The story of Lillen and His spicy peppers 2012

Aloittaja Lillen, syyskuu 21, 2011, 19:56:52 ip

« edellinen - seuraava »

PP

Lainaus käyttäjältä: exa - elokuu 12, 2012, 20:02:35 ip
Aika pitkulaista podia pukkaa Inca Red Dropiksi  :o Omassa (vaikkakin säälittävässä) versiossani chilien muoto paljon pyöreämpi... Muistuttaa itseasiassa tuota sinun mysteeribaccatumiasi hämmentävän paljon. Onkohan mennyt kuvatekstit sekaisin?


Ajattelin ihan samaa, mysteeribacca näyttää aivan Inca Red Dropilta. Voi se pitkulaisempikin olla, koska yhdestä podin alusta on mahdoton sanoa mitään luotettavaa.

Lillen

Lainaus käyttäjältä: exa - elokuu 12, 2012, 20:02:35 ip
Aika pitkulaista podia pukkaa Inca Red Dropiksi  :o Omassa (vaikkakin säälittävässä) versiossani chilien muoto paljon pyöreämpi... Muistuttaa itseasiassa tuota sinun mysteeribaccatumiasi hämmentävän paljon. Onkohan mennyt kuvatekstit sekaisin?

Omnicolor on tosiaan aika mainio tapaus ja raakana siinä on hyvin omintakeinen maku. Toistaiseksi en ole keksinyt mitään ihmeempää sen kaveriksi.


Ei, kyllä kuvatekstit meni oikein ,mutta nimilaput ehkä ei  :D. Saattaa olla että on mennyt nimilaput sekaisin silloin keväällä kun niiden kanssa säädin...silloin olisi Inca Red Drop tekemässä aika kiitettävästi satoa, sillä "mysteeri baccassa" tai Inca Red Dropissa on noin 30 podia.

Lillen

Vihdoin aikaa pienelle foto päivitykselle.
Kasvarissa on huvittavaa kävellä ,koska vihdoin tuntuu siltä että kausi alkaa olla onnistumaisillaan, vaikea tosin sanoa mikä on lopputulos.


Alkupäivän sato: Aji Cristallia, mini-nagoja ja PI 260560 podi.
Iltapäivällä pitäisi noukkia kookkaampia Aji Cristalleja mittanauhan kanssa, ties vaikka yksi kilpailu kykyinen löytyisi  ::)


Kasvarissa näyttää tältä, muutamia kasveja olen joutunut siirtämään tuolta kokonaan ulos jotta mahtuisi liikkumaan. Ylöspäin olisi tilaa vaikka kuinka ,mutta liikkuminen on hankalaa.
Kirvat ovat kyllä tehneet tekonsa tuolla mutta elossa kaikki edelleen ovat. Ei ole oikein ehtinyt viikonaikana muuta kuin kastella ja pölyytellä. Illalla voisi käydä ruiskuttamassa suopavettä.


Naga alkoi jokin aika sitten kukkimaan, toistamiseen.

Pelkäsin että podeista tulisi rusinan kokoisia ,koska kukkia oli PALJON ja kasvihan vaatisi 10L isompaa ämpäriä, mutta tuossa vaiheessa aika hankalaa enään vaihtamaan.

Kuvat puhukoon puolesta:





Ei pahemmin tullut pieniä vaan sopivan kokoisia suupaloja  :D.


Nagan runko.


Osa Aji Cristallista...


Starfishin mutaatio kukka.


Starfishin podi.


PI 260567


Pikkuruisia PWH podeja.


Tobago Sweet x YPH F2 on paljon! Kuva nyt ei kerro totuutta, mutta syötävää riittää syksymmällä  :).


Aji Fantasyen kehitystä on seurattu tiiviin tahtiin, tällähetkellä tuon kokoisia  :).
Näin erään kuvan jossa Aji Fantasyt olisivat aluksi vihreitä...minulla ne ovat olleet koko ajan vaalean keltaisia? :o


Goats Weedit alkavat kypsymään, lissää tulossa  :P


Orange Habanerot alkavat paisua....


