lokakuu 06, 2024, 10:24:08 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilikirjat

Aloittaja Kaltsu, tammikuu 26, 2010, 14:46:15 ip

« edellinen - seuraava »

Erkka

Moro,

Laitoin viestiä pirkanmaan kirjastolle, jos he voisivat tilata kirjan valikoimiinsa.
Katsotaan riittääkö tämä vai pitääkö tätä varten laittaa addressi..

Erkka
"There was always a powerful comfort in knowing he was out there somewhere in the night, roaring drunk, guzzling high-octane whiskey and railing against a world amok with complacency and hypocrisy."

squealer

Itse sain kans viime viikolla synttärilahjaksi tuon The Complete Chile Pepper Bookin. Kertakaikkiaan aivan loistava kirja :)

juksu

Ihan ok opus tuo The Complete Chile Pepper, mutta ehkä tieteellinen osa jää ainakin näin pikaisen selaamisen jälkeen hieman suppealle pohjalle, mutta eipäs näitä chilejä kyllä vielä kauheasti tietääkseni ole edes tutkittu.
Mielestäni myös ehkä lajeja ja lajikkeita olisi voinut esitellä enempi.

Pitänee etsiskellä lisää näitä tämmösiä, kirjat ovat aina kivoja hyllyssä.
- mind is a terrible thing to taste -

linker

syyskuu 30, 2010, 13:20:01 ip #23 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 04, 2011, 11:38:12 ap käyttäjältä linker
'Perhana!
Työpaikan seinänaapurina on kirjakauppa, jonka omistajan kanssa on joskus tullut jokunen sana chileistä ja muustakin harrastelusta juteltua.
Siitä viisastuneena tuo osaa myydä minulle kirjoja.

Tänään vilautti minulle juuri ilmestynyttä Michael Harwood- nimisen tekijän suomennettua kirjaa:
"Pirullisen kuuma Chilikirja"  Moreeni- kustannus 2010, josta oli tilannut näytekappaleen.
Pakkohan tuo oli ostaa hyllyyn ja iltalukemiseksi, kun reseptien lisäksi sisältää muutakin asiaa chilistä.
Varsinkin aloittelijalle tutustumisen arvoinen kirja.  192 sivua, nidottu

kuvassa etu- ja takakansi:





Olin jo viedä kirjan takaisin, törmättyäni tähän lajimääritykseen:






mutta oikeastaan se olikin opettavainen...
Alettuani ihmetellä asiaa (luulin nagaa chinenseksi), löysin lisää juttua:
http://en.wikipedia.org/wiki/Naga_Jolokia_pepper

Wikipedia nyt tietysti mikään "absoluuttinen totuus"  ole, mutta mielenkiintoista kaikenkaikkiaan!

.

-mIDE-

Lainaus käyttäjältä: linker - syyskuu 30, 2010, 13:20:01 ip
Tänään vilautti minulle juuri ilmestynyttä Michael Harwood- nimisen tekijän suomennettua kirjaa:
"Pirullisen kuuma Chilikirja"  Moreeni- kustannus 2010


Näyttää hyvältä. Tämä on laitettava hankintalistalle.

chilihardhead.fi

Lainaus käyttäjältä: linker - syyskuu 30, 2010, 13:20:01 ip
mutta oikeastaan se olikin opettavainen...
Alettuani ihmetellä asiaa (luulin nagaa chinenseksi), löysin lisää juttua:
http://en.wikipedia.org/wiki/Naga_Jolokia_pepper

Wikipedia nyt tietysti mikään "absoluuttinen totuus"  ole, mutta mielenkiintoista kaikenkaikkiaan!

.

No ei sentään ollu laitettu sitä annuum naga jolokiaa siihen :)
Eikös se ollu niin, että kaikki Intialaiset normaalia tulisemmat luokiteltiin vähän aikaa sitten vielä  fruteksi?
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

Wolfman

Lainaus käyttäjältä: linker - syyskuu 30, 2010, 13:20:01 ip
Tänään vilautti minulle juuri ilmestynyttä Michael Harwood- nimisen tekijän suomennettua kirjaa:
"Pirullisen kuuma Chilikirja"  Moreeni- kustannus 2010, josta oli tilannut näytekappaleen.


Löytyisikö tuosta ISBN numero, moni kirjakauppa saa helpommin tilattua tuon numeron mukaan kuin kustantaja/kirjoittaja/nimi tiedoilla (ilmeisesti oikean kirjan etsintä on helpompaa tuolla numerolla?).

linker



ISBN  978-952-254-022-5


.

nesvig

Kävin kysymässä kyseistä opusta Suomalaisesta kirjakaupasta kaupoilla käydessä. Ei ollut vielä ehtinyt saapua, mutta on kuulemma tulossa ihan hyllytavaraksi lähiaikoina.

Kärsä Babar

Meille tuli juuri pirullisen kuumaa chilikirjaa myyntiin.
http://www.chilitarvike.fi/tuotteet.html?id=16/
Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

-mIDE-

Olettehan huomanneet että britti-Amazon lähettää nykyään Suomeen yli £25 tilaukset postikuluitta? Melkoisen edulliseksi tulee kirjojen tilaaminen tuolta kautta. Esimerkiksi 'The Complete Chilli Pepper Book' (Dave DeWitt) kotiin kannettuna alle 18€.

Janne

Lainaus käyttäjältä: -mIDE- - lokakuu 12, 2010, 09:57:38 ap
Olettehan huomanneet että britti-Amazon lähettää nykyään Suomeen yli £25 tilaukset postikuluitta? Melkoisen edulliseksi tulee kirjojen tilaaminen tuolta kautta. Esimerkiksi 'The Complete Chilli Pepper Book' (Dave DeWitt) kotiin kannettuna alle 18€.


Kirjoja etsiessä kannattaa tarkastaa myös pari muuta postikuluitta toimittavaa puljua:

www.awesomebooks.com
www.bookdepository.co.uk
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

MasaT

lokakuu 30, 2010, 15:49:33 ip #32 Viimeisin muokkaus: marraskuu 02, 2010, 09:00:23 ap käyttäjältä MasaT
Löysin nettiversion Mark Millerin kirjasta "The great chile book"
The great chile book


Tästä netissä olevasta kirjasta puuttuu vaan kirjan lopussa oleva resepti-osio.

Edit. Niin ja aika paljon muutakin puuttuu, kun nyt aloin tutkimaan hieman tarkemmin. :-X
Tuosta linkistä pääsee kuitenkin esikatselemaan aika montaa chili-aiheista kirjaa.

Quini

Lainaus käyttäjältä: nesvig - lokakuu 02, 2010, 13:27:56 ip
Kävin kysymässä kyseistä opusta Suomalaisesta kirjakaupasta kaupoilla käydessä. Ei ollut vielä ehtinyt saapua, mutta on kuulemma tulossa ihan hyllytavaraksi lähiaikoina.


Tänään hain Ison Omenan Suomalaisesta. Oli joo hyllytavarana - oli tilattu hyllyyn vain ja ainoastaan siis tasan yksi kipale. Vähänkö meni aikaa löytää se.

Legoinsinööri

Nyt jo muistin varata ja lainata tuon Pirullisen kuuman chilikirjan kirjastosta. Todella kattavan tuntuinen teos. Alkuun vähän perusinfoa lajikkeista, valmistuksesta, säilönnästä, jne. Ekaa kertaa tulee varmaan säilöntää kokeiltua ensi kauden sadosta, joten jotkut tarkat ja toimivat perusohjeet tulee tarpeeseen.

Reseptit olivat selkeitä ja niissä ei keskitytty vain thaikkuohjeisiin vaan vähän kaikkiin tyyleihin mihin chiliä käytetään. Omalla tavallaan oli hienoa kuinka resepteissä ei vain lukenut "3 punaista chiliä siemenet poistettuna" vaan kaikissa oli mainittu myös lajike joka on käytössä. Samalla tuon luulisi vähän rajaavan myös kohdeyleisöä kun ihan kaikilla ei ole kasvatuksessa tai lähikaupassa 20 lajiketta. Resepteissä oli kyllä muutamia, jotka tulee hyvinkin pian kokeiltua.

sorrii

Tässä "oikea" chilikirja!



Kirja on siis pääasiassa keittokirja, jossa yksinomaan chilin (=ruokalaji) reseptejä. On kyllä juttua aikapaljon "pippureista" [=pepper(paprika);chile(chili suomalaisittain)]
Chili [esp: chile con carne - chiliä ja lihaa] on virallisesti Texasin kansallisruoka, jonka valmistuksesta pidetään kilpailuja joka messuilla, markkinoilla ja kissanristiäisissä.
Chilihead tarkoittaa tässä kokkia joka on hulluna chiliin; chilehead taas on "hullu" chilikasvin kasvattaja, keräilijä(?) .... ;)

Sain joululahjaksi. Sisältää aika mielenkiintoista tietoa jenkkinäkökulmasta ja loistavia reseptejä.

Noiden käsitteiden sekamelskasta tulee tässäkin yksi näkökulma: Chili=ruoka; chile=paprika(pepper!) jonka scovillet ylittää 3000 (muistaakseni)

Chile -sana tulee muuten azteekkien kielestä, jonka sanan espanjankieliset on säilyttäneet sellaisenaan; englantilaiset on sitä alkanut vääntämään chili, chilly, chilley; unkarissa tuo vääntyi paprikaksi joka vakiintui vain tulettoman chilin nimitykseksi kun ei unkarista muita lajikkeita ole saatu kaupaksi pohjoiseuroopassa .....
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`


exa

Amerikaksi kirjoitettu teos Chile Peppers: Hot Tips and Tasty Picks for Gardeners and Gourmets (Hanson, Beth, ed.) tuli hankittua digitaalisena e-bookkina. Lyhyen selailun jälkeen vaikuttaisi olevan ihan pätevähkö teos resepteineen, lajike-, hyönteis- ja kasvatustietoineen. Havainnollistavaa kuvamateriaalia on rutkasti, vaikka teos on vain reilun sadan sivun mittainen. Näppärän oloinen kaikenkaikkiaan, vaikkei varmasti paras, mitä on tarjolla.

Klikkaa kuvaa ja lue kasvatuksistani!

Vate

Teen itse kirjaa kasvatukseen liittyen, lisää kirjoja teen sitten mm. valaistukseen ja ruuanlaittoon. Pikkuhiljaa tekisin oman chilikirja-sarjan :D Tuossa linkki päätopiciin --> http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10672.0

Tunari

En tiedä onkos tää teos jo noissa linkeissä mukana... Mutta itse ostin 2000-luvun puolivälissä opuksen:

The Chile Pepper Encyclopedia (Dave Dewitt), ei paljoa maksanut.. Kivaa tietoa chileistä & eri lajikkeista, ja runsaasti ruokaohjeita ympäri maailmaa.. Tuosta kirjasta itse löysin 7 reseptiä jotka nykyään kuuluvat omaan kuukausittaiseen ruokavalioon :D