tammikuu 09, 2025, 22:52:11 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis




Heinzilta on tullut markkinoille (ties milloin) Hot Chili sauce. Soosi on silmämääräisesti arvioituna ketsuppia jossa on jotain rämmäleitä mukana.

Kansipahvit lupaavat tässä olevan jalapeñoa, tarkemmin ottaen jalapeñopippuria, mitä ei ole olemassakaan. Vihertävät rämmäleet ovatkin paprikaa, jalapeñoa tässä tuotteessa on 0,1%. Aika hyvin. Chiliäkin tässä on, peräti 0,5%. Litrassa soosia on siis gramma jalapeñoa?

Melko tulista myrkkyä, varokaa etteivät lapset ja vanhukset tukehdu tähän.

Uskomatonta shittiä.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Rundari

Eikö tuosta määrästä kuuluisi jo muovipurkin sulaa?

Ryhis

Jos ne eivät ole pannukakkuja, eivätkä lettuja, ne ovat pannulettuja. Onko ymmärretty?

45 g voita
1½ dl kookoskermaa
75 g (eli puolisen purkkia) creme fraichea
½ dl maitoa
1 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 tl soodaa
ripaus suolaa
2 kananmunaa

Sekoita kuiva-aineet keskenään, sulata voi ja lisää samaan astiaan kookoskerma, ranskankerma ja maito. Yhdistä nämä ja sekoita.

Vaahdota munat ja lisää munavaahto taikinaan.

Paista pannuletut voissa.

Tässä taikinassa ei ole samanlaista sitkoa kuin perinteisissä letuissa tai pannareissa, paista niitä siksi hivenen matalammassa lämmössä kuin missä paistaisit tavallisia räiskäleitä. "Pannulettujen" koko ei myöskään saisi olla kämmentä isompi, muutoin tulee ongelmia kääntämisen kanssa.

Näiden kanssa voi vetää vaikka mitä, monet suosivat vaahterasiirappia. Omasta mielestäni vaahtis on hivenen valjua joten käytän brutaalisti tavallista siirappia, hyvää sekin.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Fat Ali

Koska vaikutat kokeilunhaluiselta kulinaristilta, niin täytyy kysyä että oletko koskaan kokeillut kuusenkerkkä siirappia
pannarin tahi lettujen päällä ?
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Välillä kun lukee näitä juttuja, niin tuntuu, että helpompaa olisi lentää kuuhun ja takaisin käyttäen apuna vanhoja reinoja ja teippirullaa.

Siku

Meninpä sitten urkkimaan, että mitäköhän tännekin on kirjoteltu.
Lopputulos: Aji Cristal lettuja.
Ihan kun ei olisi ollut tarpeeksi "terveellinen" viikonloppu muutenkin, että kiitti vaan. Diabetestä odotellessa.

Olivatpahan ainakin hyviä!

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Fat Ali - helmikuu 12, 2012, 17:50:52 ip
Koska vaikutat kokeilunhaluiselta kulinaristilta, niin täytyy kysyä että oletko koskaan kokeillut kuusenkerkkä siirappia
pannarin tahi lettujen päällä ?


Kuusenkerkkä kuulostaa joltain terveystuotteelta!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Tuli kokkailtua pikkaisen humalassa, joten en mitannut mitään. En kyllä yleensäkään mittaile..

Poron jauhelihaa oli sellainen ~1 litran minigrippiin mahtuva määrä, ehkä 300g. Muita kamoja;

- 300g poro
- 400g naudan jauheliha
- 2 kananmunaa
- Ehkä 1 dl korppujauhoja
- Mustapippuria
- Sipuli
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 tl nestesavua
- 75 g ranskankermaa (eli purkillinen)
- 1 rkl paprikajauhetta, itse käytin unkarilaista "tulista" jauhetta
- Kaksi fingerporillista lipstikkaa
- Suolaa ja ripaus sokeria

Silppua sipulit, yhdistä nestemäisten ainesten kanssa. Lisää korppujauhot ja anna turvota, konsistenssin pitäisi olla kuin paksua puuroa. Lisää lihat, sekoita ja paista koepala. Jos maku on kohdillaan, tee tasakokoisia pyöryköitä ja paista uunissa pellillä 200'C kunnes kypsiä, itsellä meni reilu vartti.

