tammikuu 24, 2025, 21:32:46 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kaukkarin kasvihuoneprojekti

Aloittaja Remotecontrol, huhtikuu 15, 2010, 20:23:02 ip

« edellinen - seuraava »

PP

Lainaus käyttäjältä: Remotecontrol - elokuu 19, 2011, 22:00:22 ip
PI441551:llä ilmeisesti jotain tautia tai luteet vaivaa? Tosin ainoastaan siinä kasvissa niin tuskin luteet? luteita ei kyllä ole näkynyt, mutta jälki voisi olla sellaista. Kukat kuihtuu ja podia ei meinaa tulla ja lehdet reunoilta kuivuu ja haalistuu. Muutamia hassuja podeja kumminkin.

Lp x PI441551 luteen syömä?


Lp x PI441551 luteen syömä?



Ei ole luteen tekosia, mutten osaa sanoa, mistä voisi johtua.

Remotecontrol

Päivitellääs taas.

Championit ruvennu kasvamaan tosi myöhään, saa nähdä ehtiikö kypsyä ennen pakkasia, mutta onneks saa lämpöseks kasvarin. Nyt öisin lämmöt käy alimmillaan 15 ilman lämmitystä. Puhaltimella saa pysymään siellä 17-20. Jossain vaiheessa sit lattialämmöllä lisää hönkää. Päivisin lämmöt on siellä 28-40 asteessa.

Ens kauden saa onneksi aloittaa aikaisemmin! Eli Kaukosäätimen sadonkorjuu on vielä edessä. Cristalit rupee nyt vaihtamaan väriä sekä jallut. Vanerot kypsyy ja 7pod. Starfishit vielä kasvaa championien kanssa yms. Nagat jostain syystä tällä kaudella on ainoat kasvit mitkä on ottanu osumaa. Mikä siinä nii houkuttaa noita elukoita? :D

Ainiin ja sain myös kunnian olla haastateltavan pohjanmaan lehtiin Ilkkaan ja Pohjalaiseen. 3.9 oli molemmassa lehdessä koko aukeaman juttu. Bongasiko kukaan foorumilainen? Netistäkin kyseisen jutun voi vielä lukea: http://www.ilkka.fi/arki-ja-el%C3%A4m%C3%A4/tulisesti-chilikasvattaja-1.1060251

Kuvia tältä päivältä:

Yleiskuvaa, championit kasvanu korkeimmaksi.


Vaneroita jo kypsänäkin:


7pod rupee kypsymään:


Pink hapsua:


Congot odottaa kypsymistä:


Jalluja:


Starfisuja:


Aji Cristalit ruvennu kypsymään, on muute pikkasen helppo ja satoisa chili :) Nämä pääsee jossain vaiheessa bradleyn uumeniin savustumaan!


Short yellow tabascotkin kypsyvät pikkuhiljaa, hitaita on kypsymään :S


Championeja


Nagan lehtiä riivaa tälläinen asia, kertokaahan mitä tapahtuu?


Ja hifistelyä <3

bluesman

 Tuo viimeinen kuva kertoo että aiot saada herkkuja aikaiseksi. Omasta mielestäni paras investointi ruoanlaittovälineeseen piiitkään aikaan. Näyttäis tulevan melkoisesti saalista jota savustella. Hommaa (jos et oo vielä hommannut) nuo tiheäsilmäiset ritilät 4kpl paketti, voit laittaa perusritilän päälle kumolleen ja näin saat 8 ritilätasoa käyttöön. Pienemmätkoin podit pysyvät paremmin putoilematta.

Remotecontrol

Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 12, 2011, 10:04:27 ap
Tuo viimeinen kuva kertoo että aiot saada herkkuja aikaiseksi. Omasta mielestäni paras investointi ruoanlaittovälineeseen piiitkään aikaan. Näyttäis tulevan melkoisesti saalista jota savustella. Hommaa (jos et oo vielä hommannut) nuo tiheäsilmäiset ritilät 4kpl paketti, voit laittaa perusritilän päälle kumolleen ja näin saat 8 ritilätasoa käyttöön. Pienemmätkoin podit pysyvät paremmin putoilematta.


Kiitti vinkistä! Laitoinkin heti tilaukseen ja samalla vähän omenapuubrikettejä :)
ps. Laitan tänään sulle tulemaan noita minigrippejä!