Ryppyinen Brown Large Habanero


Biquinhoja...


Ensimmäinen Carribean Red Habanero


Ensimmäinen Cajamarca


Piri Pirejä...


Tomaatit alkavat kypsymään...


Turbo Puben siirtäminen kannatti! Nyt amppelissa kolme podia, lissääkin on tulossa  :D.

Chili orava kävi kylässä, tai no parvekkeella. Riehui lampaan turkin tai taljan (vai mikäköhän se nyt olikaan) kanssa ja myös CO 4318
,onneksi ei kuitenkaan podeja vienyt...






biblo

Nuo fantsut ovat saman värisiä kun itsellä on aina championit olleet tuossa vaiheessa.

Kristaleista en huolehtisi.
"Grow food, not lawns"

Lillen

Mukava kuulla että ei ole mistään sen vakavemmasta kyse, hieman olisi sääli jos koko Fantasy sato olisikin mennyt harakoille...

biblo

Niin no, voihan ne olla niitä championejakin jos sitäkin on kylvetty, että sen puolesta fantsusato olisi metsässä.
"Grow food, not lawns"

Lillen

Championit eivät itäneet (prkl) joten vahvasti veikkaan että Fantasysta olisi kyse...selvinnee ajan myötä  ;).

SK

Olen kanssa nähnyt, että joillakin fantasyt on selkeästi vihreitä ja kypsyvät keltasiksi.
Omani taas ovat samanlaisia kun sulla. Aluksi hailean vihreitä ja hieman siitä kellastuu, mutta vaikea sanoa millon ne ois kypsiä.
Niin pieni väri muutos on.

Juso

Tarkkana Lillen sen oravan kanssa. Sen kun saa jonnekin välikattoon talveksi on piru irti.

Lillen

Lainaus käyttäjältä: Juso - elokuu 19, 2012, 10:01:59 ap
Tarkkana Lillen sen oravan kanssa. Sen kun saa jonnekin välikattoon talveksi on piru irti.


Niitä elää tässä lähiympäristössä kuutisen kappaletta. Eräät yöpyvät jopa meidän ulkona olevan liiterin välikatossa.
Talvisin ne lähtee kuitenkin metsään ,tulevat kuitenkin aamuisin syömään lintulaudalle.

Eivät ole vielä tuhoja saaneet aikaan, onneksi...
Täällä jumalan selän takana on aika paljon eläimiä lähipiirissä. Metsiä ja järviä kuitenkin sen verran tässä...
Meillä on tässä pihalla viitisen pähkinäpensasta. Olisi mukavaa päästä maistamaan yhtä kypsää pähkinää mutta mitkä on mahdollisuudet että pähkinöitä olisi vielä tuolloin jäljellä  ;D.


Lainaus käyttäjältä: SK - elokuu 19, 2012, 07:09:17 ap
Olen kanssa nähnyt, että joillakin fantasyt on selkeästi vihreitä ja kypsyvät keltasiksi.
Omani taas ovat samanlaisia kun sulla. Aluksi hailean vihreitä ja hieman siitä kellastuu, mutta vaikea sanoa millon ne ois kypsiä.
Niin pieni väri muutos on.


Täytyy vain maistaa, jörgen sanoi että väri ero olisi kyllä kypsän ja raa'an välillä huomattavissa mutta maistamallahan se pitäisi selvitä.
Olisi mielenkiintoista tietää kumpi kypsyy nopeammin, minulla kaksi Aji Fantasya toinen parvekkeella, toinen kasvarissa. Kummallakin on vaalean keltaiset podit raakana.

Lillen

elokuu 19, 2012, 16:06:57 ip #571 Viimeisin muokkaus: elokuu 19, 2012, 16:12:48 ip käyttäjältä Lillen
Ei avio vaan aivopieru siementen keräilemisesta:  http://chiliblogini-lillen.blogspot.fi/2012/08/keraatko-vai-kerailetko-siemenia.html

Maistoin muuten raakaa Fantasyä. Ihan perus fantasyn makuinen tuo omani oli, voisi jopa sanoa että oli hieman väkevä...


