heinäkuu 05, 2024, 14:15:52 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mitä nautitte juuri nyt?

Aloittaja Minbaari, elokuu 27, 2009, 23:25:11 ip

« edellinen - seuraava »

PP

Runebergeja ja vihaisten lintujen espressoa.

Finprick

"Tykkää Jannen kuvasta"


"Italiansalaattia" ja Croque Monsieur

masaiman

Maustelohkoperunoita + kohtalaisen miehekäs piffi. En ottanu kuvaa mut hemmetin hyvää oli. Kurkun kostukkeena Koff Extra Brew.

wille

Tulisia nuudeleita ja revittyä, pitkään hautunutta, edesmennyttä nautaa. Jälkkäriksi täytyy varmaan ottaa kuuma rommi.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

TunturiTiger

Makaryynivelliä voilla ja sokerilla. Nostalginen makumatka lapsuuteen. :)

Kun ei vaan koskaan tarttis syödä enää klimppisoppaa. Naurisleipää taas on vähä ikävä.

Jani M


LupeKani

Lucas Jerkyn tekemää Habanero-jerkya. Mahti tavaraa, potkii oikein kunnolla ja nuhaisemmallakin nenällä haistaa kunnon chinensen aromit pussin avatessaan..

Whili

Iso kattila hernekeittoa kiehumassa..
Rupes vaan tekeen mieli  :)

Illemmalla kirjoitellaan tuonne pieru-topicille  ;D

ofili

Ben & Jerry jäätelöä :P
Mä olen addiktoitunut tähän jäätelöön :D







_______________________________________________
palkanlaskenta yrityksen lakiasiat taloushallinnon konsultointi

bläkkäri

Yhyren bissen näin töitten jälkeen. Päälle muuan napsu itte kokattua salamaria. Eiköhän tällä reseptillä saada unimatti houkuteltua mestoille...

Tunari

Tällä hetkellä ny halpa Kanadalainen viski (== Black Velvet)... Hinta-/laatusuhde kyll kohdillaan....

Jahvetti

Peurapaistia korvasienikastikkeella kuoriperunoiden kanssa.
Mitään chiliin viittaavaa en tähän tohdi sotkea. Olutta toki perään, sitähän meni jo puolisen laatikkoa ruokaa tehdessäkin.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

masaiman

Konjakkihärkäpihvi, uunilohkoperunoita, coleslaw:ta ja kokista. Vattanahkaa kiristää.

ponu83

Paahtopaistia punaviinikastikkeella. Kyytipojaksi punaviintä  :P.

Bruce Willis

Nonii,vaihteeksi vähän ruokaa!

Elikkäs..mistähän sitä aloittaisi?
Intialainen ruokahan on pelastus valmisruokiin ja jauhelihakastikkeeseen kyllästyneelle kansalle..Lisäksi se on suht edullista mutta tavattoman maukasta!Ja kun on intialainen ruoka kyseessä niin mausteita tulee kyllä sen mukaan..
tässä on vaihtelua arkiseen ruokaan. Ainekset ovat suht perustarvikkeita joita jokaiselta vähänkään enemmän ruoanlaittoa harrastavalta löytyy kaapista, paitsi kala.

Ohjeesta tulee käypä annos kahdelle henkilölle

Ensiksikin tarvitaan seuraavat instrumentit sekä mausteita:

Kattila sekä pannu
Jotain vaalealihaista kalaa,itse käytin silakkaa kun se oli tarjouksessa 3€ Kg (kanakin käy,jos kalalle on "allerginen" )
Linssejä
Kookosmaitoa
Garam masalaa
Fenkolia
kuminansiemeniä
Kurkumaa
Kardemummaa
Kanelia
Mustapippuria sekä suolaa
Soijaa
Sipulia+valkosipuli
Sekä Chiliä maun mukaan, mitä enempi sen parempi..
Sitten aloitamme..

Ensin otetaan Linssejä,noin 2.5 desilitraa, jotka liotetaan. Tämä ei ole välttämätöntä mutta voi nopeuttaa itse kypsymistä hieman.

Pilko sipulit pieneksi palasiksi, sekä sekoita  kurkuma,chili,kumina ja garam masala. Sitten paahdetaan mausteet nopeasti jonka jälkeen lisätään silputut sipulit sekaan+öljyä. Kun hässäkkä on valmis pistetään sekaan linssit sekä kookosmaitoa puoli purkillista. Ja sitten sekoitamme kunnolla ja annetaan muhia noin 20 minuuttia ja muista tarvittaessa lisätä hieman vettä ettei koko paska kärähdä pohjaan ja muista sekoitella välillä.. kun noin parikymmentä minuuttia on kulunut pistetään soijaa tilkka mukaan ja loppu kookosmaito.Sitten seos on valmis .

Seuraavaksi tehdään maustesekoitus kalalle, eli pistä sekaisin fenkolia,kurkumaa,sokeria,merisuolaa,paprikajauhetta sekä oliiviöljyä. Noin 3 teelusikallista kutakin ja seos riittää hyvin 350 grammalle kalaa joka laitetaan sitten pannuun mausteiden kanssa ja paistetaan!
Voit tarjoilla tämän kanssa riisiä joka sopii mainiosti lisäämään tuota kokonaisuutta..  Ohjeesta voi toki soveltaa omia pikku versioita jos tahtoo mutta siinä tälläkertaa.


Chillaillen

10-vuotiasta Bushmills Single Maltitia. On nää irkkuviskit vaan hyviä. :)

Larski

Juuri nyt nautin Bitter Poet Pale Alea ALEhousessa Riikassa.

Minbaari

Chili sin carnea ja pistonhead.
#816

wille

Suomenlinnan Panimon Zander winter alea. Ihan maukas tapaus.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

ChiliChillailija

Saksalaisia Lidlin sipsejä ja piimää. Erikoinen yhdistelmä, mutta tykkään julmetusti molemmista. :D
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi