tammikuu 09, 2025, 22:53:43 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Jewen tynkäkausi 2012

Aloittaja jewe, helmikuu 17, 2012, 13:45:16 ip

« edellinen - seuraava »

Leipis

eiköhän yksi sana riitä: WAU!

PP

Huhhuh. Mies osaa tuon yhtä hyvin kuin pubet ja vetää molemmista jättisatoa kesäkuussa!

jewe

Kesän ensimmäinen sadonkorjuukin on tehty. Jonkin verran Ultra Pubeja ja pieniä Scotch Bonnetteja. Mitähän noiden kanssakin tekisi...aamuleivälle vaan viipaleiksi tai jotain sinnepäin. Yksittäisiä podeja oli jo aikaisemmin kerätty ruokiin ja grilliin mutta nyt sitten vähän enemmän.


PP

Hauskan näköisiä nuo Scotchit. :) Sullakaan ei ilmeisesti ole ollut riittävän lämmintä chinenseille kevään aikana.

hessi

Ei ole opit menneet hukkaan  ;)
hienolta näyttää kuten aina :)
täytyis varmaan tulla piipahtaan :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

jewe

Lainaus käyttäjältä: PP - kesäkuu 10, 2012, 16:39:47 ip
Sullakaan ei ilmeisesti ole ollut riittävän lämmintä chinenseille kevään aikana.


Ei tainnut olla. TS Nagat nyt näyttäisi kypsyvän vähän isommiksi. Kai tuolla nurkista vetää ja pienen huoneen ovea kun avaa kymmenen kertaa päivässä niin kylmää pääsee sisään. Chinenset vaan vaatii stabiilin lämpötilan ja sitä ei saada kuin sisällä. Jos vielä chinensejä jatkossa kasvattelen niin sisällä saavat olla toukokuuhun asti ainakin. Pubet ja tomaatit vaan alkukeväällä kasvariin.

jewe

Lainaus käyttäjältä: hessi - kesäkuu 10, 2012, 20:03:06 ip
Ei ole opit menneet hukkaan  ;)


Kai sitä jotain on opittu. Chinensejä vaan en osaa vieläkään kasvattaa ja lähes koko katras taas floppaa, jäljelle jää vain pubet.

Kaiholla muistelen sitä pientä vantteraa nagaa jonka sulta sain muutama vuosi sitten. Kesällä se kasvoi isoksi puskaksi ja antoi satoja hedelmiä. Samaan en ole pystynyt omilla taimilla, :(

Lillen

Lainaus käyttäjältä: jewe - kesäkuu 10, 2012, 16:22:21 ip
Kesän ensimmäinen sadonkorjuukin on tehty. Jonkin verran Ultra Pubeja ja pieniä Scotch Bonnetteja. Mitähän noiden kanssakin tekisi...aamuleivälle vaan viipaleiksi tai jotain sinnepäin. Yksittäisiä podeja oli jo aikaisemmin kerätty ruokiin ja grilliin mutta nyt sitten vähän enemmän.



Upeaa, ihanaa, kaunista NAM  :P.

Luuletko Jewe että uskaltaisin pummata(=vaihtaa) sinulta siemeniä tuosta Scotch Bonnetista syssymmällä?  :D

jewe

Lainaus käyttäjältä: Lillen - kesäkuu 10, 2012, 21:15:59 ip
Luuletko Jewe että uskaltaisin pummata(=vaihtaa) sinulta siemeniä tuosta Scotch Bonnetista syssymmällä?  :D


Mikäs siinä. Noista nappuloista löytyi vain pari siementä mutta isot podit vasta pulskistuu joten niistä varmaan löytyy siemeniä enemmänkin, ja toi oli se Jamaicakainen versio.

Lillen

Ei ole versiolla väliä. Kunhan jotain SB:tä saisi tulevalle kaudelle kasvaa. Vaikuttaa nimittäin varsin mielenkiintoiselta lajikkeelta!

Palaan asiaan syksymmällä  ;)...

hessi


[/quote]
Kaiholla muistelen sitä pientä vantteraa nagaa jonka sulta sain muutama vuosi sitten. Kesällä se kasvoi isoksi puskaksi ja antoi satoja hedelmiä. Samaan en ole pystynyt omilla taimilla, :(
[/quote]
;D taisi olla vuosi 2008 ja ei ole sit turhaan tullut lempinimi Naga Hessi ;)

hyvää kasvattelu kesää vaan :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

jewe

offtopic päivitys. Kasvihuone sai tänään uuden asukin. Erittäin mielenkiintoinen viiniköynnös Pinot Noir ja jos kaikki menee hyvin niin muutaman vuoden päästä ollaan omavaraisia punaviinien suhteen. :)

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: jewe - kesäkuu 10, 2012, 21:57:58 ip
Lainaus käyttäjältä: Lillen - kesäkuu 10, 2012, 21:15:59 ip
Luuletko Jewe että uskaltaisin pummata(=vaihtaa) sinulta siemeniä tuosta Scotch Bonnetista syssymmällä?  :D


Mikäs siinä. Noista nappuloista löytyi vain pari siementä mutta isot podit vasta pulskistuu joten niistä varmaan löytyy siemeniä enemmänkin, ja toi oli se Jamaicakainen versio.


