tammikuu 11, 2025, 00:07:42 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Vaniljan kasvatus

Aloittaja Angaroth, huhtikuu 13, 2012, 11:47:27 ap

« edellinen - seuraava »

Angaroth

Haluisin koittaa kasvattaa vaniljaa.
Onko kellään tietoa mistä saisi siemeniä?
Ja mitä kasvatus vaatii?
Saisiko kasvatettavia siemeniä vanilja tankoista?

Olisin kiitollinen kaikesta infosta  :) :) :)
Jos haluat olla onnellinen yhden päivän, ota humala. Jos kolme päivää, mene naimisiin. Jos kahdeksan päivää, teurasta sika ja syö se. Jos haluat olla ikuisesti onnellinen, ryhdy puutarhuriksi.

M;kko


Larski

Syksyllä 2010 oli Kaisaniemen kasvitieteellisessä myynnissä vanilja-kasveja.

bluesman

 Orkideayhdistyksen pj:n mukaan vanilja tarttuu kuin liimaten joka paikkaan, kasvaa metritolkulla muttei juuri koskaan kuki.
Orkideayhdistyksen nettisivulla oli vaniljaa myynnissä 10€/metri. Kuvastanee kasvin luonnetta.

Angaroth

Kiitoksia infosta.
Kuulostaa haastavalta kasvilta.
Pitää perehtyä tarkemmin.
Jos haluat olla onnellinen yhden päivän, ota humala. Jos kolme päivää, mene naimisiin. Jos kahdeksan päivää, teurasta sika ja syö se. Jos haluat olla ikuisesti onnellinen, ryhdy puutarhuriksi.

Ryhis

Ruattalaisen orkideakirjan mukaan vaniljan kukka kestää öbaut vuorokauden, eli aika epäkiitollinen kasvatettava noin niinkuin silmänilona.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

tellie

Jos meinaat mausteeksi kasvattaa, niin se ei onnistu, vaikka kasvin saisikin kukkimaan. Vaniljan maku nimittäin syntyy fermentoinnissa, mikä ei oikein onnistu kotona.

Hubert

Lainaus käyttäjältä: tellie - huhtikuu 16, 2012, 13:35:02 ip
Jos meinaat mausteeksi kasvattaa, niin se ei onnistu, vaikka kasvin saisikin kukkimaan. Vaniljan maku nimittäin syntyy fermentoinnissa, mikä ei oikein onnistu kotona.


Eiköhän tämä fermentointi tarkoita vain sitä, että palot heitetään johonkin ruukkuun tms astiaan ja annetaan muhia siellä pari kuukautta?
Jos vanillan kukitus todella on niin uskomattoman vaikeaa, kuin täälläkin kerrotaan ja prosessi (kukasta maustetangoksi) vie ilmeisesti yli vuoden, niin ei se kovin järkevää kotioloissa ole. :D

tellie

hubert, on siinä jotain reunaehtoja että homma toimii (sopiva lämpötila, sopivat kosteus ja sitä rataa), mutta en niistä sen tarkemmin tiedä.

Hubert

Lainaus käyttäjältä: tellie - huhtikuu 17, 2012, 23:36:21 ip
hubert, on siinä jotain reunaehtoja että homma toimii (sopiva lämpötila, sopivat kosteus ja sitä rataa), mutta en niistä sen tarkemmin tiedä.

Kyllä se varmasti asiantuntijan konsultointia vaatii, ennen kuin tuon saa onnistumaan, mutta tarkoitin lähinnä sitä, että fermentoinnin pitäisi olla ihan mahdollista myös kotioloissa...

Ps. Pikaisen googlauksen perusteella noita fermentointityylejä on useampia, joissain pavut tosiaan heitetään vain puulaatikkoon kuukausiksi, mutta toisissa niitä pidetään päivät auringossa ja yöksi ne laitetaan johonkin astiaan. Yhteistä kaikille on yli 30-asteen lämpötila ja suuri kosteus.