lokakuu 06, 2024, 01:59:01 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


chililandia 2010

Aloittaja kalat69, tammikuu 08, 2010, 19:33:41 ip

« edellinen - seuraava »

tulimies

Herkullisen näkösiä ovat kyllä rocot ! maistuis varmaan mullekkin !  ::)

kalat69

villichililandiassa kasvaa, ja kirvatkin tuntuu viihtyvän, onneksi kanta on saatu pidettyä kurissa ja suurin osa on kuolleita. pistetäänpä muutama kuva.



muutama isompi talvehtijakin on löytänyt tiensä tänne, eivät tosin ole villejä. etualalla on tollanen amppeliorkkideakin wanda.



cap 872 kasvaa hauskasti kahdessa kerroksessa, kukkii ja pukkaa podeja mukavasti




ulupicat kesän kasvatteja, jotka leikattiin rajusti sisälle tuotaessa




villi chinence mata frade, aloittelee kukkimista



chacoensessa hurjasti kypsoä marjoja, tälle chacolle ei ole tarkempaa numeroa




ja sitte tämä elävä liimapaperi, on muuten tehokas pyydystämään pikkukärpäsiä ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

Chili-Hixu

Miten te kastelette tuon orkidean?
Aika nätti yökönlehti, tarkempaa lajia tiedossa?

kalat69

sen verran uusi orkidea etten niin kauheesti ole kerinny vielä perehtymään, mutta olen juuria sumutellut, välillä hiukan lannotetta joukkoon. ehkä se tarvii joskus upottaa, mutta tarvii katella. yökönlehdestä ei ole tarkempaa lajike tietoa olemassa. harmi, pitäis hollantisille antaa palautetta ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

tulimies

Hienosti näyttävät kasvavan :) itse sain raivattua lisätilaa asuntoon, niin mahtuu vähän paremmin kaikki esille :)

kalat69

vintin villichililandia rehottaa, ehkä vähän turhankin paljon. sinne pitäis saksien kanssa mennä, mutta kun en oo mikään leikkelijä ::) siemeniäkin on tullut laitettua jo itämään, ja niistäkin on jo moni noussut pinnalle, mm. jeweltä saadut manzano rojot ovat itäneet todella hyvin, rhombodeumejakin on tulossa ihan kivasti, muistaakseni jo 7 itänyt, sekä muutama muukin lajike. kuva päivityksiä niistä myöhemmin. Chilien ¨säilöntä¨ jatkuu yhä. tässä ollaan muutama päivä vietetty ahkerasti jauhamalla kuivattuja jauheeksi. emäntä valittelee kaiken olevan tulista ;D, kuulemma naamaakin polttelee koko ajan...



muutama pussi jauheita valmiina ja lisää pitäis tehdä :o


2010- 2013 hallituksen jäsen

bluesman

Savunaga on niin upea tapa nauttia chilistä niin on vaikea uskoa ettei ole enempi kaupoissa tyrkyllä. Savuchilit myös ylipäätään.
Veikkaan että vaikka teillä on melkomoinen satsi savujauheita niin syksyllä niistä jo haaveillaan. Kun ovat loppu. Sopivat melkein ruokaan kuin ruokaan ja leivän päälle varsinkin. Kulutus suurta.

Leksi80

Lainaus käyttäjältä: bluesman - joulukuu 01, 2010, 21:06:13 ip
Savunaga on niin upea tapa nauttia chilistä niin on vaikea uskoa ettei ole enempi kaupoissa tyrkyllä. Savuchilit myös ylipäätään.
Veikkaan että vaikka teillä on melkomoinen satsi savujauheita niin syksyllä niistä jo haaveillaan. Kun ovat loppu. Sopivat melkein ruokaan kuin ruokaan ja leivän päälle varsinkin. Kulutus suurta.


Allekirjoitan tuon kyllä omalla kohdallanikin. Vasta otin matkaan yhden 13g putkilon Fataliin Savunagaa ja kolmannes puikosta meni yhteen 3kg lasagnevuokaan. Pirun hyvää ja mukavasti polttelee mennen tullen =)
En malta odottaa omia keitoksia, kunhan naatit vain kasvaisivat!