Lillen

Upeaa kasvatusta! Artikkelia oli mukava lukea, onko se totta, että jos chilit pitää kasvarissa on sato parempi + ,että kasvit kasvaa isommaksi?

Toivottavasti saisin itsekin kasvarin ensi kaudelle  :).

InkRose

Kyllä ne ulkonakin hyvällä paikalla, isossa astiassa ja kunnolla tuettuna kasvavat aika isoiksi, mutta kasvarissa on paljon helpompi pitää tasaisen hyvät olosuhteet. Esim. oma Starfishini 17,5 litran pöntössä olisi luultavasti ainakin 2,5 metriä korkea, jos en olisi 6-7 viikkoa sitten alkanut pätkiä latvoja ja oksia kukinnan pysäyttämiseksi, jotta mokoma rohjake keskittyisi kypsyttelyyn. Talon seinustalla rappujen seinäkkeeseen nojailee hän, suoraa aurinkoa sai enimmilläänkin vain noin 8-12. Aurinkoisessa kasvarissa ja isommassa ruukussa 4 metriä tuskin tekisi tiukkaakaan. :) Hedelmiä tosin tästä tulee vain satakunta...

Lillen

Lainaus käyttäjältä: InkRose - syyskuu 13, 2011, 17:21:29 ip
Hedelmiä tosin tästä tulee vain satakunta...


just joo, "vain" satakunta  :D.

Täytyisi miettiä Starfishiä ensi vuodeksi, vaikka lajikelista alkaa olla aika täynnä  :).

Remotecontrol

Lainaus käyttäjältä: Lillen - syyskuu 13, 2011, 16:58:45 ip
Upeaa kasvatusta! Artikkelia oli mukava lukea, onko se totta, että jos chilit pitää kasvarissa on sato parempi + ,että kasvit kasvaa isommaksi?

Toivottavasti saisin itsekin kasvarin ensi kaudelle  :).


No kyllä mä ainakin ison eron huomaan sisäkasvatukselle. Paljon valoa ja paremmat olosuhteet! Isot ruukut niin on juurilla tilaa kasvaakkin eikä kasvu lakkaa kesken! Ja sanotaanko että ihan älyttömän vähällä oon päässyt. Tarvi ku sillon tällön kastella. Lannoituksenakaan en oo käyttänyt muutakuin kukintavaiheessa topmaxia lisäämään kukintoa, en muuta. :D

kyllä tää mopo on karannu ainakin jo kauas! :)

Remotecontrol

Ja lihan testausta, ei nyt kyllä chileihin liity mitenkään, mutta pitäähän sitä kokemuksia jakaa ja mainostaa kuinka hyvä vehjes toi on!
Hirven paistia ja ulkofilettä, naudan sisäpaistia, porsaan ribsejä. 5½h miedolla lämmöllä savustin. Näyttää kuivalta, mutta ai että oli mureaa ja hyvää. Varsinki ribsit oli loistavia, en ois ikinä uskonut!


bluesman

 Isompiin lihaklöntteihin suolaus sitten 10% suolavedellä injektioruiskulla niin senkun paranee. Oma metodini on 60C 4h, 80C 2h, 90C 1h ja sitten hetkeksi 30min-1h 100C. Eli paisteja savustan n.7-8h. Allekirjoitan laitteen erinomaisuuden.

Remotecontrol

Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 13, 2011, 21:34:36 ip
Isompiin lihaklöntteihin suolaus sitten 10% suolavedellä injektioruiskulla niin senkun paranee. Oma metodini on 60C 4h, 80C 2h, 90C 1h ja sitten hetkeksi 30min-1h 100C. Eli paisteja savustan n.7-8h. Allekirjoitan laitteen erinomaisuuden.


Joo suunnittelin jo töistä lainaavani 9% nacl liuosta ja vähä ruiskuja ja neuloja. Pääsis aika helpolla :) Hirveä en tykkää hirveesti suolata tai maustaa millään, se hirven oma riistan maku on sellasenaan jo mun makuun hyvää. :)

bluesman

 Kyllä riistakin parane oikealla suolauksella. Mausteitahan todellakaan ei tarvita. Oon joskus laittanut Criolla sellaa hirvipataan, sopi oikein hyvin mutta käytettävä erityisellä varovaisuudella.

