Podien nahistuminen oksille

Aloittaja Siku, kesäkuu 16, 2013, 14:02:27 ip

« edellinen - seuraava »

Huru-ukko

Juu, samanlaisia vioituksia mulla oli paprikoissa alhaisella PH:lla, taisi olla 3.8.

Melchran

Lainaus käyttäjältä: Juso - kesäkuu 22, 2013, 11:25:23 ap
Latvamädältä näyttää, selkeä pehmennyt kohta kaikissa lähellä kärkeä.
Hyvä muistaa että pH on logartiminen eli jos vaikka 5.5 olisi optimi 4.5 on kymmenen kertaa "happamampi". Eli melkoisella varmuudella noin hapan ravinne aiheuttaa imeytymishäiriöitä. Korjaantunee nostamalla se sinne 6:n tuntumaan.  Chilillä taitaa olla aika laaja tuo suht optimi-alue, mutta 4:lla se ei ala.


Joo näin arvelinkin. Kävin äsken mittaamassa bubblerin ph:n ja se oli taas 4.5! Kolme päivää sitten vaihdoin liemet ja uuden liemen ph oli tällöin 7. Joka päivä olen myös lisännyt pelkkää vettä, kuluneen tilalle ja puhtaan hanaveden ph on tällä hetkellä 7.1.
Mikä ihme tuon ph:n noin nopean laskun voi aiheuttaa? Onko tuolla kasvilla niin kova kalsiumin puute että se imee kaiken kalsiumin vedestä samntien ja ph laskee?

Feint

Mulla on vastaava ongelma, mutta toiseen suuntaan. Säädän pH:n kuuden paikkeille, mutta seuraavaan aamuun mennessä se on taas 7-8 välillä. pH kyllä laskee veden haihtuessa, mutta kraanaveden lisääminen nostaa sen taas liian korkealle.

Minbaari

On mennyt tämä ketju täysin ohi, vaikka täällä on näköjään kuvaani lainattukin. Vaikka nyt on tullut selkeää faktaa siitä, mikä tuon oletetun latvamädän aiheuttaa, niin mielestäni oudoksi sen tekee, että Chilacat tuntuvat mätänevän järjestäen niin monella kasvattajalla. Miksi juuri se lajike? Onhan noita jalostettuja annuumeita hirveästi muitakin, eikä minulla ainakaan tuon tapauksen jälkeen ole vastaavia oireita ollut millään kasvilla. Ja aivan varmasti olosuhteet ovat sattuneet monellakin kasvilla välillä sellaisiksi, että mahdollisuus tuohon latvamätään olisi ollut olemassa.

Lainaus käyttäjältä: Juso - kesäkuu 20, 2013, 08:05:39 ap
Paha sanoa, poikkileikkaus ehkä kertoisi minne asti ulottuu.


Tuo mätä ulottui muistaakseni siemenkiinnikkeisiin asti, joten koko podi oli syömäkelvoton.
#816

Siku

Lainaus käyttäjältä: Minbaari - heinäkuu 12, 2013, 23:34:13 ipVaikka nyt on tullut selkeää faktaa siitä, mikä tuon oletetun latvamädän aiheuttaa, niin mielestäni oudoksi sen tekee, että Chilacat tuntuvat mätänevän järjestäen niin monella kasvattajalla. Miksi juuri se lajike?


Tämän pointti kiinnostaa kyllä minuakin. Kasvattajia on tässä ketjussa jo useampia, mutta lajikkeita kaiketi vain kolme. Aji Cristal, Chilaca ja Cajamarca.
Tulipa tässä kirjoittaessa mieleeni myös se, että ovatkohan syyt nahistumiseen ja varsinaiseen mätänemiseen samat?