-pekoni etc. etc.), sian ulkofilettä, jahtimakkaraa, savustettua kylkeä (-siis savustettu kylkijärkäle siivuiksi ja grilliin rapsakoitumaan), ja porilaisia voileipäparilalla.
Päästyäni maaliskuussa eroon fuckin' aviopuolisostani, pääsin samalla eroon fuckin' kaasugrillistä joka on itsestään saatanasta. Sillä mitään grillata!
Kympin pallogrillin hommasin ensimmäisenä kun omaan huusholliin pääsin reuhaamaan. Sillä pääsi suuremmasta grillauspaineesta, mutta sitten muistin että minullahan on eräässä varastossa KIINALAINEN KATUKEITTIÖ! Valurautainen ikuinen grilli, vähän pienehköllä grillausalalla muta paskat siitä.

Metodi on sellainen että hiiliä reilusti pönttöön, ja pirusti lamppuöljyä päälle. Ja valkea kylkee saman tien. Annetaan muhia aikansa, ja sitten niiden päälle ristiin rastiin kuivuneita omenapuunoksia. Joku kelottunut mänty tai koivukin käy. Annetaan niistä tekeytyä hiillos, ja sitten lihaa tai mitä milloinkin peliin. Ulkofileistä marinadit veke, jos jotain valmiiksi marinoitujka on mennyt ostamaan. Ja veitsellä viillot reiunoihin; kalvot poikki, etteivät mene solmuun. Tykkään mediumista. Makuasia.
Riittävästi olutta kylmään. Sessioon menee pari tuntia; ei hullumpi hetkipalvelus.

Ja kun kuvia aina ja kaikkialla otan niin tässä selvennykseksi, mistä on kysymys:


Kiinalainen katukeittiö- nimellä kulkeva grillauslaitos:

(https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/977422_10151624922737980_503980938_o.jpg)




Ensin savustettua ja sitten grillattua, sekä yön yli foliossa tekeytynyttä siankylkeä rantaeväänä  (Yyteri)
Tehdään evässämpylä: 200-300 grammaa kylkeä, ja heitetään sämpylät menemään. Voilá!

(https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/977566_10151620823757980_501146441_o.jpg)


Kierrätyskeskuksesta löytynyt "herkkuparila" jolla saa grillattua sellaisia "lämpimiä voileipiä" että tuntuu selkärangassa asti.

(https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/969009_10151622347437980_1330711825_n.jpg)

Näillä mennään!


Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Jame - kesäkuu 03, 2013, 22:12:41 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - kesäkuu 02, 2013, 14:22:42 ip
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - kesäkuu 02, 2013, 14:10:16 ip
En saanut valittua kaikkia haluamiani vaihtoehtoja paska äänestys.


Vihapuhetta!


Sama vika, liian vähän vaihtoehtoja. Kaikkea rillataan mikä ei enää/vielä liiku, jopa pizzaa. Äskenkin rillattiin ammua, possua, chilimarinoitua (itse viikonloppuna uisteltua) kuhaa + kasvisvartaita.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Jame - kesäkuu 03, 2013, 22:24:12 ip
Lainaus käyttäjältä: linker - kesäkuu 03, 2013, 21:47:30 ip
... kaasugrillistä joka on itsestään saatanasta. Sillä mitään grillata!


Kaasurillillä valmistetaan ruokaa ulkona. Näin siis useinmiten kotioloissa kun harrastellaan rillausta. Tai yritetään grillata / ollaan grilliyrittäjiä.
Mökillä on toinen meininki, tiilistä muurattu grilli eikä siinä mitään grillihiiliä yleensä käytetä kun kukaan ei niitä koskaan muista tai halua ostaa ja kaupalle on 18 km. Poltetaan siis 4-5 sylillistä halkoja ja juodaan aperitiiveiksi esim. 6-8 olutta sopivan hiilloksen tekeytyessä.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: JaloPena - kesäkuu 03, 2013, 23:28:06 ip
Vastataan nyt nöyränä ja häpeillen, vaikka kuulunkin noihin halveksittuihin ja hyljeksittyihin kaasurillaajahylkiöihin. Vaan kyllä kaasullakin saa ruokaan karsinogeeneja niin että tuntuu kun vain osaa. Pitää rillata riittävän kovalla tulella ja riittävän kauan. Mureudesta viis.  ;D

Ritilällä on kärytetty bratwursteja, grillimakkaroita, nakkeja, sisä- ja ulkofilettä, kanaa sekä kalaa. Kasvispuolelta höysteeksi on kypsennetty ainakin tuoretta ananasta, tomaatteja, kesäkurpitsaa ja maissia. Ja tietty auralla täytettyjä herkkusieniä. Chilejä ei ole vielä tullut grillille laitettavaksi asti. Sivutulen päällä on savustettu kalaa, lammasta ja ulkofilettä.

