tammikuu 10, 2025, 15:06:00 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Makon toinen kausi - 2013

Aloittaja Raumala, lokakuu 30, 2012, 23:08:06 ip

« edellinen - seuraava »

Raumala

heinäkuu 06, 2013, 17:22:33 ip #260 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 06, 2013, 20:01:17 ip käyttäjältä Raumala
Sisällä kypsyy muutamat ensipodit...

Kauden ensimmäinen Aji Cristal kypsä. Poltetta oli reilusti, meikäläisen asteikolla 7-8. Maistelin osan ja loput meni jauhelihakastikkeen sekaan. Mielestäni paras perusruokachili Lemon Dropin ohella.


Yellow Habanero Uganda alkoi kypsyttelemään ensimmäisiä podejaan.


Podicount 689 g.

Hubert

Lainaus käyttäjältä: Raumala - heinäkuu 06, 2013, 17:22:33 ip
Sisällä kypsyy muutamat ensipodit...

Kauden ensimmäinen Aji Cristal kypsä....Mielestäni paras perusruokachili...



Tämän voin allekirjoittaa. Eri baccatum-lajikkeita on tullut maisteltua ainakin pari kymmentä ja Aji Cristal pysyy ehdottomana ykkösenä. Chilien eliittiä, kuuminta hottia, namskis!

Huru-ukko

Aji Cristall vaikutti oman chiliharrastukseni aloitukseen vahvasti..... 8)

Hubert

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - heinäkuu 06, 2013, 20:57:25 ip
Aji Cristall vaikutti oman chiliharrastukseni aloitukseen vahvasti..... 8)


Samoin. Ensimmäinen juustotäytteinen pekoniin kääritty Fataliin Aji Cristal mullisti koko kulinaristisen maailmankuvan!  ;D

Raumala

heinäkuu 07, 2013, 18:11:36 ip #264 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 07, 2013, 19:59:03 ip käyttäjältä Raumala
Lainaus käyttäjältä: Hubert - heinäkuu 06, 2013, 20:53:19 ip
Lainaus käyttäjältä: Raumala - heinäkuu 06, 2013, 17:22:33 ip
Sisällä kypsyy muutamat ensipodit...

Kauden ensimmäinen Aji Cristal kypsä....Mielestäni paras perusruokachili...



Tämän voin allekirjoittaa. Eri baccatum-lajikkeita on tullut maisteltua ainakin pari kymmentä ja Aji Cristal pysyy ehdottomana ykkösenä. Chilien eliittiä, kuuminta hottia, namskis!


Jep, Aji Cristal on chilien Jaloviina. ;D  Sopii kaikkeen sellaisenaan ja muokattunakin niin kuin Jallukin !

Ensimmäinen Yellow Habanero Uganda kypsyi. Nappasin siemenet viimekesänä CityMarketista ostetusta Hollantilaisen firman maahantuomista chileistä. Maku oli silloin karmea, maistui lähinnä mullalta ja poltetta oli reilusti: 8. Hedelmäliha oli niissä todella ohut. Näistä siemenistä kasvatetuista tuli reilusti paksumaltoisempia ja tuoksu todella hedelmäinen. Sisusta näyttää todella mehukkaalta, kiiltelee kapasiinista ? Painoa podilla 9 grammaa. Makuarvio tulee illemmalla. No ensikesänä tulee sitten aitoa Habanero Sudden Deathia, siemenet tuli Chiliyhdistykseltä.

Edit. Maisteltu on... Hedelmäliha mukavan napakka, maku perus chinensemäinen mutta jotenkin blandatun oloinen kuin vedellälantarattu. Polte mieto Habaneroksi 6-7 ja polte helpottaa muutamassa minuutissa, eikä jugurttikaan ollut tarpeen. Tuomio: jalostettu tästä kyllä maku pois, kun vertaa esim Pink Habaneroon, jota maisteltu jo paljon. Siinä räjähti suussa tuo hedelmäisyys, mikä jäi tästä puuttumaan. Eihän tuo paha ole mutta ...