Kastike:

~75 g voita
~1 dl vehnäjauhoja
~3 dl lihalientä
2 rkl ranskankermaa
½ dl kermaa
Kokonainen Valion Mustapekka, mustapippurijuusto.
Suolaa maun mukaan.

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja ruskista - älä polta! Sekoita kuumennettu lihaliemi ja perään kermat. Kuumenna ja hämmennä samalla, lopuksi lisää paloiteltu juusto. Tarkista maku sekä juoksevuus.

Perunamuusi:

Keitä perunat ja muusaa voin sekä kerman kanssa. Mausta suolalla.


https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Rainbow raakapatonki paistetaan, viipaloidaan, päälle pikachilimajoneesia ja kourallinen katkarapuja. Kuvaa ei ole, katkikset näyttää ällöiltä kuvissa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Wonka

"Pannuletut"

Nerokasta!
Kokoskermaa ja creme fraichea. :Pakko olla hyvää!

Ryhis

Terse!

Eilen tuli taas kokattua sisäpaistista pihviä, valmiiksi renssattua hyvää lihaa 20€/kg! Tällä kertaa jotain vähän erilaista, lihaan tehtiin ristiviiltoja ja lisukkeeksi valikoitui pippurikermakastike sekä paahdetut punajuuret vuohenjuustolla!

Otetaan liha, eli sisäpaistin kärkiosa. Leikataan siitä sellaisia ~2cm paksuja pihvejä. Taputellaan kädellä vähän tasaisemmaksi ja tehdään pintaan 3mm ristikkokuvio terävällä veitsellä, ei tarvitse olla syviä viiltoja, sellainen 2-3mm riittää. Lopuksi nuiji pihvejä kevyesti nyrkillä.



Seuraavaksi hienonna 6 valkosipulinkynttä, nosta silppu pieneen kattilaan ja ota sieltä reilu hyppysellinen jokaisen pihvin päälle. Rouhi jokaiselle pihville mustapippuria, ripaus suolaa ja jotain kuivattua chiliä. Lopuksi pirskottele chipotletabaa ja hiero koko mausteseos pinnan viiltoihin. Toista toiselta puolelta. Kun pihvit on maustettu, ne voi nostaa yhteen läjään lautaselle vartomaan.



Lohko punajuuret, heivaa ne uunivuokaan ja törpöttele päälle suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä, 2tl siirappia ja ripaus oreganoa. Käännä uuniin 180-200'C ja kokeile tunnin päästä kypsyysastetta. Juuri ennen kuin ne ovat kypsiä, murra sormin reilusti vuohenjuustoa niiden päälle. (Nyt tuli mieleeni, että valmiin lisäkkeen päälle voisi vielä nostella lusikalla hunajaa...)

Kastike syntyy siinä sivussa. Nyt viime aikoina olen luopunut jauhoilla suurustamisesta ja siirtynyt tyystin Maizen....JA PASKAT!  ;D siirtynyt keittämään kermaa kasaan! (Vaimon käskystä).

Muistatko sen kattilan, jonne käskin nostaa valkosipulisilpun? Toivottavasti sinne jäi vähän! Murskaa sormissasi ruokalusikallinen (tai kaksi) viherpippuria ja yksi ruokalusikallinen rosépippuria, heivaa nekin kattilaan. Kattilaan voi laittaa myös pienen nokareen voita. Sitten päivän kikkaan; omaa laiskuuttani en ole saanut aikaiseksi keittää lihalientä, olenkin satunnaisesti ostanut litran pahvipakkauksessa lihalientä ja kotona kaatanut sen jääpalapusseihin! Näistä pusseista on kätevä puristaa melko tarkka määrä puljonkia pataan! Kuvassa olenkin jo hyvissä ajoin heittänyt viisi nappulaa kattilan pohjalle sulamaan.



Ei muuta kuin lämpöä alle ja kun lihaliemi on kondensoitunut alle puoleen, lisätään 3 dl kermaa. Keitä tätä kasaan vartin verran ja lisää purkki smetanaa. Keitä vielä kunnes konsistenssi alkaa olla miellyttävä, käännä lämpö pois ja vatkaa sekaan kaksi sormenpään kokoista voinokaretta.

