Aloittelijoiden chilikysymykset. Kysy täällä ensin!

Aloittaja Kärsä Babar, maaliskuu 14, 2009, 10:13:47 ap

« edellinen - seuraava »

Quini

elokuu 16, 2014, 13:38:36 ip #8540 Viimeisin muokkaus: elokuu 16, 2014, 13:46:04 ip käyttäjältä Quini
Lainaus käyttäjältä: DrJewnicorn - elokuu 15, 2014, 09:56:22 ap
ruskeaa laikkua löytyy lähes jokaisesta


Jos toi on vaan värin muuttumista eikä siis mitään irrallista "höttöä" tai muuta, niin mun silmään näyttäisi tuo ultra violetin aiheuttamalta tummenemiselta, ei siis vaarallista tai sitten se vaan vaihtaa väriä. Chilit aloittavat värinsä vaihtamisen eli kypsymisen erinäköisinä kirjavuuksina ja värien vaihteluina, ei vaarallista sekään.

Chilivaari kirjoitti asiasta blogissaan: http://chilivaari.blogspot.fi/2010/07/aurinko-varjaa-padroninkin_10.html

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: Quini - elokuu 16, 2014, 13:38:36 ip
Lainaus käyttäjältä: DrJewnicorn - elokuu 15, 2014, 09:56:22 ap
ruskeaa laikkua löytyy lähes jokaisesta


Jos toi on vaan värin muuttumista eikä siis mitään irrallista "höttöä" tai muuta, niin mun silmään näyttäisi tuo ultra violetin aiheuttamalta tummenemiselta, ei siis vaarallista tai sitten se vaan vaihtaa väriä. Chilit aloittavat värinsä vaihtamisen eli kypsymisen erinäköisinä kirjavuuksina ja värien vaihteluina, ei vaarallista sekään.

Chilivaari kirjoitti asiasta blogissaan: http://chilivaari.blogspot.fi/2010/07/aurinko-varjaa-padroninkin_10.html


Luultavasti UV-säteilyn aiheuttamaa antosyaniinin esiintuloa.

Lainaus
Antosyaaniinien tärkeimmän tehtävän kasveissa uskotaan olevan niiden toimiminen UV-säteilyltä suojaavina yhdisteinä. Säteilyn lisäksi muutkin ympäristön aiheuttamat stressitekijät, kuten kylmyys, kuivuus ja kasvitauteja aiheuttavat mikrobit, saattavat lisätä antosyaniinien tuottoa kasveissa. Antosyaniinit toimivat myös antioksidantteina ja antimikrobisina yhdisteinä.


Tuollainen podien värjäytyminen ei ole kovinkaan harvinaista ja siitä ei tarvitse huolestua. Kypsymisen myötä violettius/mustuminen häviää.

chipe

Onko tuo Heinän Puutarhan festeillä myymä Rocoto Red sama kuin Rocoto Red Peruvian?

Yllätyin tässä juuri tiedosta että ainakin tuo Peruvian on kypsänä raakaa miedompi. Luulin tuon olevan aina toisinpäin. Onko tuo pubeilla tapana tai kuinka yleistä muutoin?

joseplluissans

Lainaus käyttäjältä: chipe - elokuu 17, 2014, 23:46:25 ip
Onko tuo Heinän Puutarhan festeillä myymä Rocoto Red sama kuin Rocoto Red Peruvian?

Yllätyin tässä juuri tiedosta että ainakin tuo Peruvian on kypsänä raakaa miedompi. Luulin tuon olevan aina toisinpäin. Onko tuo pubeilla tapana tai kuinka yleistä muutoin?

Siellähän myytiin vähän kaikennäköistä, osien nimiä en ollu edes koskaan kuullu. Eli ite nimettyjä tai omia risteymiä. Lisäksi oli aika paljo bonchi-kokoista tainta...
Bassoa länkyttävä chilinsyöjä Tampereelta.

sorrii

Katselin samalla mielellä niitä Heinän Rocoto Rediä.

Itsellä on parina kesänä ollut Red Peruviania, ja hedelmät olleet puolet isompia. Tänä vuonna kuitenkin näyttävät mullakin Red Peruvianit olevan pienempiä, ettensanoisi pieniä. Voisko olla sama ilmiö kuin chinenseillä, että kukkimisen aikaan oli melkoisen kylmää, kesäkussa siis ...