Tuo muuten näyttäis olevan tähän mennessä aidoin Scotch Bonnetin muotomääritelmään osuva chinense jota on foorumilla liikkunut,  useimmat kun ovat muistuttaneet lähinnä normaalia habaneroa. Mitenkäs maku? Maunhan pitäis "aidossa" Scotch Bonnetissa olla erilainen kuin Habaneroissa.

jewe

Lainaus käyttäjältä: Herpiili - kesäkuu 11, 2012, 20:08:41 ip
Tuo muuten näyttäis olevan tähän mennessä aidoin Scotch Bonnetin muotomääritelmään osuva chinense jota on foorumilla liikkunut,  useimmat kun ovat muistuttaneet lähinnä normaalia habaneroa. Mitenkäs maku? Maunhan pitäis "aidossa" Scotch Bonnetissa olla erilainen kuin Habaneroissa.


Mites tuota makua nyt osaisi kuvailla kun ei ole koskaan aitoa habaneeroakaan syönyt. Ei ehkä niin hedelmäinen kuin esim. Harold St.Barts mutta muuten ihan miellyttävä maultaan ja varmaan kasvattelen jatkossakin. Yllätyin myös ettei ollut kovin tulinen chinenseksi ja polte oli aika pehmeä mutta noi oli vasta ensimmäisiä pieniä nappuloita joita olen maistellut. Katsotaan sitten paremmin kuin noita isompia rupeaa kypsymään.

bluesman

 Mikähän on tuon Pinot noirin kestävyysennuste? Miten lannoitat viiniköynnöstä? Vaatiiko jotain spesiaalilannoitetta vai laitatko samoja litkuja kuin tomaateille ja chileille? Oma köynnöksenpätkäkin on vielä hengissä, juuret entisessä muurahaispesässä. Fun light tehosi.

jewe

Lainaus käyttäjältä: bluesman - kesäkuu 12, 2012, 04:28:31 ap
Mikähän on tuon Pinot noirin kestävyysennuste? Miten lannoitat viiniköynnöstä? Vaatiiko jotain spesiaalilannoitetta vai laitatko samoja litkuja kuin tomaateille ja chileille?


Hain kausikasvihuoneeseeni viiniköynnöstä joka menestyisi maaliskuusta marraskuulle lämpimänä olevassa huoneessa.

Pinot Noir Precoce on aikaisin kypsyvä Pinot Noir -lajike jossa rypäleet ehtivät valmistumaan kypsäksi ja laadukkaaksi eli pitäisi onnistua ainakin omassa huoneessa kun ehtii hyvin tuleentumaan syksyllä ja se on elinehto hyvälle pakkaskestolle. Ensimmäisiä talvia vastaan köynnös on hyvä suojata harsoilla ja esim. lehtikarikkeella. Vanhemmiten kun juuristo kasvaa syvemmälle niin talvenkestokin paranee. Supagaa olen lannoittanut samoilla litkuilla kuin chilejä ja ihan hyvin on sillä pärjännyt, tosin selvästi harvemmin. Ulkona kasvava Zilga saanut lähinnä keväisin pitkävaikutteisia lannoiterakeita. En ole kylläkään kummemmin perehtynyt viiniköynnösten lannoitukseen joten menty lähinnä mutu tuntumalla. Tein muuten keväällä Zilgasta pistokkaita joista kolme näyttäisi vielä olevan elossa.

Olen joskus tehnyt aidosta Pinot Noir -viinirypälemehutiivisteestä viiniä ja siitä tuli parasta punaviiniä mitä kotikonstein olen onnistunut valmistamaan. Odotukset on siis aika korkealla myös tämän Precoce -lajikkeenkin kohdalla mutta sen näkee vasta joskus vuosien päästä miten käy.

Sain aika seikkaperäiset kasvatusohjeet s-postiin tuosta Pinot Noirista mutten viitsi sitä tänne foorumille kopioida, mutta jos olet tuosta ohjeesta kiinnostunut niin voin lähettää sen sulle.

bluesman

 Mielenkiinnosta kyselin jos vaikka vielä innostuisi rypäletuotannosta. Jos mahdollista niin voisin varata yhden Supagapistokkaan. Voin vaihtaa orkideanbulbiin mikäli sulle sopii ja jos osaisin irrottaa emosta vaurioitta. Orkideoissani ei ole tuholaisia. Ainakaan vielä.

jewe

Pistokkaat oli Zilgasta. Seitsemästä kolme näyttäisi onnistuneen ja juuria oli muodostunut. Varaan sulle yhden. Supagasta ajattelin kokeilla ottaa pistokkaita ensi keväänä. Ruvennut nyt entistä enemmän kiinnostamaan nää rypäleet kun Zilgastakin tuli yllättävän hyvää seurusteluviiniä ja mehua.
Yhden Zilgan pistokkaan laitan varmaan isoon ruukkuun lasiterassille.

jewe

Kesäloma alkoi ja paremminkin olisi voinut alkaa. Isän poismeno viikonloppuna ja heti perään toisen kissan sairastuminen jonka vakavuudesta ei vielä tietoa. Päiväkirja saa olla tauolla jonkin aikaa ja jatketaan taas kun jaksetaan. Onneksi kasvit on sen verran isoja että pärjäävät jo aika hyvin vaikkei perään koko ajan katsokaan.
Hyvää jussia kaikille päiväkirjani lukijoille. Eli päivityksiä taas sitten jossain vaiheessa kun siltä tuntuu ja menee paremmin. 

LupeKani