kesäkuu 29, 2024, 04:57:15 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


LupeKanin mätöt

Aloittaja LupeKani, joulukuu 05, 2010, 18:07:42 ip

« edellinen - seuraava »

LupeKani

Joko toimii? Testasin äsken kaverin puhelimellakin töissä ja hyvin pelitti. Dropboxin kautta eka kuva ladattuna, tämä nyt sitten imageshackista.

Jahvetti

Nyt toimii, kiitos!

Hyvän näköistä on taas sun eväs.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

LupeKani

Tulipa paisteltua taas eilen sellaista pientä darramättöä, että saa kehon nesteet liikenteeseen:
Kanasuikaleita 400g
Säilykejalapenoja viipaleina parit kukkuralliset ruokalusikalliset
Herkkusieniä 300g
Kesäkurpitsaa pätkä
Paprika x2
Soijakastiketta
Chilitahnaa/pyrettä (Habanero pyre ja Sambal Oelek löytyi itseltä kaapista ) ruokalusikallinen tai kaksi.
Mustapippuria
Kookoskermaa

Kaikki tuotteet pannulle sopivan kokoisina palasina, itse paistoin kanasiipaleet ensin voissa, sen jälkeen paprika- ja kesäkurpitsakuutiot. Kun ne on saatu kondikseen ja hetkeksi sivuun pannulta, niin lisätään herkkusienet ja jalapenot. Paistetaan sopivasti pehmeiksi ja aletaan lisäilemään jo valmiiksi paistettuja tuotteita joukkoon lämpenemään. Seuraava kohta onkin sitten arvatenkin  lisätä loput tuotteet, eli mausteet ja kookoskerma joukkoon. 2-5min kuumennetaan kunnes tuote on valmista lapioitavaksi ääntä kohti.  Tein itse kyllä annoksen alle  pussillisen pikanuudeleita. Mamasin tiätty.
Hikihän sitä laiskan syödessä...

LupeKani

Väsäsin soosin huomiselle ruualle jo hieman etukäteen, eipä taida haitata. On maukasta meinaan leivän päälläkin.

4dl            Dr. pepperiä
             sipulia
4               valkosipulin kynttä
2 rkl          Hp soosia
2              Chiliä oman maun mukaan.
3rkl           Omenaviinietikkaa
100gr       Tomaattipyrettä
4rkl                     Ketsuppia
1rkl          Srirachaa
1rkl          Sitruunamehua

Lisäksi

Ruokokidesokeria
Mustapippuria
Savuaromia
Savupaprikaa
Korianteria
Curry mausteseosta
Juustokuminaa
(chilijauhetta)


Sipulit ja valkosipulinkynnet pienemmäksi ja dr.pepperin sekaan kattilaan. Sen jälkeen vedin levyn päälle ja rupesin keittelemään. Hieman sipulien pehmittyä vedin sauvasekoittimella sipulit pienemmäksi ja lisäsin muut aineet sekaan. Hieman mausteita joutui lisäilemään, että sai suutuntuman hyväksi. Keitellään kasaan sopivaksi soosiksi ja nautitaan Pulled Porkin kera!
Miksei myös leivän kuten itse juuri teen...   ::)


LupeKani


Voisin väittää, että maistuisi? 
2.6kg kassleri uuniin vesitilkan, rocotojauheen, paprikajauheen sekä mustapippurin ja suolan kera. Muutaman tunnin 150 asteisessa uunissa vietettyään sisälämpö oli 96celsiusta joten ei muuta kuin repimään... Repimisen jälkeen eilinen soosi ja osa paistoliemestä päälle ja uuniin 45min 200asteessa. Nautitaan miten nautitaan, tää menee vaikka ilman salaattia ja sitä hampurilaistakin jonka kanssa tätä pruukataan syödä.

LupeKani


Tuommoinen tuli väkerrettyä pahimpaan nälkään, elikkäs reseptiä jakoon:
600g kanaa (suikaleina)
1 Sipuli
3 valkosipulinkynttä
Apetit keittojuurekset 200g
muutama herkkusieni
1 iso tai 2-3 pienempää paprikaa
tomaattisosetta ~100g
1 (Kukko)olut

Paista kanapalat voissa. Pilko loput ainekset sopivan kokoisiksi biiteiksi ja lisää joukkoon, paista hetkinen ja lisää mausteet sekä perään olut joukkoon nesteeksi. Anna porista pannulla keskilämmöllä puolisen tuntia. Nauti sellaisenaan tai pastan kanssa.
Mausteeksi

Juustokumina
Poppamiehen manalaketsuppi
Habaneropyre
timjami
oregano
ruohosipuli
curryjauhe
suola
Mustapippuri

LupeKani

kesäkuu 09, 2013, 16:11:08 ip #46 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 09, 2013, 17:25:08 ip käyttäjältä LupeKani
Tulipa laitettua tekeytymään taikina seuraavalla reseptillä:
Kilo  naudan jauhelihaa
1dl korppujauhoja
Savuaromia
kananmuna
mustapippuria
sinappijauhetta
suolaa
habaneropyre
sipuli- ja valkosipulirouhetta
Savu Harold st. barts  jauhetta.

olutta nesteeksi.
Sekoita kaikki muut paitsi jauheliha tahnaksi. Anna tekeytyä hetki. Sekoita tahna jauhelihan joukkoon 5-10min kunnes taikina on mahdollisimman tasaista. Muotoile pihvejä.  Paista pannulla tai  uunissa 175C 15min.