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: bluesman - joulukuu 01, 2010, 21:06:13 ip
Savunaga on niin upea tapa nauttia chilistä niin on vaikea uskoa ettei ole enempi kaupoissa tyrkyllä. Savuchilit myös ylipäätään.
Veikkaan että vaikka teillä on melkomoinen satsi savujauheita niin syksyllä niistä jo haaveillaan. Kun ovat loppu. Sopivat melkein ruokaan kuin ruokaan ja leivän päälle varsinkin. Kulutus suurta.
Varmaan johtuu siitä, että niitä ei kukaan kauppoihin tyrkytä?
Reippahasti vaan kauppiaille tuotteita myymään, aina löytyy hyviä ja asiakkaita palvelevia laitoksia, jotka on valmita noita ottamaan valikoimiin!!!

Savunaga jauheeseen minäkin tutustuin vasta, kun olin Fatalii gourmettiin yhteydessä...
Loistavan makuinen, mutta oli pikkasen turhan ärjyä kamaa, kun sellaisenaan sitä maistoin! ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

kalat69

Lainaus käyttäjältä: bluesman - joulukuu 01, 2010, 21:06:13 ip
Savunaga on niin upea tapa nauttia chilistä niin on vaikea uskoa ettei ole enempi kaupoissa tyrkyllä. Savuchilit myös ylipäätään.
Veikkaan että vaikka teillä on melkomoinen satsi savujauheita niin syksyllä niistä jo haaveillaan. Kun ovat loppu. Sopivat melkein ruokaan kuin ruokaan ja leivän päälle varsinkin. Kulutus suurta.


kyllä tota savustettua ja kuivattua chiliä on niin paljon että vaikka lusikalla mättäis suuhunsa päivittäin niin ei se lopu, varsinkin kun noita muitakin sörsseleitä noista chileistä on jonkun verran ;D tollaset 300 pussia olis tarkoitus myydäkin tuota chilijauhetta. kohtahan kuitenkin alkaa uusia kausi ja taas tulee chiliä ihan hulluna ;D ei sitä ihan kaikkea itse kykene käyttämään ::)


2010- 2013 hallituksen jäsen

jewe

Mukava kuulla että Manzanot itää. Omista rocotoista neljässä eri lajissa häntä muttei vielä Manzanoissa, ei ole tosin oman kasvin siemenet vielä käytössäkään.


MasaT

Itsenäisyyspäivän jälkeen tulen käymään omat savuchili-pussit mukana ja sitten tehdään hieman vaihtoja. ;)
Kyllä nämä kuivatut jauheet saa olla hieman tulisempia, kunhan maku säilyy ruuanlaitossa.

kalat69

apua, meille ei saa tuoda yhtään pussia minkäänlaista chiliä, hukutaan jo muutenkin chileihin :o emäntä ei anna mun edes laittaa kaikkia omia jauheita hyllyyn, niitä on muka liikaa, ja vaikka on kymmeniä purkkeja niin käytetään muka vaan nagaa ja rocotoa ja aji cristallia (se kyllä taitaa hyvin pitkälle olla totta) ;D muuten saa kyllä tulla käymään ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

kalat69

villichililandia ja ¨lastenhuone¨ on saannut pari uutta lamppua, tuli Kärsältä haettua, sekä kasvihuoneelle on vedetty sellasta sähköpiuhaa, että voi pari natikkaa laittaa samaan aikaan päälle. samoin on ajastin nyt sellanen että sekin pitäis kestää ylimääräset kuormitukset. eli uusi kausi voi pikkuhiljaa alkaa...
pistetäänpä muutama kuva tuolta valoisasta vintistä ;D



siinä ne uudet eslit Elextroxin 125w dualit nyt on



tila alkaa käymään ahtaaksi touhuta, entäs kun nuo vähän vielä kasvaa.... :o, alkuperäinen valaisinkin on jäännyt jotenkin turhaksi ;D



johan sieltä muutamat sirkkalehdet tunkee ylös



manzano rojot on hyvässä kasvussa

kasvihuoneella on vielä kasvamassa manzano amarillo, saadaan jouluksi tuoretta chiliä, omat kuin omenoita :D samoin siellä on vielä homeratkin, ja satoa kypsyy, vaikka nyt kylmillä ilmoilla siellä on lämpötilana ollut vain 3-4 asteeta.