Kaikki pubet ovat mulla kylläkin ulkona. Yleensä vähän jonkun seinämän suojassa auringon paahteelta. Kaikissa puskissa poikkeuksetta edelleen kukinta päällä täysillä. Aion nyt loppukesän ajaksi siirtää nuo avoimelle paikalle että saavat kaiken auringon mitä vielä taivaalta voi saada. Kun sitten aremmat paprikat ja petenerot on teurastettu kasvitunneleista, niin siirrän varmaan sinne.
Ja vanhasta kokemuksesta arvaan että syyskuussa kärrään kottikärryillä 6 isoa puskaa rocotoja kotiin, parvekkeelle sekä olohuoneeseenkin kypsyttelemään satoaan. Viime vuonna poimin viimeiset tuoreet rocotot Jouluna, kun nämä uudet olivat jo itämässä ...  ;D
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

chipe

Lainaus käyttäjältä: joseplluissans - elokuu 18, 2014, 14:00:51 ip
Lainaus käyttäjältä: chipe - elokuu 17, 2014, 23:46:25 ip
Onko tuo Heinän Puutarhan festeillä myymä Rocoto Red sama kuin Rocoto Red Peruvian?

Yllätyin tässä juuri tiedosta että ainakin tuo Peruvian on kypsänä raakaa miedompi. Luulin tuon olevan aina toisinpäin. Onko tuo pubeilla tapana tai kuinka yleistä muutoin?

Siellähän myytiin vähän kaikennäköistä, osien nimiä en ollu edes koskaan kuullu. Eli ite nimettyjä tai omia risteymiä. Lisäksi oli aika paljo bonchi-kokoista tainta...


Kyllä nuo Heinän myymät taitavat olla kaikki sellaisia nimiä joita muutkin ovat käyttäneet. Koko lajikelistahan on täällä: http://heinanpuutarha.fi/tuotteet/

Rocoto Red nimeäkin käytetään muuallakin ja usein sen vielä mainitaan olevan Perusta kotoisin eli sikäli voisi kuvitella että tuo on samaa tavaraa kuin Peruvian lisänimikkeellä.

chipe

Lainaus käyttäjältä: sorrii - elokuu 18, 2014, 14:10:20 ip
Katselin samalla mielellä niitä Heinän Rocoto Rediä.

Itsellä on parina kesänä ollut Red Peruviania, ja hedelmät olleet puolet isompia. Tänä vuonna kuitenkin näyttävät mullakin Red Peruvianit olevan pienempiä, ettensanoisi pieniä. Voisko olla sama ilmiö kuin chinenseillä, että kukkimisen aikaan oli melkoisen kylmää, kesäkussa siis ...

Kaikki pubet ovat mulla kylläkin ulkona. Yleensä vähän jonkun seinämän suojassa auringon paahteelta. Kaikissa puskissa poikkeuksetta edelleen kukinta päällä täysillä. Aion nyt loppukesän ajaksi siirtää nuo avoimelle paikalle että saavat kaiken auringon mitä vielä taivaalta voi saada. Kun sitten aremmat paprikat ja petenerot on teurastettu kasvitunneleista, niin siirrän varmaan sinne.
Ja vanhasta kokemuksesta arvaan että syyskuussa kärrään kottikärryillä 6 isoa puskaa rocotoja kotiin, parvekkeelle sekä olohuoneeseenkin kypsyttelemään satoaan. Viime vuonna poimin viimeiset tuoreet rocotot Jouluna, kun nämä uudet olivat jo itämässä ...  ;D


Kah ehditkin vastaamaan samalla kun tuota viimeisintä viestiäni kirjoittelin.

Oma pubekokemukseni rajoittuu Canarioon, joka kyllä kasvoi mukavasti kasvihuoneessa ja on kukkinutkin nyt pitkät ajat, mutta podeista ei ole näkynyt jälkeäkään. Syy lienee nuo 30:n pinnassa olleet lämmöt, joista tuo ei käsittääkseni tykkää. Toisaalta Rocatot on tykänneet sitäkin enemmän että Canarion maistelu jääkööt rauhassa ensi vuoteen :).

Tästä vuodesta oppineena aion ensi vuonna kanssa laittaa ainakin osan pubeista kasvamaan ulkoilmaan. Ja nyt on siemenhedelmiä hankittu usempaa lajiketta josko joku noista tärppäisi :). Rocoto Red on ainakin noin tuoreeltaan maisteltuna ihan mukava, vaikkei nyt mielestäni maultaan mitenkään kovin erikoinen, aika paprikamainen lopulta. Poltetta ihan tarpeeksi ettei näillä toleransseilla tuota sen enempiä paljaaltaan syö. Mutta sinänsä miellyttävä että polttelee suussa eikä kurkussa.

sorrii

Vilkaisin tuota Heinän valkoimaa: Mielenkiintoisesti siellä oli rinnakkain Rocoto Riesen ja Rocoto Red.
Muistelisin Rieseniä verratun Red Peruvianiin [ehkä Chilivaari] ja päätelmänä että Riesen on taas kauppiaan keksimä tavaramerkki. Rocoto Rediä [punainen rocoto] tai Red Peruviania [Punainen - perusta] ei ehkä voisi niin omia kukaan siemenkauppias tms. omakseen. Jossain Amerikan puolella ja muuallakin voi hyvin olla lukemattomia eri kantoja punaista perulaista Rocotoa joiden alkuperä on eri. Vaikeakulkuisessa vuoristossa voi naapurikylien välikin olla aika vaikeakulkuista ja kasvien kannat eriytyneitä hyvinkin pitkältä ajalta.

[Mietimpä vaan onko sitten Heinällä joku lisenssi PepperKingiltä -tai joltain- käyttää tuota nimitystä ?!?! Rocoto Riesen = jätti rocoto saksalasittain ... [perusta kai sekin]
[[mutuilisin muuten, että kasvipatentit tai tekijänoikeudet ovat voimassa vain kun viljelyala on yli hehtaarin, tai jotain ... nimisuoja tai tavaramerkki on kuitenkin eri juttu!]]

Yritän siis omalla selkeällä tavallani viestittää, ettei nimi kerro koko totuutta ja alkuperää näillä kasveilla, jotka muuntuu ja risteytyy niin helposti! Itsellä on ollut esim. Aji Cristalia kolmesta eri lähteestä: Fataliilta siemeniä; Heinän ostochileitä poimittuja sekä Chilitarvikkeesta ostettu taimi. Kaikki ovat olleet jotenkin erilaisia, vaikkakin maku onneksi on pysynyt mun suuhuni samana. Nyt Chilifestillä kiinnitin huomiota taas että esim. Chilitarvikkeen kojulla myytävät Aj Cristalit näyttivät vähän erilaisilta ...

Mun Rocoto Red Peruvian on lähtöisin Fataliin siemenkaupan siemenistä. Mahdollista alkaa jo olemaan, että risteytymistäkin pääsee tapahtumaan, kun viime vuonna oli 3 lajia pubeja ja tänä vuonna 4 lajia, jotka kasvavat aika lähekkäin ja kimalaiset pörrää ahkerasti tuolla pellolla!

Mukavaa olisi jos tulisi risteymä jonka kasvutapa olisi Rocoto Peru Cusco [tiivis, tukeva, tuuheä, satoisa] hedelmien koko Red Peruvian [ymärysmittä ollut 23cm] ja nopeus Turbopube Red'iltä joka teki kypsiä podeja jo kesäkuun lopussa ... :) ... Mahdollisuuksia on. Lajin nimi pysyy emokasvin nimenä kunnes toisin todistetaan!  8) 8) 8)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Chilinaama

Miksi Starfishin podit ovat erittäin pehmeitä kun kypsyvät ja vaihtavat väriä punaiseksi? Osa jopa irtoaa niin että kanta jää kiinni kasviin ja pehmeä yli-kypsänoloinen podi jää käteen..  Podit ovat muutenki kyllä suhteellisen pieniä.

Valjastaisin itseäni ensi kautta varten tällä tiedolla jos joku osaisi auttaa...

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: chipe - elokuu 17, 2014, 23:46:25 ip
Onko tuo Heinän Puutarhan festeillä myymä Rocoto Red sama kuin Rocoto Red Peruvian?