Minuutteja on kertynyt ehkä 300 kieppeille, savustuksia ei ole laskettu mukaan.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Toby - kesäkuu 04, 2013, 09:49:35 ap
Pekoniin käärittyä banaania grillissä? Kokeiltu. Oli muuten aika erikoinen maku"elämys". Ens kerralla vois jättää pekonin pois. Ja jotain parista tunnista muutamaan on menny. Parina iltana grillattu, että montakoha tuntia se tekis?
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Miquel - kesäkuu 04, 2013, 22:48:57 ip
Lainaus käyttäjältä: Toby - kesäkuu 04, 2013, 09:49:35 ap
Parina iltana grillattu, että montakoha tuntia se tekis?


Perjantai- ja lauantai-illat, poikaporukalla? Kokemukseni mukaan n. 15-23h se tekee yhteensä.  ;D
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Ryhis - kesäkuu 04, 2013, 22:50:22 ip
Lainaus käyttäjältä: Miquel - kesäkuu 04, 2013, 22:48:57 ip
Lainaus käyttäjältä: Toby - kesäkuu 04, 2013, 09:49:35 ap
Parina iltana grillattu, että montakoha tuntia se tekis?


Perjantai- ja lauantai-illat, poikaporukalla? Kokemukseni mukaan n. 15-23h se tekee yhteensä.  ;D


Ai kymmenvuotiailla pikkupojilla?
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Miquel - kesäkuu 04, 2013, 22:57:48 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - kesäkuu 04, 2013, 22:50:22 ip
Lainaus käyttäjältä: Miquel - kesäkuu 04, 2013, 22:48:57 ip
Lainaus käyttäjältä: Toby - kesäkuu 04, 2013, 09:49:35 ap
Parina iltana grillattu, että montakoha tuntia se tekis?


Perjantai- ja lauantai-illat, poikaporukalla? Kokemukseni mukaan n. 15-23h se tekee yhteensä.  ;D


Ai kymmenvuotiailla pikkupojilla?


...Sinä takas sinne bingoon siitä huutelemasta.  ;D Toby on jo 16 ja itse jo niin vanha etten saa kotoa edes lupaa enään moiseen grillailusessioon asiantuntijakokoonpanolla!  ::)
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Ryhis - kesäkuu 04, 2013, 23:00:35 ip
Okei, mun moka. Jotenkin päättelin Topsukan jutuista, että hän olisi 9-vee....
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: akselsson1 - kesäkuu 04, 2013, 23:22:46 ip
tänään suoritin tehoina 4, seksikkäällä tynnyrigrillillä, ja vaatteeni olivat lisäksi aivan läpimärät. ainoastaan kalsongeissa oli pieni kuiva kohta jäljellä. Varmistin myös sen että magaroihin tuli riittävästi karsinogeeniä purkujätelaudoista. Rock! Hyvää oli
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: mohla - kesäkuu 05, 2013, 06:35:05 ap
Lainaus käyttäjältä: PP - kesäkuu 03, 2013, 20:33:39 ip
Toimii se noinkin, mutta oletko kokeillut kypsentää alusta loppuun grillissä halliittuun sisälämpöön? Vaatii paksuhkon palan, pintaan hyvät mausteet, sivelymastiketta paistamiseen, lihamittarin ja pari tuntia aikaa. Väitän, että possusta vaikea saada parempaa.


Enpä ole kokeillut, mutta voisihan tuota rubihommaakin testata. Omat haasteensa hommaan tuo ton kaasugrillin melko korkeaksi nouseva lämpötila. Kahden polttimen minimitehollakin polttaminen nostaa kuvun kattoon +150 astetta. Noh, luukun väliin klapi tai sitten polttimia päälle ja pois kikkailemallahan siitäkin selviää. Lihamittarilla tarkoittanet sellaista johdon päässä olevan termoelukan mittaria vai saisihan sitä etureunaankin perinteisenkin mittarin ja sitä +80 sisälämpöä tavoitteeksi?
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Ryhis - kesäkuu 05, 2013, 10:25:21 ap
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - kesäkuu 04, 2013, 23:22:46 ip
tänään suoritin tehoina 4, seksikkäällä tynnyrigrillillä, ja vaatteeni olivat lisäksi aivan läpimärät. ainoastaan kalsongeissa oli pieni kuiva kohta jäljellä.


"Ainoastaan kalsareiden reiät oli kuivia!"
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Dethlock - kesäkuu 05, 2013, 15:17:45 ip
Lasketaanko rosvopaisti grillaamiseen? Pistin naapureiden iloksi moisen muhimaan. Heppaa ja nautaa muhimassa.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: akselsson1 - kesäkuu 05, 2013, 15:43:17 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - kesäkuu 05, 2013, 10:25:21 ap
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - kesäkuu 04, 2013, 23:22:46 ip
tänään suoritin tehoina 4, seksikkäällä tynnyrigrillillä, ja vaatteeni olivat lisäksi aivan läpimärät. ainoastaan kalsongeissa oli pieni kuiva kohta jäljellä.