Paista pihvit pannulla, nosta punajuuret kylkeen, kastike niskaan ja ääntä kohden!

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Tämä on helppoa!

Tarvitaan;

Valkosipulia
Ruisleipää
Suolaa, pippuria
Ripaus oliiviöljyä ja vähän voita

ja uuni!  ;)

1. Levitä leivänpalat ritilälle.
2. Ryhdy viipaloimaan valkosipuleita. Metodi on vapaa, voit käyttää veistä, partakoneenterää, voimaa tai mandoliinia. Itse vetelin mandolla. Valkosipulista pitää saada todella ohuita siivuja, yhtä ohuita kuin Antti Kaikkosen valheet!

Taputtele valkkarisiivut ruisleipäviipaleille, ropsi mausteet niskaan ja pari ihan ohutta siivua voita sekä pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Paista nopsaan grillivastuksen alla, kunnes sekä leipä, että valkkari ovat rapeita. (Tähän ei mene montaa minuuttia!)

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Finprick

Mistä saa litran pahvipakkauksessa lihalientä?

Ja tarkoititko näitä? http://www.puljonki.fi/

Tapolan Tulikeppi

Ai jukoliste, toimii nautapihvit ja punajuuret kuin metrinen halko! Punajuuret toi erittäin mukavaa vaihtelua ainaiseen perunaan. Loistava resepti, kiitos ja näitä lisää. :)
# 1022

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Finprick - maaliskuu 03, 2012, 15:34:34 ip
Mistä saa litran pahvipakkauksessa lihalientä?

Ja tarkoititko näitä? http://www.puljonki.fi/


Juuri noita! Maku ei tosin ole hääppöinen jos vertaa itsetehtyyn mutta ei tarvitse sietää liemikuutioiden suolaisuutta ja hiivauutteita!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Finprick

Mistäs näitä puljonkeja saa? Myydäänköhän ihan marketeissa?

LupeKani

Lainaus käyttäjältä: Finprick - maaliskuu 04, 2012, 13:21:54 ip
Mistäs näitä puljonkeja saa? Myydäänköhän ihan marketeissa?
Lihahyllyillä bongannut näitä demi glace sooseja ja muitakin kastikkeita/kastikepohjia.

Ryhis

Muistelen nähneeni noita K-Mustapekassa.. Systeri osti noita viimeksi mulle, taisivat olla Viikin Prismasta!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Hihi! Kaikkea sitä nälissää kokkaa!

Naudan sisäpaistia ja kasvishässäkkää!

Tarvitaan; naudan sisäpaistia 400-600g, paprikaa, sipulia, kesäkurpitsaa ja munakoisoa. Sekä sortimentti perusmausteita!

Leikkaa paistista sellaiset kämmenen kokoiset ja 2,5cm paksut pihvit. Nuiji niitä rystysillä kevyesti Kur Moo Tuksen pyhien oppien mukaan.

Hiero pintaan;
Mustapippuria
Suolaa
Chipotle-tabascoa
Vähän tandoori masalaa
Ripaus curryä
Savustettua paprikajauhetta
sekä kuivattua chiliä

Anna tekeytyä hetki, tällä välin voi kätevästi itkettää munakoisot ja kesäkurpitsat. Viipaloi ne, ripottele päälle suolaa ja aseta lävikköön valumaan.

Viipaloi paprika ja sipuli, paista oliiviöljyn ja voin sekoituksessa. Siirrä syrjään.

Huuhtele kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleet.

Paista kesäkurpitsaviipaleet ja laita ne johonkin jossa niistä voi valua ylimääräinen öljy pois. Vaimon kesäleninki imee aika lailla tuota kärtsännyttä oliiviöljyä.

Tee sama munakoisoille.

Paista pihvit kuumalla ja kuivahkolla pannulla, jätä sisältä reilusti roseeksi, kypsä liha sopii HOK-elannon "ravintoloihin".

Nostele veget kerroksittain lautaselle, läski kylkeen ja jos jaksat niin voihan jotain kastikettakin olla. Tällä kertaa tein (taas) perus viherpippuri-kermasoosia jonka ohjetta en jaksa jälleen naputtaa.

Bon eko...

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Sepelvaltimot, sepelvaltimot!!

Tymäkkä, tymäkkä setti täynnä makua ja rasvaa. Jos diggaa chilimajoneesista ja pekonista, diggaa myös tästä. Minulla on sellainen muistikuva, että tämä resepti on osittain lainattu (eli varastettu) Hans Välimäeltä, sori Hans, haasta oikeuteen!

Tarvitaan;
2 patonkia
6 munaa (näistä uppomunia)
Paketti pekonia
Pikamajoatm

Itse käytin Rainbow-raakapaistopatonkeja, paiston ne ensin. Samalla käristin Kevinit (pekonit) ja vasurilla hoitelin pressopannulla sumppia. On kivaa kun uskonnollinen vakaumus sallii viskin nauttimisen samanaikaisesti pekonin paistamisen kanssa (taustamusiikkia). Siirrä pekonit syrjään ja ryhdy tekemään uppomunia. Chilimajoneesinhan teit jo eilen, että se ehtii maustua?

Kaada laakeaan paistinpannuun vettä n.4-6cm syvyydeltä, lisää sekaan reilu loraus valkoviinietikkaa, tai kolme korkillista väkiviinaetikkaa. Itse keitän veden ensin vedenkeittimellä ja sitten pyrin pitämään veden pannussa kevyesti poreilevana, kuplia ei saisi juuri tulla. Kikkailen siis jatkuvasti säätäen prolemallin sähköliettäni vuorotellen kolmoselle ja neloselle. Hankalaa, mutta toimii! Kippaa munat varovasti, esimerkiksi kauhan avulla pannulle. Varo ettei munien rakenne mene rikki. Asiaa voi auttaa käyttämällä stansseja, eli metallivanteita pannussa.

Tuijota miten muna kovenee (tirsk!) keltuaisten hyytymistä voi varovasti kokeilla sormella, älä anna mennä täysin kypsäksi, mutta älä myöskään jätä keltuaista täysin juoksevaksi. Kuivuneen munankeltuaisen kaapiminen parrasta ei ole parasta puhdetyötä sunnuntaiaamulle - varsinkaan jos on ankara krapula!

Nostele kypsähköt uppomunat lautaselle jossa on liina/talouspaperi imemässä ylimääräiset nesteet.

Halkaise patongit mielesi mukaan, voitele chilimajoneesilla molemmin puolin. Nostele kevinit ja munat vuorotellen leiville ja yritä saada leivät pysymään kasassa. Nautitaan viskin kahvin kanssa. Ihanaa!

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Oeuf Cocotte

(eli kokotin munia, eli kokotteja....)

Munaa pääsiäisen kunniaksi! Vähän eri tavalla toki.



Tarvitaan;

4 - X kpl pieniä 1½-2 dl vetoisia keramiikkavuokia
Saman verran kananmunia
Creme fraichea
Täytteitä
Mustapippuria ja suolaa
ja voita..

Voitele keraamiset vuoat (puhu ramekineista jos haluat tehdä vaikutuksen).

Nosta teelusikallinen ranskankermaa ramekinin pohjalle.

Nosta kaksi teelusikallista täytettä* ranskankerman päälle.

Riko jokaiseen vuokaan varovaisesti yksi muna.

Nosta vielä nokare ranskankermaa vuokaan, rouhaise mustapippuria päälle ja nosta vuoat isompaan vuokaan. Kaada vuokaan kuumaa tai peräti kiehuvaa vettä, niin että vedenpinta on vähän yli vuokien puolenvälin. Älä täytä vuokaa liian täyteen, se pitää voida nostaa vielä uuniin. Vaihtoehtoisesti vesihauteen voi tehdä syvälle uuninpellille.

Esilämmitä uuni 170 asteeseen ja nosta vesihaudevuoka ramekineineen uuniin. Kokotit ovat valmiita kun valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen vähän juoksevaa (maun mukaan). Tähän menee reilu 10min.

* Täytteet

Täytteeksi käy melkein mikä tahansa mikä kuulostaa hyvältä. Hyviä täytteitä ovat mm.

- Lohi
- Ravunpyrstöt
- Hummerinliha
- Erilaiset sienet
- Duxelles-massa
- Paahdettu paprika
- Tryffeli
- Jamon serrano tms.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa