tammikuu 10, 2025, 11:45:49 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


mikä on parasta kaupan chilikastiketta?

Aloittaja naga morich, maaliskuu 13, 2009, 16:36:36 ip

« edellinen - seuraava »

naga morich

eli mikä on parhain. itse en ole maistanu kuin kaupan tabaskoa.
Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

Watt

maaliskuu 13, 2009, 16:42:33 ip #1 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 13, 2009, 16:44:11 ip käyttäjältä Watt
Parasta on tähän mennessä mitä löytänyt kaupan hyllyltä (Citymarket). Mama Africa's Habanero, sopivan tulista ja maukasta lähes kaikkeen, lähinnä tulee sörssättyä hampurilaisen välii. Myöskin sekoitettuna Majoneesiin tai Ketsuppiin saa sopivaa ja tasaista poltetta ruokiin. Njam! 8)

Hyvä hopeasija tulee Amazonin veryhot (habanero) soosille, vaikkakin hieman liian etikkainen. Silti vähemmän etikkainen kuin tabasco. Polte on enemmänkin rauhallinen. Huomattavasti parempi maku ja tulisuus kuin tabascossa.

Amazonin Chipotle oli myös ihan ok, vaikkakin maultaan ja hajultaan hieman pahahko. Savun haju oli ihan ok, muuten tuote oli jotenkin oudon makuinen. Ketsuppiin sekoitettuna tai lihan marinointiin toimi loistavasti, mutta tuskin ostan uudestaan. ;D
Mainokset, grafiikka, suunnittelu, logot, bannerit, ulkoasuntoteutus...
watt@gmx.com

ChiliRotta

Paras markettikastike on tähän mennessä ollut ehkä mama africa's habasoosi. Hyvänä kakkosena P.I.G jamaican style, ja kolmanneksi parhaaksi voisi heittää vaikka blair's Salsa de la muerten. Mielestäni hyvää markettitavaraa ovat myös esim. Amazon green, Amazon chipotle, P.I.G garlic style ja perus HabaTaba.
Väijymistä chilifoorumilla vuodesta 2008

Aji Inferno

Järkytänpä tässä chilipoliittisesti äärimmäisen epäkorrektilla kannanotolla... Mutta: kokeiltuani vuosien saatossa vähän kaikki mahdolliset ja mahdottomat chilikastikkeet (toisin sanoen: ihan hyvän määrän), oman keittiöni ylivoimaisesti eniten käytetty chilikastike on yhä Habanero Tabasco! Siinä on oikeastaan kaikki saatu kohdalleen; juuri sopivasti potkua ja ainakin omaan makuuni mainio maku. Sopii vähän kaikkeen ruokaan ja tonnikalan kanssa superhyvää! :) Hyvää on myös Chipotle Tabasco.

Vähemmän yleiskäyttöisiä, mutta erinomaisia kastikkeita on sitten monia. Blairs'in maineikkaasta übertulisten kastikkeiden sarjasta maultaan erottuu edukseen miedonlainen Jalapeño Death. Mama African soosit ovat myös maukkaita. CaJohn's -tuotteet yllättivät positiivisesti. Erityisesti "10" on aivan parhaita todella tulisia, silti yhä syötäviä liemiä. Jos pitää vahvasta Habaneron mausta, Enconalla on erinomaisia kastikkeita.

Ylipäätään, chilikastikkeiden laatu ja saatavuus on nyt aivan vuoden sisällä parantunut suomessa aivan dramaattisesti. Etikkaiset, yhdentekevät Louisiana-kastikkeet alkavat unohtua ja aasialaisillekin kastikkeille on nyt todella laadukkaita meksikolaisia, amerikkalaisia ja etelä-amerikkalaisia vaihtoehtoja.

Chilicutter

Kallistun noihin chipotle kastikkeisiin Amazonin chipotle on hyvää kuin myös la costena chipotle.
Tuota chipotle tabascoa ei ole vielä tullut vastaan.
Jotenkin tuo savu ja chili sopivat yhteen ;)
Tulisemmista kärkipäässä on habatabasco ja mama africas habasoosi.
Don't play with fire, but play with Wild Chilli's
HTTP://WWW.WILDCHILLI.EU

Avanti

Olen Aji Infernon kanssa samaa mieltä. kaapeista löytyy lähes kaikki Blairin soosit ja jauheet, kuivattuja Naga Jologioita, erilaisia kuvattuja haboja, sekalaisia sooseja Davelta, Mamas Africalta, Amazonilta, El Yucatecolta, Pain Is Goodilta, jne, jne ja silti eniten kuluu Haba Tabascoa!
Ps. Jos haluatte tulisia ja hyviä jalapeno siivuja ja on mahdollista käydä K-tukussa, niin ostakaa ihmeessä Menu Jalapeno-viipaleet. 2800g/1600g purkki maksaa vain 5 € ainakin Tampereen K-noutotukussa. Itsellä kulutus n. 2 - 3 purkkia /v kaiken edellä mainitun lisäksi.
Poppolo

Avon Barksdale

Pain is goodin Jamaican Jerk ja Habataba ovat ehdottomat suosikkini. Toki itsetehty habasoossikin uppoaa hyvin.

MasaT

maaliskuu 14, 2009, 01:42:28 ap #7 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 14, 2009, 01:46:36 ap käyttäjältä MasaT
Savustetuista chokolate habaneroista tehty kastike on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen mutta chilikauppaan on taas tullut uusia kastikkeita. - Katsotaan. 8)

jarzzo85

kyllä tuo mamas african habanero soosi on ykkönen ;)

Julle

Itse nautin aina yhtä paljon savun ja tulisuuden yhdistelmistä.

