tammikuu 10, 2025, 15:58:17 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Jewen kausi 2013

Aloittaja jewe, lokakuu 21, 2012, 10:52:31 ap

« edellinen - seuraava »

bluesman

 NFT:n heikko lenkki on juuri tuo pumpun pysähtyminen jolloin vesireserviä ebbin tapaan ei juurikaan ole. Jättikuutioissa olevat kestävät kuivahtamista hiukan paremmin mutta ei kovin montaa päivää. Pumppuhan voi myös mennä tukkoon vaikka sähköt ovat päällä. Lopputulos on sama. Ilmeisesti nyt selvisit säikähdyksellä.

jewe

Ja tulipa mieleen että monissa kasveissa osa juuristosta menee jo resoon asti tuosta veden poistoaukosta jolloin ne varmaan saa vettä jonkin verran vaikkei pumppu olekaan toiminnassa. Voi olla että tämä pelasti kasvit.
Lopputalvella pelättiin sähköjen katkeamista pakkasten pelossa ja nyt sitten tämä.

jewe

Ja vihdoin alkoi kesäloma ja jos nyt ehtisi edes vähän enemmän touhuta chilien parissa. Satoa on vain vähän kerätty viikolla ja puskissa olisi kilokaupalla lisää kypsiä odottamassa.

Trinidad Douglah C.Chinense ja amppelista tuli kypsiä nyt 200 gr. Ensimmäistä kertaa noita chilejä on nyt vähän enemmän tullut laskettua tänä kautena ja punnittu kokonaissato tällä hetkellä pikkaisen alle 4 kiloa ja siihen arvio kilo päälle noita muita noukittuja ja tuoreina syötyjä.


Naga Viper C.Chinense ja tuollakin rupeaa vihdoin jotain tapahtumaan ja ensimmäiset podit aluillaan.


Manzano Rojo C.Pubescens taivasalla ja kaikkein pienin pube joka valovuoden päässä kasvihuonekavereistaan mutta kyllä tuolta jotain podia saa tänä vuonna ja päässyt pikkuhiljaa vauhtiin.


Naga Morich ja kyllä NFT:t rulettaa taas vaikka osa kasveista kuivahti pahasti viime viikonloppuna ja nagastakin tippui lähes puolet lehdistä pois...noh löytääpä podit tuolta paremmin ja puoli kiloa antanut kasvi taas punastumaan päin.


Black Nagan kanssa oli ongelmia alkukesästä kun kirvainvaasio puri siihen pahiten ja satoja kukkia tippui ja sato myöhästyi. Nyt tuolla rupeaa taas olemaan ruskeita podeja aika mukavastikin tulossa.


Välillä tuntuu että chinensepuskat on tyhjenemään päin mutta on vaan niin tuuheaa ettei podeja meinaa löytää ja koko ajan sadotus menossa tuolla kasvien uumenissa.


bluesman

 Hienonnäköistä touhua! Nyt on sulla chinensetkin hallussa, sitten villiosasto kehiin.
Black naga on mulla huomattavan erinäköinen, suippo ja teräväkärkinen. Voi olla vain tuoreen risteymän fenotyyppivaihtelua.

jaolsten

Kaunista, aivan hämmentävän koukuttavaa katseltavaa...
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Juso

Pakko laittaa  noita kuvia katsellessa tällainen omaperäinen (nolla)postaus:

Kyllä on  sinulla Jewe homma hallussa. Hyvinvoipia satoavia kasveja katselee mielikseen. Tietysti satsaus (taimikasvatus, kasvihuoneeseen aikaisin) on ollut poikkeuksellisen hyvää ja satoaminen senkin vuoksi aikaista ainakin itseen verrattuna. Silti veikkaan että chineseosasto ei rauhoitu podittamasta ennenkuin säät kylmenee ja valoa loppuu. Eipä ole vapaa-ajan pulmia kun tuon kaiken tulevan vääntää tuotteiksi.

jewe

Kiitokset kaikille positiivisista kommenteista, onhan se mukava kun vihdoinkin noitten chinensien kanssa onnistuu...mutta siltikin ehkä noi rocotot sittenkin taas lämmittää mieltä enemmän kun ilotulitus rupeaa olemaan samanlaista kuin viime vuonna...

paitsi että noi podit on monissa amppeleissa pienempiä kuin ennen ja voi johtua tuosta syvästä pimeydestä tuolla huoneen keskellä. Nostin taas pubejen lannoitusta jos tulisi jatkossa isompaa mollukkaa. Ensi viikolla luvassa suuri sadonkorjuusessio kun pääsee savustamaan.
PS. Toi Black Naga kun ei taida olla ihan aito mutta saa totella tuota nimeä kunnes joku keksii paremman.

bluesman

 Ihan fotojen perusteella veikkaisin rocotokeruun painoksi 12kg ihan noin aluksi.