Yllätyin tässä juuri tiedosta että ainakin tuo Peruvian on kypsänä raakaa miedompi. Luulin tuon olevan aina toisinpäin. Onko tuo pubeilla tapana tai kuinka yleistä muutoin?

Kysyjä on jo selkeästi tutkinut Chiliwikiä, 10p, mitä vastaajat ei ole tehnyt....Rocoto Red tosiaan mainitaan siellä olevan alias Rocoto Red Peruvian, lisäksi tuo sanojen järjestyskin vaihtelee paikoittain.
ChilWikissä mainitaan myös että Riesenin kukka on erilainen kuin Peruvianin. Joka on yksi oma suosikkini pubeista ei hyvän makunsa tähden, vaan sinne saa täytettä enemmän  :o...HK:n lenkki sopii melkein neljään podiin olettaen että lenkin laatu maistetaan kokatessa....

Pubeille on ominaista että maku paranee kun podit alkaa jo hiukan rypistyä ja pehmetä. Pube on kypsä silloin kun se lähtee irti vetämällä niin että kanta ehjänä puskaan. Samalla poltekkin hiukan pienenee.

chipe

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - elokuu 18, 2014, 15:51:05 ip
Lainaus käyttäjältä: chipe - elokuu 17, 2014, 23:46:25 ip
Onko tuo Heinän Puutarhan festeillä myymä Rocoto Red sama kuin Rocoto Red Peruvian?

Yllätyin tässä juuri tiedosta että ainakin tuo Peruvian on kypsänä raakaa miedompi. Luulin tuon olevan aina toisinpäin. Onko tuo pubeilla tapana tai kuinka yleistä muutoin?

Kysyjä on jo selkeästi tutkinut Chiliwikiä, 10p, mitä vastaajat ei ole tehnyt....Rocoto Red tosiaan mainitaan siellä olevan alias Rocoto Red Peruvian, lisäksi tuo sanojen järjestyskin vaihtelee paikoittain.
ChilWikissä mainitaan myös että Riesenin kukka on erilainen kuin Peruvianin. Joka on yksi oma suosikkini pubeista ei hyvän makunsa tähden, vaan sinne saa täytettä enemmän  :o...HK:n lenkki sopii melkein neljään podiin olettaen että lenkin laatu maistetaan kokatessa....

Pubeille on ominaista että maku paranee kun podit alkaa jo hiukan rypistyä ja pehmetä. Pube on kypsä silloin kun se lähtee irti vetämällä niin että kanta ehjänä puskaan. Samalla poltekkin hiukan pienenee.


Itse asiassa tarkalleen ottaen Chiliwikissä sanotaan että Rocoto Red Peruvian = Red Peruvian Rocoto muttei että onko pelkkä Rocoto Red sama :).

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: Chilinaama - elokuu 18, 2014, 15:20:55 ip
Miksi Starfishin podit ovat erittäin pehmeitä kun kypsyvät ja vaihtavat väriä punaiseksi? Osa jopa irtoaa niin että kanta jää kiinni kasviin ja pehmeä yli-kypsänoloinen podi jää käteen..  Podit ovat muutenki kyllä suhteellisen pieniä.

Valjastaisin itseäni ensi kautta varten tällä tiedolla jos joku osaisi auttaa...

Kuinka kauan ne on punaisena ennenkuin tuo ylikypsyys tapahtuu, vai tapahtuuko se samaan aikaan molemmat....Kuten teksistä voi päätellä. Punastumisen jälkeen Starfishin podit kestää helposti pari viikkoa kovina, enemmänkin.....Isoimmat podit siitä on itselläni sellaiset kolmen-neljän sentin halkaisijan luokkaa, muistaakseni.
Miten kasvi voi, lannoitatko, kasteletko liikaa, kaikesta tiedosta on apua vastaajalle.
Sori, minulta ei enempää heru....


Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: chipe - elokuu 18, 2014, 15:57:48 ipItse asiassa tarkalleen ottaen Chiliwikissä sanotaan että Rocoto Red Peruvian = Red Peruvian Rocoto muttei että onko pelkkä Rocoto Red sama :) .