"Ainoastaan kalsareiden reiät oli kuivia!"

Olet asian ytimessä. Grillauksen edetessä osa vaatteista melkein kuivui, siihen malliin savusin. Voiko sitten jo sanoa että myös savustin?
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Noli Me Tangere - kesäkuu 05, 2013, 16:08:20 ip
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - kesäkuu 05, 2013, 15:43:17 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - kesäkuu 05, 2013, 10:25:21 ap
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - kesäkuu 04, 2013, 23:22:46 ip
tänään suoritin tehoina 4, seksikkäällä tynnyrigrillillä, ja vaatteeni olivat lisäksi aivan läpimärät. ainoastaan kalsongeissa oli pieni kuiva kohta jäljellä.


"Ainoastaan kalsareiden reiät oli kuivia!"

Olet asian ytimessä. Grillauksen edetessä osa vaatteista melkein kuivui, siihen malliin savusin. Voiko sitten jo sanoa että myös savustin?


Et. Se on vesihöyryä, joten höyrystit. Se onkin varsin terveellinen tapa kypsentää, joten voit olla ylpeä itsestäsi.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Ryhis - kesäkuu 05, 2013, 18:47:16 ip
Tästä tulee eeppinen ketju - JATKAKAA!

Viikonloppuna meinaan tehdä riipittyä sikavainaata!!!
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Miquel - kesäkuu 05, 2013, 20:47:16 ip
Vituttaako muuten ketään lukea kerta toisensa jälkeen kun kaasugrillien myynti-ilmoituksissa kerrotaan kuinka monta polttimoa ne sisältävät?  ;D
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Dethlock - kesäkuu 05, 2013, 23:03:18 ip
Eiks se ole hyvä jos on monta polttimoa? Näkee rillaa läpi yön.

Lainaus käyttäjältä: Miquel - kesäkuu 05, 2013, 20:47:16 ip
Vituttaako muuten ketään lukea kerta toisensa jälkeen kun kaasugrillien myynti-ilmoituksissa kerrotaan kuinka monta polttimoa ne sisältävät?  ;D
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: linker - kesäkuu 06, 2013, 09:40:33 ap
minua vitutti viikonloppuna lukea Satakunnan Kansa- lehden Hyvä Arki- teemasivuilta kokoaukeaman juttu erilaisista grilleistä ja grillaustavoista. Niiden "plussista ja miinuksista" ja siitä kenelle ja mihin mikäkin grillityyppi sopii tai on tarkoitettu. Sama oksennus on saattanut näkyä Aamulehdessäkin, yhteistyötä kun tekevät.

Koitan vetäistä aukeamasta pdf:t johonkin. Niiden lukuarvo on tietysti suhteellinen, jonkiun mielestä vertailu ja karsinointi sopii. Mutta itseltäni se sai vain karvat pystyyn -ei muuta.

edit:
latasin jutun nettiin.
Kaksi tiedostoa; luettavissa/ladattavissa tuolla:
http://lehmuksenoksa.com/sample/grilli (http://lehmuksenoksa.com/sample/grilli)


cc

.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Noli Me Tangere - kesäkuu 06, 2013, 12:32:26 ip
Tuossa lehtijutussa annetaan pallogrillin edulliseksi esimerkkihinnaksi 23,95€. Mitä hittoa, puolet tuosta hinnasta pois niin aletaan puhua edullisesta pallogrillistä.

Ja sitten nämä miinukset:
- Hidas lämpenemään (Grillaus on loppupeleissä - mielestäni - verkkaista ja rentoa touhua, osta mikro jos on kiire.)
- Hiilet ja sytytysnesteet hankittava erikseen (Tuota... Kyllä. Myös esimerkiksi lihat tai makkarat on hankittava erikseen. Grillipihditkin voisi ostaa. Kaasugrillikin taitaa tarvita sitä nestekaasua...)
- Voi aiheuttaa hajuhaittaa (Hiilet palavat kyllä melkoisen hajuttomasti. Enkä kutsuisi grillatun lihan tms. tuoksua hajuhaitaksi. Liika grillimakkaran ja kaljan vetäminen aiheuttaa varmasti hajuhaittoja metaanipäästöjen muodossa.)
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Wolfman - kesäkuu 06, 2013, 13:11:19 ip
Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - kesäkuu 06, 2013, 12:32:26 ip
- Voi aiheuttaa hajuhaittaa (Hiilet palavat kyllä melkoisen hajuttomasti. Enkä kutsuisi grillatun lihan tms. tuoksua hajuhaitaksi. Liika grillimakkaran ja kaljan vetäminen aiheuttaa varmasti hajuhaittoja metaanipäästöjen muodossa.)


Yksi hajuhaitta noissa hiiligrilleissä kyllä helposti on varsinkin sytytysvaiheessa, osa sytytysnesteistä haisee palaessaan hel#&%in pahalle ja hajua riittää aika pitkään syttymisen jälkeenkin ??? Hajuttomin tulos taitaa olla kun samasta pullosta kaadetaan hiilien päälle ja laseihin ::) Eli ilmeisesti joku/jotkut noista denaturointiaineista haisee palaessaan....
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: PP - kesäkuu 06, 2013, 14:30:47 ip
Lainaus käyttäjältä: Wolfman - kesäkuu 06, 2013, 13:11:19 ip
Yksi hajuhaitta noissa hiiligrilleissä kyllä helposti on varsinkin sytytysvaiheessa, osa sytytysnesteistä haisee palaessaan hel#&%in pahalle ja hajua riittää aika pitkään syttymisen jälkeenkin ??? Hajuttomin tulos taitaa olla kun samasta pullosta kaadetaan hiilien päälle ja laseihin ::) Eli ilmeisesti joku/jotkut noista denaturointiaineista haisee palaessaan....


Juodaanko teillä tärpättiä? :) Sytytysnesteet on hiilivetyjä, ei alkoholeja, eikä niitä ole denaturoitu vaan ihan itsessään haisevat.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Jani M - kesäkuu 06, 2013, 14:33:11 ip
Hiiligrilli tulee yleensä sytyteltyä puulla. Hidasta se kyllä on, mutta eipäs haise.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Wolfman - kesäkuu 06, 2013, 15:20:15 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - kesäkuu 06, 2013, 14:30:47 ip
Lainaus käyttäjältä: Wolfman - kesäkuu 06, 2013, 13:11:19 ip
Yksi hajuhaitta noissa hiiligrilleissä kyllä helposti on varsinkin sytytysvaiheessa, osa sytytysnesteistä haisee palaessaan hel#&%in pahalle ja hajua riittää aika pitkään syttymisen jälkeenkin ??? Hajuttomin tulos taitaa olla kun samasta pullosta kaadetaan hiilien päälle ja laseihin ::) Eli ilmeisesti joku/jotkut noista denaturointiaineista haisee palaessaan....


Juodaanko teillä tärpättiä? :) Sytytysnesteet on hiilivetyjä, ei alkoholeja, eikä niitä ole denaturoitu vaan ihan itsessään haisevat.


Nuo käytetyt sytytysnesteet monesti ovat vähän mitä sattuu. Usein näkyy käytettävän Sinol, Marinol yms. eli melkein mitä vaan mikä palaa, harvoin olen nähnyt käytössä pulloa jossa lukee "sytytysneste" (kaupassa kyllä näkynyt). Vähimmillä hajuhaitoilla taitaa palaa puhdas etyylialkoholi  ;) Metanolikin haisee kai palaessaan vähän.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Noli Me Tangere - kesäkuu 06, 2013, 16:25:23 ip
Hiiligrilli syttyy takuuvarmasti ns. chileläisellä tavalla ilman mitään sytytysnesteitä:
(http://www.google.fi/url?sa=i&source=images&cd=&docid=yBos2JNWPzdJoM&tbnid=rUCMbNnA58keJM:&ved=0CAUQjBwwAA&url=http%3A%2F%2Fbeta.knowable.org%2Fimg.php%3Ff%3D29_54e9fd2b33e0ea851f709896.gif%26w%3D600&ei=bY2wUcOSC-7S4QTykoD4CA&psig=AFQjCNFAgn5sj8dj94jRwozRjaGq3GgLwA&ust=1370611437256145)
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Bruce Willis - kesäkuu 06, 2013, 16:50:17 ip
On sitä kyllä tullut rillattua mutta paras tapa kypsentää ruoka ulkona avotulella on MUURIKKA! PERKELE!
ja valurautaa tapani mukaan,(muuta en käytä ruoanlaitossa!)  omistan myös semmoisen 85 sentttiä halkaisijaltaan olevan muurikan mutta se on alumiinia jotenka sillä ei tee mitään..ostin hätätapauksia varten, kerralla sille saa laittaa noin 6 kiloa tavaraa  ;D

muurikka on loistava sijoitus kotiin,mökille,kerrostaloon tai vaikka savimajaan sekä  sillan alle! Ruoka kypsyy nopeasti ja pysyy kuumana pitkään sekä on aivan erimakuista kuin perinteisesti pannulla/uunissa tehty mättö
kuvassa on tulossa perinteinen muurikkawokki riisillä+mitä sattui muuta kaapista löytymään..