Lillen

Hurjan näköistä touhua! :o Kyllä noiden rocotojen alla kelpaa kesälomaa vietellä :)

Black Nagojen väri näyttäisi pitävän paikkansa, ainakin jos vertaa Rainbow Chilli Seedsin kuvaan http://www.rainbowchiliseeds.com/catalog/i477.html 
Muoto tosin vaikuttaa enemmän joltain Douglahilta...tai sitten ne ovat yksinkertaisesti jättimäisiä Black Nagoja!

jewe

Lainaus käyttäjältä: bluesman - heinäkuu 19, 2013, 19:16:50 ip
Ihan fotojen perusteella veikkaisin rocotokeruun painoksi 12kg ihan noin aluksi.


ai, pitääkö tässä apinoida allekirjoittanutta ja pistää huutokilpailu pystyyn, ei vaiska ei tuolta nyt yli kymmentä tule mutta useampi kilo varmasti.

Lainaus käyttäjältä: Lillen - heinäkuu 19, 2013, 19:49:24 ip

Black Nagojen väri näyttäisi pitävän paikkansa, ainakin jos vertaa Rainbow Chilli Seedsin kuvaan http://www.rainbowchiliseeds.com/catalog/i477.html 
Muoto tosin vaikuttaa enemmän joltain Douglahilta...tai sitten ne ovat yksinkertaisesti jättimäisiä Black Nagoja!


Douglahia mulla on käytävän toisella puolelta ja eroaa kyllä selvästi siitä jo rakenteeltaan, Douglah on paksulihaisempi ja uurteisempi. Black Naga on halkaistuna ihan kuin oikea naga mutta tylppänokkainen. Ehkä olen itse syypää ja pudotin siemenen nokka edellä kivillaan talvella...hmmm. ::)

akselsson1

Hurjan hyvin kyllä kasvaa ja satoaa Pubet sulla! pitääkin ensikeväänä ajatuksella lukea uudelleen tämä päivyri, jos saisi itsekkin sitten pubet kasvamaan yhtä hyvin  ;)
Mitäs meinaat Pubeista tehdä?  8)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

jewe

Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - heinäkuu 19, 2013, 21:58:12 ip
Mitäs meinaat Pubeista tehdä?  8)


Suurin osa pubeista menee savuun ja pääasiassa teen savutahnaa joka on herkkujen herkkua ja kaikkien mössöjen äiti ;D...siksi pubeja kasvatetaan vuodesta toiseen. Savurocotojauhe on myös nannaa ja syksymmällä teetän osasta sadosta savurocotomakkaraa, :P, sekin on herkkua.

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: jewe - heinäkuu 19, 2013, 22:35:08 ip
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - heinäkuu 19, 2013, 21:58:12 ip
Mitäs meinaat Pubeista tehdä?  8)


Suurin osa pubeista menee savuun ja pääasiassa teen savutahnaa joka on herkkujen herkkua ja kaikkien mössöjen äiti ;D...siksi pubeja kasvatetaan vuodesta toiseen. Savurocotojauhe on myös nannaa ja syksymmällä teetän osasta sadosta savurocotomakkaraa, :P, sekin on herkkua.

Viime miitissä sain rocotomakkaraa, ja oli se kyllä aika herkkua! melkein käy kateeksi  8)
käytätkö tahnaa ikäänkuin ketsupin tapaan, vai laitatko ruokaan valmistusvaiheessa? Herkkua kyllä varmasti on!
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

jewe

Just samaa makkaraa jota oli teikäläisten jäätelömiitissä jonne en päässyt mukaan.

Savutahna korvaa osittain sekä ketsupin että sinapinkin monissa liharuoissa, harvemmin ollaan käytetty ruoan valmistusvaiheessa. Nykyään käytän savutahnaa mm. grillimakkaran päällä sinapin asemasta ja vielä on kymmenkunta purkkia jäljellä viime vuoden sadosta joten pulaa ei tavarasta tule vaikka purkkeja lahjoitetaan tuttavillekin välillä.
Tänä syksynä olisi nyt tarkoitus tehdä nagasinappia ja se taas saattaakin korvata tahnan makkaran päällä jatkossa...

Minbaari

Mahtavan näköistä meininkiä! Kyllä tuossa saa jo ahertaa, että saa kaiken sadon säilöttyä. Minulla nuo Black Nagat on kanssa paljon suipomman muotoisia ja enemmän "nagamaisia". Entäs maku sitten noissa sinun versioissa? Löytyykö tuoksusta ja mausta mustaherukkaa?
#816

jewe

Lainaus käyttäjältä: Minbaari - heinäkuu 19, 2013, 23:36:13 ip
Mahtavan näköistä meininkiä! Kyllä tuossa saa jo ahertaa, että saa kaiken sadon säilöttyä. Minulla nuo Black Nagat on kanssa paljon suipomman muotoisia ja enemmän "nagamaisia". Entäs maku sitten noissa sinun versioissa? Löytyykö tuoksusta ja mausta mustaherukkaa?


