heinäkuu 01, 2024, 07:37:07 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilienkasvatusta vasemmalla kädellä - 2014

Aloittaja Raumala, syyskuu 26, 2013, 12:53:24 ip

« edellinen - seuraava »

PP

Fatalii jättää tänä vuonna tuorechilien myynnin kokonaan väliin.

Raumala

Lainaus käyttäjältä: PP - toukokuu 25, 2014, 20:03:20 ip
Fatalii jättää tänä vuonna tuorechilien myynnin kokonaan väliin.

Oho, taitavat kustannukset olla sellaiset että ei kannata.

Miquel

Veikkaan että menekki on myös melko huonoa koska pahaa ulkomaista saa niiin paljon halvemmalla.  ???
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

0lli

Lainaus käyttäjältä: PP - toukokuu 25, 2014, 20:03:20 ip
Fatalii jättää tänä vuonna tuorechilien myynnin kokonaan väliin.

Aijai siinäpä ikävä uutinen  :(
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

Raumala

Lainaus käyttäjältä: 0lli - toukokuu 26, 2014, 00:07:00 ap
Lainaus käyttäjältä: PP - toukokuu 25, 2014, 20:03:20 ip
Fatalii jättää tänä vuonna tuorechilien myynnin kokonaan väliin.

Aijai siinäpä ikävä uutinen  :(


Tottahan tuo on, että Fatalin 6-7 € rasia on kallis normaalitallajalle, kun ulkomaalaista saa 0,99 € rasia.

Taitaa joutua seuraavana kahtena yönä nostamaan chilit parvekkeelta sisälle, tässä vaiheessa ei ole varaa takaiskuille.


PP

Lainaus käyttäjältä: Raumala - toukokuu 26, 2014, 16:13:05 ip
Lainaus käyttäjältä: 0lli - toukokuu 26, 2014, 00:07:00 ap
Aijai siinäpä ikävä uutinen  :(


Tottahan tuo on, että Fatalin 6-7 € rasia on kallis normaalitallajalle, kun ulkomaalaista saa 0,99 € rasia.


Ja siitä jää silti liian vähän tuottajalla jakelu- ym. ongelmien vuoksi. Näin sanoi itse Fatalii.

Raumala

toukokuu 28, 2014, 12:39:17 ip #146 Viimeisin muokkaus: toukokuu 28, 2014, 12:42:02 ip käyttäjältä Raumala
Kahden parinasteen yön jälkeen, saa taas pubet parvekkeelle. Onneksi ei ole ollut monen minuutin homma siirrellä yöksi sisään.
Tuntuu, että selkeästi monihaaraisempia tänä vuonna ja uutta kasvua pukkaa joka haarasta kunnolla.


Raumala

Sisäylivuotisiin baccoihin piti jo lisätä tukikeppeihin jatkopalat, muutama podikin niissä jo kiinni.


Raumala

toukokuu 30, 2014, 13:44:52 ip #148 Viimeisin muokkaus: toukokuu 30, 2014, 17:14:30 ip käyttäjältä Raumala
Ensimmäinen Pink Habanero vaihtanut väriä.



On se vaan hyvää, vaikka potkua max. 1 verran, ihan aavistus poltetta siemenkiinnikkeissä.
Kyllä on niin mahtavan hedelmäinen maku ja aavistus toffeeta taustalla.


Podicount 130 g.


Raumala

kesäkuu 06, 2014, 15:50:42 ip #150 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 12, 2014, 20:45:43 ip käyttäjältä Raumala
Sisällä Pink Habanero vaihtaa väriä ensin auringonpuolelta.


Sain tuliaisina votkalähtyksen mukana Virolaisen chilimennikäisen.


Parvekkeelta harsot poistettu ja pubet näyttää hyviltä. Meinasivat päästä kuivahtamaan, läpikastelin kaikki parvekkeella. Haihduttavat nestettä todella reilusti, kun reiluja metrisiä ja aurinko paahtaa koko päivän.


Kukkaa alkaa tulemaan, toivottavsti ei olla paljon jäljessä.


Aji Finlandiassakin muutama podin alku.


Chilituoli on oltava tyylikäs, yksi kpl näitä myynnissä, 165 cm korkea 16 mm neliöteräksestä tehty kuninkaan tuoli. Kestää läskimmänkin ahterin. ;)


Raumala

kesäkuu 09, 2014, 16:08:47 ip #151 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 09, 2014, 16:18:13 ip käyttäjältä Raumala
Habanero Sudden Deathiin alkaa podeja tarttumaan. Saapahan edes maistiaiset.



Mikähän se on, että aina tule valittua joku lajike, joka kusee täydellisesti. Näyttää tällä kaudella, että Rocato oli vika tikki. Kokoa jo 140 cm ja tehnyt pari hassua kukkaa, jotka nekin tiputtanut. Vieressä kasvavat habanerot ja Cajamarca kukkivat ja tekevät podeja. Joka kaudella kuseva lajike on aina ollut chinense. Ei taida mun kasvuolosuhteet sopia chinenseille, lukuunottamatta Cajamarcaa, joka teki viimekaudella lähes kilon satoa. Mystistä...  ???

Hyvissä uutisissa, parvekkeella pubet aloittaa kukintaa ja kaikki vaikuttaa hyvältä. Yksi podin alkukin jo löytyi.

Chilipeikko

Oisko... voisko olla liian vähän valoa(pituuskasvua valoa kohti) jos on esim. muiden chilien katveessa tai jää vähän joltain osin pimentoon. Mie oon huomannu nimittäin tossa mun valaistussa taimelassa semmosen et jos on kauempana ikkunasta kasvaa enemmän pituutta kun leveyttä ja päin vastoin taas lähempänä ikkunaa. Jos aina vaihtelis paikkaa välillä ni auttaiskoha semmonen asiaan. Vai oonko ihan hakoteillä?

Raumala

kesäkuu 12, 2014, 20:47:55 ip #153 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 12, 2014, 20:49:56 ip käyttäjältä Raumala
Mulla on kaikki chinenset ihan parhaalla valopaikalla, mutsillekkin annetulla Rocatolla ihan sama homma. Jospa se alkaisi jossain vaiheessa podittamaan.

Raumala

kesäkuu 14, 2014, 15:49:41 ip #154 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 14, 2014, 15:51:42 ip käyttäjältä Raumala
Sisächilit. Chinenset ja Baccatumit.


Parveke. Pubet ja Aji Finlandia.


Pubet aloittivat kukinnan.


Huomenna pienimuotoista sadonkorjuuta.

Raumala

kesäkuu 15, 2014, 00:34:07 ap #155 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 15, 2014, 14:41:54 ip käyttäjältä Raumala
Tuli tehtyä chiliribsejä omalla marinadilla. Meikä kun ei voi syödä valmismarinoituja, kun on fobian tasolla oleva valkosipulikammo.
Tuli uber mureaa, että olisi voinut syödä vaikka ilman hampaita.  ;D



3-4 tuntia uunissa 150 asteessa uunivuoassa, jossa 2 dl vettä ja folio päällä. Sitten uuni ylägrillivastuksella glaseeraus, noin 15 min 200 asteessa.

Marinadiin tuli laitettua seuraavaa, jota käytin myös glaseeraukseen.

ketsuppia 2 dl
Hp 2 rkl
makea chilikastike 3 rkl
sokeri coca cola 5 dl
suola 2 tl
hunaja 3 rkl
sitruunamehutiiviste 0,5 dl
sokeri 0,5 dl
naga-haba chilijauhe 1 tl
pippurimurska sekoitusta 1 tl

Tämä keitellään kasaan noin 20-30 min. Yön yli oli ribsit marinoitumassa. Netistä nappasin kokismarinadi pohjan mitä vähän säveltelin oman maun mukaan ja mitä sattui olemaan kaapissa.

Hyvä potku tuli ribseihin ja katosi ennätysajassa suihin. Kaikki syöjät tykkäsivät.



Podicount 290 g....kyl se tästä.

Kaltsu

Herkullisen näköistä settiä. Reseptistä uupuu vain valkosipuli. :)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!


Marjis

Komeaa seurattavaa kaikella tasolla!  Kasvit valtavan kokoisia ja ruoka herkullisen näköistä - melkoinen kombo.  :D
Juuri mietin itsekin ribsien tekoa,  kaupan ribsit kun on ihan älyttömän kalliita.
Saako possun kylkiluurivin ostettua melkein mistä hyvänsä lihatiskiltä vai onko tässä ihan kauppahalliin asti mentävä, kyselee epätietoinen?


Huru-ukko

Täälläpäin maksaa maustamattomat lihat kaikki enemmän kuin tehdasmarinaadilla sotketut. Syynä voi olla ehkä lyhyempi parasta ennen päiväys maustamattomissa ja suolattomissa tuotteissa.
Etenkin broilerit. Ribsit on vissiin aika liki samanhintaisia.