Podicount 733 g.  :)

Raumala

heinäkuu 09, 2013, 13:31:10 ip #265 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 09, 2013, 17:56:22 ip käyttäjältä Raumala
Kuvassa pitäisi olla Habanero Brown Large, ihmetyttää vaan tuo punainen väri. Vaihtaako väri punaisen kautta ruskeaksi vai onkohan sekaantunut siemenet jossain vaiheessa ? Kukat ja kasvi ovat kuitenkin perus Chinensen näköiset. Selkeästi podit isompia kun muissa Habaneroissa.



Parvekkeella kasvu nyt hurjaa ja podeja tarttuu, havaittu ensimmäinen Hyper Pube podikin eli kaikkissa 16 lajikkeessa podeja kiinni.  :)


Ensimmäiset tuholaiset havaittu. Nämä paskiaiset olivat syömässä Hyper Puben lehtiä, muut lajikkeet eivät näytä maistuvan niille. Rapsin muutamat lehdet irti missä havaitsin niitä. Mitähän toukkia nämä ovat ?


Podicount 739 g.

akselsson1

Villi veikkaus toukille joku perhonen ehkäpä?
Mulla oli samankaltaisia sinapeissa pari viikkoa sitten. liiskasin kaikki ja heivasin vähän varttakin pihalle kasvarista, ja ei ole enää näkynyt.
Chileihin ne eivät ainakaan siinä vaiheessa olleet vielä eksyneet, vaikka aivan vierekkäin kasvavat. Ehkä sinappi oli makoisampaa  ???
Eipä ole moisia enää näkynyt, joten eroon varmaan pääsin täläl manuaalisella poistolla :D
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Raumala

heinäkuu 11, 2013, 12:02:48 ip #267 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 11, 2013, 12:15:26 ip käyttäjältä Raumala
Parvekkeella vaikuttaa kaikki hyvältä, podeja tarttuu. :) Tiukkaahan noiden kypsymisen kanssa menee mutta kypsytellään sitten sisällä jos tulee kylmä syksy. Tulipas harvinaisen huonosävyisä kuvia, pahoittelen.
Jos kaikki menee hyvin niin 5 kg satotavoite vaikuttaa mahdolliselta.

Aji Cristal.


Aji Amarillo Small. Todella pieniä ja ohuita podeja.


Champion.


Pölyttäjät tykkäävät Pubeista.


Turbo Pube ja oksat täynnä podeja, +30 kiinni ainakin. Vaikuttaa satoisimmalta Pubelta.


Hyper Pube ensipodi, muutama podi kiinni.


Canario, kymmenkunta podia kiinni.


Pube Gurut suositelkaa mulle ensikaudelle jotain hyviä, helppoja ja satoisia Pube lajikkeita.
Joku kehui jotain numero Pubea ?

Podicount 757 g.

PP

Lainaus käyttäjältä: Raumala - heinäkuu 11, 2013, 12:02:48 ip
Pube Gurut suositelkaa mulle ensikaudelle jotain hyviä, helppoja ja satoisia Pube lajikkeita.
Joku kehui jotain numero Pubea ?


Kaikki sitä kokeilleet kehuu PI 585273:sta. Kaikki pubet on yhtä helppoja (tai toisten mielestä vaikeita) mutta tämä on erityisen aikainen ja satoisa.

Raumala

Lainaus käyttäjältä: PP - heinäkuu 11, 2013, 13:01:10 ip
Lainaus käyttäjältä: Raumala - heinäkuu 11, 2013, 12:02:48 ip
Pube Gurut suositelkaa mulle ensikaudelle jotain hyviä, helppoja ja satoisia Pube lajikkeita.
Joku kehui jotain numero Pubea ?


Kaikki sitä kokeilleet kehuu PI 585273:sta. Kaikki pubet on yhtä helppoja (tai toisten mielestä vaikeita) mutta tämä on erityisen aikainen ja satoisa.


Kiitti, tuo se oli.

Raumala

heinäkuu 12, 2013, 13:19:53 ip #270 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 12, 2013, 13:45:42 ip käyttäjältä Raumala
Pitkästä-aikaa kukkakuva, kauniisti tummunut Hyper Pube(CAP 217) auringossa parvekkeella. Alkukesästä olivat lähes vaaleansinisiä.


Tämän piti olla Habanero Brown Large ? Odotellaan muuttuisiko tuo vielä ruskeaksi.

Hubert

Ruskeaksi kypsyvät podit eivät mene punaisen kautta. Tuo voisi olla vaikka Surinam Red aka vale Mme Jeanette...

