tammikuu 09, 2025, 22:27:45 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


PP:n 2014

Aloittaja PP, tammikuu 12, 2014, 22:18:04 ip

« edellinen - seuraava »

PP

Haluaako joku adoptoida Monfufarin alhaalle leikatun rungon joskus kuukauden päästä? Siinä voisi olla ainesta isoksi ja komeaksi bonchiksi, jos rocoto sellaiseen taipuu. Runko on paksu ja haarautuu voimakkaasti.

PP

Jaha, pakkaset on näköjään peruttu. Parempi niin, mutta kasvariin meni silti varmistettu lämmitys eli toinen puhallin omalla termostaatillaan Chal Ohlsonin digitermostaatin perässä olevan lämppärin lisäksi. Ohlsonin termostaatti on tunnetusti vikaantuva ja kuulin juuri tänään yhden pimenemisestä isän kasvihuoneessa.

Kasvarissa on mielenkiintoista liikkua, kun ovelta takaosaan pääsee vain kyyryssä tai kontaten eikä kovinkaan monessa kohtaa voi seistä. Tuli vähän täyteen.

chipe

Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 14, 2014, 16:19:09 ip

Yli kymmengrammaiset ohutmaltoiset chinenset on mulla harvassa.




Kaupan hollantilaisen haban siemenistä kasvoi tuollaisia. Podeja ei tullut kun 8-10 mutta kaikki on about samaa luokkaa. Ei siellä kaupassa tuollaisia monstereita näkynyt :).

Jame

Lainaus käyttäjältä: chipe - syyskuu 23, 2014, 21:35:13 ip
Kaupan hollantilaisen haban siemenistä kasvoi tuollaisia. Podeja ei tullut kun 8-10 mutta kaikki on about samaa luokkaa. Ei siellä kaupassa tuollaisia monstereita näkynyt :).


Sama täällä K-Kaupan "Ugandalaisen haban" kanssa. Ovat vielä vaalean vihreitä mutta koko on kohtuullisen iso. Ja ovat alkuperäisten esi-isiensä lastenlapsia eli onkos se sitten F2?
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

PP

Melkoisia chinensejä!

Taitaa sittenkin mennä pakkaselle tänä yönä. Sain tungettua viimeisenkin rocoton kasvariin, joten nyt ei tule tappioiksi kuin vähän tomaatteja. Seuraavat puolitoista viikkoa näyttää siltä, että muutaman kasvin voi siirtää pois tieltä takaisin ulos.

PP

Nyt lähti käsistä siinä mielessä, että aion tehdä chileistä pientä tutkimusta. Tuolla on lisätietoja ja kysely podeista näytteiksi.

NPhoBiaz

En viitsinyt mennä sotkemaan ilmoituslistaa, joten toivotan näin päivyrin puolella onnea ja menestystä tuohon tutkimukseen. :) Kiinnostaa!

PP

syyskuu 27, 2014, 13:06:07 ip #287 Viimeisin muokkaus: syyskuu 28, 2014, 00:53:05 ap käyttäjältä PP
Blumatit on pätevä ja helppo systeemi, silloin kun ne toimii, mikä on ainakin 99,9% ajasta. Menin hakemaan podeja miittiä varten ja totesin, ettei mistään tule vettä ja rocotot alkaa roikottaa lehtiä. Tukoksen etsintä ja kartioiden tarkistus ja säätö veikin sitten tunnin.

PP

Nyt alkoi lopullinen syksy. Viimeinen rocoto muutti takaisin kasvariin, josta poistin sitä ennen molemmat homeiset Tumbling Tomit.

Rocotoja kertyi taas kaikki kohtuukypsät eli oikean väriset keräämällä puolitoista ämpäriä, varmaan viitisen kiloa. Huomenna niiden kimppuun.


Kasvarin syksy. Kuvassa vielä poissa Orange Rocoto ja Inca Red Drop. Amppeleita on keskellä neljä, mitä ei uskoisi kuvasta.

HDR-kuva lamput päällä ei onnistunut vieläkään. Tuo on vain yksi valotus jälkikäteen säädettynä.

PP


Flexuleipä. :)

Tuota makua kun saisi isompiin podeihin. Rocotojen tyyppinen mutta aromikkaampi maku ja tultakin oli yllättävästi. Luulin, että nämä on liki tulettomia.

NPhoBiaz

Hatunnosto, harva voi tehdä flexuleivän. :)

PP

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - lokakuu 02, 2014, 03:28:46 ap
Hatunnosto, harva voi tehdä flexuleivän. :)


Kiitos, mutta ei tuo enää nykyään harvinaista ole, kun siemeniä on jaettu kahtena vuonna kymmenille ellei sadalle kasvattajalle. Kasvi on ollut jokseenkin heittellä, kasteltu ja lannoitettu miten sattuu ja milloin sattuu.

bluesman

 Näkyy marjoissa olevan vielä siemeniä. Kannattaa poistaa ne ja heittää kompostiin. Ovat pahanmakuisia.
Flexunmarjahan on hyvin mukavanmakuinen. Siinäpä olisi vuosisadan kulinaarinen teko jos voisi Montufarin kanssa risteytyä.

PP

Lainaus käyttäjältä: bluesman - lokakuu 02, 2014, 11:22:45 ap
Näkyy marjoissa olevan vielä siemeniä. Kannattaa poistaa ne ja heittää kompostiin. Ovat pahanmakuisia.
Flexunmarjahan on hyvin mukavanmakuinen. Siinäpä olisi vuosisadan kulinaarinen teko jos voisi Montufarin kanssa risteytyä.


Ei ne maistuneet, kun ei purrut väkisin rikki. Menee pinsettityöksi perkata pippuria pienempiä marjoja, joissa on yksi siemen.

PP


PP

Meni lauantain puolelle, kun


tästä tehtiin reiluhko määrä (4,7 litraa)


tätä herkkua.

Savustettua hieman kuivunutta rocotoa meni 2 kiloa, joten siinä on n. 50%tuoretta rocotoa. Savua on enemmän kuin ikinä, jonkun makuun varmasti liikaa, ja toisen satsin teenkin myöhemmin hieman vähemmällä.

Touko

Mix kaikki pitää savustaa tunkkaiseksi???

Savustamatta paljon raikkaamman ja freesimmän makuista!!!

Vai onko joku juna mennyt ohitse, jonku jutun juurta en ole oivaltanut???

Eikä tää ollu PP:tä vastaan, vaan noin niinkuin yleisesti heitetty juttu, mut jengi lukee tätä päivyriä, niin kirjoittelimpa tänne tuomiopäivän ajatuksia... hapatuspapit älkää vaivautuko kommentoimaan.  ::)
Elämä on reijässä rattoisaa

Huru-ukko

lokakuu 12, 2014, 09:11:45 ap #297 Viimeisin muokkaus: lokakuu 12, 2014, 09:14:43 ap käyttäjältä Huru-ukko
Kulinaristisen maun omaavat haluavat ruokaansa eri makuvivahteita, joita ei voi odottaakkaan että kaikki ymmärtävät. Suvaitsevaisuus muiden mieltymyksiin todistaa ainakin sen että kyseessä ei ole henkilö joka tuijottaa vain omaan rajoittuneeseen muunmuassa makumaailmaansa.
Olettaisin että kysyjällekkin riittää omaan makuunsa sopivia tuotteita ihan riittävästi.

PP

En minäkään kaikkea savusta. Rocotoja on kuivana ja muitakin ja lisää tulee, mutta savuun menee kieltämättä enemmän kuin ilman. Makuasioita ja monen mielestä ruuissa toimii paremmin savustettu chili.

Hapatus on kokeilematta, mutta kasvarissa on 10+ kg poimimatta, joten ei jää kokeilematta. Toki sekin pitää kokeilla myös savulla. :)

PP

Nyt sitä saa! Kehuttu ja nyttempi myös haukuttu :) savurocotojauhe on jälleen tuotannossa. Ostin tuollaisen, ja se tekee nopeasti jauhe-rouheseosta, jos siivilöin jauheen. Jauheessa on erikokoisia murusia, kuten kuvasta näkyy. Rouhettakin saa.