InkRose

Savurocoto muuten istuu ainakin aavistuksen makeaksi tehtyyn hirvipataan kuin nakutettu.

coco

Hyvän näköistä kasvua! Oliko minkä hintanen savustin?

Remotecontrol

Lainaus käyttäjältä: coco - syyskuu 13, 2011, 23:47:11 ip
Hyvän näköistä kasvua! Oliko minkä hintanen savustin?


Kiitoksia, Hintaa tuli yhteensä kaapille, kylmäsavustinboksille ja leppäbrikettilaatikolle 500e.

Itse kaappi taitaa pyöriä suomessa 400-500e välillä. Kallis vehjehän tuo on ja äkkiseltään semmosen kuvan saa, mutta pystyn rehellisesti sanomaan, että paras ostos hetkeen. Laatuvärkki ja todellakin hintansa väärti.

Remotecontrol

Nonniin, ensimmäisiä kypsiä käyty noukkimassa. Aji cristalia tuli kaks kiloa ja jalluja saman verran. Congoja muutamat ja 7podeja muutamat.
Loput on vielä kypsymässä!

Ennen


Jälkeen:
Eli jallut pääs etikkaan ja aji cristalit + muut pilkoin ja bradleyn uumeniin kylmäsavustumaan :)


Ja savustumassa alkuvaiheessa. Omppubrikettiä laitoin masiinan täyteen.


Pitäiskö lemon dropit kaikki kasvaa näin pitkiksi? Paljon löytyy pieniä ja sitten tämä oli joukossa.








biblo

Kyllähän lemonit eri mittaisiksi kasvaa. Itsellä myös noissa todella isoja kokoeroja.
"Grow food, not lawns"

Remotecontrol

Nonii, nyt ois sit omaan makuun savuchiliä. 14h savustin omenapuubriketeillä. Lajikkeina tässä sekotuksessa on aji cristalia ja congoa. Tuli aivan loistava yhdistelmä, vie kielen mennessään :)
Maistiaisia laitan tulemaan halukkaille, toki siemeniä tai muita maistiaisia haluan vaihdossa! ;)




RySky

Lainaus käyttäjältä: Remotecontrol - syyskuu 13, 2011, 21:41:10 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 13, 2011, 21:34:36 ip
Isompiin lihaklöntteihin suolaus sitten 10% suolavedellä injektioruiskulla niin senkun paranee. Oma metodini on 60C 4h, 80C 2h, 90C 1h ja sitten hetkeksi 30min-1h 100C. Eli paisteja savustan n.7-8h. Allekirjoitan laitteen erinomaisuuden.


Joo suunnittelin jo töistä lainaavani 9% nacl liuosta ja vähä ruiskuja ja neuloja. Pääsis aika helpolla :) Hirveä en tykkää hirveesti suolata tai maustaa millään, se hirven oma riistan maku on sellasenaan jo mun makuun hyvää. :)


Hyvännäköistä meininkiä, mutta pakko nu**ia vähän pilkkua.. Eiköhän se oo kuitenkin NaCl 0,9% liuosta autoissa.. :)
#1592

Remotecontrol

Lainaus käyttäjältä: RySky - syyskuu 25, 2011, 23:24:27 ip
Lainaus käyttäjältä: Remotecontrol - syyskuu 13, 2011, 21:41:10 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 13, 2011, 21:34:36 ip
Isompiin lihaklöntteihin suolaus sitten 10% suolavedellä injektioruiskulla niin senkun paranee. Oma metodini on 60C 4h, 80C 2h, 90C 1h ja sitten hetkeksi 30min-1h 100C. Eli paisteja savustan n.7-8h. Allekirjoitan laitteen erinomaisuuden.


Joo suunnittelin jo töistä lainaavani 9% nacl liuosta ja vähä ruiskuja ja neuloja. Pääsis aika helpolla :) Hirveä en tykkää hirveesti suolata tai maustaa millään, se hirven oma riistan maku on sellasenaan jo mun makuun hyvää. :)


Hyvännäköistä meininkiä, mutta pakko nu**ia vähän pilkkua.. Eiköhän se oo kuitenkin NaCl 0,9% liuosta autoissa.. :)


Hyvä viilaus! Todellakin 0.9% :D Tiedä taas mitä liikkunu päässä... Ihan ku noita ei ois satoja pulloja käsis pyöritelly....