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: PP - heinäkuu 11, 2013, 13:01:10 ip
Lainaus käyttäjältä: Raumala - heinäkuu 11, 2013, 12:02:48 ip
Pube Gurut suositelkaa mulle ensikaudelle jotain hyviä, helppoja ja satoisia Pube lajikkeita.
Joku kehui jotain numero Pubea ?


Kaikki sitä kokeilleet kehuu PI 585273:sta. Kaikki pubet on yhtä helppoja (tai toisten mielestä vaikeita) mutta tämä on erityisen aikainen ja satoisa.


Toinen suositus: PI-593618 (Capsicum pubescens), oikeinkin satoisa, herkullinen ja aikainen pube.

Raumala

heinäkuu 12, 2013, 17:06:31 ip #273 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 12, 2013, 21:00:55 ip käyttäjältä Raumala
Lainaus käyttäjältä: Hubert - heinäkuu 12, 2013, 15:55:10 ip
Ruskeaksi kypsyvät podit eivät mene punaisen kautta. Tuo voisi olla vaikka Surinam Red aka vale Mme Jeanette...


Kiitti, niin vähän arvelinkin. Netistä löydettyihin kuviin verrattuna voi ollakkin todennäköisesti Surinam Red.
Näköjään tullut vaihdossa täältä foorumilta sekaisin samassa pussissa HBL ja tuota tod. näk. Surinam Rediä.

Lainaus käyttäjältä: Herpiili - heinäkuu 12, 2013, 16:25:35 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - heinäkuu 11, 2013, 13:01:10 ip
Lainaus käyttäjältä: Raumala - heinäkuu 11, 2013, 12:02:48 ip
Pube Gurut suositelkaa mulle ensikaudelle jotain hyviä, helppoja ja satoisia Pube lajikkeita.
Joku kehui jotain numero Pubea ?


Kaikki sitä kokeilleet kehuu PI 585273:sta. Kaikki pubet on yhtä helppoja (tai toisten mielestä vaikeita) mutta tämä on erityisen aikainen ja satoisa.


Toinen suositus: PI-593618 (Capsicum pubescens), oikeinkin satoisa, herkullinen ja aikainen pube.


Kiitti.

Parvekkeella katselin chilit läpi ja sumuttelin lehtien sisäpinnat vedellä. Napsin taas muutaman lehden pois Hyper Pubesta, joka kelpaa ainoana parvekechileistä joillekkin pikku toukille. Ei niitä onneksi taas montaa ollut. Muuten kaikki oli ok.


Podicount 794 g.

Raumala

heinäkuu 15, 2013, 17:38:10 ip #274 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 16, 2013, 23:45:56 ip käyttäjältä Raumala
Kohtuullisesti vähintäänkin onnistunut Canario kukkakuva. Pubekukat nyt ehdottomasti kauneimmillaan.




Podicount 860 g.

Raumala

heinäkuu 16, 2013, 12:45:37 ip #275 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 16, 2013, 20:17:18 ip käyttäjältä Raumala
Cajamarca rupeaa kypsyttelemään toistakierrosta podeja. Vielä ei ole ilmennyt ekakierroksen pientä nahistumista podeissa. Olen lisännyt kastelua ettei lehdet lurpahda missään vaiheessa ja ruukut on suojattu suoralta auringon porotukselta. Kohtahan se selviää onko näistä ollut apua podejen lievään nahistumiseen hieman ennen kypsymistä.


Mysteeri Chinenseä maisteltu hieman.(Surinam Red/Aji Chombo/Habanero Red Dominica/Scott Bonnet/joku muu Hababero ?) Tuoksu perus Chinensemäinen. Maku hedelmäinen, joka haihtui suusta nopeasti. Polte nousi asteittan ja iski kurkkuun tosi napakasti. Silmät ja nokka valui välittömästi. Meni puolilitraa jäätelöä poltteen laskemiseen. Ehdottomasti tämän kauden kivulian ja tulisin chili, meikäläisen asteikolla 8-9.

