tammikuu 10, 2025, 16:25:05 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Makon välivuodet 2015-2016.

Aloittaja Raumala, lokakuu 25, 2014, 20:22:56 ip

« edellinen - seuraava »

Raumala

heinäkuu 26, 2016, 18:55:08 ip #260 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 26, 2016, 19:10:02 ip käyttäjältä Raumala
Tänään leikattu parveke Rocotoista podien jälkeiset latvat pois ja nypitty loput nuput pois, että jäisi energia sadon kasvattamiseen ja kypsyttämiseen.
Eli sadon pitäisi olla syyskuun lopussa kypsyneenä, tällä kaudella ei tarvitsekkaan todennäköiseti tuoda yhtään Rocotoa sisälle ennen yöpakkasia, painotan sanaa todennäköisesti.  ;D



Podeja noin 130 kiinni eli rapiat 5 kiloa luulisi tulevan noista.
Rocotot parvekkeella - part 3.
https://www.youtube.com/watch?v=jQnWQRJgiUg

Podicount 630 g.

Raumala

Mitään ei tapahdu chilirintamalla, odotellaan vain podien kypsymistä.
Montufarissa ensimmäiset podit olleet jo kiinni yli 9 viikkoa.

Rocotot parvekkeella - part 4.
https://www.youtube.com/watch?v=Q-JG1m2CEFo

Podicount 730 g.

Raumala

Ou jes, melkein 10 viikkoa siinä meni, ennen kuin alkoi väri vaihtumaan Montufarissa.
Mistähän tuo vaalea on tullut podiin, sumuteltua tulee vedellä muutamanpäivän välein, hikoilee ravinteitako ?


Submiqo

Omasta mielestäni tuo valkoinen näyttää sumutuksesta tulleen vesijohtoveden kalkilta. Tietty jos sitä ei muissa podeissa näy, tai ei lähde pois pyyhkäisemällä, niin sitten se on jotain muuta...

0lli

Lainaus käyttäjältä: Submiqo - elokuu 17, 2016, 18:15:32 ip
Omasta mielestäni tuo valkoinen näyttää sumutuksesta tulleen vesijohtoveden kalkilta. Tietty jos sitä ei muissa podeissa näy, tai ei lähde pois pyyhkäisemällä, niin sitten se on jotain muuta...


Täsmälleen sama tuli minullekin ensimmäisenä mieleen! :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

Raumala

elokuu 17, 2016, 22:04:21 ip #265 Viimeisin muokkaus: elokuu 18, 2016, 03:18:08 ap käyttäjältä Raumala
Lainaus käyttäjältä: 0lli - elokuu 17, 2016, 21:42:43 ip
Lainaus käyttäjältä: Submiqo - elokuu 17, 2016, 18:15:32 ip
Omasta mielestäni tuo valkoinen näyttää sumutuksesta tulleen vesijohtoveden kalkilta. Tietty jos sitä ei muissa podeissa näy, tai ei lähde pois pyyhkäisemällä, niin sitten se on jotain muuta...


Täsmälleen sama tuli minullekin ensimmäisenä mieleen! :)


Hyvinkin todennäköistä  :thumbup:, terveennäköisiä podeja on kaikki.

Tänään karsittu hieman lisää, muutama Montufar jo punertaa.



Aji Norteno viety sisältä kompostiin, täydellinen epäonnistuminen. Ei yhtään podia koko kesänä, vieressä kasvanut Aji Cristal teki yli puolikiloa satoa samalla kasvualustalla, lannoituksella ja valolla. Aina ei onnistu prkl. ???
Sama kohtalo näyttäisi olevan Carolina Reaperilla, ei yhtään satoa, tämä oli tiedossa että supertuliset eivät viihdy minulla sisäkasvatuksessa. Siinä tämän kauden flopit.

Raumala

Hidasta on Montufarien kypsyminen, 8-10 cm ennätyskokoisia tänäkesänä.
Kohta pääsee ensimmäisiä maistelemaan.  ;D

Raumala

elokuu 25, 2016, 22:16:24 ip #267 Viimeisin muokkaus: elokuu 25, 2016, 22:21:25 ip käyttäjältä Raumala
Ensimmäinen Rocoto Montufar kerätty, viikon maltoin antaa olla värinvaihtaneena kiinni vielä. Jötkäle maximus, kokoa 94 mm. Kyllä löytyy mehevyyttä, makua, raikkautta ja lempeää poltetta.   :thumbup:



Podicount 792 g.

