marraskuu 29, 2023, 11:44:52 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Ekonyymin 2017

Aloittaja ekonyymi, helmikuu 24, 2017, 14:38:38 ip

« edellinen - seuraava »

ekonyymi

Tänä vuonna ei oikein kulje. Eipä kehtaa laittaa idätyslistaakaan, kun on kuivuneita lauttoja, homehtuneita lauttoja, ties mitä. Pari Lemon Dropia on lähtenyt liikkeelle, mutta tuntuu että niilläkin on sirkkalehdet ollut jo kuukauden.Oiskohan paikallaan "neljän kasvin välivuosi" ?

chilifellow

Tsemppiä! Kyl se siitä. Ainahan voi keväällä ostaa taimia vaik Chilitarvikkeelta Helsingistä? Toivon mukaan chilejä saa...
# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

ekonyymi

Kiitos, ehkä tämä tästä vielä väkinäiseksi hymyksi muuttuu. Viime kaudellakin oli alkuhaasteita, mutta tuotto oli sitten lopulta yli 3kg. Vaikka osa meni kiireessä haaskuuseen ja Starfish teki jopa minunkin makuuni turhan mietoja podeja, niin kuivattuja eriä ja salsaa tuli hyvin tämän talven tarpeiksi - ja tarvittaessa paikkaamaan jopa ensitalvea.

ekonyymi

4 kasvia voivat pääosin hyvin.

Tällainen ylläri löytyi Bauhausissta:Koko osio oli aika positiivinen yllätys, ihan oikean kuuloisia lajikkeita, useampia, tämän lisäksi mm. Apache, TSMB. Ja hinta kohdallaan 3,95/kpl.

ekonyymi

Putsasin Chocolate Scotch Bonnetin mullista ja asetin passiiviin. Kaiken haasteellisuuden keskellä olen kuitenkin saanut pari asiaa kohdalleen. Toinen on Lemon Drop publerissa ja toinen on kausi ilman multakasveja.

Siirsin ulkokasvit kasvariin kesäkuun alussa, kun yhdeksi yöksi luvattiin melko kylmää. Ne jäivät sitten päiväksi sinne ja tässä kuvat iltapäivästä uupuneena ja seuraavana iltapäivänä elpyneenä.Ei sillä ollut liemi vähissä, vaan ilmeisesti kasvarissa vaan oli hetkittäin tosi lämmintä. Mitään automaatti-ikkunoita ei tässä kasvarissa vielä ole. Onneksi toipui hyvin.


Lisäksi tästä tuli nyt oikeasti se neljän kasvin kausi. Starflame on passiivihydrossa ja Lemondrop on publerissa.Sen lisäksi on vielä Nattaly passiivihydrossa.Vaatimatonta on tämä kasvu, mutta kun nyt jotain satoa tulisi, niin hyvä on.

ekonyymiStarflame ja LemonDrop.

Nattaly ja Choko Scotch BonnetOlin viikon verran perheen kanssa reissussa ja anoppi oli huolehtinut kasveista sillä aikaa. Passiivit oli "kasteltu" ihan laitoja myöden. Lapposin vedet pois ja laitoin tuoreet liemet tilalle. Viime kesänä harrastin sitä muutenkin - että vaihtaa liemet muutaman kerran kesässä noihinkin. Se kimposi siitä kun tarkistin vähiin menneiden publereiden PH.ta ja ravinnepitoisuutta. Osa liemistä oli todella happamia, joten tuli tavaksi vaihtaa koko ämpäri aina silloin tällöin. Pikkuisen haasteellista vain tiettyjen publerien kanssa, kun juuristo valtaa koko ämpärin, mutta tähän mennessä aina onnistunut kuitenkin.

Starflame:lla kukka aika hyvässä kunnossa, vaikka pukkaa jo podia:


ekonyymi

Ei mikään ihmeellinen kausi, mutta parempi kuin ei mitään.Nattaly oli ensimmäinen pukkaamaan Podia.Starflame podeja.

ekonyymi

Vuonna 2014, Cayenen podi alkoi kellertää huhtikuun lopulla. Tänään löysin Starflamen podin, joka on ottanu värin pintaan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.


ekonyymi

Chocolate Scotch Bonnet teki välillä ihan uskottavaa kasvua, mutta jos vielä ei ole saanut yhtään pikkusormen päätä isompia Podin alkuja aikaiseksi, niin tulee kompostikomennus.Jotain elukoitakin löytyi, tosin vain yhdestä oksasta:


ekonyymi

Vähän tuuliajolla olleet kasvit viime viikkoina. Onneksi kasvihuoneessa oli lämppäri pakkasvahtina. Itse olen ilmeisesti käyttäytynyt hyvin, kun Lemon Drop publereineen sai luvan tulle olohuoneeseen kypsyttelemään podejaan.Vieressä starflame:n passiivihydro, joka onkin ollut jo sisällä muutamia viikkoja.

Ulos oli vielä unohtunut Nattaly, jossa oli kyllä kivasti podeja, mutta jäi pakkasöiden armoille. Sen ennuste ei ole kovin lupaava: