tammikuu 08, 2025, 22:07:37 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


0llin oppivuodet

Aloittaja 0lli, lokakuu 07, 2013, 11:54:48 ap

« edellinen - seuraava »

0lli

Lainaus käyttäjältä: karvainen - toukokuu 01, 2016, 21:06:24 ip
Hyvän näköisiä podeja.

Tattista! Nopeasti on kasvanut, tai ainakin tuntuu siltä kun ei ole annuumeja tullut kasvateltua vähään aikaan. :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

0lli

toukokuu 04, 2016, 05:54:53 ap #1162 Viimeisin muokkaus: toukokuu 04, 2016, 05:57:05 ap käyttäjältä 0lli




Kaksi kuukautta vesiviljelyssä LedFinlandin 350W COB-ledin alla. Capsicum chinense 'CGN21500'.
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

0lli



Siinäpä se, lähes täysin kierrätystavarasta tehty, hintaa kertyi kaikkineen 50e. Lisää tulee vielä puumateriaalia pohjalle. Leveys n.3m, pituus reilu 5m ja korkeus keskellä n.2m. Muutama rocoto oli jo testinä yön tuolla ja ei ollut aamulla moksiskaan, eli luultavasti laitamme loputkin chilit tuonne, toki tarkkailemme yölämpötiloja ja tarvittaessa sisälle sitten. :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

Chilijamppa

Ei se kummoinen viritys tarvitse olla kesällä, kunhan pitää tuulta/vettä ja kerää lämpöä. Onko tuossa virityksessä jokin syrjään käärittävä oviaukko tms.?

0lli

toukokuu 08, 2016, 21:22:30 ip #1165 Viimeisin muokkaus: toukokuu 08, 2016, 21:24:40 ip käyttäjältä 0lli
Lainaus käyttäjältä: Chilijamppa - toukokuu 08, 2016, 14:34:02 ip
Ei se kummoinen viritys tarvitse olla kesällä, kunhan pitää tuulta/vettä ja kerää lämpöä. Onko tuossa virityksessä jokin syrjään käärittävä oviaukko tms.?


Juuri näin! Joo tuo pääty on rullattuna kuvassa tuohon ensimmäisen riman päälle, ei sen kummempaa oviaukkoa ruvettu tekemään, yöksi rullaa alas ja päivällä yksi tai molemmat päädyt rullattuna auki. Tosi tyytyväisiä ollaan tuohon ja että saatiin lopulta noinkin iso huone aikaiseksi. :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

0lli



Capsicum annuum 'Alma paprika'

En hennonnut nypätä irti kun alkoi jo ensimmäisestä kukasta podia kasvattamaan, jatkaahan tuo sitten kasvua kun podi kypsyy ja nappaan sen irti. :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

tp.teppet

aika koomisen näköinen, kun noin iso podi noin pienessä kasvissa :)

Raumala

Itsellä taisi olla toissakaudella Alma, vaikka oli melkein metrinen niin jaksoi kasvattaa 3-4 podia max. kerrallan samaan aikaan. Ihan ok makuinen todella mieto.

0lli

Juu on kyllä hauskan näköinen! :D

Pitää katsella miten jaksaa satoa tuottaa tuossa ikkunalla, aurinkoa tulee n. tunnin verran illasta tohon ikkunalle. :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

0lli



Capsicum annuum 'Pimiento De Padron'

Jokusen päivän annan vielä podien tekeytyä ja sitten valmistan noista sen tunnetun tapaksen, pannulle oliiviöljyn kanssa ja käristyksen jälkeen karkeaa merisuolaa päälle!  :thumbup: :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

Jomppe

Bongasin cittarista Närpiössä kasvatettua chiliä, cayenne-tyyppisiä Pirkka-chilin "Suomiversioita". Tulisuutta ei juurikaan mutta parempia maultaan kuin Pirkkahollantipunaiset.
En muuta keksinyt kuin pannulle öljyn kera ja suolaa perään :) Hyvää oli noillakin chileillä.
Padroni tulee ehdottomasti ensi kaudelle testiin :thumbup:

