tammikuu 06, 2025, 22:13:31 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


HK Rypsiporsaan Ribs: täydellinen ohje uunissa!

Aloittaja masaiman, heinäkuu 29, 2012, 19:33:10 ip

« edellinen - seuraava »

masaiman

heinäkuu 29, 2012, 19:33:10 ip Viimeisin muokkaus: heinäkuu 29, 2012, 20:15:39 ip käyttäjältä Mattson
Noniin, tästä voi varmasti olla yhtä monta mieltä kun on valmistajaakin, erityisesti grillaajat ovat varmasti eri mieltä, mutta tämä ohje on kirjoitettu minun oman kokemukseni perusteella, juuri äsken nautitun erittäin onnistuneen aterian perusteella. Unohda paketin kyljessä oleva ohje, ja noudata tätä, voin tätä maha pystyssä kirjoittaessa todeta että toimii!

Uuni: 125 astetta haudutuksessa, 250 grillivastuksella (lue ohje loppuun)

Tarvitset:

Uunin, jossa grillivastus-ominaisuus (tai normi uunin ja grillin sekä grillaustaitoa)

HK Rypsiporsaan "tulinen" Ribs-laatikon. EI oikeasti ole tulista nähnykkään, tod.näk. edes sen Pertti-paskamaha-verkkopaita-tennissukan mielestä...

Coleslaw-salaattia. Ihan ehdoton ribsien kanssa, itse ostin 400g valmispurkissa, koska on paljon halvempaa kun ostaa kaikki tarvikkeet itse, sekä parempaa kun viimekertainen kokeilu omavalmisteena.

Ota laatikko pöydälle kylmästä samaan aikaan kun laitat uunin päälle, leikkaa kansi vekka että saavat ilmaa.

Kääri paketissa yleensä olevat neljä palasta alumiinifolioon niin, että laitat biitin keskelle foliota (varo luunpäitä, puhkaisevat folion tosi herkästi), viikkaa folio palan ympäri niin, että se peittyy kunnolla, itse taitoin lipareet palan alle. Monissa ohjeissa sanotaan, että ribsin sisäpuolella oleva luukalvo pitäisi poistaa, minä sanon kahden poistetun ja kahden ei-poistetun perusteella, että ÄLÄ poista luukalvoa JOS aiot valmistaa ribsit alusta loppuun uunissa.

Laita palat pellille paperin päälle luiden kärjet alaspäin ja pellin uuniin toisiksi alimmalle telineelle kolmeksi tunniksi 125 asteeseen.

Ota nyytit uunista, ja valmistele uusi pelti leivinpaperilla (tämä tulee rasvakerääjäksi alimmalle tasolle) Käännä uuni grillivastukselle ja 250 asteeseen (tai sytytä grilli tarvittava määrä aikaisemmin) Ota uunin grilliritilä, avaa nyytit ja nostele ribsit ritilälle luunpäät ylöspäin. Ole varovainen, sillä liha on jo tässä vaiheessa kohtuu kypsää ja ribsi murenee käsiin kohtuu helposti. Sivele haluamallasi kastikkeella, itse käytin osaan paketissa ollutta loppua marinadia, osaan Poppamiehen Savuinen Viski-grillisoossia. Laita ritilä uuniin ylimmälle tasolle ja grillaa paloja kunnes kastike alkaa rusehtua (kymmenisen minuuttia, älä päästä palamaan) ota ritilä uunista, käännä palat, voitele uudelleen, paista edm. ohjeen mukaan, tarjoile colewslaw-salaatin SEKÄ oluen kera.


Ryhis

Jos tämä olisi Facebook, klikkaisin "tykkää".
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

wille

Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

coco


Jahvetti

On tullut tehtyä kyseisiä liekki-ribsejä aikas monta kertaa, eilen viimeksi. Aina on hyvää tullut!
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013