huhtikuu 16, 2024, 21:23:00 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilejä ruoanlaittoon ja kasvattamisen ilosta.

Aloittaja Snagg3, huhtikuu 17, 2022, 22:12:32 ip

« edellinen - seuraava »

Snagg3

Hei! Oon aina ollu chilien ja tulisen ruuan ja ruoanlaiton ystävä. Viime kesänä aloitin kasvattamisen muutamalla cayenne siemennellä ''meiningillä kyllä ne tossa ikkunalaudalla kasvaa'' niin löin vaan multaan kasvohan ne  :) Profiilikuvassa näkyykin mun ensimmäinen itsekasvattama podi. Kuinka moni vielä muistaa sen fiiliksen?

Chileistä innostuneena lainasin kirjastosta: Red hot chili - kokkaa chilisti. Löytyy muuten hyviä ruokaohjeita mikäli tykkää myös kokkailla jotain erilaista perusruokien ja eväitten ohella. Voin suositella.
Toinen hyvä kirja jota voin suositella on Chili Kirja, erittäin hyvää perustietoa kasvattamisesta, chilien historiasta (Mikäli sellanen kiinnostaa) ja vähän kaikesta chileilyyn liittyvästä ja löytyyhän tästäkin opuksesta jokunen ruokaohjekin. 

Tänä keväänä ajattelin panostaa enempi myös tuohon kasvatuspuoleen vaikka tuossahan nuo cayennet vieläkin tuottaa hedelmää, päätin kuitenkin liittyä tänne etsimään tietoa ja keskustelemaan kanssakasvattajien kanssa chileistä, kasvatuskokemuksista ja kaikkeen chileilyyn liittyvästä.

Siemeniä on ja 12.4 laitoin itämään yht. 6 siementä (5 lajiketta), (Näistä lisää myöhemmin sitten päiväkirjassa) tarkotus olisi tänne foorumille päiväkirjaakin kirjotella omaksi ja muidenkin iloksi ja hyödyksi, kunhan aina vaan ehtii/on jotain kerrottavaa.

Pari 895 loisteputkivalaisinta ja multaa, ruukkusoraa ja ruukkujakin on hankittu jo.
Olkkariin täytys vielä kukkapöytää rakennella kun sattuu puutavaraakin olemaan kellarissa valmiina. Valaisimiin myös hankkia oikeanlaiset putket. Vaikka meidän keittiöön ja olkkariin paistaakin aurinko suurimman osan päivää silloin kun paistaa ylipäätään, niin ei noille valoille ole käyttöä oikeestaan kun vasta syksyllä.

Toivotaan ettei lähde ihan lapasesta koko homma kun tarkotus on omaan ja perheen ruoan laittoon chilejä kasvattaa eli isot sadot ei ole se tavoite vaikka onhan se varmasti hienoa jos enempi satoakin tulee.

Mutta eiköhän tässä ollut nyt mun kaks senttiä chileistä ja omista fiiliksistä ja kokemuksista.
Hienoa kun pääsi foorumille mukaan. Yritinkin jo tossa aikasemmin keväällä liittyä mutta oli rekisteröinti kiinni.

Hyvää kasvatuskautta kaikille! ja käykää aina välillä kurkkaamassa ja kommentoimassa päiväkirjassa (muokkaan linkin tähän) kun saan sen aloitettua ja koitan sinne kuviakin lisäillä nykyisistä ja uusistakin kasveista, fiiliksistä ja muusta asiaan liittyvästä.


 
 

miiksuli

Tervetuloa! Toivottavasti viihdyt. Itsekasvatettu on aina parempi kuin kaupan.

marek

Tervetuloa  :)
Tuo kirja on itsellänikin ja jotakin sieltä kokkaillut. Osa ohjeista hieman monimutkaisia, mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018
Blogi Chilin kosketus https://chilinkosketus.blogspot.com/