2010- 2013 hallituksen jäsen

kalat69

pakkohan tota jeweä oli matkia ja ruveta suklaatehtailijaksi ;D kodin ykkösestä muotien hakuun ja kasa sinisiä suklaalevyjä sekä yksi valkoinen, ja ei muuta ku harjottelemaan.



harjoittelun tuloksia, ihan syötäviä chilisuklaita



emäntä väittää, että näissä etualan sulaissa on niin paljon nagaa, ettei niihin pysty edes koskemaan. eihän niissä oo ku levylliseen suklaata laitettu kaksi vähän kukkua teelusikallista nagajauhetta. ei ne musta pahoja oo, kivasti lämmittää ;D



valkosessa suklaassa on lemon droppia, mutta vaan vähän, jos ne olis vaikka tutuille jouluksi, tollanen sydän mikä on kokonaan valkonen on tehty reunat valkosesta ja pube mineola hilloa sisällä ja suljettu sinisellä suklaalla



näissä on laitettu siniseen rocoto jauhetta, ja on muuten hyviä

yhteenvetoja voi sanoa, että kun keksii keinot ja välineet millä tykkää tehä, niin noista syntyy hienoja. teelusikalla saa hyvin laitettua tuon suklaa noihin muotteihin, vähän kun sitä tökkii, niin ei jää ilma taskujakaan. Täytteen saa hyvin kun nostelee sitä suklaata kolon reunoillekin ja antaa hetken jäähtyä ennen kuin laittaa hillot ja täyttää muotin. helppoa ja kivaa hommaa, ja voimakkuus asteita ja suklaa yhdistelmiä  voi tehdä vaikka minkälaisia, vain mielikuvitus rajana. tosi mukavaa hommaa! seuraavasta satsista tulee jo siistimmän näkösiä kun nyt on ekat harjoiteltu. ja harjottelu kappaleet saa syödä hyvällä omalla tunnolla ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

Kattila

Tosi hienoja! Nyt innolla odottelen, että pääsen ensi kesänä/syksynä tekemään omia hilloja, niin saa tehtyä suklaataki.  :)

Peedrox

Tällaiset päiväkirjat pitäisi sakon uhalla kieltää kun omat herkut ovat vasta sirkkalehtiasteella  8).

Ei vaan, upeeta kertakaikkiaan! Tuli luettua koko säie läpi ja vetää sanattomaksi... Tainnut jokunen työtuntikin chilien parissa mennä, joten ihan oikeaan osoitteeseen on palkinto (sadon muodossa) mennyt.

Täytyy joskus tulla opintomatkalle kun kerran asustelen melkein naapurissa  ::)

jewe

Siellä pistettiin sitten heti töpinäksi. :D

Vinkki ilmakuplien poistoon...kun napauttaa suklaalla täytettyä muottia pöydänkulmaan niin pitäisi tulla sileitä konvehteja.

Itse olen laittanut nagaa 0,5tl / 200g ja minusta oli aika sopivaa, vaimosta sekin liian tujua ja hänestä pelkkä chilihillo riittäisi, pitää kai tehdä montaa versiota että jokaiselle maistuisi. :)

Pitää täälläkin jatkaa harjoittelua ja nytkin pöydällä odottaa monenlaista ja väristä levyä seuraaviin muotteihin. Lahjakonvehtien teko pitää jättää varmaan viime tippaan kun nuo harjoitteluversiotkin tahtoo kadota alta aikayksikön parempiin suihin. ;D

kalat69

niinpä, normaalille ihmiselle riittää tollanen naga määrä, mutta kun täällä on tuo naga hirmu, niin mikään ei riitä!
juu, toi suklaalla leikkiminen vie mennessään, tulee varmaa reilusti vielä tehtyä ennen joulua, jos vaan kerkitään. :D

kyllä tänne vaan saa tulla opintomatkalle, taikka ihan vaan muutenkin. Tervetuloa vaan!


2010- 2013 hallituksen jäsen

kalat69

ja vannoutunut turvemies testaa zengrowta. Shp toi eilen testi käyttöön tuollasen pulputtimen ja täytyhän sitä nyt heti kokeilla. siirsin turpeessa itäneitä taimia kivivillakuutioon ja ne sitte zengrown ruukkuihin ja siellä se ensimmäinen vesiviljely kokeilu nyt pulputtaa :) jännä seurata kuinka tässä käy. koska samoja taimia löytyy nyt myös turpeesta, joten seurataan jännityksellä molempien kasvu-uraa ;D





2010- 2013 hallituksen jäsen