tammikuu 09, 2025, 19:47:48 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Reetan 2016/ kausiviljelyä kasvihuoneessa

Aloittaja Rähinä-Reetta, tammikuu 03, 2016, 12:48:01 ip

« edellinen - seuraava »

Rähinä-Reetta

syyskuu 20, 2016, 13:37:27 ip #140 Viimeisin muokkaus: syyskuu 20, 2016, 13:40:32 ip käyttäjältä Rähinä-Reetta
20.9. Polttavan tuliset ja hirmuisen hedelmäiset Fataliit lähtivät tänään puskista. Satoisatkin olivat mokomat, 1.960 kg. Osan työnsin savustumaan, kun en tässä juuri nyt jaksa muutakaan räpeltää, osan räpelsin vakuuminaattorin kautta pakkaseen.

Chilit2016P1 by chilejä ja muuta, on Flickr

Fataliit by chilejä ja muuta, on Flickr

Jääkaappiin jäänyt vajaa Salsa Verde -purkki on vajentunut entisestään. Maku ehkä ihan hiukan arkisempi kuin muissa salsoissa mitä olen tehnyt, mutta silti enemmän kuin paikallaan esim. hot dogeissa mature cheddar-raasteen kaverina tai aamupalamunakkaan kanssa.


-- satoa korjattu tähän mennessä 26.226 kg

Chilijamppa

Tänä vuonna tosiaan olleet satonäkymät hyvällä tasolla ja itse olen kuivannut/pakastanut chilejä monta pussia talvea varten. Kasvihuoneessa on vielä useampi kilo tavaraa kypsymässä ja osa jää keräämättä, koska kausi ei enää pitkään jatku.

Kun sinä tunnut kasvattavan pääasiassa C.chinensen edustajia, niin onko Hot paper lantern tai Aji jobito tuttuja lajikkeita?

Jos ei ole tuttuja lajikkeita, niin Hot paper lantern ja Aji jobito olisivat varmasti kokeilemisen arvoisia lajikkeita ensi kaudelle. :thumbup:

Rähinä-Reetta

Lainaus käyttäjältä: Chilijamppa - syyskuu 20, 2016, 15:01:41 ip
Tänä vuonna tosiaan olleet satonäkymät hyvällä tasolla ja itse olen kuivannut/pakastanut chilejä monta pussia talvea varten. Kasvihuoneessa on vielä useampi kilo tavaraa kypsymässä ja osa jää keräämättä, koska kausi ei enää pitkään jatku.

Kun sinä tunnut kasvattavan pääasiassa C.chinensen edustajia, niin onko Hot paper lantern tai Aji jobito tuttuja lajikkeita?

Jos ei ole tuttuja lajikkeita, niin Hot paper lantern ja Aji jobito olisivat varmasti kokeilemisen arvoisia lajikkeita ensi kaudelle. :thumbup:


On tosiaan yllätyshyväsatoinen ollut tämä kausi. Viimeiset odottelevat täälläkin kasvihuoneen perällä, en ole ajatellut lämmittää nyt syksyllä, joten pois joutaisivat pian, kun vaan viitsisi ja kerkiäisi.

Eivät ole ennestään tuttuja mainitsemasi lajikkeet, kiitos vinkistä. Koitan muistaa ne kun katselen siemenkauppojen listoja. :) Muutama aji tuli jo shoppailtua Fataliilta. Mieluusti sitä aina kokeilee muutamaa uuttakin, varsinkin nyt kun varmuusvarasto on täynnä entisiä.  :D

Rähinä-Reetta

22.9.

Chilit2016P2 by chilejä ja muuta, on Flickr
Kashmiri Mirchit ja kypsät Pimenta Morangat poistuivat kasvihuoneesta eilen.

Jotenkin olisin odottanut Kashmireihin vähän enemmän makua, tai sitten vaan onnistuin kasvattamaan ne suht mauttomiksi. Perkasin ne ja laitoin kuivuriin suoraan. Pimienta Morangat taas olivat kuin karkkia, tuli maisteltua useampi puolikas peratessa. Morangat pakkasin vakuumiin ja pakkaseen.

Vähän hampaat irvessä jo noiden kanssa räpellän.  :D Vielä kun sen hapanchilin saisi kyhättyä...

-- satoa poimittu 28.586 kg

Rähinä-Reetta

lokakuu 04, 2016, 12:48:21 ip #144 Viimeisin muokkaus: lokakuu 05, 2016, 13:23:50 ip käyttäjältä Rähinä-Reetta
4.10. Viimeiset chilinkeruut.

Chilit2016P3 by chilejä ja muuta, on Flickr
Oranssit kookkaat ovat Bido Tacanat, sitten on sekalainen setti mm. Omnicoloria, Bishop's Crownia ym vihoviimeisiä.

Kaikki kasvihuonehommat on olleet enimmäkseen heitteillä vähän aikaa, chilikylläisyyden ja muun elämän vuoksi. Tänään itseäni kaksin käsin niskasta kiinni ottaen keräsin kasvihuoneen viimein tyhjäksi. Paljon meni tavaraa ylikypsyneenä ja etanoiden syöminä suoraan kottikärreihinkin pois kärrättäviksi, eli ihan 100%:sti ei satoa tullut saatua talteen. Siellä nyt odottavat viimeiset kelvolliset chilit perkaamista ja hapatukseen päätymistä. Ja sitten kasvihuoneen siivousta vaille saa unohtaa koko tämän touhun hetkeksi.  :D

Loppulaskelma: 33.297 kg chiliä kerättynä ja johonkin muotoon säilöttynä, pois annettuna ja pieni osa syötynäkin.

**

5.10. Hapanchili hapattumaan. Hylkäsin nyt liemien muhittamat keraamiset painot ja laitoin painoiksi kaksi litran Minigrip-pussia joissa vettä sisällä, Chilivaarin sivuilta tällaisen pelastavan idean olen löytänyt.

hapanchili2016a by chilejä ja muuta, on Flickr

Rähinä-Reetta

25.10. Otin hapanchilit ruukusta. 3.5 antoi lukemaksi pH-mittari, joten ei ainakaan happamuudesta pitäisi jäädä. Olisi kai voinut vähän aiemminkin sitä kurkata.

hapanchili2016b by chilejä ja muuta, on Flickr

Keltaisen salsan kohdalla kellarissa on hiukan vajausta vielä ja pakastimessa ovat myös keltaisemmaksi kypsyneet tomatillot yhä odottamassa että niistä jotain tehtäisiin.

Ensimmäisiä lumihiutaleita leijailee juuri kun tässä tätä naputtelen.

Rähinä-Reetta

10.12.

Pojat by chilejä ja muuta, on Flickr
Nyt vedetään lonkkaa ja korkeintaan nähdään unta chileistä.