(http://imageshack.us/a/img29/1299/img0593sr.jpg)
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Huru-ukko - kesäkuu 06, 2013, 17:17:42 ip
Reppuhommissa tuo pallogrilli oli ihan ehdoton. Se oli halpa jo silloinkin....
Yleensä oltiin aina kesä samalla paikkakunnalla ja grilliä käytettiin ahkerasti. Yleensä se jätettiin sinne jonnekin varastoon seuraavalle ryhmälle seuraavana kesänä.
Joka kerta kun sillä oli grilattu, siinä oli vasta sitten sellainen hyvä lämpö. Aina oli liian kova kiire flinttas steakin ja kaljan kanssa  ::).
Töissä tehtiin siihen 316L materiaalista 150/200 kartiosta hiilien sytytin. Pienempään päähän kartiosta 10 cm jalat ja ritilä alapäähän, tarpeeksi tiivis jotta hiilet pysyi sisällä. Ja putkenpätkä kylkeen kahvaksi, koska vekotin lämpeni kuumaksi. Kartio täyteen hiiliä, ja alle mytätty sanomalehden sivu tai kaksi. Hiilet hehkui viimeistään kun toista sokkaa avattiin.....
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: JN - kesäkuu 07, 2013, 18:15:13 ip
Tänä vuonna en ole rillannut vielä kertaakaan. Normaalisti tähän ajankohtaan mennessä olen jo rillannut kiintiön melkein täyteen. Joten maltilla tähän kauteen lähdetty.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Siika - kesäkuu 07, 2013, 19:10:47 ip
Jos savustus lasketaan rillaukseksi niin pirun monta yötä sitä on tullu tehtyä,juuri toin yöllä savustetut siiat myyntiin ja väsy painaa päälle,toki huomenna sian palasia myös rilliin häätyypi laittaa tuota siikaa kukhaan jaksa ikusesti syä ;D ;D ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: akselsson1 - kesäkuu 07, 2013, 21:32:47 ip
Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - kesäkuu 05, 2013, 16:08:20 ip
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - kesäkuu 05, 2013, 15:43:17 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - kesäkuu 05, 2013, 10:25:21 ap
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - kesäkuu 04, 2013, 23:22:46 ip
tänään suoritin tehoina 4, seksikkäällä tynnyrigrillillä, ja vaatteeni olivat lisäksi aivan läpimärät. ainoastaan kalsongeissa oli pieni kuiva kohta jäljellä.


"Ainoastaan kalsareiden reiät oli kuivia!"

Olet asian ytimessä. Grillauksen edetessä osa vaatteista melkein kuivui, siihen malliin savusin. Voiko sitten jo sanoa että myös savustin?


Et. Se on vesihöyryä, joten höyrystit. Se onkin varsin terveellinen tapa kypsentää, joten voit olla ylpeä itsestäsi.

Ai helkutti! hyvä huomio, kyllähän mäkin ton oikeastaan tiedän, mutta  ::)
Viikonloppuna pitää kyllä vähän ehtiä rillaamaan, vaikka töiden kanssa pitääkin aika kiirettä  ;)
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Minbaari - kesäkuu 07, 2013, 23:19:56 ip
Eilen tuli testattua tuota savustamista kaasulla. Folioon luumupuusta hakattua pilkettä, folio liekin päälle ja puolikkaaseen olut-tölkkiin vettä tuomaan kosteutta. Savuamisen pikku hiljaa alettua, heitin 8h uunissa olleet ribsit grilliin ja savustelin hyvän tovin. Kyllähän tuosta makua tuli lisää ja täytyy kokeilla uudestaan joskus paremmalla ajalla.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: akselsson1 - kesäkuu 08, 2013, 23:48:30 ip
Ikävästi ollut kiirettä päivisin töiden kanssa enkä ehtinyt rillaamaan, enkä ehdi huomennakaan, jollei sitten rillaa aamupalaksi, hmmmm... Se vois toimia  ;) "grillattua Ajia aamupalaksi" osuvaa ohjetta kellään?  :o
Yks kuva kuitenkin rillistä jolla viimeksi puuhailtiin, tässä on omistajan mukaan "hel*etisti säätömahdollisuuksia"
(https://lh6.googleusercontent.com/-X0aR51ao2yo/UbOTgBlWKhI/AAAAAAAAArU/s8vzTmCOKwg/s512/2013-06-04%252021.14.49.jpg)
Todella hyvät magarat tuossa kyllä tuli, ja riittävästi karsg- kärsim- karotee- kalj- öö, hyvää makua.
Pyöräilin kotiin kun olin höyrystänyt itseni.
;)
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Miquel - kesäkuu 09, 2013, 11:14:14 ap
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - kesäkuu 07, 2013, 23:19:56 ip
Eilen tuli testattua tuota savustamista kaasulla. Folioon luumupuusta hakattua pilkettä, folio liekin päälle ja puolikkaaseen olut-tölkkiin vettä tuomaan kosteutta. Savuamisen pikku hiljaa alettua, heitin 8h uunissa olleet ribsit grilliin ja savustelin hyvän tovin. Kyllähän tuosta makua tuli lisää ja täytyy kokeilla uudestaan joskus paremmalla ajalla.