Nyt soi: Texas Rib Rangers spicey BBQ sauce (Tikkurilan Yliveto), Pain 100% (Tammiston Jättijako) ja joskus aikaisemmissa keskusteluissa mainittu "Gruzija" - ukrainalainen chilitahna (Tiksin Yliveto). Pain on aika stydiä pöytäkäyttöön, joten se on lähinnä mukana mausteena ruuanalaitossa. Tuo chilitahna on hyvää ihan sellaisenaan, samoin BBQ -soosi. Jälkimmäisellä marinoitu lihaa, käytetty dippikastikkeisiin jne. Erinomaista.
~Ei se satu~

Masokisti

Painin habanero garlic ja jamaika olivat todella hyviä, myös mama's africa habanero on todella hyvä.

Tepi

Lähes kaikki Chipotle kastikkeet ovat iskeneet ja aika moni BBQ- eli pidän savun aromista. Ehdoton suosikko on Bull's-Eye Hickory Smoke jossa ei poltetta ole lainkaan. Myös Tabascon Chipotle on milestäni erittäin hyvä ja jostain syystä vertaan aina kaikkia itselleni uusia Chipotle kastikkeita siihen- kyseessä voi olla jonkin sortin nuoruuden rakkauden syndrooma...oma chiliharrastukseni kun lähti käyntiin siitä kun työkavereiden kanssa tilattiin Jenkkilästä Tabascon tehtaalta pahvilaatikollinen tavaraa kun ei paremmasta tiedetty.

Lidlissä myytävä Kanian Salsa on perus kastikkeena ja lapsiperheen toisena ketsuppina hyvä (kommentoikaa vaan jos tuon maininta ahdistaa  :D )- tai paremminkin käytännöllinen. Käytännöllisellä tarkoitan edullista hintaa ja ihan hyvää kastikepohjaa josta tulee helppoa modattavuus...muutama tippa PSE:tä saa ihmeitä aikaan.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Freelancer

Omat suosikit kaupan hyllyltä on Habanero Tabascoa (joka muuten on todella hyvää ja halpaa) lukuunottamatta kaikki Blair'sia (tulisuusjärjestyksessä):
Salsa de la Muerte, Pure Death, Sudden Death.

After Death ja Mega Death on käytössä sekoitteina, eli heitän pohjaksi Muertea tai Pure Deathia ja sitten lisään ytyä Afterilla, Suddenilla tai Megalla, mutta Sudden Death on tosi hyvää sellaisenaankin jos ei halua paljoa nestettä/kastiketta ruokaan.

von Riena

Habatabascosta saa oikein muikean tuningin, kun heittää sisällön isompaan pulloon parin murskatun valkosipulinkynnen ja 1tl sokeria kanssa :twisted:
#579

Noli Me Tangere

La Costena - Salsa de Chile Chipotle

Siinä maukas savuchilikastike. Mielestäni paljon parempaa kuin esim. Amazonin chipotle-kastike.

Hombre

Ainoa kaupan kastike jota nykyään käytän on Habanero Tabasco. Ei ole tullut tarvetta muihin. Joku Chipotle tyyppinen olisi kova juttu varmaan,
mutta ei ole kävellyt missään vastaan.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

Noli Me Tangere

Yllätti vähän tämä ketju. Niin moni pitää Habatabaa hyvänä kastikkeena. Täytyy kait sitten tunnustaa, että kyllä miultakin sellanen pullo kaapista löytyy. Sopii mainiosti eväsleipien "piristämiseen", minkä huomasin viime kesänä raksalla.

mpp

Haba tabasco sopii sourcream sipsien kanssa hyvin. Tippa pari päälle ja ääntä kohti. Antaa mukavan etikkaisen makean polttavan lisämaun.

Xbow

maaliskuu 19, 2009, 21:31:49 ip #18 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 19, 2009, 21:33:38 ip käyttäjältä Xbow
Niin, onhan Habascossa jos jonkinlaista, toisiin safkoihin ihan sopiva soossi. Tulisuudessa pärjäilee hyvin verrattuna moneen chilisoossiin, joissa ei ole esanssia käytetty. Veikkaan, että scovillet ovat Tabascon osalta suunnilleen paikkaansapitäviä, mutta joissain muissa tapauksissa yläkanttiin arvioitu. Pirkan meksikolaiskastike Salsa Chilpotle myös löytyy jääkaapista, "keskivahva" lukee, mutta mielestäni hyvinkin pieksee monet vieressä nököttävät "hot" salsat, miedonoloinen soossi omaan makuun, mutta terästäminen on helppoa.

"Gruzija" - ukrainalainen chilitahna, tätä löytyy Tampereen Kuninkaankadun Anttilasta, suolanen, mutta ihan veikee maku, joskaan nyt ei niinkään chilinen.

Esimerkiksi Pain 100% kyllä pieksee habascot tulisuudellaan mennen tullen. Toi 100% versio lienee terästeenä hyvvee, mutta sellaisenaan omaan makuun vähän liian jyrkkä. Salsa de la Muerte kyllä kuluu uhkaavan nopeasti, tuntuu sopivan moneen. Eipä tulta kummemmin, mutta hyvän makusäväyksen antaa.

#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

Watt

Äsken tuli taas siveltyä paahtoleivän päälle Mama Africa's habanero kastiketta, pakko vain vielä todeta että ihan ylivoimainen ykkönen! NAMMM :P Tulisuus juuri sopiva pöytäsoosiksi, ei tarvitse läträtä sen kanssa niinkuin amazonin kastikkeen kanssa.
Mainokset, grafiikka, suunnittelu, logot, bannerit, ulkoasuntoteutus...
watt@gmx.com