tammikuu 09, 2025, 22:50:08 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hubertin päiväkirja

Aloittaja Hubert, marraskuu 30, 2012, 21:55:24 ip

« edellinen - seuraava »

jaolsten

Hubsu tarkoitti ihan sellaisia y-haaroja, ei varkaita. Rhombo ei hevillä haaraudu.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Hubert

Tänään keräsin inan vajaa kilon chiliä kasvarista. Ne ja jotain aiemmin poimittuja pääsivät savustumaan pariksi päiväksi. Viikonloppuna siis ohjelmassa taas mössöjen keittämistä.
Pienten podien askartelu savustimeen on aikamoinen urakka. Jos lopputulos ei ole loistavaa, jatkossa savustukseen pääsevät vain suurikokoiset lajikkeet...

Herpiili

Rhombo ei tunnu kovin herkästi haarautuvan, mutta alhaalta vaikuttaa puskevan versoja melko voimakkaasti:


Hubert

Syksy painaa päälle, mutta onneksi pätkin chilit jo elokuun puolella, joten ainakin 80% podeista on jo ainakin aloittanut värinvaihdon. Keräsin kilon satoa, joka sai kolme päivää savuhoitoa ja tällä kertaa herkku päätyy jauheeksi.

Capsicum rhomboideumin kätköstä irtosi tämmöisiä marjahedelmiä. Podien kokoon antaa referenssiä alustana olevan talouspaperin näppylät.



Vein työpaikalle viikonloppuna erilaisia baccoja, jotka toki kelpasivat raadille, mutta jotain tiukempaa pyydettiin. Huomenna lähtee tämä 15:sta lajikkeen paletti maistatukseen. Mahtaakohan näistä löytyä jo tarpeeksi potkua...  ;)

Hubert

Elokuinen pätkimisoperaatio tuottaa tulosta ja kasvarissa alkaa näyttää mukavan punaiselle. Arviolta 90% podeista on aloittanut värinvaihdon.

Kauden ainut vesikasvi Surinam Red tuottaa kelpo sadon. Makukin on huomattavasti parempi kuin keväisissä natikan valossa kypsyneissä podeissa.



Kypsiä irtosi 1,2 kiloa. Suurin yksittäinen sadonkorjuu ikinä, ja yhdestä puskasta. :)



Sama puska kypsien keräämisen jälkeen. Saattaa viiden kilon kokonaistuotto olla aika lähellä. Uskomatonta, nyt on hyvä fiilis.  8)



Kuivuriin jäi hieman tilaa, joten mukaan pääsi kourallinen näitä mietoja lasten chinensejä.



Sunrise Scorpion alkaa näyttää myös mukavalta.



Ja Scornaga on totutusti koko ajan punaisena. Näitä on nyt jo kuivatettu, savustettu ja tahnattu parin vuoden tarpeisiin... Ehkä loput täytyy laittaa omaan "Kun mikään ei riitä"-sekoitukseen.  :D



Harold on kyhännyt salaa mukavan kasan podeja. Nämä päätynevät kaikki hilloihin.

Miquel

Perhana noita teidän kameroita ja kuvanlaatuja. Haluaisin kuvan perusteella maistaa kaikkea! :D 
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

bluesman

 Valtaisan hienoja puskia sulla vielä tähän aikaan vuodesta. Tuon Surinam redin kasvatustavan saattanet uusia ensi kaudella? Jos ei ollut NFT:ssä niin jos siihen laitat saat tuplata sadon. Olettaen ettei ole ötököitä. Tunnut olevan senverran viherpeukalo.
Harold St Bart´s menettää ainakin kuivattuna aromiaan ja hedelmäisyys katoaa. Salsat, hillot ja hapatus lienevät parhaat säilömismenetelmät ko. lajikkeelle.
Supertulisillekin on käyttökohteensa kunhan on tarpeeksi iso soosi tehtävänä. Eilen tein n.400g lihasuikalepataa johon täräytin kokonaisen keskikokoisen skorpparin. Hyvin toimi eikä aamulla edes p ollut kipeä.
Upeita fotoja!

Cheini

Mitä oikein syötät heille ku on niin "lehteviä" ja hyväkuntosia! :)
Miltäs se Thor F1 maistu? mauton, makea vai tosi makea?
Ne siemenet on miul viel pussissa eli vielä voi perua ja vaihtaa..
Joko tehdään kunnolla tai ei tehdä mitään

Hubert

Lainaus käyttäjältä: Cheini - syyskuu 30, 2013, 22:59:48 ip
Mitä oikein syötät heille ku on niin "lehteviä" ja hyväkuntosia! :)
Miltäs se Thor F1 maistu? mauton, makea vai tosi makea?


Kuten tapana on, otetetaan kuvia yleensä vain hyvinvoivista kasveista.  ;) Lannoitteena on ollut Yaran hydro ja calcinit. Tuntuu toimivan hyvin sekä turpeessa että vesiviljelyssä, mutta kookoksen kanssa ei oikein toimi.
Thor f1 oli vähän pettymys, parempi kuin kaupan paprikat, mutta ei mikään superhyvä.