Toimiko toi olut tölkki ettei päässyt kuivahtamaan? Paistoaika kuulostaa äkkiseltään melko hurjalta. :D
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Minbaari - kesäkuu 09, 2013, 15:39:32 ip
Lainaus käyttäjältä: Miquel - kesäkuu 09, 2013, 11:14:14 ap
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - kesäkuu 07, 2013, 23:19:56 ip
Eilen tuli testattua tuota savustamista kaasulla. Folioon luumupuusta hakattua pilkettä, folio liekin päälle ja puolikkaaseen olut-tölkkiin vettä tuomaan kosteutta. Savuamisen pikku hiljaa alettua, heitin 8h uunissa olleet ribsit grilliin ja savustelin hyvän tovin. Kyllähän tuosta makua tuli lisää ja täytyy kokeilla uudestaan joskus paremmalla ajalla.


Toimiko toi olut tölkki ettei päässyt kuivahtamaan? Paistoaika kuulostaa äkkiseltään melko hurjalta. :D

No ribsit oli jo uunista ottaessa sellaisia, että luu irtosi lihasta itsekseen ja riittävä neste paistamisen aikana oli huolehtinut etteivät ne kuivia olleet. Tuo savustus ei paljoakaan enää vaikuttanut lihan kuivuuteen/kosteuteen. Lähinnä pintaan muodostui sellainen tummempi savunmakuinen kerros. Mutta täytyy tosiaan joskus kokeilla paremmin oikein ajan kanssa tuota..
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Miquel - kesäkuu 09, 2013, 16:41:56 ip
Itellä heilahtaa tänään grilliin perus menyy, itselle ja hallitukselle grillissä paistettua jauhelihapihviä ja kylkeen pakastevihannes/hernemaissipaprika/papu hässäkkä joka marinadien kanssa valmistuu muurikassa.
Talkoolaisille illasta vielä grillihampurilaiset tavan rouhesämpylästä ja porsaalihapihvistä. Pihvit on maustettu itse sotkien sekaan cocacolaa. Jännä nähä miten onnistuu ja maittaa, koskaan ei ole tullut kokeiltua?

Yleensähän se on niin että jos se tulee grillistä se on hyvää?  ::)
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Huru-ukko - kesäkuu 14, 2013, 12:06:12 ip
(https://lh5.googleusercontent.com/-XqPAZoBtpnA/UbrPIGx0YYI/AAAAAAAABAw/n7pSF6aqktg/w1153-h865-no/Kes%25C3%25A4kuun+puoliv%25C3%25A4li+009.JPG)
Tämän ääressä niitä kaslereita ja kanankoipia karsinoidaan. Kaksi vuotta kesti tuon kiveyksen suunnittelu ja toteutus tuohon eteen.
Kyhäelmässä on 500 halkaisijaltaan oleva happisputkesta tehty savustus pöntto, sekä vielä savustus uuni sitä suurta varten.... Tai silakoille...
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: bobster - kesäkuu 22, 2013, 12:35:42 ip
Oliskohan ollu 15min. Kun eilen tuli itse marinoitua kassleria rillattua. Pääsi nasu maukkaasti päätepysäkille.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: akselsson1 - kesäkuu 25, 2013, 00:40:19 ap
Tuli tuossa silputtua sorvissa kohtuullinen pölkky tammea, laitoin lastut (+purut) kassiin jos jotakuta kiinnostaa näissä piireissä sitä käyttää?
Mitä eri puulajeja tuohon savuntekoon yleensäkään kantsii käyttää, ja mikä sopii mille, kokemuksia?  ???
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Miquel - kesäkuu 25, 2013, 06:30:45 ap
Olen kiinnostunut, inttervebissä tammea kalan kanssa joku kuvaili sanoin "loistava makuelämys"

Taitaa savustukseen lehtipuut olla ylipäätään ainoita soveliaita, pihkapuulla lopputulos on uskoakseni jotain melko kitkerää? Mene ja tiedä, itse en ole koskaan edes kokeillut. Toisaalta yleistä pihkaisen puun käyttöä on katajanoksan lisäys lastujen sekaan makua antamaan.
Käytetyin ja yleisin ns. peruspuu on leppä, syyksi sen suosioon epäilen runsasta saatavuutta sekä suht mukiinmenevää/mietoa makua. Olen kuullut käytettävän myös erilaisia hedelmäpuita kuten omenaa ja kirsikkaa sekä myös tarinoita viinissä liotetusta tammesta/kirsikkapuusta... Tässäkin asiassa tapoja on toki niin montaa kuin tekijääkin; esimerkiksi toiset poistavat ehdottomasti puusta kuoren ja toiset eivät?  :)

Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - kesäkuu 25, 2013, 00:40:19 ap
Mitä eri puulajeja tuohon savuntekoon yleensäkään kantsii käyttää, ja mikä sopii mille, kokemuksia?  ???