Vaikea löytää makuja (harjoituksen puutetta) kun polte iskee lähes välittömästi kiinni mutta perinteistä nagan makua en ole löytänyt ainakaan vielä. Polte on jokatapauksessa hirmuinen ja käynyt jo mielessä onko herra Merlen hyönteiset käväisseet välillä jossain scorpparissa.
Pistän ensimmäisen isomman satsin jauheeksi ja katsotaan miten toimii siinä ja savustukseenkin menee varmaan joku osa sadosta.

jewe

Kyllä hitaasti kypsyy nuo isokokoiset chilit autopoteissa mökillä. Tuntuu että podit ovat olleet jo kuukauden päivät isoja vihreitä mollukoita ja jotain ruskehtavaa väriä on näkyvissä Mulatossa, Poblano edelleen vihreä mutta onhan tässä aikaa kun loma vasta aluillaan.

Mulato Isleno C.Annuum


Poblano Ancho C.Annuum

jewe

Kasvihuoneen rocotojen suhteen on pientä epävarmuutta ilmassa. Podeja näyttäisi tulevan ihan komiasti mutta liian paljon on pieniä nappuloita joukossa. Syytä en tarkkaan tiedä joko johtuu kevyemmästä lannoituksesta johon ryhdyin kesäkuun alussa kun kasvit kasvoi jo liian kovaa vauhtia peittäen kattoa tai sitten tuo johtuu vaan liian pimeästä huoneesta kun tuo chinenseseinä peittää jo koko huoneen eteläsivun. Chinensien keskeltä löytyneet Peru Cuscot olleet pieniä nappuloita osittain joten taitaa pimeys olla se suurin syypää.
Joka tapauksessa satoa on taas noukittu huoneesta ja nyt vähän runsaammin.

Black Naga C.Chinense 900 gr podeja.


ja illan sekalaista rocotokeruuta. Kasassa podeja 267 kpl ja painon saa jokainen itse arvioida jos kiinnostaa.


Tämän kesän isoin podi toistaiseksi Peru Cusco ja vielä aika vaatimattoman kokoinen.


Sitten noita varsinaisia minipodeja ei kuitenkaan oikeita minirocotoja.
Lähes kaikki tänään kerätyt pubet menivät savujääkaappeihin joita on nyt kaksi kappaletta. Toista pyörittää vanhaan malliin savusampo ja toisessa uudessa kaapissa on nyt tuo savupurugeneraattori ja nähtäväksi jää onko siitä mihinkään.


Vaikka illan rocotokeruu ei mitään suuria riemunkiljahduksia aiheuttanutkaan työtä perkaamisen muodossa sitäkin enemmän niin kauden punnittu kokonaissato on nyt 9920 gr.

Viime kesänä näihin aikoihin laitin kuvan kasvihuoneen vihreästä katosta joka muodostui tomaateista, rocotoista ja viiniköynnöksestä. Tänä vuonna tuo muodostuu lähinnä pelkästään rocotoista vaikka viiniköynnöskin tuolla menee.

Kuva otettu kasvihuoneen perältä lattialta suoraan ylös harjalle ja jokunen värillisistä podeista puuttuu tuolta tällä hetkellä ja läheskään kaikkia väriä vaihtaneita pubeja en tänään kerännyt.

Huru-ukko

Tuosta savustuksesta..... Vastaava kuin tuo ProQ savugeneraattorilla kokeilin joku aika sitten savustaa kalaa jääkaapissa. Purut vuoden vanhoja Honkkarista. Kyllähän se kyti, kun sai ilmaa, mutta jääkaappiin olisi varmaan täytynyt tehdä pari reikää lisää, tai ovi ainakin 10 senttiä raollaan... Se savukiehkura joka tuosta irtosi minulla, leijui ulos siitä  oven raosta  :o. Eli sen savuntuotto oli huonoa.

Savusampo meni parin tunnin päästä hommiin, ja kun puolen tunnin päästä aukaisin oven, niin jääkaapin takaseinää ei kunnolla savulta erottanut.

Omat pubeni savustin nyt savustusuunissa noin 30 h, jonka jälkeen keräsin ne pois ja lopun kosteuden poistin ihan sähköuunissa.
(Muuten kyllä olisin antanut olla kuivaksi saakka siellä savustusuunissa, mutta selkä piru ei hyväksynyt tunnin välein tapahtuvaa klapien lisäämistä kumarassa..)

jewe

ProQ oli sammunut aamuyön aikana mutta nyt on taas toiminut moitteetta. Savuntuotto tosiaan selvästi heikompaa kuin sammossa mutta kätevää kun ei tarvi noita kiekkoja lisätä parin tunnin välein. Toivottavasti ei ollut vika ostos ja lopputulos ratkaisee. Käyttöohjeessa suositellaan käyttämään hienoa savupurua jottei vehje sammu ja ainakin omassa nyt tuota alkuperäistä purua ja aika kallis oli alkuperäinen purupussi kun tuplahinta normaaliin leppähakkeeseen verrattuna. Molemmat savuntuottajat saavat luvan toimia suht umpinaisessa jääkaapissa että savu myös pysyy sisällä.
Sammossa käytössä omenapuukiekot ja ProQ:ssa pyökkipuru. Miten kauan tuolla ProQ:lla on chilejä savusteltu ? Yksi purusetti 8-10 tuntia vai kauemmin ?
Sammolla savustelen lähes kaksi vuorokautta mutta aika ei ole tehollinen.