Caide

Lainaus käyttäjältä: Raumala - heinäkuu 16, 2013, 12:45:37 ip
Olen lisännyt kastelua ettei lehdet lurpahda missään vaiheessa

Mun puutarhuri/floristi tyttöystävä aina ihmetellyt, miksi annan noiden lurpahtaa ennen kastelua ja itseasiassa en ole sitä enää tehnytkään. Kuulemma kun kasvi on huonossa nestejännityksessä, niin ei saisi edes lannoitetta antaa ja pitäisi silloin aina kastella "pystyyn" pelkällä vedellä ja lannoitetta vasta sitten, kun on kuosissa. Tiedä sit mikä oikein on, ehkä joku välimuoto?

Raumala

Lainaus käyttäjältä: Caide - heinäkuu 17, 2013, 10:42:45 ap
Lainaus käyttäjältä: Raumala - heinäkuu 16, 2013, 12:45:37 ip
Olen lisännyt kastelua ettei lehdet lurpahda missään vaiheessa

Mun puutarhuri/floristi tyttöystävä aina ihmetellyt, miksi annan noiden lurpahtaa ennen kastelua ja itseasiassa en ole sitä enää tehnytkään. Kuulemma kun kasvi on huonossa nestejännityksessä, niin ei saisi edes lannoitetta antaa ja pitäisi silloin aina kastella "pystyyn" pelkällä vedellä ja lannoitetta vasta sitten, kun on kuosissa. Tiedä sit mikä oikein on, ehkä joku välimuoto?


Erittäin hyvä pointti ! Satoa tehdessä ei saisi antaa lehtien nuupahtaa, tulee ravinnekatkos/kuivumista, voi aiheuttaa podien tippumista ja juuri tuota podienkin pehmenemistä ennen kypsymistä. Itsekkin yrittänyt vaan kastella tasaisesti nyt.

Huru-ukko

Tässä on ehkä kyse siitä, että ihan vasta-alkajat oppisi etteivät hukuta kasveja. En itsekkään niitä päästä tahallani niin paljoa kuivamaan, että lehdet roikkuu. Kun ruukku alkaa kuivamaan, vedenpuutteen huomaa kyllä heti hiukan nuupallaan olevista lehdistä.
Nyt kasvarissa on 23 chiliamppelia joilla on kellokytkimen takana kastelu. Kahdesti päivässä minuutin ruiskaus. Kahteen amppeliin se ei oikein riitä, ne roikuttaa hiukan lehtiään tunnin verran ennenkuin taas tulee litkua. Molemmissa taitaa olla kokeiluna kaksi chiliä kasvamassa....

Raumala

heinäkuu 17, 2013, 16:27:53 ip #279 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 17, 2013, 19:35:57 ip käyttäjältä Raumala
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - heinäkuu 17, 2013, 11:16:53 ap
Tässä on ehkä kyse siitä, että ihan vasta-alkajat oppisi etteivät hukuta kasveja. En itsekkään niitä päästä tahallani niin paljoa kuivamaan, että lehdet roikkuu. Kun ruukku alkaa kuivamaan, vedenpuutteen huomaa kyllä heti hiukan nuupallaan olevista lehdistä.
Nyt kasvarissa on 23 chiliamppelia joilla on kellokytkimen takana kastelu. Kahdesti päivässä minuutin ruiskaus. Kahteen amppeliin se ei oikein riitä, ne roikuttaa hiukan lehtiään tunnin verran ennenkuin taas tulee litkua. Molemmissa taitaa olla kokeiluna kaksi chiliä kasvamassa....


Täysin totta, vasta-alkajat tappavat kasvit liikakastelemalla helposti.

Hyvissä uutisissa Cajamarca kypsyttelee toista kierrosta podeja. Nyt ei ole havaittavissa vielä minkäännäköista rypistymistä/nahistuimista. :D  Maku on mielestäni aika Aji Cristalmainen, mehukas ja napakka lihainen, taustalla hieman hedelmäisyyttä ja parfyymimäistä soundia, heh... Ei uskoisi maun ja tuoksun perusteella Chineneksi. Polte miellyttävän sopiva: 6. Varma jatkoonmenijä ensikaudelle !

Näinköhän ekakierroksen podejen nahistuminen johtui auringon paistamisesta mustiin ruukkuihin -> nousi juurien lämpötila ja liian vähäisestä kastelusta ? Podien värikin nyt jotenkin kirkkaamman punainen.


Podicount 874 g.

3 päivää hevihippipunkkarin karkkipäivään Olympiastadionilla !
http://www.youtube.com/watch?v=Dxr5sKyK8ys