Onko sama vai ei, siihen en ota kantaa.
Rocoto Red on vanhempi nimi, yleisnimi punaisille rocotoille ja sen alla on ollut monenlaista kokoa ja näköä ja tulisuutta. Fatalii toi Red Peruvianin myyntiin joskus viime vuosikymmenen lopulla ja sen nimeä on kirjoiteltu eri järjestyksissä.

Peussahan joka vuoristolaaksolla kuuluu olevan oma rocotolajike ja aina se on parempi kuin naapurikylän. Ne ovat kaikki perulaisia ja kaikki punaisia. Ei niistä ota selvää kuin syömällä.

Chilinaama


Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - elokuu 18, 2014, 16:05:48 ip
Lainaus käyttäjältä: Chilinaama - elokuu 18, 2014, 15:20:55 ip
Miksi Starfishin podit ovat erittäin pehmeitä kun kypsyvät ja vaihtavat väriä punaiseksi? Osa jopa irtoaa niin että kanta jää kiinni kasviin ja pehmeä yli-kypsänoloinen podi jää käteen..  Podit ovat muutenki kyllä suhteellisen pieniä.

Valjastaisin itseäni ensi kautta varten tällä tiedolla jos joku osaisi auttaa...

Kuinka kauan ne on punaisena ennenkuin tuo ylikypsyys tapahtuu, vai tapahtuuko se samaan aikaan molemmat....Kuten teksistä voi päätellä. Punastumisen jälkeen Starfishin podit kestää helposti pari viikkoa kovina, enemmänkin.....Isoimmat podit siitä on itselläni sellaiset kolmen-neljän sentin halkaisijan luokkaa, muistaakseni.
Miten kasvi voi, lannoitatko, kasteletko liikaa, kaikesta tiedosta on apua vastaajalle.
Sori, minulta ei enempää heru....


Pehmentyminen tapahtuu samaan aikaa kun väri vaihtuu. Muutama päivä aikaisemmin kun väri alkaa vaihtumaan ovat kiinteitä ja normaalin oloisia. Podien koko on tosiaan vain puolet normaalista, ehkä jopa vielä pienempiäkin. Lannoitan n. 1,6-2 EC llä.. Kasvi voi hyvin ja näyttää oikein rehevältä ja hyvävointiselta. Podejakin on varmaan 50-100kpl..
Olen maistanut "normaaleita" starfishejä ja tiedän miten rapeita niiden kuuluisi olla. Omituista... Omia en ole edes viitsinyt maistaa kun ovat lopulta jotenkin käyneen oloisia..

Huru-ukko

elokuu 18, 2014, 16:16:07 ip #8554 Viimeisin muokkaus: elokuu 18, 2014, 16:18:14 ip käyttäjältä Huru-ukko
Lainaus käyttäjältä: chipe - elokuu 18, 2014, 15:57:48 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - elokuu 18, 2014, 15:51:05 ip
Lainaus käyttäjältä: chipe - elokuu 17, 2014, 23:46:25 ip
Onko tuo Heinän Puutarhan festeillä myymä Rocoto Red sama kuin Rocoto Red Peruvian?

Yllätyin tässä juuri tiedosta että ainakin tuo Peruvian on kypsänä raakaa miedompi. Luulin tuon olevan aina toisinpäin. Onko tuo pubeilla tapana tai kuinka yleistä muutoin?

Kysyjä on jo selkeästi tutkinut Chiliwikiä, 10p, mitä vastaajat ei ole tehnyt....Rocoto Red tosiaan mainitaan siellä olevan alias Rocoto Red Peruvian, lisäksi tuo sanojen järjestyskin vaihtelee paikoittain.
ChilWikissä mainitaan myös että Riesenin kukka on erilainen kuin Peruvianin. Joka on yksi oma suosikkini pubeista ei hyvän makunsa tähden, vaan sinne saa täytettä enemmän  :o...HK:n lenkki sopii melkein neljään podiin olettaen että lenkin laatu maistetaan kokatessa....

Pubeille on ominaista että maku paranee kun podit alkaa jo hiukan rypistyä ja pehmetä. Pube on kypsä silloin kun se lähtee irti vetämällä niin että kanta ehjänä puskaan. Samalla poltekkin hiukan pienenee.


