tammikuu 10, 2025, 19:44:09 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Harmaapää esittäytyy

Aloittaja Hopeapaa, helmikuu 13, 2012, 20:50:18 ip

« edellinen - seuraava »

Hopeapaa

Tervehdys,

lukeneeko näitä monikaan, mutta laitetaan tänne niin ei tartte muissa ketjuissa nostalgioida:

Aloittelin mausteiseen ruokaan tutustumisen yläasteella, jolloin kotipizzan listoille tuli pepperoni-pizza. Muistan kuinka myyjä hieman varoitteli pepperonimakkaran mausteisuuden olevat tottumattomalle joskus liikaa. Olihan siinä semmoinen mukava kihelmöinti ;-).

Jossain vaiheessa listoille tuli sitten "Mexicano", jossa oli tuon mausteisen makkaran lisäksi jalapenoa. Monelle suomalaiselle tuo lienee se "eka chili", jota on tullut maisteltua. Ah, miten mukavasti tuo uusi tuttavuus polttelikaan vielä jälkeenpäinkin...

Tuosta sitten kymmenen vuotta eteenpäin (90-luvun loppupuolta) opiskelujen fuxi-vuonna tuli aloitettua tabascon syönti. Muistan noilla kotipizza reissuillani jo ihmetelleeni, kuinka joku saattoi tuota litkua laittaa jopa puoli pullollista pizzan päälle ???.

No, köyhänä opiskelijana tuli ilahdutettua yliopiston kanttiinien ja lähipizzerioitten pitäjiä tyhjentyvillä tabascopulloilla. Kun ei itse oikein raskinut noita vähillä rahoilla ostettua, niin sitä muka laskeskeli "kuinka paljon säästää", kun käy syömässä ja syö samalla pullollisen tabascoa... go figure...

No, sitten kun toleranssi tabascoa kohtaan karttui, tuli kavereita hämmästytettyä kuinka paljon tuota voikaan tunkea esim. hampurilaiseen (eihän se tulisuus siitä enää tietyn rajan jälkeen kasvakaan). Eivät ottaneet uskoakseen, että se oikeasti tulisuuden lisäksi maistuu jollekin... jopa makealle.

No, sitten tuosta taas lähes 15 vuotta eteenpäin viime Citymarket reisulla tuli ostettua Poppamiehen Chili-Trio paketti. Voi kuinka se tulisuus olikaan taas hyvää pitkästä aikaa. Tässä välissä mitä on tullut lähinnä syötyä jalapeno-viipaleita pizzan leivän yms. päällä oli Jaga Nolokia -kastike hieman tiukempaa... mutta sitten tuli kolmasosapullollisen jälkeen taas yllättäen täysi toleranssi tuollekin. Liekö jotenkin "lihasmuistissa" :-).

Nyt huomenna on jo suunniteltu retki takaisin tuonne Cittarin hyllyille. Silmissä siintää jo Blairsin Ultra Death ja haaste: tippuuko vanha chilin ystävä vai ei? HEhheh!

tomppa,

Lämpimästi tervetuloa foorumille ja chilipitoiseen ympäristöön!

Rundari

Tervetuloa. Laitta omat chilit kasvamaan niin ei tartte kaupassa ravata alvariinsa hakemassa soosseja. Siemeniä on tarjolla reilusti ja taimiakin varmana kun kyttäät lähiseutusi meininkejä.

Whili

Tervetuloa foorumille

Katteleppa noita chilikaupan ja poppamiehen nettisivuja, sieltä löytyy laadukkaita kastikkeita.

jaolsten

Tervetuloa! Suosittelen myös kasvattelemaan itsekin edes muutaman chilipuskan, jotta saa omiksi tarpeiksi leivänpäällistä.  ;)
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Huru-ukko

Tervetuloa, huomaatko, kyllä näitä luetaan  ;).
Itselläkin on tuo chilinhimo tullut tyydytettyä vihreillä jalapenoilla ja vahvoilla pepperoneilla. Tulevaisuudessa siintelee omat puskat ja omavaraisuus chileissä.
Aji Cristall säilykkeet on oma herkku, tosin sitä ei tältä nurkalta saa kuin Kivikylän palvaamosta.....

Nizo


Hopeapaa

Kiitoksia, hyvin näitä tosiaan luetaan  :).

Yhden chilin olen kasvattanut (tappanut). Cayenne pippuri (liekö oikein kirjoitettu?) oli kyseessä ja vaimo meinasi hermostua kun tuota "paprikana" tarjoilin. Ekan sadon jälkeen en saanut tuota enää pysymään hengissä, talven aikana kuukahti...

Useaan otteeseen olen tukusta ostanut 2.8kg jalapenosiivutörppöjä, joka menee noin parissa viikossa (2kpl kerralla, joten kuukauden tarpeiksi). Kulutus riistäytyy noilla käsistä, kun kaapissa on ylitrjontaa... Parempi sikäli ostaa noita pienempiä purkkeja marketista...

Eilen sitten kokeilin Ultra Deathin soveltuvuutta pöytämausteeksi. Puoli teelusikallista lautaselliseen lihakastiketta meinasi hieman hikottaa. Vastaava määrä leivän päällä poltteli 5 min vielä jälkeenpäin. Pakko oli vertailun vuoksi kokeilla tuota leipää, että voi "normimäärällä" testata tulisuutta versus miedommat soosit...