Leppä, pihlaja, hedelmäpuut, sorvattu tammi taikka marketin valmispuru joka ilmoittaa olevansa lehtipuusta valmistettua. Ainakin leppä on varmin ja käy kaikkeen savustukseen.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Noli Me Tangere - kesäkuu 25, 2013, 07:36:11 ap
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - kesäkuu 25, 2013, 00:40:19 ap
Tuli tuossa silputtua sorvissa kohtuullinen pölkky tammea, laitoin lastut (+purut) kassiin jos jotakuta kiinnostaa näissä piireissä sitä käyttää?
Mitä eri puulajeja tuohon savuntekoon yleensäkään kantsii käyttää, ja mikä sopii mille, kokemuksia?  ???


Leppää olen pääasiassa käyttänyt, omenapuuta jos sitä on ollut saatavilla. Kalaa on tullut savustettua, muusta ei niinkään kokemuksia.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Huru-ukko - kesäkuu 25, 2013, 09:14:18 ap
Leppää olen itsekkin käyttänyt. Tuo katajan käyttö antaa mielestäni kalalle vanhan kalan maun; makuasia.
Omena puuta kokeilin, ihan hyvää tulee. Hedelmäpuisen käytöstä olen lukenut positiivisia kokemuksia.
Kalan savustuksessa pajunsukuisia on täälläpäin sanottu huonoiksi.
Chilien savustukseen noiden sopiviidesta en kovin hyvin tiedä. Netissä on joka tapauksessa myynnissä monenoistakin savustukseen tarkoitettua puurouhetta tai brikettejä.

Täällä brikettejä (http://www.flavonia.fi/data.php?sivu=bradley&alasivu=briketit)
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Wolfman - kesäkuu 25, 2013, 09:59:39 ap
Hmm... sopiikohan oksasilppurilla (murskaava malli) tehty rouhe savustukseen ? Pitäisi tammen loput oksat hävittää vielä joku päivä, nuo loput ovat liian pieniä askartelukäyttöön ja näyttävät olevan jo halkeilleitakin. Tosin suurin osa menee varmaan polttopuuksi ellei joku ole kiinnostunut hakemaan (Lahdesta).
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Huru-ukko - kesäkuu 25, 2013, 10:55:12 ap
Millä tavalla savustat? ProQ:hun se oksasilpurilla tehty taitaa olla liian suurta. Savusampoon taas riittää kiekot.
Savustus pönttöön se rouhe kaiketi käy, kuten savustusuuniinkin. Savustus pönttöön olen lepästä veistellyt kirveellä lastuja ilman kuorta. Uuniin taas menee kuorineenkin  ::).
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Wolfman - kesäkuu 25, 2013, 11:13:08 ap
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - kesäkuu 25, 2013, 10:55:12 ap
Millä tavalla savustat?


Eipä ole tullut savustettua, aikaisemmassa rivitalokämpässä ei oikein viitsinyt siinä postikortin kokoisella pihalla. Nyt omakotitalossa voisi kokeilla kun on grillikatoskin muuratulla grillillä ja taitaa tuolla jonkunlainen savustuspönttökin olla.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: LupeKani - kesäkuu 25, 2013, 15:05:39 ip
Maikkarilta bongasin tälläisen.. (http://www.mtv3.fi/makuja/minisaitit/artikkeli.shtml/2013/06/1772797/nyt-etsitaan-suomen-komeimpia-grilleja-laheta-kuva-ja-voita?grillaamo%2Fosallistu)
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Toby - kesäkuu 26, 2013, 11:17:14 ap
Lainaus käyttäjältä: LupeKani - kesäkuu 25, 2013, 15:05:39 ip
Maikkarilta bongasin tälläisen.. (http://www.mtv3.fi/makuja/minisaitit/artikkeli.shtml/2013/06/1772797/nyt-etsitaan-suomen-komeimpia-grilleja-laheta-kuva-ja-voita?grillaamo%2Fosallistu)

Jaa että grillikilpailu?
Tämä saattaisi pärjätä kisassa hyvin (http://www.ksml.fi/uutiset/viihde/hirvonen-tama-on-ymparistoystavallisin-auto-jolla-olen-ajanut/1345434)
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: akselsson1 - heinäkuu 06, 2013, 00:08:30 ap
Tänään iskin tehot 8+1, ja hyvää tuli. Ja lihaisaa  8)
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: IceQueen - heinäkuu 06, 2013, 00:22:02 ap
Atrian GrilliPaletti oli ihan jees, broiskut ja possut oli hyviä, nauta pilattu marinadilla.