Itse asiassa tarkalleen ottaen Chiliwikissä sanotaan että Rocoto Red Peruvian = Red Peruvian Rocoto muttei että onko pelkkä Rocoto Red sama :).

Niimpä muuten sanotaankin. Chiliwikinkin tieto on jonkun mielipide asiasta, niihinkin kannattaa suhtautua kriittisesti. Pepperseeds myy Rocoto Red nimellä, ja sen podit on pidempiä ja soikeampia kuin Peruvianin.
Tässäkin törmää siihen, että samalla lajikkeella on myyjästä riippuen oma nimi. Mm. Honkkarin chili melkein ::).
Lisäksi näitä nimiä keksitään kilpaa lisää sekoittamaan tilanetta.....

chipe

Lainaus käyttäjältä: turaukko - heinäkuu 04, 2014, 09:44:21 ap
Muuttuuko Rocato oranssin kautta punaiseksi? Minulla pitäisi kasvaa rocato, mutta podit ei ihan rocatolta näytä niin kävin miettimään onkohan tuo joku risteytys... Tällä hetkellä podit vaihtaa väriä oranssin kautta punaiseksi.

Edit: Kuva:



Jokos tähän kysymykseen löytyy oikea vastaus eli miten Rocaton värin pitäisi muuttua? Kävin juuri ihmettelemässä oman Rocato-pusikkoni ensimmäisiä väriään vaihtaneita podeja joita oli kahdessa yksilössä yhteensä 7. Kaikki puhtaan kirkkaan... keltaisia??? Kait nuo nyt ovat matkalla punaiseen vai mitäs ihmettä. Omissa siemenissäni ei ainakaan ollut mitään keltaisia chinensejä ja kyllä nuo malliltaan muistuttavat niitä Fataliin chilirasian podeja joista ovat lähtöisin.

Meeppa

Hejsan!

Kesä lähenee loppujaan ja ulkona ruukuissa olleet chilini eivät tee elettäkään kypsyäkseen, mikä olisi syynä? Lajikkeina on Black Scorpion Tongue (BST), Malawi's Birds Eye ja Salsa Pepper. BST on tehnyt valtaisia hedelmiä ja paljon, mutta väri pysyy yhä tumman liilassa. Malaweissa on paljon palkoja mutta kaikki vihreinä, kasvit puskee uusia palkoja ja vanhatkaan eivät meinaa kypsyä. Molemmissa lajikkeissa on myös muutamia lehtiä syöty, varmaan joku kirva? Salsa Pepperitkin ovat alkaneet myös tuottamaan muutamia palkoja, jotka myös eivät näytä kypsyvän, ja lehdet ovat oudon keltaisia, liekö syynä ravinteiden puutos vaiko liian voimakas viljely maa?

Jokainen lajike on ulkona sään armoilla mustamulta hevosenlanta ruukuissa.

Alla vielä muutamia kuvia yksilöistä:

Black Scorpion Tongue
Malawi's Birds Eye, kuvia palkoista jotka eivät kypsy.
Black Scorpion Tongue, syöty lehti 1
Black Scorpion Tongue, syöty lehti 2
Salsa Pepperin keltaista lehteä
Salsa Pepper

bobster

Odottavan aika on pitkä. ;) Lehtien syöjäksi veikkaan kotiloa ja keltaiset lehdet kertovat yleensä ravinteiden puutoksesta.
Freedom's just another word for nothin' left to lose- Kris Kristofferson

Jame

BST oli hidas kypsymään täälläkin, oli tosin idänpuoleissella seinustalla ulkoilemaan säästyään. Raakile 10.6. ja eka kypsä podi 7.8.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Jani M

Lainaus käyttäjältä: chipe - elokuu 18, 2014, 19:21:41 ip
Kaikki puhtaan kirkkaan... keltaisia??? Kait nuo nyt ovat matkalla punaiseen vai mitäs ihmettä. Omissa siemenissäni ei ainakaan ollut mitään keltaisia chinensejä ja kyllä nuo malliltaan muistuttavat niitä Fataliin chilirasian podeja joista ovat lähtöisin.


Linkkaan Chilivaarin blogiin, missä mainiot kuvat Rocatoista:
http://chilivaari.blogspot.fi/2013/09/rocato-kypsyy.html