Edit.
Seuraavalla kerralla sama määrä nestettä korppujauhoseokseen 800-1000g lihaa kohti.
E2: Liikaa nestettä  tosiaan, pihvit eivät oikein onnistuneet. Muokattu  lihan määrää.

LupeKani


Tuolla ohjeella tehtyjä. Kylkiäisenä kurkkuja, porkkanoita ja valkosipulidippiä.
http://bbqpit.de/bacon-cheese-pretzel-dogs/

LupeKani

tammikuu 19, 2014, 17:30:20 ip #48 Viimeisin muokkaus: tammikuu 19, 2014, 17:32:02 ip käyttäjältä LupeKani
Tuli tuossa katsottua jokunen viikko sitten televisiosta kokkiohjelmia ja nyt rupesi tekemään mieli samanlaista talvisen lämmintä pataruokaa joten laitoin padan muhimaan uuniin...

Epsanjalainen chorizo-lihapata:

Noin 1.2k naudanpaistia kuutioituna sopiviksi suupaloiksi.
700g  chorizomakkaraa.
2 paprikaa
2 sipulia
2 pientä punasipulia
Noin 10 kynttä valkosipulia
(luomu)appelsiini
kuivattua chiliä(rocotorouhetta käytin)
oman maun mukaan savuaromia
2 rkl kuivattua timjamia
2 rkl kuivattua rosmariinia
1 rkl fenkolinsiemeniä
600g paseerattua tomaattia
Härkäfondia
Suolaa
Mustapippuria


Pientä ohjeistusta niin kuten homma itseltäni sujui:
Pilko sipulit, valkosipuli ja paprika. Pilko chorizo sekä liha reiluiksi paloiksi.  Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja heitä sekaan sipulit sekä paprika. Kun ne ovat hieman pehmentyneet, lisää joukkoon yrtit mukaanlukien chili, mutta älä polta niitä. Öljyä saa käyttää aika reilusti..
Tässä vaiheessa toki olet muistanut lämmittää toisen pannun tai rautapadan chorizoja sekä lihaa varten.
Paista pienissä erissä kaikkiin lihatuotteisiin väriä pintaan ja lisää ne sinne pataan.
Lisää pehmentyneet sekä maustuneet sipulit sekä paprika lihojen joukkoon ja pyörittele sekaisin.
Itselläni pata oli tässä vaiheessa aika miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti sekä kuori appelsiinin ulkokuori, eli se värillinen osa. Valkoista osaa emme halua käyttää, olemmehan suvaitsevaisia ruuan suhteen.
Lisää nyt myös appelsiinin mehu sekä appelsiininkuoret ja sekoittele hyvin.

Lisää valitsemaasi fondia vedellä sopivaksi laimennettuna, niin että ainekset peittyy. Muista tässä vaiheessa, että olet tekemässä pataruokaa ja laita uuni päälle ja lämmöksi 150 astetta.
Muista, ettet anna padan kuivua vaan jatkat pataa vaikka sillä fondilla/lihaliemellä muhimisen aikana. Anna porista uunissa noin 3-4h ja tee loppuvaiheessa seuraksi pottumuusi.
Muista myös, ettei pottumuusi ole pottumuusia ilman sipulia ja voita.
Nauti vaikka hyvän espanjalaisen punaviinin tai voimakasmakuisen oluen kanssa. Lämmittää näin talvipakkasilla...

Rundi numero 2 menossa tästä reseptistä, ensimmäistä en kerennyt maistamaan... Tuoksu on parin tunnin jälkeen ainakin melkoisen hyvä.




Miquel

Hyvin mielenkiintoinen resepti. Tätä on kokeiltava, sillä en millään keksi millainen makuyhdistelmä tuosta syntyy.  ::)

Mitä luulet voinko onnistuneesti korvata naudanlihan perus karjalanpaistilla, mukaan pakastimesta myös maksaa ja sydäntä.
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

LupeKani

tammikuu 19, 2014, 17:54:57 ip #50 Viimeisin muokkaus: tammikuu 19, 2014, 19:49:25 ip käyttäjältä LupeKani
Lainaus käyttäjältä: Miquel - tammikuu 19, 2014, 17:47:03 ip
Hyvin mielenkiintoinen resepti. Tätä on kokeiltava, sillä en millään keksi millainen makuyhdistelmä tuosta syntyy.  ::)

Mitä luulet voinko onnistuneesti korvata naudanlihan perus karjalanpaistilla, mukaan pakastimesta myös maksaa ja sydäntä.
Miksei. Alunperinhän tähän reseptiin tuli fondin sijasta mm. punaviiniä ja possunposkia joita ei juuri nyt taloudesta löydy... Eli tämäkin on jo muunnneltu muutamasta reseptistä :)
Seuraavalla kerralla jätän appelsiininkuoret vähemmälle, ehkä puolet kuorista riittää. Myös suolan lisäys on vähän kyseenalaista. Mutta ruoka menee silti omien kokkailuiden top3!. Aivan loistavaa.