0lli

Lainaus käyttäjältä: Jomppe - toukokuu 21, 2016, 15:26:38 ip
Bongasin cittarista Närpiössä kasvatettua chiliä, cayenne-tyyppisiä Pirkka-chilin "Suomiversioita". Tulisuutta ei juurikaan mutta parempia maultaan kuin Pirkkahollantipunaiset.
En muuta keksinyt kuin pannulle öljyn kera ja suolaa perään :) Hyvää oli noillakin chileillä.
Padroni tulee ehdottomasti ensi kaudelle testiin :thumbup:


Joo varmasti toimii muillakin chileillä! Prismoissa nähnyt noita padroneita myytävän!
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

0lli









Viikkoa vaille 3kk vesiviljelyssä, NFT + LedFinland 350W COB, kukkii jo kovasti mutta vielä eivät ole alkaneet jäämään kiinni. Huomatkaa toisen kuvan "katselutuoli"  :D
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

0lli



Padronit käristetty oliiviöljyssä ja karkeaa merisuolaa päällä. Ylitti odotukset kyllä reilusti, todella hyvää ja yksinkertaista! :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

Jame

Lainaus käyttäjältä: 0lli - toukokuu 28, 2016, 09:55:30 ap
Padronit käristetty oliiviöljyssä ja karkeaa merisuolaa päällä. Ylitti odotukset kyllä reilusti, todella hyvää ja yksinkertaista! :)


Tuli syötyä padroneita ja petyttyä tällä viikolla epsanjanreissulla. Yhdessäkään ei ollut poltetta nimeksikään. Tosin ne tulivat lisukkeena joten en niitä varsinaisesti tilannutkaan.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: 0lli - toukokuu 28, 2016, 09:55:30 ap... todella hyvää ja yksinkertaista! :)

Sääli, että Padronia on niin erilaisia kantoja liikkeellä. Monet ovat pettyneet, meitä iloisesti yllättyneitä taitaa olla vähemmistö. Uudet ovat kukkimassa parhaillaan, kohta taas maistellaan. Saattaisivat ehtiä vielä jalkapallokisojen loppuotteluiden seuraksi, jos vaikka Espanja pärjää taas.
http://chilivaari.blogspot.fi/2010/07/parasta-annuumia-mita-olen-maistanut_07.html

0lli

Juu nämä siemenet sain tuliaisina suoraan Espanjasta, ja näissä podeissa oli tulta mukana! :)

Sääli tosiaan! Mainio annuum totta tosiaankin, juurikin tuosta blogipäivityksestä kiinnostukseni heräsi tätä lajiketta kohtaan. Seuraavaksi odotan mielenkiinnolla alma paprikan maistelua, mikä myös ensikertalainen itselleni!
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

Chilivaari

Alma onkin hankalampi tapas-tapaus. Sen reseptejä löytyisi Unkarista, mutta kielen hallinta on minulla vähän heikkoa.
Kun kannan leikkaa pois ja siemenet kovertaa ulos, sinne mahtuu juuston lisäksi jotakin hapanta. Unkarilaiset käyttävät usein hapankaalia. Sitten uuniin tai grilliin. Myös etikkaliemessä säilöntä tai hapattaminen ovat alkuperäisiä käyttötapoja. Unkarilaiset näyttävät käyttävän noita lähinnä kellanvihreinä, ei punaisina.
Nehän soveltuvat paloiteltuna vaikka salaattiin tai wokkiin.

0lli

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - toukokuu 28, 2016, 17:35:39 ip
Alma onkin hankalampi tapas-tapaus. Sen reseptejä löytyisi Unkarista, mutta kielen hallinta on minulla vähän heikkoa.
Kun kannan leikkaa pois ja siemenet kovertaa ulos, sinne mahtuu juuston lisäksi jotakin hapanta. Unkarilaiset käyttävät usein hapankaalia. Sitten uuniin tai grilliin. Myös etikkaliemessä säilöntä tai hapattaminen ovat alkuperäisiä käyttötapoja. Unkarilaiset näyttävät käyttävän noita lähinnä kellanvihreinä, ei punaisina.
Nehän soveltuvat paloiteltuna vaikka salaattiin tai wokkiin.


Kiitokset tiedosta, pitää itsekin tutkia vaihtoehtoja! Tuon ensimmäisen ja tällä hetkellä ainoan podin annan mennä ylikypsäksi ja otan siitä siemenet talteen, seuraavista podeista sitten kokkailen jotakin ja testailen myös keltavihreänä. :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.