Hubert

Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 30, 2013, 22:17:48 ip
Valtaisan hienoja puskia sulla vielä tähän aikaan vuodesta. Tuon Surinam redin kasvatustavan saattanet uusia ensi kaudella? Jos ei ollut NFT:ssä niin jos siihen laitat saat tuplata sadon. Olettaen ettei ole ötököitä. Tunnut olevan senverran viherpeukalo.
Harold St Bart´s menettää ainakin kuivattuna aromiaan ja hedelmäisyys katoaa. Salsat, hillot ja hapatus lienevät parhaat säilömismenetelmät ko. lajikkeelle.
Supertulisillekin on käyttökohteensa kunhan on tarpeeksi iso soosi tehtävänä. Eilen tein n.400g lihasuikalepataa johon täräytin kokonaisen keskikokoisen skorpparin. Hyvin toimi eikä aamulla edes p ollut kipeä.
Upeita fotoja!


Kiitos kehuista. Erinäisten kommellusten takia kausi tosiaan hieman venähti ja pääsato kypsyy vasta nyt. Surinam Redin resepti, eli bubleri + aquafarm, pysynee repertuaarissa. NFT:n tehoa sain todistaa keväällä pari viikkoa, ennenkuin juurimätä teki comebackin ja tappoi kasvit. Todella vakuuttava systeemi ja varmuudella ensi kaudella käytössä. Idätystä pitää NFT-kasvien suhteen venyttää varmaan maaliskuulle, koska muuten loppuu tila ja kuljetuskapasiteetti...  ;D

Miquel

Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Hubert

Lainaus käyttäjältä: Miquel - lokakuu 03, 2013, 10:40:31 ap
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q71/1375175_10151859569631740_388525318_n.jpg

Jos hubertista ilmestyy action-figuuri niin hankin itselleni välittömästi!  :D


Oijoi! Ihan tuollainen Mr. Fingers nukkekin olisi jo todella siisti.
Pitäisikö kysäistä artesaani-kaverilta, josko hän tekisi vähän sorminukkeja...  ;D

Miquel

Komea koriste olisi sinulle esim. bonchin juurelle oma hubert -hahmo.  ;D
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Hubert

Tämän viikonlopun chilisaalis oli rapiat kolme kiloa. Alhaalla viittä supertulista lajiketta yhteensä puolikiloa. Niiden yllä Long Scotch Bonnettia ja vasemmalla olevat punaiset ovat CGN 21500:sta. Niiden yllä sekalaisa baccatumeja ja keskellä keltaiset ovat PI 315027:aa. Taaimmaisena Surinam Rediä.



Surinam Redia irtosi taas kilon verran. Nyt puska näyttää jo kohtuu tyhjältä, mutta viiden kilon kokonaistuotto saattaa silti olla lähellä. Baccoja ja Long Scotch Bonnetteja lukuunottamatta kaikki pääsivät savukäsittelyyn.  :P

Kokonaissatoa nyt punnittuna 12,85 kiloa.  ;D

Kaltsu

Mitä olet tykännyt CGN21500 mausta? Muualta lueskellut että pitäisi olla hyvän makuinen. Kuuluuko noiden olla kypsänä punaisia?
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Hubert

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - lokakuu 06, 2013, 22:32:00 ip
Mitä olet tykännyt CGN21500 mausta? Muualta lueskellut että pitäisi olla hyvän makuinen. Kuuluuko noiden olla kypsänä punaisia?


Oikein hyvänmakuinen rapsakka chinense. Polte on chinenseksi nopea.
Googlen kuvahaun perusteella tuo ei tosiaan taida oikeasti olla CGN 21500. Satoisuutensa ja herkullisuutensa takia saattaa silti päästä jatkoon.

jaolsten

Entäs Long scotch Bonnet, kannattaako kasvatella ensi vuonna?
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Hubert

Lainaus käyttäjältä: jaolsten - lokakuu 07, 2013, 08:22:23 ap
Entäs Long scotch Bonnet, kannattaako kasvatella ensi vuonna?


Varsin maukas ohutmaltoinen pieni lajike. Tulisuus suurinpiirtein Orange Habaneron luokkaa.
Pienen kokonsa ja TODELLA hitaan kypsymisen takia ei pääse jatkoon.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Hubert - lokakuu 07, 2013, 07:58:03 ap
Googlen kuvahaun perusteella tuo ei tosiaan taida oikeasti olla CGN 21500.

Eipä se ole.
Aidot ovat oudon ruskean ja vaaleanpunaisen kukertavia pyörylöitä, mutta eivät tulipunaisia. Raakana lähinnä harmaita tai ruskeita. Pitäisi varmaan laittaa Chiliwikiin ja blogiin sen kuva.
Parvekkeella pienessä ruukussa sato jäi vähäiseksi, mutta maukas se on.

bluesman



Tässäpä kuva viimevuoden CGN21500 C.chinensestä. Ei ole punainen. Podit ovat kypsiä.