Lillen

Jotta pääsisin taas takaisin tavalliseen arkeen on hyvä saada harrastukset luistamaan koulutyön ohella. Illalla Simpsoneiden jälkeen olisi taas tarkoitus hieman lenkkeillä ettei kunto kokonaan rapistu...

Chilien keskellä olen pyörinyt joka ilta, kastelut, pölytykset jss. ei sovi unohtaa vaikka olisi miten väsynyt ja kuitti pitkän päivän jälkeen.
Tänään oli harvinaisen lyhyt päivä, pääsin luistamaan jo kello 13! Tavallisesti vasta klo. 16.


Inca Red Drop? tekee varsin kiitettävästi satoa parvekkeella.


Villihkö baccatum CO 4318, podeja liki 20 kpl. Kokoa kasvilla noin 1,6 metriä  :D.


Tämä Lemon Drop on huvittanut minua usein. Kuten voitte huomata on kasvin ruukku minimaalinen vrt. "kroksini".


Kuitenkin se puksee varsin hyvin satoa, podeja yli 15kpl...


Rhomboideum kukkii taas.


"Sisä-kasvarin" (joka on saanut lopullisen häädön esteettisistä syistä) edustalla rikkaruohojen suojassa kasvaa muutamia kasveja.
Yksi on tämä UV:n kohteeksi joutunut tuntematon lajike...
Hyvin pukkaa podia vajaa hoidollakin.


Kuten myös Early Jalapeno.


PI 260567 on vihdoinkin ryhtynyt tosi toimiin, kukkaa ja nuppua puskee...


Unohtamatta ensimmäisiä podin alkuja!


Aji Brown, C.Baccatum


CAP 1473, ensimmäiset podit alkavat punertua. Mielenkiintoista päästä maistamaan!


Tietääkseni minun suurin Tobago Sweet x YPH F2 podi.
Tuleeko tämän podin siemenistä sitten F3 kasvi?


TSMB, ensimmäinen podi näkyvissä! Näyttää kuitenkin siltä että tulisi rusinan kokoinen tapaus.
Mutta onhan siinäkin hyvät puolensa, jos tuon syön voin sanoa että olen syönyt kokonaisen TSMB, niin kauan kun ei koosta puhuta  ::)


Ja uusia Starfishin podeja näkyvissä!


Luumu-tomaatit ovat varsin kookkaita, ensimmäiset tavalliset tomaatit on nyt syöty, erittäin maukkaita!

Sellaista tälläkertaa...




bluesman

 Hyvin sulla kasvaa hilit. TS x YPH F2-polven jälkeen tulee formuloista poiketen F3-polvi jossa kasvien fenotyypit l. ulkonäkö jakaantuvat kuten F2-polvessa mutta enemmän siihen suuntaan miltä F2-polven emokasvin podit näyttävät. Sulla saattaa olla Tobago sweet jos podi punertuu, jos tulee keltaiseksi sulla on hybridi. Muoto viittaisi jompaankumpaan. Yellow pointed habaa sulla ei ole, se on paljon kapoisempi muodoltaan. Jos on punainen TS niin jälkeläistössä F3-polvessa on enemmistö punaisia Tobago sweetejä. Jne. Kun on käyty tarpeeksi monta polvea läpi niin lajike stabiloituu elikkä jälkeläiset ovat järjestään toistensa kaltaisia. Jokatapauksessa oli sitten hybridi tai TS punainen on kyseessä ihan mainionmakuinen chili.

Lillen

Tattista vain  :).

Hitsi kun nämä formulat voivat olla haastavia ymmärtää, vaikka olenkin saanut monelta eri käyttäjältä ohjeistusta miten se toimiikaan.
Kaiken ymmärsin, mutta yksi asia sekoitti minut. Kun sanoit että jos se on punainen se on TS, mutta jos se on keltainen niin risteytys.
Voiko siis risteytys vielä tässä vaiheessa palata vanhan emo kasvinsa muotoon? Vai sekoitanko taas asioita?
Sain nimittäin Räyhikseltä podin joka oli keltainen, josta napsin sitten siemenet.

