Sopiva ruukun koko parvekkeelle?

Aloittaja Uuge Poni, toukokuu 05, 2023, 22:55:29 ip

« edellinen - seuraava »

Uuge Poni

Semmoinen asia kaihertaa kun sopiva ruukun koko. Miten ruukun koko vaikuttaa noiden kasvuun? Luulisi vaikuttavan? On Aji Panca, Turbo pube, Amarillo, Kristal, ja näkyipä 8 viikkoa sitten kokeiluna istutetut chilimauste-paketista otetut siemenetkin nyt itäneet...

Parveke on 1.4 m syvä. Mietin että jos olisi 0.25 m²/chili? Fundeerasin siitä että kannattaisiko olla ruukut suht pieniä? Vai pitääkö se olla ainakin 10 l?

5 ja 4 l ruukkuja olisi ja niitä ajattelin käyttää. Turvemultaa 4 l ruukkuun. Ja kasteluun kompostitee.

Ja tässä pyrin saamaan parvekeneliöltä niin paljon chiliä ruokaan kun kesänä mahdollista on. Eli siinä mielessä onko hyötyä jos olisi isommat ruukut?
@ugponics

miiksuli

Noi ruukun koot riittänee vaikka naille kaikille. Pubescens vissiin innokkain isommassa. Kokeile noita maks 5L ruukkuja eka ja mieti sit ensi vuonna uudestaan :) Mä usein kituutan mun super hot chinensejä 2L ruukuissa ja tekee muutamn marjankin ja joskus vähän enemmän.

Uuge Poni

OK, hyvä kuulla palautetta kysymyksiin miiksuli! :)

Mietiskelin asiaa lisää. Ehkä voisi laittaa kolme 10 l ruukkua turbo pubelle, amarillolle ja cristalille. Nuo fataliiseedsin amarillot ja cristalit taitaa olla keskikokoa, ja turbopube pitäisi olla isoimman paikalla.

Panca on chinense, ja pelkään pahoin ettei se välttämättä tule pitämään viileästä parvekkeesta (silti noin +6 C astetta lämpimämpi kuin ulkona), eikä pihakoivuista tulevista armottomista kirva-aalloista joita siellä on jo ollut pari viikkoa. Vai? Mutta kokeillaan.

Eli muutama 0.5 m² ja 2 m korkean chilin per 10 l, ja sitten muut 0.25m² ja noin 1-1.5 m pitkiksi 4 litran turvemönttiin :chili: Mutta saa nähdä pääseekö tässä niin pitkälle, ovat vasta pikkuruisia.
@ugponics