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: Raumala - elokuu 25, 2016, 22:16:24 ip
Ensimmäinen Rocoto Montufar kerätty, viikon maltoin antaa olla värinvaihtaneena kiinni vielä. Jötkäle maximus, kokoa 94 mm. Kyllä löytyy mehevyyttä, makua, raikkautta ja lempeää poltetta.   :thumbup:


Nams! Täälläkin alkavat ensimmäiset Montufarit vaihtamaan väriä. :) Propsit siitä, että olet ensimmäinen kenen näen käyttävän työntömittaa chilien mittaamiseen! Insinööri tykkää... ;D

Raumala

... no nämä ovat tarkkoja hommia.  ;D

PP

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - elokuu 27, 2016, 10:00:59 ap
Propsit siitä, että olet ensimmäinen kenen näen käyttävän työntömittaa chilien mittaamiseen! Insinööri tykkää... ;D


Et ole ollut täällä tarpeeksi kauan. Tuolla on insinöörille kuolattavaa. :D

http://chilifoorumi.fi/index.php?board=56.0

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 27, 2016, 19:13:26 ip
Et ole ollut täällä tarpeeksi kauan. Tuolla on insinöörille kuolattavaa. :D

http://chilifoorumi.fi/index.php?board=56.0


Tarkennetaan vielä, että tarkoitin tätä "omaksi iloksi" mittailua. ;) Kilpailuissa pitäisi olla mittavälineenä mikrometri! ;D

Raumala

Kyllä on todella hidasta kypsyminen tällä kaudella. Yhtenä yönä joutunut jo tuomaan sisälle nollayön takia.



Podicount 1100 g.

Chiljonka

Mukava huomata että mulla ei oo ainoot hitaat kypsyjät ::)

Raumala

syyskuu 18, 2016, 20:48:49 ip #274 Viimeisin muokkaus: syyskuu 18, 2016, 20:50:50 ip käyttäjältä Raumala
Kaksi Aji Cristallia ja Aji Benito pätkäisty ja laittettu litraisiin ruukkuihin talvehtimaan jos selviävät.



Rocotot tuotu sisälle kypsyttelemään satoaan. Reiluun viikkoon ei tapahtunut mitään jo värinvaihdon aloittaneisiin podeihin eli oli aika tuoda ne sisälle. Podit olleet jo 11-12 viikkoa kiinni eli nyt on ennätys hidasta kypsyminen.



Satoa kerätty vasta 1535 grammaa.

Raumala

Sisälletuonnin jälkeen lähtenyt kypsyminen käyntiin.  :) Kyllä liian pitkään pidin parvekkeella kun Mikkelissä yölämpötilat olleet kuukauden noin 5 asteessa ja allekkin.

Locaton kauden ensipodi.



Montufar.


Raumala

Kauden ensimmäinen Locato maisteltu, kyllä on mainio rocoto-lajike tämäkin. Potkuakin tuntuu olevan vähiintäänkin rittävästi.
Olinko havaitsevani hieman sitrusmaista alkumakuakin ?


Raumala

Nyt alkoi kypsyminen kunnolla Montufareissa ja Locatossa, ensimmäinen Orange Rocotokin jo värinvaihdon aloittanut.



70-80 podia vielä kypsymässä eli ei taida ihan yltää 5 kiloon sato. No kerrostalokasvatteluksi kuitenkin kohtuu kausi ja vähiten kasveja moneen vuoteen.

Podicount 2509 g.

Raumala

Ei mene enää kypsyttelyssä pitkään, niin saa nuo kompostiin.


Raumala

marraskuu 02, 2016, 18:01:00 ip #279 Viimeisin muokkaus: marraskuu 02, 2016, 18:05:03 ip käyttäjältä Raumala
Tänään kerätty viimeiset Orange Rocotot ja tehty viimeiset jauheet eli kausi aika lailla paketissa. Vielä perattava viimeinen satsi rocotoita pakkaseen.



Jauheita taitaa olla riittävästi talvea varten, hyvin meni blenderillä jauheeksi.






Kausi meni kaikin puolin hyvin ja ilman tuholaisia. Kaikki Rocotot sai kypsytettyä sisällä.
Ihan kohtuu sato tuli kerrostalo yksiössä kasvatetuksi.  :thumbup:
Nyt oli kasveja vähiten viime vuosiin nähden.

Sato:
Aji Cristal 570 g.
Aji Benito: 193 g.
Trepadeira do werner 221 g.
Montufar 1709 g.
Locato 1264 g.
Orange rocoto 757 g.

Yhteensä 4714 grammaa.

Talvehtimaan jätin 2 kpl Aji Cristalia ja yhden Aji Beniton.