...Nyt vasta huomasin että eihän tuossa LD kuvassa ole kroksin kroksiakaan ei edes aitoa crocsia vaan sukkani  :D.

bluesman

 Muoto on TSmäinen oli se sitten hybridi tai alkuperäinen. Tai oikeastaan voin todeta tämän vain kahden kasviyksilön perusteella. Molemmat ovat keltaisia ja muodoltaan lähes Tobago sweetin kaltaisia. Voihan olla että toisesta risteymästä joka olisi resiprookkinen eli hede ja emi vaihtavat paikkaa (eli 1. TS x YPH ja 2. YPH x TS) voisi podin muoto olla YPHmainen. Ehkä lievää muotoeroa voi havaita omissakin hybridipodeissa kun katselin MadDogin päiväkirjan kuvia hienosta Tobago sweetyksilöstä.
Räyhiksellä jolta siemenet ovat peräisin olisivat kaikki podit olleet samanlaisia koska kyseessä oli F1-polvi (jos olisi tietenkin kaikki siemenet olleet peräisin samasta podista). Tähän perustuu myös se että kaupassa usein näkee F1-hybridejä (kesäkurpitsa, tomaatit ym.) siemenhyllyssä, hybridit ovat usein tuottavampia ja muiltakin ominaisuuksiltaan parempia kuin kumpikaan vanhemmistaan ja saattaa olla hankala stabiloitava. Risteytys tehdään silloin aina kun tuotetaan F1-siementä.

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Lillen

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 21, 2012, 22:10:50 ip
Muoto on TSmäinen oli se sitten hybridi tai alkuperäinen. Tai oikeastaan voin todeta tämän vain kahden kasviyksilön perusteella. Molemmat ovat keltaisia ja muodoltaan lähes Tobago sweetin kaltaisia. Voihan olla että toisesta risteymästä joka olisi resiprookkinen eli hede ja emi vaihtavat paikkaa (eli 1. TS x YPH ja 2. YPH x TS) voisi podin muoto olla YPHmainen. Ehkä lievää muotoeroa voi havaita omissakin hybridipodeissa kun katselin MadDogin päiväkirjan kuvia hienosta Tobago sweetyksilöstä.
Räyhiksellä jolta siemenet ovat peräisin olisivat kaikki podit olleet samanlaisia koska kyseessä oli F1-polvi (jos olisi tietenkin kaikki siemenet olleet peräisin samasta podista). Tähän perustuu myös se että kaupassa usein näkee F1-hybridejä (kesäkurpitsa, tomaatit ym.) siemenhyllyssä, hybridit ovat usein tuottavampia ja muiltakin ominaisuuksiltaan parempia kuin kumpikaan vanhemmistaan ja saattaa olla hankala stabiloitava. Risteytys tehdään silloin aina kun tuotetaan F1-siementä.


Kiitos! Enköhän taas muista tämän muutamia viikkoja eteenpäin, kunnes sitten taas pääsee unohtumaan  ::).

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - elokuu 22, 2012, 09:46:56 ap
Hyvännäköisiä nuo liki mustat podit.


Sarkasmia?
Itse en ole niinkään varma mausta...pitäisi uskaltautua maistamaan vaikka ovatkin auringon kärventämiä...

ChiliChillailija

Cap 1473 on ilmeisesti varsin satoisa? Osaatko sanoa yhtään mausta?
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

Lillen

Satoisa hyvinkin, mausta en vielä osaa paljon sanoa, odottelen ensimmäisiä kypsiä edelleen...

Odotukseni ovat siinä jauheen-syötävän välillä. Annuum tai vanhalla nimetyksellä "microcarpum" tuo on ,joten en odota mitään kummallisempaa makuelämystä... maistamalla kuitenkin selviää!