Mut tosta kilosta tuli moooonta rillausminuuttia tälle viikolle. ;)
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: tonttu - heinäkuu 06, 2013, 01:08:38 ap
Lainaus käyttäjältä: Wolfman - kesäkuu 25, 2013, 09:59:39 ap
Hmm... sopiikohan oksasilppurilla (murskaava malli) tehty rouhe savustukseen ? Pitäisi tammen loput oksat hävittää vielä joku päivä, nuo loput ovat liian pieniä askartelukäyttöön ja näyttävät olevan jo halkeilleitakin. Tosin suurin osa menee varmaan polttopuuksi ellei joku ole kiinnostunut hakemaan (Lahdesta).

Savustajan työkalu nro 1! Leppähalosta 2-3cm kokoista soiroa koneesta läpi suoraan savulähdelaariin ja voi keskittyä olennaiseen. (Toki myös muut puulajit) Toimisi myöskin nykyiseen kylmäsavuputkeeni, mutta murskain päätti ryhtyä elottomaksi. Erityisesti jeesaa talvisavustuksessa. Silloin, kun harvemmin huvittaa riehua puukon kanssa.
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Wolfman - heinäkuu 06, 2013, 09:00:48 ap
Lainaus käyttäjältä: tonttu - heinäkuu 06, 2013, 01:08:38 ap
Lainaus käyttäjältä: Wolfman - kesäkuu 25, 2013, 09:59:39 ap
Hmm... sopiikohan oksasilppurilla (murskaava malli) tehty rouhe savustukseen ? Pitäisi tammen loput oksat hävittää vielä joku päivä, nuo loput ovat liian pieniä askartelukäyttöön ja näyttävät olevan jo halkeilleitakin. Tosin suurin osa menee varmaan polttopuuksi ellei joku ole kiinnostunut hakemaan (Lahdesta).

Savustajan työkalu nro 1! Leppähalosta 2-3cm kokoista soiroa koneesta läpi suoraan savulähdelaariin ja voi keskittyä olennaiseen. (Toki myös muut puulajit) Toimisi myöskin nykyiseen kylmäsavuputkeeni, mutta murskain päätti ryhtyä elottomaksi. Erityisesti jeesaa talvisavustuksessa. Silloin, kun harvemmin huvittaa riehua puukon kanssa.


Hyvä tietää vastaisen varalle  :) Tosin tälläkertaa sitä murskaa tuli vähän reilusti, sekalaista (enimmäkseen vaahtera ja hevoskastanja) murskaa kannettu metsään ja kaverin pihalle varmaan reilu 2 kuutiota ja vieläkin tuossa pihalla on kasa  :o Ja pari puuta pitäisi vielä kaataa tuosta seinustalta....
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Miquel - heinäkuu 06, 2013, 13:54:31 ip
Itekkin tein leppälastut oksasilppurilla jota lainasin naapurin äijältä. Sellanen huomio että kun koneeseen syötettävä puu on pientä niin siitä on hyvä mielestäni poistaa kuori kun sen % osuus pienessä puussa jo näkyy. Jottei sitten tule kitkerät savut.  :)
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Whili - heinäkuu 06, 2013, 14:33:54 ip
Minuutteja en ole laskenut, mutta monta tuntia on  (http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c005.gif)

Yhteksän possun sisäfilettä pihveiksi taputeltuna odottelee grilliä tälläkin hetkellä, joten eiköhän siinä
parille tai muutamalle nälkäiselle riitä puhdetyötä  ;D 8)  ..ja lisukkeet päälle  ;)

..ja mainoksena, että pintoihin hierottu Nomu smoky peri-peri rouhetta ja barbeque soosina toimii
tuunattu Eaton's Jamaican rum bbq sauce  8) 

NY RILLATAAN  !!
   (http://www.cosgan.de/images/more/bigs/e203.gif)
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Ryhis - heinäkuu 13, 2013, 15:03:30 ip
Jussina tuli tosiaan hierottua pulled porkkia. Kuuden tunnin keittely, vetäytyminen yön yli marinadissa, seuraavana päivänä viitisen tuntia uunissa 110 asteessa vesiastian kanssa ja lopuksi pari tuntia grillissä savustuslaatikon ja bissetölkin kanssa.

Oli aika pehmeää. Kaverina tuorejuustoherkkusieniä, grilattuja persikoita ja mangoa ja perunoita. Illalla vedettiin vielä purilaiset grillin läpi, dopingia vedettiin myös aika reippaasti..
Otsikko: Vs: Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?
Kirjoitti: Whili - heinäkuu 24, 2013, 08:55:24 ap
(http://static.iltalehti.fi/piha/17168820_503_ph.jpg)

Melko rispektin oloinen luomus YIT:n kaverilla  :D

http://www.iltalehti.fi/piha/2013072317125379_ph.shtml